29 Юли, 2024 09:08 1 292 31

Вигенин: БСП ще разговаря с ИТН. Третият мандат е последният ни шанс!

  • бсп-
  • вигенин-
  • трети мандат-
  • правителство

Тези процеси започнаха от деня на изборите, посочи социалистът

Вигенин: БСП ще разговаря с ИТН. Третият мандат е последният ни шанс! - 1
Снимка: БНТ

Винаги сме разсъждавали в два варианта – ако третият мандат бъде връчен на нас и ако не бъде. Подходът е един и същ и при двата варианта. Може би задочният спор на Корнелия Нинова с ръководството на партията е причината президентът Румен Радев да не го даде на нас.

Това разкри Кристиан Вигенин от БСП в ефира на БНТ.

По думите му все още не са обсъждани листите за евентуалните предстоящи нови избори: „Персоналните въпроси са далеч от мисленето и посланията ни. Впечатлен съм от качествата, които тези партии имат, които не съм видял досега.”

„Тези процеси започнаха от деня на изборите, когато резултатите ни отново бяха надолу. Отговорността ще се реши накрая на Конгреса. След като е подадена оставката на председателя, да се завлекат останалите към тази споделена отговорност – може ли да оставим партията без ръководство?”, попита той.

„Това е последен шанс за парламента. Ако бъдем поканени от „Има такъв народ” за разговори, ние ще се отзовем, ще видим какво предлагат и ще преценим дали са възможни следващи стъпки от наша страна и ще свикаме Националния съвет на БСП, за да ни даде мандат за това какво ще правим оттук нататък”, обясни той.

„Преставаме да се бием с левите партии за ограничен кръг избиратели, насочваме поглед навън. Когато цялата политическа система и повечето партии се разпадат, лявото показваме, че можем да се съберем и да стъпим здраво. Нашият опонент е десницата”, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям смях 🇧🇬

    19 0 Отговор
    Не разбра ли трети мандат няма!
    Много сънуваш вигенчо!
  • 2 Българин

    24 0 Отговор
    За какво ви е шанс? Да не пропуснете и този път да си на пълните джобовете ли? Трябва да има народен съд за всички вас

    Коментиран от #14

  • 3 Последният ви шанс беше вчера

    18 1 Отговор
    А че сте готови за преговори е ясно. Вие с Пеевски се договорихте, че с ИТН ли няма да се вземете?
  • 4 Анонимен

    23 1 Отговор
    Този човек беше един от най-лансираните от Нинова. Типичен професионален политик, обръща се според конюнктурата и е способен на предателство. Пълен упадък на морални ценности.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Дааааа

    16 0 Отговор
    Иначе 4% на следващите избори
  • 8 луд умора нЕма

    15 1 Отговор
    Шанс ли ???!!! ЗА БСП ???!!! Смешници .
  • 9 бкп

    11 1 Отговор
    Българската политическа класа е негодна да управлява Бълггария!!!!
  • 10 Припомням

    13 0 Отговор
    След оставката на Корнелия Нинова БСП влезе в политически и организационен погром. Но тепърва предстои и съдебен такъв.

    Временното ръководство не е вписано в съда. Това прави всички решения, взети от Атанас Зафиров, Борислав Гуцанов, Кристиан Вигенин и Владимир Москов незаконни.

    Но това не е нищо в сравнение с действията на превратаджиите, които се мъчат да легитимират постовете си с потресаващи решения. Те продължават да изнасят към частни фирми работата, извършвана досега на "Позитано".

    Коментиран от #13

  • 11 на ваше място

    5 0 Отговор
    Аз не бих си правила труда...
  • 12 Моряка

    10 0 Отговор
    Този се оказа по гъвкав даже и от Гуцана.
  • 13 Гледам и не вярвам на ушите си:

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "Припомням":

    В БСП – сборна дружина начело на партията, след като Нинова подаде оставка.

    Зафиров е временен председател, Борислав Гуцанов командва парламентарната група, а Кристиан Вигенин – екипа на БСП в Европарламента. И тримата бяха в най-близкото обкръжение на Нинова и подкрепяха всичките й политически ходове – докато БСП падна до 7 процента от гласовете на избирателите.

    Още от предишни избори кроили шапката на Корнелия Нинова с напъни да оглавят БСП, за да я дозакопаят. Най-много се точели за лидерското място недоразумението Кристиан Вигенин и депутатът с криминално досие Борислав Гуцанов – Боби Медузата.

    След последните местни избори у лидера на софийската организация на БСП Иван Таков също се събудили амбиции да поведе партията. Той обаче имал един сериозен проблем – разпознаваемост в София, но слаба популярност в страната. Освен това пренебрегвал факта, че на местните избори кандидатът на БСП Ваня Григорова получи добър резултат, но листата на БСП – не.

    Крум Зарков бил другият, който не изключвал възможността да се върне на водеща позиция в БСП. Той дълго време беше фаворит на Корнелия Нинова, но сред ортодоксалните социалисти изгубил шансове да стане председател на столетницата, след като напусна Националния съвет на партията. Отиде съветник при Румен Радев и много трудно ще се върне в голямата игра.

    Така, че гледаме с омерзение сюжета:"И ти ли, Бруте..?" в съвременен вариант.

    Коментиран от #27

  • 14 Европеец

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Няма да чета статията..... Шанс за бг територията няма... Ще продължаваме да вървим в безпътица и да се въргаляме в калта...
  • 15 Иво

    12 0 Отговор
    Оставката на Нинова съживи мераците на бегълците да се нагласят на избираеми места в подготвянотоляво обединение. Не искат да си спомнят, че повече от 30 години многобройни леви коалиции около или извън БСП бяха - със съвсем малко изключения - все неуспешни. И това е така, защото отцепниците нямат избиратели извън тези на БСП. Процентите им се движат от няколко стотни до един и нещо. Няма подобро представяне и когато те са в коалиция с БСП - приносът им е нулев. Липсва синергията на ефектите от обединяването, не се постига даже механичният сбор от процентите на отделните съставки. Не носи позитиви нито самостоятелното участие на левитеформации, нито събирането им в една или повече коалиции. Умножаването на плюсовете отдавна е отстъпило място на синергията на дефектите.

    Коментиран от #16

  • 16 Ободрени

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "Иво":

    от оставката на Нинова, някои, включително и в ръководството на БСП, не просто се надяват, но дори и демонстрират сигурност, че положителният ефект най-сетне ще се получи.

    Харизването на позиции и сдаването на власт са сред факторите, демотивиращи най-силно избирателите на партията-гръбнак на евентуалнатакоалиция. След Нинова положителният ефект от общите листи, поне на първо време, ще бъде още потрудно постижим.

    Опитното око вижда, че по-голямата част от членовете и симпатизантите на БСП са на нейна страна. Ако към тях не се подходи внимателно, вместо прилив, ще се стигне до нов отлив на гласове.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Вярно

    9 0 Отговор
    че ви е последен шанс -- при нови избори сте под 4% бариера 🤣
  • 19 Моряка

    11 0 Отговор
    Вигенин бе вкаран в политиката от Станишев( двамцата са колеги от ЦК на ДКМС).Когато на Станишев чу се разклатиха краката,премина в лагера ва Корни.Когато на Корни се разклатиха краката,набързо я изостави и с другите 2 фурнаджийдки лопати направиха триумвират срещу нея.А отдолу,ние,измамените честни социалистичесси камили,пак гласуваме за тях.Съзнаваме,че след Жан Виденов БСП се управлява само от гъвкави тарикати,но пак гласуваме за тях.Навремето Станишев отхвърли идеята да се обсъжда срива на избиратите,защото не му било времето.Оттогава електората все намалява,но още не му е дошло времето за анализ.

    Коментиран от #20

  • 20 Само

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Моряка":

    де.бил може да гласува за БСП.

    Коментиран от #21

  • 21 Моряка

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Само":

    Дебилите са природна работа,по добре там да не се бъркаме.
  • 22 ДОКО

    6 0 Отговор
    ТРЕТИ МАНДАТ..ЗАПЛАТИТЕ НА ДЕПУТАТИТЕ ВЪРВЯТ КОМАНДИРОВЪЧНИТЕ СЪЩО..А ПРОСТОЛЮДИЕТО ЛАПА МУХИТЕ И СЕ ПЪРЖИ НА ПОЛЕТО..И ЗАПОМНЕТЕ ТАКЪВ СТРОЙ ДЕМОКРАЦИЯ - НЯМА.ДЕПУТАТИТЕ ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ЕДРОТО КАПИТАЛ..ОСТАНАЛОТО БЪЛГАРИН САМО ПЛАЩА ..
  • 23 Вашият

    3 0 Отговор
    гуру защо ви отсвири за 3-тия мандат, нали сте горещи негови застъпници?

    Коментиран от #24

  • 24 Моряка

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "Вашият":

    Оставаще Президента и да връчи мандата на партия,която се раздира от обединяване.
  • 25 Майорс

    5 0 Отговор
    Вигенин , защо не си гледаш евро депутатството, ами мислиш други неща! Не разбрахте ли че бившите соц страни са добре , защото в тях не управляват бивши компартии!

    Коментиран от #26

  • 26 Не го мисли

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "Майорс":

    той си гледа евродепутатството. От първа ръка знам че освен сладките заплати които взимат евродепутатите, основните им доходи (поне на нашите) идват от наши и чужди бизнесмени като Домусчиев които им казват как да гласуват. Затова всички наши депутати в европарламента гласуват еднакво, независимо от коя партия са. Пакет мобилност помните ли?
  • 27 Моряка

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Гледам и не вярвам на ушите си:":

    То пък Вигенин командва един голям екип Европарламента.Точно като във вица- воевода,знаменосец и предател.
  • 28 ТЕМИ

    4 0 Отговор
    Тези от БСП като Вигенин са готови на всичко за да са във власта макар и може би само с един министър.Така се и получи когато гласуваха за Пеевски за шеф на ДАНС.Е затова повече никога нема да гласувам за БСП.
  • 29 Веселяка

    1 0 Отговор
    Какъв трети мандат, глупаци такива 🤪 аз искам пак избори и пак да гласувам само за майтапа 😆 иначе ми е абсолютно все тая 🤣
  • 30 Европеец

    3 0 Отговор
    Изиграхте последен валс след 10.11.1989година ! Къде се слагате !
  • 31 скоро в канала.Парламента ще е мираж!

    3 0 Отговор
    Капиталистическа партия БСП по нищо не се различава от ДБ,ПП,ИТН и ДПС.Те са едно и също но с различни имена.Политиките които водят досега го доказват.Борят се за абсолютно едно и също по един е същ начин търсещи една и съща коалиция поради общи възгледи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове