28 Юли, 2024 12:02 14 606 65

Атанас Атанасов: Наясно сме с тактиката на ГЕРБ "Разделяй и владей", която се прилага спрямо нас

  • атанас атанасов-
  • герб-
  • разделяй и владей-
  • пп-дб

Шансовете за реализация на третия мандат са малки, но би могло да се случи чудо, коментира още Атанасов

Атанас Атанасов: Наясно сме с тактиката на ГЕРБ "Разделяй и владей", която се прилага спрямо нас - 1
Снимка: БГНЕС

Шансовете за реализация на третия мандат са малки, но би могло да се случи чудо. Това коментира в "Неделя 150" на БНР зам.-председателят на Народното събрание Атанас Атанасов от ПП-ДБ, цитиран от novini.bg.

"Ние ще се отнесем сериозно, ако бъдем поканени, ще обсъдим възможностите и какъв вариант се предлага - допълни още той. - При третия вариант той се връчва на парламентарна група, която няма срок за посочване на премиер, следователно тя може да проведе сериозни консултации и да потърси обединяваща фигура."

Запитан за поведението на ГЕРБ, които ухажват ДБ и критикуват ПП, Атанасов обясни, че са единствената коалиция, която след управление с ГЕРБ отново е в парламента. "Всички, които ги подкрепяха - изчезнаха - обясни той. - Наясно сме с тактиката им "Разделяй и владей", която се прилага спрямо нас".

Според него важно е и как ще протече вътрешнопартийна битка в ДПС, защото след два месеца, когато ще са парламентарните избори това може да създаде проблем коя фракция как ще бъде регистрирана. На въпрос, свързан със съдебната реформа, Атанасов обясни, че Конституционният съд я е захвърлил в коша.

"Това е старата съветска система, когато главният прокурор е вездесъщ и ако обслужва дадени интереси, се превръща в бухалка - аргументира се той. - Сегашното решение на КС казва, че ако искаме тези промени, ще е необходимо Велико Народно събрание. 30 години не можем да се справим със съветската система. Само да отбележа, че при царство България главен прокурор не е имало. КС отмени текстовете, предложени от ПП-ДБ, а останаха тези на останалите - няма нищо случайно на този свят, но няма смисъл да го коментираме."

Запитан за думите на Борисов, че тези промени трябва да се правят по-обмислено и по-мъдро, той отговори: "Той е мъдър човек с голям опит в политиката, но най-добре да си дава съвети в собствената партия, в тишината на ГЕРБ няма нищо чудно, това решение на КС ги устройва, както и статуквото в прокуратурата, те не бяха ентусиазирини привърженици на съдебната реформа. Сега имат марионетно правителство и след следващите избори не биха се притеснили, защото те разполагат с нелегитимна изпълнителна власт, която упражняват в свой интерес."

Според Атанасов в момента над 20 органа в страната, чиито членове се избират от НС, са с изтекли мандати и години наред не могат да се изберат нови състави.
"Вземете Инспекторатът към Висшия съдебен съвет, който трябваше да упражнява контрол над следствието и прокуратурата, там вече карат два мандата, а нямат право на повече от един - допълни той. - Освен това не сме чули за някакъв резултат от тяхната работа, примерно, че не се спазват срокове, че има злоупотреби, нищо."


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смешен плач

    62 15 Отговор
    изпраха баце, а той ги мина с 200.
  • 2 Гиди маймун мръсен

    81 24 Отговор
    Всяка дума на този жабок гони поне по един техен избирател, появяването му по ТВ изтрива поне 1 000... кога ще им дойде акъла да го изхвърлят това комплексирано джудже
  • 3 Гном платен тактик

    51 20 Отговор
    Тъй е щото , като ти обещаят и гарантират ГЕРБ сочна службица , вече си им най добрият слуга.
  • 4 Те друга

    42 14 Отговор
    тактика , меко казано , никога не са имали до сега ! Плюс мутро милиционерските им игри !
  • 5 българин

    54 20 Отговор
    тоз докага ша лапа от държавата и от къде ли не
  • 6 Тити

    48 27 Отговор
    Това до знаят и малките деца че мафиотите от Герб се интересуват само от кеша.

    Коментиран от #9, #64

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ГЕРБ

    44 22 Отговор
    А вие кои сте бе измамници
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    46 11 Отговор
    А тактиката "Подавам си оставката", а не "Ще искам вот на доверие" позната ли ти е?!
  • 11 ФЕЙК

    31 12 Отговор
    Мон дженерал, само ти си достоен с мъДростта си да поведеш народа ! Навличай генералската униформа, нахлупвай каската, обувай чепиците препасвай сабята и ни води ! Това е генералско поведение! Другото са лакърдии и чесане на езици !

    Коментиран от #40, #63

  • 12 ЕДГАР КЕЙСИ

    42 18 Отговор
    "ЧУДО" СИ ТИ АТАНАСОВ .............. "ИЗВЪН ЗЕМЕН ГНОМ" .................. ФАКТ !
  • 13 Светльо

    42 31 Отговор
    Този човек поне говори верни неща, за мерака на Герб да отдели ДБ от ПП за да може по-лесно Герб да обезличи ДБ и съсипе ПП. Голям мерак и на Борисов и на Пеевски. Няма да стане, колкото и да не им харесва Атанасов в това е прав. Мерака за власт на Борисов и Пеевски, да ама не!
  • 14 демократ

    30 20 Отговор
    Абе вие така наречените "лидери" и близкото ви обкръжение от трите пола на ППДБ не Разумяхте ли, че трябва Незабавно да изчезнете и Нормалните демократи-либерали да изчегъртаме с мутренската четирицифрена групировка.
  • 15 Абе и без

    40 17 Отговор
    ГЕРБ сте малки, ниски и незначителни.
  • 16 Митю Пищова

    35 16 Отговор
    Дайте му един палет на тоя чиляк, че не се види
  • 17 хан ювиги

    24 16 Отговор
    България ще се оправи.когато негласузащите станат не 70%, а поне 95%,тогава крадците и тарикатите ще останат без подкрепа!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 хах

    38 13 Отговор
    Довчера управлявахте заедно и се молихте даже да продължите :)))
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гост

    23 7 Отговор
    Всеки един отделен политик е лична слуга на мутри. Това е положението в скараната територия
  • 22 ЕДГАР КЕЙСИ

    25 7 Отговор

    До коментар #20 от "От 5 години":

    ДЪРЖАВАТА СЕ САБОТИРА ОТ .................. МУНЧО БРАДАВИЦАТА (ЕКСКУРЗИАНТА) .................. ФАКТ !
  • 23 Пръц

    19 16 Отговор

    До коментар #18 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Местната власт и държавната администрацията е на Бойко, така, че не пиши глупости.
  • 24 ежко

    30 9 Отговор
    И най-добрата идея ще се провали,щом зад нея стоят хора като Гнома!Видях им листите -вътре набутани такива като Атанасов -все стожери на демокрацията, морала, честността и кадърността....
  • 25 Майора

    37 12 Отговор
    Атанасов , ти май удобно забравяш че беше продукт на тази съветска система и много добре се знае какво си правил в Разград по време на приватизацията! С колкото до съдебната реформа се знае че е писана от слаби юристи в лицето на Надка и Ристьо! Не може съдиите да се избират от тяхната общност , с прокурорите 2/3 от НС , което е намеса на законодателната в съдебната власт! А не ГЕРБ , а вие искахте овладяване на службите и цялата власт в страната , влючително и ваш главен прокурор!
  • 26 БАЙ КУРТИ

    30 9 Отговор
    На следващите избори. Продължаваме/ Падението /До / Батака. Едва ли ще влезнат в парламента.
  • 27 Стара чанта

    24 9 Отговор
    Докато МУМУрандуто, Въртиочкото, Лори - кълвача и Бръснарката са начело на сбирщината, НИЩО не чакайте да се получи ! От тъпи примати какво да се получи ?
  • 28 Бегай бе пигмей!

    25 11 Отговор
    Всички бкп/с кадри сте за под тревата! Тая "дъ.бъ." кое бкп ти е подред? Начело с мравояда комундел Бойкикиев! А и пъ.пъ. на татку петко и мунчо ДС ушетата същите!
  • 29 Диана

    19 16 Отговор
    Грозно е отношението на Атанасов към ГЕРБ - просто безпричинно отхвърляне на всичко, да си гледали своята партия, значи, те не Искат да общуват с тях, игнорират ги тотално, нахвърлят се върху тях тотално, за всичко възможно и невъзможно..Тези БСПта просто отговарят на желанието на ГЕРБ да ги отстрани от политиката с опити те да ги отстранят от политиката без да имат никакви обективни причини за това , използвайки общи приказки и измислени обвинения, мръсотии и удари под кръста, лъжи и манипулации, целия си боен арсенал, който ги държи цял век в политиката и доведе страната ни до днешното плачевно състояние..БСПтата като този трябва да видят кола в собствените си очи а не да се бият с тези, които искат да им помогнат...БСП и нейната "култура", "политика" и управление трябва да осъзнаят че мястото им не е в политиката и да се саморазпуснат - те не могат да направят това досега и аз определено смятам ,че на дъното на това безотговорно поведение стои страхът - страхуват се да не плащат греховете си, когато виждате ли, те просто са експериментирали с българския народ...Покаянието може и да им помогне, но те явно предпочитат да продължават да съсипват страната и народа, затъвайки все по-дълбоко в нови и нови грехове...Явно сами трябва да махнем БСП от политиката и да заклеймим тяхната разрушителна култура, която ни натрапват и налагат с безобразията си...БСП и СИЕ ВЪН от ПОЛИТИКАТА!
  • 30 инж. Ганчо Илков

    19 16 Отговор
    "Политиката" на Борисов е Ясна. Контрол върху Съдебната Система, с Цел - Осигуряване на Съдебно Спокойствие. Контрол върху Регулаторните Органи, с Цел поставяне в Зависимост Олегархичната и Корупционната Икономика чрез Обществените Поръчки и Европейските Фондове. Контрол върху Външно Министерство, с Цел - Мимикрия пред Европейската Народна Партия и фалшивото си Представяне като Евро Атлантически Демократ. Всъщност, Стремежът му е "Лапане" под Прикритие. За да се осъществи Политическа Промяна, следва върху Разработена и Съгласувана Реформаторска Програма, да се Състави Коалиция с Коалиционно Споразумение и да се сложи Край на безцелните Парламентарни Избори. Вождизмът обзет Лидерите на Политическите Проекти изразяващ се в Противопоставяне, води до безкрайно въртящ се Омагьосан Кръг и изпразване на Бюджетната Каса.

    Коментиран от #32

  • 31 Малко човече

    25 11 Отговор
    Ами ако ти, беше умен, нямаше да я докараш дотук. Не може некадърни юристи като вас да правят съдебна реформа. А за некадърните ви назначения да не говорим. Нямате ни един нормален, ни един компетентен или почтен който да си върши работата и да става да управлява. Пълна трагедия. А на теб отдавна ти е дошло времето да се пенсионираш…
  • 32 Диана

    15 18 Отговор

    До коментар #30 от "инж. Ганчо Илков":

    Защо смяташ че Борисов държи съдебната ни система, когато фактите непрекъснато доказват точно обратното - съдебната система е в ръцете на БСПтата. Гешев им пречеше и го отстраниха и днес цялата съдебна власт с прокуратурата е под тяхната шапка. Не знам как е с МВР, но не бих се изненадала, че и те са обсебени от БСПтата..БСП свали ГЕРБ с преврат не за да остави властта, а за да я обсеби и днес нещата са станали доста остри , няма ги вече залъгалките, змията изпълзя от скривалището си..Те не искат ГЕРБ, техните коалиции трябва да са само техни - Бойко се опита да се коалира с тях, а те се опитаха да го изхвърлят от управлението...Те искат да са само те, всички да ги слушат и да изпълняват всичко, което им скимне...БСПтата са се изродили в типични негодници и става все по- лошо..
  • 33 демократ

    25 10 Отговор
    кои казва това -комунистическия прокурор рт възродителния процес почернил не една и две души и тои има дмелостта да се хаиде в канала при христя
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Гнома

    20 13 Отговор
    Бойко,моля те нека направим коалиция и пак да управляваме заедно.Но Бойко ги отряза и отидохме на избори.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Еее, ама не е така

    12 5 Отговор
    не може разузнавач от ранга на Наско така да бъде излъган.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Ана Тема Гноме

    16 7 Отговор
    Ако СДС- Шайката не беше унищожила държавността и въвела корупцията като еталон за подражание и стълба за кариерно израстване в съдебната система, този лиценеприятен,морално и душевно нечистоплътен тип отдавна щеше да е излежал поне 20 г. от доживотната си присъда.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Друго мнение

    12 5 Отговор
    Изводите са такива, каквито ги казва Атанасов. Все пак у нас има демократична общност и колкото и да е малка трябва да се работи в посока на намаляване зависимостите в съдебната система и по държавните структури, това което народа нарича задкулисие. В момента чувството е за липсата на държавната власт, като цяло, като самата държава се управлява от фракции по един или друг начин държани в зависимост . Налице е учудваща активация и използване на ресурс по определени казуси, което навежда на поръчкови действия.

    Коментиран от #65

  • 46 Иванчо от приказките

    11 8 Отговор
    Тоз сигурно го е яд че се е родил все някой му е виновен
  • 47 Пешо

    9 4 Отговор
    Това 1.50 човече съсдстиснатите очички с пдевдопартийката му от семеен тип е хронично болен за власт. Драпа за оставане дори с 1 ден в паамента за да е на хранилката. Бленуваше да стане пледседател на нс но ядец. Казва се атанасов кариериста

    Коментиран от #51

  • 48 Бунтата

    7 1 Отговор
    ТОЗ ДБ УБАВЕЦ,ДА СПРЕ ДА ПЛЮЕ СРЕЩУ РУСИЯ,ЗА ДА НЕ МУ ПРИПОМНИМ КАДЕ Е УЧИЛ!??????
  • 49 С И С

    10 4 Отговор
    По големи наглеци от ПП (ПалавитеПендели) и ДБ (Дебелокожите) няма!!!Все Бойко им е виновен!Забравят за пудела и пачките и банкетите в МВР.НАГЛЕЦИ долни.

    Коментиран от #50

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Хахахаха

    6 1 Отговор

    До коментар #47 от "Пешо":

    От този дребния още преди години избяга жена му с двете му деца , защото си повярва, че е любовник и вихреше бардаци с моми от древната професия. Сега се отдал на друга прост итутка - политиката, и си е повярвал, че още става.
  • 52 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    САТАНА САТАНА - ОВ/Ф/ !
  • 53 Демократ

    2 6 Отговор
    Един от малкото добри политици, жалко, че ГЕРБ пороби България.

    Коментиран от #57, #59

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Дедо

    5 1 Отговор
    Тоа още се надява че ще управлява. Няма ви в следващия парламент. Издънихте се от напъване.
  • 56 Хора

    2 0 Отговор
    Сега са новините на бТВ .
    Гледайте ,,Мисирщина , ама ултра , мега , проста , пропаднала Мисирщина .
    Пуснали някакъв от С. Македония да ни поучава .
    Бойкот на тези Мисирки продажни .
    Дори дадоха новини за Русия , влак блъснал камион .
    За взривовете в ,,Свилоза ,, тишина .
    Абе Мисирки продажни .
    Не любя руснаците , не ми и пречат но да игнорираш трагедията тук е направо предателство и за затвор.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Хи хи хи хо

    2 1 Отговор
    Аз съм джуджето на Козяк .
    Ако дойдат руснаците , ставам руско джудже , не че в миналото не съм бил такова.
    Ако бях по висок , щях да съм ,,Санта Клаус,, или Дядо Мраз от мАсква.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Търся да сезирам прокурор

    1 1 Отговор
    Срещу факти .
    Обиждат 25% от БГ избирателите .
  • 62 Георги Домбов

    1 0 Отговор
    Този помияр гном,що си мисли,че му вярвам
  • 63 Георги Домбов

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "ФЕЙК":

    Ми тоз мишокк,много малък,,не го виждаме
  • 64 Георги Домбов

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Тити":

    А жабока работи за без пари горкия
  • 65 Георги Домбов

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Друго мнение":

    Ми този е по долен и от тях5893
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол