14 Юли, 2024 18:20 2 513 23

Пеевски срещу Доган: Kой ще победи?!

  • дпс-
  • доган-
  • пеевски

Докъде ще стигне напрежението в ДПС?

Пеевски срещу Доган: Kой ще победи?! - 1
Снимка: Нова телевизия

Пеевски срещу Доган. Кой ще победи? Как ще се отрази на и без това „калния” политически терен? И как ПП-ДБ ще отиграят изненадващия за тях развой – получават втория мандат.

Журналистът Евгений Генчев разговаря с политическите анализатори Даниел Смилов и Кристиян Шкварек.

„Не мога да си представя, че това нещо ще се проточи дълго. Вярно е, че и от двете страни има хора с ресурси. Но става въпрос за политическа партия, която трудно може да бъде отвлечена от човек, който я основал. Тук не става въпрос за банка. С КТБ историята беше сходна. Но там трябваше да се разпределят активи. А тук става въпрос за живи хора, за истории. Струва ми се, че Доган е в по-силна позиция”, заяви Даниел Смилов.

„Традиционно в тази партия този тип конфликти са били решавани бързо. Видяхте какво стана с Местан, Карадайъ. Но Пеевски не е нито Местан, нито Карадайъ. Той ще даде битка, която може да се окаже по-дълготрайна. Заявките са, че тази битка ще се пренесе извън партията, че ще направят нещо, наречено „Ново начало”. Ще видим докъде ще продължи”, заяви Кристиян Шкварек.

Според двамата анализатори не бива да се вади етническата карта и това е опасно. Според Смилов причината за скарването между Пеевски и Доган не е етническа. А според Шкварек в България вече няма нужда някой да пази етническия мир.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофилчо

    14 7 Отговор
    Пеевски срещу Доган. Кой ще победи? - Баце, както винаги
  • 2 Гаглей

    25 0 Отговор
    Българския народ

    Коментиран от #16

  • 3 За едно е прав

    15 9 Отговор
    Няма нужда някой да пази етническият мир. Той се пази от Ердоган. Примерно сега на гърците и през ум не им минава да почнат да колят турците в Кипър както са го правили преди 1974г.
  • 4 Хайли лайкли

    13 8 Отговор
    Просто е, американското посолство използва санкционирания Пеевски, за да овладее ДПС и чрез ДПС да разбият Борисов, а после да овладеят територията ни, тъй като местните герберски олигарси са голяма пречка за глобалистите , а от там са пречка за оформяне на необходимият плацдарм срещу Русия.
    Опитаха с патриоти, реформатори, канадци и всякаква друга утайка , но не се получи. Борисов се пребори със социалистите и вече не им е нужен и даже им пречи.
    Сега, с оглед на очертаващата се катастрофална загуба на евроатлантиците на фронта в Украйна, спешно трябваше да се стигне до ново правителство, което да бъде с решаващата роля на ДПС , а Пеевски трябваше да елиминира Борисов и разбие неговата олигархия, срещу определени лични облаги.
    Всичко е геополитика в момента и нищо друго и така ще бъде бъде поне в следващите 10 години, кой каквото и да ви говори. Събитията са непредсказуеми , а съдбата на България се решава на фронта в Украйна!
    Пеевски или Доган ще го решат от вън!
  • 5 Възмутен

    19 2 Отговор
    И двамата да се махат! Какви права, какви свободи, всички българсщи граждани в България са свободни, независимо от етническия произход! А тези двамата манипулатори да се махат, само цоцат от държавата!
  • 6 Не се знае кой ще победи

    8 15 Отговор
    Но със сигурност ще загуби Кремъл.

    Коментиран от #9

  • 7 Реалист

    20 0 Отговор
    И Доган, и Пеевски са вредни за България и забогатяха съмнително като политици, а никой не ги разследва. Ако това се беше случило в някоя цивилизована държава, щяха да разследват фалита на КТБ, след който Пеивски изведнъж
  • 8 Етническият мир

    10 0 Отговор
    На гаризонте - “Маалата”.
  • 9 Русофилчо

    5 12 Отговор

    До коментар #6 от "Не се знае кой ще победи":

    Винаги е добре за БГ, когато Кремъл губи

    Коментиран от #12

  • 10 Размисли

    16 1 Отговор
    И Доган, и Пеевски са вредни за България и забогатяха съмнително като политици, а никой не ги разследва. Ако това се беше случило в някоя цивилизована държава, щяха да разследват фалита на КТБ, след който Пеевски изведнъж забогатя и щяха да разследват как Доган придоби ТЕЦ-Варна...
  • 11 cтрелок

    7 1 Отговор
    Kойто да победи, мисирките и народа винаги ще са губещи.
  • 12 СМЕХОРИИ

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Русофилчо":

    ЗАЩО не прочетете и двамата коментар 4, а само Кремъл, Путин, Разпутин е в устата ви, казвам в устата , защото не споменавам акъла

    Коментиран от #15

  • 13 БАРС

    5 1 Отговор
    ТИЯ СА КРАЛИ ПАРИ .И ДВАМАТА СА ЗА КАУША ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЧЕ ДОГАН ПОСТРО СИ РОСЕНЕЦ БЕЗ ДА ИМА РАЗРЕШЕНИЕ
  • 14 Наблюдател

    5 3 Отговор
    Доган да си гледа старините, живее спокойно в сарая и да не се меси в политиката. Излишни напъни.
  • 15 Русофилчо

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "СМЕХОРИИ":

    Аз руска пропаганда не чета. Мога да гледам само руската "Шелк"
  • 16 Народът винаги губи

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гаглей":

    В кой свят живееш, че не си го разбрал до сега
  • 17 1234

    9 0 Отговор
    Не може всички да избягаме в чужбина, не може всички да сме бизнесмени, не може всички да сме на ръба на закона. Има и обикновени хора на които политиците съсипаха живота в последните 30 години. Кой печели и кой губи? Ако и един от сегашните политици остане България е обречена. Не внасяйте от Харвард и Оксфорд, видяхме Никита, Велчовци и разни, по-късно видяхме Кирчовци и Асеновки. Внесете политици, прокурори, съдии и полицаи от Китай. Дайте им нашите закони и те ще ги спазват безпроблемно. Но ще е тежко на едни групи хора. За 20 години ги внесете да оправят държавата.

    Коментиран от #22

  • 18 Ком

    5 0 Отговор
    Доган:
    -Аз разпределям порциите в държавата!

    Коментиран от #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Анализатор

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Ком":

    Някога-ДА, сега вече НЕ.
  • 22 Русофилчо

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "1234":

    Бедна ти е фантазията колко много китайци си заминаха заради корупция.
    Ако дойдат тук може и по-зле да стане. Само ИИ, ама и той много бързо се научи
    да лъже.
  • 23 Този

    6 0 Отговор
    Който и да победи, Борисов иска да спечели от това. Няма да му се размине на Борисов защото играеше и с двамата. Е,, може малко да му олекне, но и неговото време идва ако не иска сам да си ходи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове