7 Август, 2024 09:44 909 18

Румяна Бъчварова: Политиците да покажат какви компромиси биха направили, за да има правителство

  • румяна бъчварова-
  • политици-
  • правителство

Тази поредица от избори е не просто трудна за избирателите, снижава техния интерес, но показва, че има дефицит на лидерски умения

Румяна Бъчварова: Политиците да покажат какви компромиси биха направили, за да има правителство - 1

Очаква се по-остра реакция от страна на Иран след отстраняването на лидера на "Хамас". Напрежението зад тези организации не е прекъсвало, изостри се много след 7 октомври. Обстрелът, елиминирането на лидерите не е прекъсвало. Голяма част от населението е евакуирано. Това заяви Румяна Бъчварова, бивш посланик на България в Израел в предаването "Денят започва" по БНТ.

Изключително напрежение, което в момента се опитва да бъде понижено от дипломатически усилия. Остър конфликт би предизвикал една поредица от други конфликти. Психологическата война продължава, ще видим дали ще снижи напрежението или ще доведе до нов конфликт, добави още тя.

Заложниците почти една година са в тунелите в Газа. След първото освобождаване, на стотина души, останалите остават с неясна съдба. Преговорите се въртят около решението как те да бъдат спасени. Натаняху не може да стигне до решение, което да устройва близките на заложниците. Това води до политическа динамика в Израел, която не помага за излизане от ситуацията. В последните дни се заговори, че Натаняху иска да смени военния министър, допълни бившият посланик на България в Израел.

Неспособност да се управлява, така Бъчварова коментира поредните предсрочни парламентарни избори. "Тази поредица от избори е не просто трудна за избирателите, снижава техния интерес, но показва, че има дефицит на лидерски умения", каза още тя.

Според нея предстоящите избори дават съвсем различна задача на партиите. "Досега се опитваха да покажат своята самостоятелна сила, идентичност. Сега политиците трябва да покажат какви са възможните компромиси, които биха направили, за да се стигне до правителство. Държавата трябва да бъде управлявана. Цялата система на администрацията е замръзнала. Поредните избори вече не са решение на проблемите, които имаме", посочи Бъчварова.

Тя коментира и исканията Димитър Главчев да не е премиер и искането Калин Стоянов да не бъде служебен вътрешен министър. "Конфликтите са стигнали до личности драми. Въпрос на отношение към определени личности. Едно служебно правителство има задачата да проведе следващите парламентарни избори. Възможността за самата смяна на сегашното правителство е допълнителен рисков фактор", каза Бъчварова.

По думите ѝ министърът на външните работи е политическа фигура.

Относно ситуацията в ДПС, Бъчварова коментира: "ДПС беше едно явление. Беше балансьор. Имаше представителство, но не участваше във властта. Това са вътрешнопартийни отношения. И заради разцеплението нямаме правителство. Тук вината се носи от ДПС".


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    14 2 Отговор
    Компромиса е, че ще си Крадът дружно, докато се лаят по телевистан де! ХАХХАХААХ
  • 2 Гост

    17 1 Отговор
    Без правителство не могат да ни вкар във война затова е толкова голям зора.
  • 3 Българин

    15 1 Отговор
    Политиците " НИ" трябва да са с един мандат!
    Те го обърнаха на професия!
  • 4 Хубаво

    18 1 Отговор
    Това не са политици, а просто нагли, безпардонни мошеници

    Коментиран от #6

  • 5 Демократ

    7 1 Отговор
    Ако има избирателен закон,който гарантира честни избори и зачитане свободното право на глас на всеки българин по света и у нас, ако депутатите се избират от избирателите, а не от мафията и нейните партии, ако има честно избран парламент, което е характерно за демократичните държави, хората ще гласуват за своите избраници. 35 г. не е имало нито веднъж честни избори и след псевдодемокрацията, създадена и ръководена от ченгетата така,че парите,властта и контрола над всичко да е в БКП партийната номенклатура и ДС-КГБ мафията на задкулисието, хората няма да гласуват. Като няма правосъдие и разделение на властите и свобода на избор и свободен пазар в Парламента ще определят съдбата на българския народ престъпниците, които трябва да са в затвора. Това трябва да се казва на хората и това е задачата на аналлизаторите, за да знаят истината. Виновни за българската трагедия са тези управници, не ЕС и НАТО. Те откраднаха милиардите, отпуснати от ЕС за развитието на България. Те мечтаят за диктатурата на Живков и са свързани с Кремъл и не пускат България да е свободна и демократична. Справка -Румъния, ще й дишаме праха и ще пеем " кога ще ги стигнем румънците".

    Коментиран от #7, #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Анализатор

    10 1 Отговор
    Компромисите, които трябва да се направят могат да станат при следните условия:
    1. Мутрата Борисов да напусне Парламента и политиката;
    2. Мутрата Пеевски да напусне Парламента и политиката;
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 и те са кат майдановци и РФ

    2 1 Отговор
    а мир , а не . ами може . компромиси . рано е . кадрите и кадруването е лоша комбинация . хора без опит с красота и хоп председателка . как става . после премиерша . малцинства и мнозинства няма .
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Сатана Z

    1 1 Отговор
    Като министър на МВР , Бъчварова получи прякора:"Шматката" от нейните подчинени.Много и отива,а и го доказва ежедневно
  • 14 ГЕРБ в изолация

    2 0 Отговор
    По-скоро какви не биха направили.
  • 15 бай Иван

    0 0 Отговор
    "Политиците да покажат какви компромиси биха направили, за да има правителство"

    Ах, а ти какви компромиси правеше само ? Мамооо, мамооо!
  • 16 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    РУМЯНА Е ПРЕКРАСНО ИМЕ ,НО ДО 30 ГОД. ---ПОСЛЕ СЛЕДВА : БЛЕДО РОЗОВО -ПО- БЛЕДО И НАКРАЯ - МЪРТВЕШКИ СИВО-БАЛО !!!!!!!!!!!!!!!! НЕ СЕ ПОКАЗВАЙТЕ В ЕФИР ПОЛУУМРЕЛЯЦИ --- ЗАПАЗЕТЕ ДОСТОЙНСТВОТО СИ И СЕ ОТТЕГЛЯЙТЕ !?!?!?!?!?!?!?!?!?

    Коментиран от #17

  • 17 а бе

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "ПЕНКО":

    няма да я пропусна!
  • 18 Не ни пробутвай сливи за смет, другарко

    0 0 Отговор
    А вие ГРОБАЧИЙСКА МУТРЕСО на какви компромиси сте отворена? Срам нямате Гробачийски крадци и мошенници. Компромиси от всички партии, но не и от вас. Ще бъде ли компромис отсрелването от политиката на Агент Буда, вожда на всички балкански и европейски народи.?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове