6 Август, 2024 12:05 1 139 25

Политолози: Партийните лидери показаха, че не могат да правят компромиси

  • георги киряков-
  • христо панчугов-
  • избори-
  • партии

Показахме, че не можем да се променяме

Политолози: Партийните лидери показаха, че не могат да правят компромиси - 1
Снимка: Нова телевизия

Колкото и да се взирах в работата на народните представители, не успях да забележа нещо значимо, което да впечатли и мен, и гражданите. Това означава, че има вероятност избирателната активност да падне още на предстоящите избори. През последните две години се забелязва неумение на политическите лидери да правят компромиси, партиите да разговарят с обществото и да вършат това, за което са изпратени в Народното събрание.

Това каза политологът Георги Киряков в „Твоят ден“ по NOVA NEWS. Той е на мнение, че „едни и същи хора, едни и същи политики“ няма как да доведат до по-различен резултат.

„Тезата, че не можем да проведем честни избори и че винаги има кой да ги открадне, е обяснението защо не можем да направим правителство. Не виждаме причината в себе си, не се променят политическите стратегии, не се търси нов диалог с гражданите, а посочваме виновници. Това води до рекордно ниска избирателна активност и партии, които са напът да станат част от историята на българската политика“, каза политологът Христо Панчугов.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    3 4 Отговор
    Нали Посолството врътка територийката брее! Тия уж политологчета по телевистан са си Виц на Писта. ХАХАХХАХАХ

    Коментиран от #3, #14

  • 2 Те могат само да лапат и гепят

    9 1 Отговор
    От народа.
  • 3 Европеец

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Избори до дупка докато не свършат парите за купуване на гласове....

    Коментиран от #17

  • 4 То пък

    14 0 Отговор
    едни партии , то пък едни лидери - свят да ти се завие !

    Коментиран от #5

  • 5 Томка Бикова

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "То пък":

    Шефа Боко от Банкя е Велик Лидер!!!

    Коментиран от #8, #13

  • 6 Почивна станция

    3 1 Отговор
    По-лошото е, че и на море не могат да отидат горките, за това ще ги накажем да нямат правителство
  • 7 към така нареклите се политолози

    4 0 Отговор
    И така може да се каже.Но работата е друга.
  • 8 прав си, биче

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Томка Бикова":

    Та нали точно тоя еднокнижен шлангаджия положи основите на цялата деградация, на която сме свидетели сега По грозно нещо от Тиквата няма. Пускат фишеци за корупция, даже тяхната прокуратура няма лице да се занимава с тях и после ги обявяват за факт. ТИКВО проста, ходи другаде да строиш магистрали и булеварди, например в Зимбабве / извинявайте момчета/, а нас ни остави да си се оправяме. А ако вземеш и Шиши с теб, ще направите пустинята оазис.!

    Вижте как се е СНИШИЛ в момена при скандала между доганя и шишо магнитски! Селски тарикатлък!
  • 9 Мнение

    2 0 Отговор
    Понеже сте спрели коментарите под статията за А1, ще кажа моето мнение за тях и тук вкл!

    Това е една от най-измамните и схемаджийски фирми в България! Толкова много цакат потребителите си, че направо не истина!

    Пример:
    Фирма сключила договор с А1 ви праща некъв линк, който само като цъкнете без да искате, автоматично ви абонират към незнайна тяхна услуга, като начисляват между 5-10 лв месечно върху сметката ви!
    Когато се оплачете ви казват да пуснете жалба, а след известно време ви заявяват, че каквото сте се абонирал сте потребили, следователно няма да ви възстановят ОТКРАДНАТАТА сума!

    Едва когато им повишите тон и започнете да плашите другите клиенти в магазините им, тогава ви казват какво всъщност е станало и как да премахнете абонаментът, който така или иначе са ви натресли!

    Измамниците в България процъфтяват, защото държавата е абдикирала от задълженията си на контролен орган!!!

    Рано или късно такива като тия измамници ще си плащат с лихвите!

    Коментиран от #15, #18

  • 10 Без изненада

    1 1 Отговор
    Нито дума у Фатки за годишнината от най-масовото убийство на цивилни в Хирошима
  • 11 Руска ☭🐻 ☭

    2 1 Отговор
    ДО ЕДИН ПОД НОЖА!
  • 12 Но Могат да Газят ......

    3 0 Отговор
    Но Могат да Газят ...... Констнитуцията и Закона! - Кое ли право не са Погазили! Особено Правата на хората с Увреждания!
  • 13 Лидер ! Или ...

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Томка Бикова":

    Лидер ! Или ... Лайнвар?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ими

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Мнение":

    Пробвай със виваком и тогава Мтел-а ще ти се видят като цвете!
  • 16 ЛИСТАТА В КЪРДЖАЛИ

    2 0 Отговор
    ЩЕ Я ВОДИ БРАТОВЧЕДА НА ДЖЕВДЖЕД ЧАКЪРОВ - ЮКСЕЛ ЍОЗКАН ИЗСЕЛНИК ЖИВУЩ В ТУРЦИЯ С ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО, КОЕТО ПРИ ПОСЛЕДНИТЕ ПРОМЕНИ МУ ДАВА ПРАВО ДА СТАНЕ ДЕПУТАТ. НА ПРЕДИШНИ ИЗБОРИ В БУРСА ЗА СЪЩИЯТ ПИШЕ - ПРЕДВОДИТЕЛЯТ НА "БАЛГЬОЧ" СЕ РАЗГНЕВИ, ЧЕ В СЕКЦИЯТА СЕ ГОВОРИ НА БЪЛГАРСКИ. КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ НА МЕСТНА ПОЧВА....
  • 17 Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Европеец":

    За съжаление парите за купуване на гласове ,никога няма да свършат! Но тези на народа-да, защото изборите ги плащаме ние!!! Спомни си приказката за брашнения чувал.

    Коментиран от #24

  • 18 За А 1

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Мнение":

    Пращат ВИ ЕСМ за тяхна услуга, ако искате да се откажете пратете ЕСМ на дадения номер. Пращам десетки ЕСМ на дадения номер - на телефона изписва, че няма отказ. Ядосан отивам в офиса им и погледа ми се спира на номера с който човека ми отменя услугата. Оказа се, че номера е бил друг... Аман от такива врътки... И още нещо, когато започнат оператори да ти звънят и да ти предлагат промоции. Първо - ТОВА Е НАРУШЕНИЕ НА ЛИЧНОТО ТИ ПРОСТРАНСТВО - и второ - ТОВА Е ПСИХИЧЕСКИ ТОРМОЗ. МЯСТОТО НА ТЕЗИ ПРОМОЦИИ Е В ОФИСИТЕ... А НЕ ДА ТЕ ПРИТЕСНЯВАТ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ....
  • 19 Разграждане на възраждане

    4 0 Отговор
    “Възраждане”-Бойчиновци иска оставката на Копейкин!
    Декларация
    Ние, членовете на местната организация на "Възраждане" в Бойчиновци, изразяваме сериозната си загриженост относно текущото ръководство на нашата партия. След внимателен анализ на политическата обстановка и последните действия на лидера на "Възраждане", г-н Костадин Костадинов, считаме, че той вече не отговаря на високите изисквания и цели, които сме си поставили като организация и общество.
    Поради тази причина, с единодушие на заседанието на местния комитет, проведено на 02.08 2024година, решаваме да настояваме за оставката на г-н Костадин Костадинов като лидер на "Възраждане". Ние вярваме, че това решение е в най-добрия интерес на партията и ще спомогне за възстановяването на общественото доверие и за постигането на нашите стратегически цели.
    На този фон призоваваме за незабавно свикване на извънреден конгрес на партията, за да се обсъди и реализира нашето искане в конструктивна и демократична атмосфера.
    Подписано:
    Георги Георгиев,
    Председател на местната организация "Възраждане" - Бойчиновци

    Коментиран от #22

  • 20 Партийните лидери показаха

    1 1 Отговор
    Партийните лидери показаха, че не могат да правят компромиси
    Ами това за сетен път показва че никой от тях не мисли за народа, а само за джоба си!

    Коментиран от #23

  • 21 Никой

    2 1 Отговор
    Гласуващите плевели не могат да проумеят,че двамата Шишковци и техните олигарси няма да позволят на България да излезе от политическата криза. Разбира се, собствените ни душмани имат и вариант Б ако нещо плевелите решат да объркат на избори. Това е пленена държава от политическата и чиновническа мафия.
  • 22 2154

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Разграждане на възраждане":

    Крайно време е ! Надявам се да ви последват и от цялата партия!
  • 23 Но пък много

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Партийните лидери показаха":

    Им допадат срещите и разговорите, както и сближаването на приоритетите. Пък кой ще опъва каиша хич не ги интерисува щото не е тяхна работа и не им го пише в длъжностната характеристика
  • 24 Дърт Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    Така е но става въпрос за кеша който се раздава преди изборите и те първо трябва да ги откраднат а за това трябва време и правителство.Сега си купуват избоите с пари откраднати от предишни партийни управления който се връщат обратно от офшорните им сметки.
  • 25 Демократ

    0 0 Отговор
    Ако има избирателен закон,който гарантира честни избори и зачитане свободното право на глас на всеки българин по света и у нас, ако депутатите се избират от избирателите, а не от мафията и нейните партии, ако има честно избран парламент, което е характерно за демократичните държави, хората ще гласуват за своите избраници. 35 г. не е имало нито веднъж честни избори и след псевдодемокрацията, създадена и ръководена от ченгетата така,че парите,властта и контрола над всичко да е в БКП партийната номенклатура и ДС-КГБ мафията на задкулисието, хората няма да гласуват. Като няма правосъдие и разделение на властите и свобода на избор и свободен пазар в Парламента ще определят съдбата на българския народ престъпниците, които трябва да са в затвора. Това трябва да се казва на хората и това е задачата на аналлизаторите, за да знаят истината. Виновни за българската трагедия са тези управници, не ЕС и НАТО. Те откраднаха милиардите, отпуснати от ЕС за развитието на България. Те мечтаят за диктатурата на Живков и са свързани с Кремъл и не пускат България да е свободна и демократична. Справка -Румъния, ще й дишаме праха и ще пеем " кога ще ги стигнем румънците".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове