6 Август, 2024 23:22 2 356 4

Важните новини във ФАКТИ на 06.08.2024 г.

  • росица матева-
  • етиен леви-
  • пп-
  • петър чобанов-
  • преглед-
  • петър чолаков-
  • пво-
  • избори

Ние се готвим, защото от понеделник, след като беше върнат и третият мандат неизпълнен - е ясно, че рано или късно ще има предсрочни избори. Но докато не излезе указът на президента, не можем да приемаме решения

Важните новини във ФАКТИ на 06.08.2024 г. - 1

Седми избори за НС за три години: Започна ли подготовката

Започна ли ЦИК подготовката за извънредните парламентарни избори или ще изчака първо указа на президента за насрочването на датата? Коя от възможните дати - 13 или 20 октомври е добър вариант за комисията с оглед повече време за подготовка? Отново ли започва цялата процедура по избор на фирма за обслужване на машинния вот и нов софтуер? Темата в „Интервюто в Новините на NOVA” коментира заместник-председателят на ЦИК Росица Матева.

Етиен Леви: Психиката на хората в парламента е увредена

Бил съм избирател дълго време. Когато няма добра политическа воля, няма как да се сформира правителство. Това заяви независимият депутат Етиен Леви в "Денят ON AIR", който вече два месеца е част от Народното събрание (НС).

Николай Денков: Разбрахме вече, че може да има ДПС без Пеевски. Въпросът е може ли да има ГЕРБ без Пеевски

Тази вечер парламентарната група на ПП-ДБ се събра на редовно заседание. От двете партии в коалицията нито отрекоха, нито потвърдиха появилите се по-рано спекулации, че сред обсъжданите теми може да бъде и подкрепата за процедура за свалянето на председателя на парламента и замяната му с нов.

Петър Чобанов не изключи възможността да е служебен премиер

Подуправителят на БНБ Петър Чобанов, който попада в списъка с възможни служебни премиери, не изключва възможността да приеме поста.

Семейство плати 1494 лв. за преглед на детето си в Златни пясъци

Семейство от Литва е заплатило близо 1500 лв. за преглед на болното им дете в частен кабинет в хотел на Златни пясъци. За това разказа приятел на чужденците във Фейсбук.

"Здравейте!!! Мои приятели и гости от Литва в к.к. Златни пясъци, са използвали услугите на лекар в местен хотел за преглед на детето си. След преглед на детето и изписани лекарства са заплатили огромната сума от 1494 лв. Казали са им, че ако заплатят в брой ще струва с 20% по-малко. Не са ги попитали за Европейска здравна карта и не са ги предупредили предварително, че цената ще бъде толкова висока и ca използвали, че са под влиянието на стрес в чужда държава. Моля за правен съвет и към кого да се обърнат за да защитят правата си. Явно искаме да самоунищожим малкия туризъм, който ни е останал. Благодаря предварително!!!", пише той.

Към публикацията са качени снимки на фактурите и касовите бележки от прегледа. От коментарите под поста става ясно, че семейството ще подаде жалба до закрила на потребителите.

Случаят пред Агенция "Фокус" коментира адвокатът по медицинско право Мария Шаркова, която заяви, че при липса на сключен договор с НЗОК, лечебното заведение не е длъжно да изисква европейска здравна карта, като всичко се заплаща по ценоразпис.

"В България няма таван на цените или някаква регулация, която да ограничава лечебните заведения какви цени да определят, когато пациентът не се лекува по реда, въведен от НЗОК", обясни тя.

Петър Чолаков: Вместо да се ядосваме на политиците, да се запитаме какви избиратели сме

Вместо да се ядосваме на политиците, да се запитаме какви избиратели сме. Това мнение изказа пред БНР политологът Петър Чолаков и коментира:

Парламентарната комисия по отбрана реши да се купи германската система за ПВО „IRIS-T-SLM“

Парламентарната комисия по отбрана прие с 10 гласа „за“, нито един против и трима „въздържали се“ Проект на решение за приемане на Проект за инвестиционен разход „Придобиване на зенитно-ракетни комплекси“, внесен от Министерския съвет на 1 август 2024 г., с който се предвижда България да закупи 1 брой зенитно-ракетен комплекс „IRIS-T-SLM“ от Германия, като стойността на сделката е 182 114 311 евро без ДДС, или 356 184 366 лева. Допълнително е предвидена възможност за закупуване на до 5 броя „IRIS-T SLM” и на 1 брой система за далечен обсег „IRIS-T SLX”, предаде БГНЕС.

Залагането върви: Новите избори - на 13, 20 или 27 октомври

Седмите парламентарни избори за последните три години ще се проведат през октомври. Това се случва след окончателното и неуспешно приключване на процедурите по излъчване на редовно правителство от този парламент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коя е тая засукана мадама?

    1 0 Отговор
    Има ли тату?

    Коментиран от #3

  • 2 гражданин

    2 0 Отговор
    810 мил. лева за тези избори ,и за това който се кандидатира за депутат трябва да не получава и 1 стотинка заплата !!!
  • 3 Тая само по къра и по Банкя ходи.

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Коя е тая засукана мадама?":

    Сега се е дегезирала за интервюто.
  • 4 В името на народа

    0 0 Отговор
    Всъщност в това , че ще се организират избори за н-ти път има и нещо положително и то е , че ще създадем работа на тази чиновничка, която е на златна хранилка към държавата и най-вероятно перз другото време нищо не прави. Втората причина е , че хората , които участват в комисии и председателите перз другото време не работят и нямат стабилни доходи и осигуровки. Чрез изборите те си докарват по някой лев , но това е еднократна сума , която просто е смешна. А като се организират редовно избори примерон по 3-4 пъти в годината тези хорица ще могат да изкарват по-солидни пари. Партиите просто се подиграват с труда им .Тъй че народа най-после е на сметка от това , че партиите са в конфликт и не могат да се договорят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол