28 Юли, 2024 12:30 1 236 30

Драгомир Стойнев: Третият мандат за нас е шанс за връщане на здравия разум и стабилизация в политиката

  • драгомир стойнев-
  • трети мандат-
  • здрав разум-
  • стабилизация

„Да, ние имаме 18 народни представители, но считам, че държавническото отношение не се измерва с броя на мандатите. Готови сме за надпартиен кабинет като разговаряме с всички политически сили в НС“, даде заявка за правителство Стойнев

Драгомир Стойнев: Третият мандат за нас е шанс за връщане на здравия разум и стабилизация в политиката  - 1
Снимка: БГНЕС

Считаме, че третият мандат е надпартийният, ако считаме, че другите два са партийни. За нас е шанс за връщане на здравия разум в политиката и поставяне на начало на стабилизация в политиката, ако се обединим около няколко приоритета.

Това заяви Драгомир Стойнев от БСП, заместник-председател на НС, в интервю пред БНР.

И смята, че ако президентът Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на БСП, „лека, полека, можем да се върнем към нормалността“.

„Да, ние имаме 18 народни представители, но считам, че държавническото отношение не се измерва с броя на мандатите. Готови сме за надпартиен кабинет като разговаряме с всички политически сили в НС“, даде заявка за правителство Стойнев, бивш енергиен министър.
Той коментира събирането на левите политически формации на Бузлуджа и обединението им.

„Дойде моментът, в който да си подадем ръка и видях радостта на хората, да видиш Станишев, Първанов на едно място. Това ни дава надежда за бъдещето. Тези 16 политически сили показаха, че е необходимо обединение. Такова е необходимо и на национално ниво. Ние от БСП показахме, че първо левите сили стигнаха до консенсус“, коментира Стойнев.

Според него всеки социалист сам решава, какви са причините да се стигне дотук“, а обжалването да бъде оттеглено, защото при оставка Националният съвет на социалистите определя, кой ще води партията.
„Дали може да има юридически хаос, да може , но смятам, че няма да се стигне. Важно е партията и хората да са удовлетворени. Ясно е, че връщане назад няма. Резултатите на изборите показаха, че не можем да продължаваме по същия начин. Нинова беше добър лидер до един момент. Времената се менят. Изборът предстои през октомври и да си върнем облика на социална и спокойна политическа сила. Задоволството на Бузлуджа бе голямо и ми вдъхва надежда. Показахме различен тип комуникация. БСП и левите сили демонстрирахме, че подавайки си ръка, можем да гарантираме една социална държава", допълни Драгомир Стойнев.

Зам.-председателят на НС коментира проблемите в държавата по сектори, включително и реакторите на Белене, които се подготвят за продажба на Украйна, както и земеделие, образование, здравеопазване и решението на КС за конституционните промени.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Живков

    19 2 Отговор
    ГЛАДНА КОКОШКА > ПРОСО СЪНУВА
  • 2 Нямате шанс, драги Драго

    19 2 Отговор
    Корабът отплава, а вие останахте на брега да кълнете природните закони.
  • 3 @оопс

    22 1 Отговор
    Не може със стария персонал нов бардак да стане.
  • 4 Весела

    15 3 Отговор
    Да видя Първанов,Станишев,Манолова ....
    на последния ред като редови.членове ,тогава ще повярвам ,че е ново начало...
  • 5 Има ни пак

    8 11 Отговор
    Единственото нещо, което харесвам в БСП е това, че са против мутрата и дебелия.

    Коментиран от #7, #9

  • 6 Факти

    15 3 Отговор
    Гладничък ли си мойто сладко комунисче! Че, коя нормална партия, ще прави с Вас каквото и да е? Отивай на село да копаш картофи и не се занимавай с неща от които не разбираш!
  • 7 Да си каже честно

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "Има ни пак":

    А Стойнев човек ли е на ДПС?

    Коментиран от #10

  • 8 аааа

    12 1 Отговор
    Тва е най-противната копейка в БСП.
  • 9 Боре

    9 4 Отговор

    До коментар #5 от "Има ни пак":

    Че, то тия дето харесваш, доведоха мутрата и дебелия, че и царчето на власт! И не забравяй, че твойте герой ги гонеха по улиците на София и ги биеха с камани и дървя! Добре се отърваха, да се благодарвт, че не се повториха нещата с Чаусешку, че щяха много от тях да гризнат дървото!
  • 10 И......

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Да си каже честно":

    На кое на Пеевски или Доган?
  • 11 Иван

    12 2 Отговор
    Откога сте фактор в политиката че искате и правителство да правите ми що не направим правителства с групата на 5 депутати по тази логика или гласът на суверена е все едно за вас
  • 12 СТАБИЛЕН

    7 2 Отговор
    България ще се оправи.когато негласузащите станат не 70%, а поне 95%,тогава крадците и тарикатите ще останат без подкрепа!
  • 13 Майора

    11 2 Отговор
    Блажени вярващите , Драго Газта! На такива като вас , фалирали страната три пъти, нсправили долара 3000 лв , изнесли парите на хората и създали митри и олигарси , по голяма част от които да при вас , власт не трябва да се дава! Стига толкова , в другите страни от бившия соц лагер няма такива като вас и затова те са пред нас на светлинни години!
  • 14 Данко Харсъзина

    9 2 Отговор
    Боже, моля ти се, слез и си прибери вересиите. Друго нямам какво да кажа.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 муцунка

    7 2 Отговор
    Трай коньо за зелена слама!
  • 17 Политици

    3 3 Отговор
    от последните 35 години-- ОТИВАЙТЕ си . НЕКАДЪРНИ сте защото сте ОЯДЕНИ ошопарени и НЕ можете да градите ДЪРЖАВА . Не знаете кога се сади чесанА НА КОИЙТО ВСЕКИ ИНДИВИД У НАС СЕ НАДЯВА ДА ВКУСИ пролетта .
  • 18 Айде стига бкп–от.епки

    10 2 Отговор
    По цял ден се и..хождат по ТВ и вестници! С 18 платени ДУпетати и тоя щял "да управлява" Алчни безродници комунисти!
  • 19 Тооо па

    6 1 Отговор
    Плешипутарник
  • 20 Това е нивото

    8 1 Отговор
    И тоя побеля в парламента, акъл не му дойде! Вечните депутати, най отпред Данчо ментата!
  • 21 Отговор

    7 0 Отговор
    Нов бардак със стари проститутки не се прави! Всичките партии от последните 34 години не трябва да ги има! Това е решението!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Красимир Петров

    6 0 Отговор
    И защо пък трябва третият мандат да се дава на БКП

    Коментиран от #27

  • 24 Красимир Петров

    3 0 Отговор
    Стойнев има бизнес с Пеевски
  • 25 За протокола

    2 1 Отговор
    Най-разумното и честно нещо е мандата да се върне веднага.
    Ясно е, че правителство не може да се направи, а само ще се губи време, а мандата ще се използва с предизборни цели.
  • 26 Луд

    2 0 Отговор
    За вас нормално за нас ужъс и кошмар.
  • 27 защото не останаха други възможности

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Красимир Петров":

    Защо да се дава на клоуните от цирка?
  • 28 Родителското тяло

    1 0 Отговор
    Двойкаджиите искат да са класни ръководители несъвместимо
  • 29 Родителското тяло

    1 0 Отговор
    Двойкаджиите искат да са класни ръководители несъвместимо
  • 30 Смях

    0 0 Отговор
    В залата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол