19 Юли, 2024 18:34 883 18

Позиция на Градския съвет на БСП - София: Партията трябва да остане единна

  • бсп-софия-
  • бсп-
  • позиция

Няма да се поддадем на провокации

В условията на политическа криза в държавата е изключително важно БСП да бъде стабилна и единна, особено в процеса на преодоляване на последиците от серията тежки изборни поражения.

Решенията на последното заседание на Националния съвет на БСП, както и тези на Общопартийната контролна комисия показват, че в Партията се връща колективното и уставното начало в процеса на формиране на политиките. Усилията на малка част от бившето ръководство да възпрепятства дейността на Партията по съдебен ред не са нищо друго, освен опит за саботаж.

Няма да допуснем тези техни зловредни користни действия да ни отклонят от пътя, по който поехме на 15 юни. Няма да се поддадем на провокации, нито на изкушението да действаме реваншистки. Нашата цел е да върнем вътрешнопартийния диалог, да постигнем обединение първо на Партията, а след това и на лявото в България.

Градската организация на БСП в София преди година показа, че този път е възможен, след като излезе с единна лява листа за участие в местните избори. Резултатите от този вот доказаха, че консолидацията на лявото е единственото правилно решение. Затова подкрепяме действията на временното ръководство на БСП за широко ляво единение и за възстановяване на диалога с президентската институция.

Партията има много здрав фундамент, който е базиран на идеи и ценности. Те са общочовешки и са непреходни. За равенство, за справедливост, за солидарност, за правата на работещите хора. През последните години част от бившето ръководство на БСП ги беше загърбило. Вече е време да се обърнем отново към тях. Да работим разумно и ефективно, да търсим съмишленици, да окрупняваме лявото. Защото мястото на БСП е като първа политическа сила в държавата.

В навечерието на националния събор на партията на връх Бузлуджа е подходящо да мислим не за едни или други лидерски амбиции, а за членовете и симпатизантите на БСП, които са верни на партията без да са заемали високи постове.

Нека заедно да се качим на върха и да си подадем ръка, за да изведем нашата партия и България от политическата криза!


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗАКРИВАЙЙЙ

    11 3 Отговор
    НЕНУЖНИ ,НЕПОТРЕБНИ СТЕ. ПОЛЗА РОДУ НИКАКВА,САМО БОРБА ЗА КОКАЛ.
  • 2 12340

    1 1 Отговор
    ".... И наколка времён культа личности
    Засинеет на левой груди...."
    ..... Пак гоните Генералния секретар, и себе си не видите!
  • 3 Толкова

    6 3 Отговор
    сте единни , че по - големи продажници от вас , от стотици години няма ! Безродници , голяма част милионери , свикнали да живеят на народен гръб , безполезни търтеи , никакъв морал и ценностна система !
  • 4 Докога

    4 2 Отговор
    пет човека ще се разполагат в сграда за пет хиляди?Или по този начин внушават колко са безчет.
  • 5 йокин

    4 2 Отговор
    Товарищи,ИЗЛИЗАЙТЕ,на дюшеци!!!Мандри нема,кво ши ручате?
  • 6 БСП БЪЛГАРИЯ

    7 3 Отговор
    НИОВА ДА ОГЛАВИ ПАРТИЯТА И ДА ПРОГОНИ ВСКИ СОФИЙСКИ МЕКЕРЕТА И ГЕРБЕРСКИ ПОДЛОГИ ВАРНЕНСКИ МАФИОТИ И ДРУГИ СТАРИ КРАДЛИВИ И АЛЧНИ ОТАЙКИ. НИНИВА МАЧКАЙ.ТИ МОЖЕШ НАЙ ДОБРЕ.
  • 7 Отвратен

    5 1 Отговор
    Тези нямат ли гламотни хора в организацията? Позицията е пълна с грешки. След простотиите, които натвориха, няма кой да се качва с тях на върха!
  • 8 Социалист

    5 3 Отговор
    Те продават избирателите на БСП, членовете на партията и самата партия. По-нагла продажба на парчета или на цялата партия от 2013 г не е имало. Тогава Сергей Станишев по същия начин, само че доста задкулисно, предаде цялата ни партия в ръцете на Делян, Доган и Цветан. И ние им служихме като параванче, зад което си вършеха делата
  • 9 Още един социалист

    2 1 Отговор
    „Гледам сега и другаря Станишев - така хрисимо разговаря тука, но кутията на Пандора взе да се отключва още през 2014 г., когато той с лека ръка изключи от партията бившия двукратен президент на България - Георги Първанов, заедно с втория и третия човек в партията - Румен Петков и Евгени Желев. И сега Станишев ни държи лекции как да се обединяваме и как трябва да го издигнем пак за член на Европарламента”
  • 10 Наблюдател

    5 0 Отговор
    Идеалите раждат герои, а интересите раждат подлеци! Познайте тези, от кои са!
  • 11 Ясновидец

    0 1 Отговор
    НЕ ВЪЗМОЖНО Е ПО НИКАКЪВ НАЧИН!
  • 12 Кой ви купи този път?

    3 1 Отговор
    Вие за пари бихте се продали на всеки
  • 13 Едно мнение

    1 1 Отговор
    Не слушайте противниците. Те се радват, когато ние скърбим. Време е за съвземане и просперитет. Можем, щом го желаем.
  • 14 Леле

    0 1 Отговор
    Защо, в името на какво?
  • 15 БСП

    1 1 Отговор
    гласува за управленци с двойно гражданство в Конституцията. Падението на тази партия започва след вътрешното предателство на Виденов, от БСП и ДПС. Защо е неудобен? Спорове с Тодор Вълчев, шеф на БНБ и член на Римски клуб за безобразно отваряне на банки. Гонене на Сорос от България. Отказ да продаде газопреносна с-ма на Русия. Защото 1998 е подписан Мемурандум с ЕС за затваряне на реактори Козлодуй. Едва ли Виденов щеше да се съгласи да Затваря реактори.Отказът на Виденов да продаде БТК за 4 милиарда, а Никито Василев продава БТК за 250 милиона на кипърска офшорка. От 2000 година започва предателството и продажбата на България, преговорни процеси за присъединяване към ЕС. Чрез които от държава, ставаме колония на ЕС. БСП има успешна роля, в качеството си на ПРЕДАТЕЛ. Другари "демократи", какво става с Референдум за еврото?
  • 16 Най ме зарадва

    0 1 Отговор
    когато Нинова се изцепи, че трябвало още да вдига заплати и пенсии. Нинова така не се спира инфлация, а чрез ТАВАН НА ЦЕНИ. Викате всички прекупвачи и спекуланти от търговски вериги и слагате таван на цени, жестоки глоби за малки магазинчета. Давате до 5 кубика безплатни на домакинство вода, НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ. и до 380 киловатчаса безплатен ток за потребители. Както и при нулево потребление парно, да не се плаща сградна инсталация, особено при сгради с хоризонтална инсталация, през които не минават тръби в апартаментите..

    Коментиран от #18

  • 17 Айде

    1 0 Отговор
    За какво точно работи БСП!? За единството си! ? За властта на върхушката!? Партия, пред която това са целите, а не просперитета на България е безсмислена и ненужна!
  • 18 Айде

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Най ме зарадва":

    Ти си от друга планета! И си достоен за БСП!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове