28 Юли, 2024 13:43 2 606 29

Илхан Кючюк: Имало е натиск от аватарите на г-н Пеевски да не бъда избран за председател на Правната комисия в ЕП

  • илхан кючюк-
  • натиск-
  • делян пеевски-
  • избор-
  • правна комисия-
  • европейски парламент

„Питаме дали държавни органи се използва като политическа бухалка? Но действията, зад привидната усмивка на Главчев, казват друго. Областни управители, назначени по закони и конституция бяха свалени", коментира още Кючюк

Илхан Кючюк: Имало е натиск от аватарите на г-н Пеевски  да не бъда избран за председател на Правната комисия в ЕП - 1
Снимка: БГНЕС

Новоизбраният председател на Правната комисия в ЕП Илхан Кючюк ще работи за антикорупционно и адекватно законодателство, което да решава проблемите на европейските граждани, обеща той в интервю пред БНР.

В "Неделя 150" евродепутатът от "Обнови Европа" и зам.-председател на ДПС, заяви, че в парламентарната комисия на ЕП няма да се творят юридически правила, които да са национално насочени или в интерес на определени хора и държави.

„В никакъв случай, защото ще получа много тежката негативна санкция. Това е много професионална комисия, която има отношение към тълкуването, прилагането и мониторинга на правото на ЕС и изобщо всички актове с отношение към законодателството на Съюза за минимум за 5 години“, каза той.

И препоръча:

Това, което всички трябва да направим в ЕП, визирам и Комисията, най-вече е да не се произвеждат поредните закони, които нямат отношение към проблемите на европейските граждани. Фабриката за законодателство трябва да се спре и да се помисли малко по-задълбочено, кое работи и кое не. Да се поразсъждава, кои законодателни актове да се изкарат от употреба, но за тях да има ясна оценка за въздействието, противното означава бюрокрация за ЕС. А крайният резултат е оттегляне от подкрепа, насаждане на омраза и противопоставяне, и връщане на ЕС, от това което се е освободил или си мислим, че се е освободил.

Илхан Кючюк призна, че е имало натиск от аватарите на г-н Пеевски -„аз да не бъда избран за тази позиция“:

Натискът беше упражнен, смея да кажа много остро, от хора, които имат контакти и са работили в ЕП. Отговорът на европейските либерали беше: Решението е взето. Илхан Кючюк трябва да бъде председател на правната комисия. А този външен натиск още повече затвърждава нашето убеждение, че той е правилният човек да се занимава с въпросите на антикорупцията, да преглежда евентуалния конфликт на интереси на потенциалните еврокомисари, да разработва идеи за евентуален бъдещ антикорупционен закон, по модела Магнитски в САЩ, за ЕС. Аз съм благодарен на европейските либерали, защото потвърдиха тази позиция, която ДПС заслужава. Това е успех за България.

Зам.-председателят на ДПС коментира Устава на партията и заяви, че документът се спазва, „но не на хартия, а на дела“.

„Когато човечеството иска промени стени се пропукват, Берлинската стена падна. Волята на симпатизантите на ДПС е по-силна от тази, на който и да е бюрократичен апарат. Може да е сложно, може да отнеме време, може да има последствия. Засега виждам оздравителни процеси в партия – как да се взимат демократични решение“, обясни той за раздора в ДПС.

И е категоричен, че има само едно ДПС и зад него стоят 34 години и български граждани, изразявайки волята си дават представителство в България и ЕП.

За започналите проверки от НАП на опоненти на Пеевски Илхан Кючюк коментира:

Противници на ДПС се атакуват с проверки и сигнали. На кого са тези пари, които се раздават? Те са на българските граждани и данъкоплатците. Тук е демагогиката, която се използваше от редица лидери: „Ще ви дадем нещо, защото вие живеете в Разград, Кърджали!“ „Ще ви дадем нещо“, означава, че хората, които живеят в тези региони, с цената на своето достойнство, направиха България да бъде демократична и правова държава и да отворят пътя на страната към цивилизационния избор - към НАТО и ЕС. Никой няма право да се разпорежда с тях. Наративът „някой дава, на който и да било, подаяние, не мисля, че трябва да бъде поддържан през XXI век. Виждаме натиска и усилията да бъдат компрометирани политически лидери.

„Питаме дали държавни органи се използва като политическа бухалка? Но действията, зад привидната усмивка на Главчев, казват друго. Областни управители, назначени по закони и конституция бяха свалени. Тогава аргументът беше, че в Кърджали и Смолян ДПС спечелиха изборите и заслужават. Тогава Пехливанов и Мурат са били активисти на партията и сега са такива“, аргументира се Илхан Кючюк.

И е категоричен, че „големият проблем и раната, в която трябва да се бръкне“, е хората да бъдат избирани по качествата си, а не към кого принадлежат и коя партия.

Председателят на правната комисия в ЕП коментира и Димитър Главчев:

"Действията му напоследък ме карат на мисля, че действа под влияние на Пеевски. Имам повече от дълбоко съмнение за безпристрастността на служебния кабинет при подготовката на парламентарни избори."

Кючюк коментира решението на КС за конституционните промени.

"Персоналните промени и фокус винаги променя обществената задача. Другата грешка е, че много от тях бяха направени, за да се получи политическа сделка, цели които не са свързани с проблемите на българския гражданин", добави той.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аватари , Джедай , Орки , и тн.

    31 2 Отговор
    За 5 ст. ръждиви работа не вършите , само дрънкане и лапачка.
  • 2 рго

    25 1 Отговор
    Е как да те изберат парламента стана пълен гей парад
  • 3 Търновец

    21 5 Отговор
    Европа плаща пре скъпо заради желанието на Кайен за преизбиране - преди да отиде в ЕП Кючюк няма нищо полезно за България в биографията си и тъкмо Пеевски го прати в ЕП

    Коментиран от #16

  • 4 Българка

    29 3 Отговор
    Няма добро и лошо ДПС. Има ена корпоративна организация, основана от ДС с лидер агент на ДС- Ахмед Доган. Моделът КОЙ го организира именно Доган и хората около него. Доган говореше и действаше в разпределение на порциите, създаваше обръчите фирми. Върхушката на ДПС е престъпно забогатяла, а елеторатът беден. Доган създаде чудовището Пеевски. Определено Пеевски е тумор, който трябва както каза Радев да бъде "хирургически отстранен", за да не разяжда малкото здраво ,останало сред българите и най-вече държавата

    Коментиран от #13, #27

  • 5 Аууу ,

    12 1 Отговор
    чак и санкритски използва тоя човек , бе ?! А защо не в прав текст ?
  • 6 Ама

    20 0 Отговор
    Пеевски да не би да е божество , че да има аватари , бе ?
  • 7 българка

    14 10 Отговор
    Поздравявам г-н Илхан Кючук за избирането му, но не приемам ДПС нито на Доган, нито на Пеевски!
  • 8 Кючуков, гориш, майче,

    6 9 Отговор
    направо гориш!
  • 9 Обратните

    15 4 Отговор
    Се подкрепят! А тоя е доказан !
  • 10 Кючек Кютек

    10 2 Отговор
    Ех тоя Пеевски. Лош Пеевски, лош
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Аз....

    4 1 Отговор
    За АхметД.......припомнете си атентатите и как при Соца можеше да се снабдиш .........А на събрание през 1972г. в Разград е харесан от ДС ...........е българи Мохамедани.....?????
    За Шиши,старт в младежкото НДСВ......а мама с представител/пират с превръзка на окото/ на САЩ .
  • 13 КойТой

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Драга мит ти като много знаете обяснете защо само Българи при прехода към демокрация не проля кръв в сравнение с другите Балкански страни.

    Хайде.

    Коментиран от #23

  • 14 Промяна

    4 0 Отговор
    ИЗЧЕЗВАЙ БЕ ВАШИТЕ ВИКОВЕ КОЙ ГО Е ГРИЖА АЛЧНИ ЛИЦЕМЕРИ
  • 15 Изскубани вежди

    9 0 Отговор
    Лакирани нокти и леек брюкселски грим, да живее откриването на олимпиядата в париж и това нещо.
  • 16 Има нещо нежно в тоз

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Търновец":

    Пеевски поне мяза на мъж и в скута му сядат всякакви, ама този.....

    Коментиран от #22

  • 17 Как

    15 0 Отговор
    Илхан Каучук го създаде Доган . Как няма да му е лоялен ? Извади го от селската кал и го прати в Брюксел!
  • 18 кви права не разбрах

    11 0 Отговор
    Избрали Кютук за председател на Правната комисия в ЕП от най-корумпираната държава в ЕС с един от главните корупционери и почетен председател на партията му ДС доносник. Верно в ЕС нямат представа що за депутати са се набъкали в европарламента. Вчера волгата днес този утре еленка палачинката.
  • 19 и този ги хрантутя

    10 0 Отговор
    Ако питат мен щях да те пратя за председател на комисията по копане на нивата с тутун и по цял ден да го нижеш. Не да ми се цъклиш от картинката и да се правиш на жертва.
  • 20 Красимир Петров

    11 0 Отговор
    Пак ли ни занимавате с мафиотската структура ДПС
  • 21 Фори

    5 1 Отговор
    Пеев ски стана изведнъж лош . До сега всички го бранеха от лошата опозиция. Изведнъж се събудиха и видяха врага с партиен билет.
  • 22 Търновец

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Има нещо нежно в тоз":

    Този е послушко на Доган, а Сокола е един от десетте най отговорни за да сме в това много лошо състояние, сега Доган балансира между ЕС и Русия след като години наред балансираше между БСП и СДС
  • 23 Търновец

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "КойТой":

    Една от чертите на демокрацията е да има равен достъп до властта а това за повечето от нас е блян. Примерно за повече от 30 години Търновци сме имали един служебен министър - Весела Лечева - а сме направили толкова много за България.
  • 24 Потресена и омерзена

    6 1 Отговор
    Какъв председател на комисия пък тоя? Ама това евронещо си наистина голям боклучарник!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 сноу

    2 0 Отговор
    Айде пак кючеци , гьобеци и кьорфишеци..раифчето те е предал ,не си слушкал ..не си заставал в подходяща поза;
  • 27 през това време

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    А другите, смяташ, че ловяха мухи ли?
  • 28 според мен

    0 0 Отговор
    Нямало е друг кандидат за поста, затова сега се предават важности. Ама, видите ли, и със и без ме избраха. Кого да изберат като повечето са ти " дружки "
  • 29 материалист ли съм

    0 0 Отговор
    Аз като депесар не мога да се зарадвам за избора му дори , не зная защо има някакъв привкус. А така бях горда, че се намери един джаста праста решава проблеми и те се виждат от всички. Ще го последвам, каквото и да ми струва това
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол