7 Август, 2024 17:52 2 092 85

Костадинов: Току-що ние създадохме нова европейска практика, която дефинира що е то нетрадиционна сексуална ориентация

  • възраждане-
  • костадин костадинов-
  • нетрадиционна сексуална ориентация

Така България даде един положителен пример, който може много скоро да бъде последван и от други държави

На брифинг, проведен веднага след гласуването, Костадин Костадинов - председател на “Възраждане” и ПГ на “Възраждане”, коментира приемането на закона, внесен от групата на „Възраждане“, който забранява пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата в България.

Приемането на този закон от българския парламент е исторически пробив. Стана ясно, че в края на второто четене на закона в пленарна зала са поискани две почивки, по време на които явно се е осъществил опит за натиск от страна на чуждите посолства в България, но въпреки това законът се прие. Този закон дефинира точно определение на термина - нетрадиционната сексуална ориентация, което е нова европейска практика, тъй като през последните няколко десетилетия в ЕС, САЩ, Канада започва да се прокарва постепенно тезата, че няма традиционна и нетрадиционна сексуална ориентация. Това, което те с десетилетия налагаха, преди малко катастрофира в България.“ – каза Костадинов и допълни, че тази пропаганда е античовешка и не се приема в България.

Председателят на най-голямата опозиционна партия каза, че със създаването на тази нова европейска практика и с прокарването на този закон в България се отваря възможност и други политически организации в ЕС да действат по български пример.

“Така България даде един положителен пример, който може много скоро да бъде последван и от други държави. Защото на тях им се казва, че това не може да стане, а пък ние в България им показахме, че може, въпреки упоритата съпротива от страна на някои политически субекти. Минаха се всякакви граници от тяхна страна, още на първата почивка е имало информация за интервенция от страна на чуждите посолства този закон да не бъде приет. Тази интервенция от страна на посолствата днес се сблъска със сериозна съпротива, затова и призовах, от парламентарната трибуна, партиите да бъдат самостоятелни, а не марионетки на чужди посолства, които им оказват политически натиск.”, каза още Костадинов.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поне да не се

    17 64 Отговор
    снима в един кадър с любовника си, когато се прави на голям моралист. Лицемер!

    Коментиран от #6

  • 2 ТаУмВзе

    8 45 Отговор
    Всичко във разградения двор - Бивша Държавица си е Наред, само цветовете на дъгата не са Оправили все още! ХАХАХААХХ Иначе заплатките и Кражбията си Върви де!

    Коментиран от #68

  • 3 А сега де

    54 8 Отговор
    А обратните гербави депутати Дани Митов и Костадин Ангелов, как ли са гласували?!

    Коментиран от #83

  • 4 🍊🍋🇧🇬

    8 26 Отговор
    Ей, и Цончо да не плюе другарчетата?
  • 5 Забраненият плод е

    4 20 Отговор
    най-сладък.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Какво стана

    19 62 Отговор
    с български лев? Правото на кеш, вписано в Конституцията. Да сте чували, че ако България е подписала меж. договор за ЛГБТ обучение в училища, правото на ЕС има приоритет над националното. Сега прочетете ангажиментите по ПВУ. Сега вижте спрените фондове на Унгария, Словакия, Полша, опитите за отнемане на правото на вето на малките държави. Когато България приеме еврото и ЕЦБ блокира частни сметки до 30 евро на ден, за колко време българите ще клекнат пред ЛГБТ политиките на ЕС. В същото време ударно променяте национални закони в полза на ЕС. Евтин популизъм.
  • 8 Разграждане на възраждане

    48 35 Отговор
    “Възраждане”-Бойчиновци иска оставката на Копейкин!
    Декларация
    Ние, членовете на местната организация на "Възраждане" в Бойчиновци, изразяваме сериозната си загриженост относно текущото ръководство на нашата партия. След внимателен анализ на политическата обстановка и последните действия на лидера на "Възраждане", г-н Костадин Костадинов, считаме, че той вече не отговаря на високите изисквания и цели, които сме си поставили като организация и общество.
    Поради тази причина, с единодушие на заседанието на местния комитет, проведено на 02.08 2024година, решаваме да настояваме за оставката на г-н Костадин Костадинов като лидер на "Възраждане". Ние вярваме, че това решение е в най-добрия интерес на партията и ще спомогне за възстановяването на общественото доверие и за постигането на нашите стратегически цели.
    На този фон призоваваме за незабавно свикване на извънреден конгрес на партията, за да се обсъди и реализира нашето искане в конструктивна и демократична атмосфера.
    Подписано:
    Георги Георгиев,
    Председател на местната организация "Възраждане" - Бойчиновци
  • 9 стоян георгиев

    42 26 Отговор
    Браво! Малко по малко се откъсваме от гнилия извратен запад и гнусните нпо-та, като бхк и фащ за България!

    Коментиран от #14

  • 10 Пишманов

    21 19 Отговор
    И ко прайм ся, кой ще поеме отговорността, кой ще опере пешкира? Па че ни резнат ойротата от Брюксела.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Софиянец

    35 24 Отговор
    България е православна държава с вярващ народ, уроди, трансове и друга сган да заминават на запад!

    Коментиран от #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 !!!?

    27 23 Отговор
    Леле и какво ще правят педалите сега? От изток ги забраняваме, а от запад мигрантите директно ги трепат до смърт! Хихи

    Коментиран от #76

  • 16 Професора

    32 24 Отговор
    Браво това е много добре. И кой гласува против? ППДБ разбира се. Правете си сметката.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Клети невежи копейки

    30 31 Отговор
    "Нетрадиционната сексуална ориентация" е различно от общоприетите и заложените в българската правна традиция схващане за емоционално, романтично и сексуално или чувствено привличане между лица от противоположни полове."
    Това е из приетия днес закон на проруската Възраждане, подкрепени от ГЕРБ.
    Като казвам, че са некадърни, искам да добавя и това - копирането на текстове от Wikipedia не те прави по-малко некадърен.
    В края на текста става ясно, че нетрадиционната сексуална ориентация е между лица от противоположни полове. Същият текст е взет от Wikipediа, но там завършва с "определени полове". Някой във Възраждане обаче е проявил творческа инициатива. И е заменил думата "определен" с "противоположни полове". Тотален абсурд - направиха хетеросексуалните - незаконни. Ясно, че намерението им беше друго. Но акълът им до там е стигнал. Да препишат нещо от интернет. Некадърно.
    В българската правна традиция, в зависимост от периода, отношенията между мъж и жена, които не са в брак също са били забранени. Днес не са.
    Опитаха да препишат руски закон, да прокарат хомофобски закон...но пак българска работа. И с това се изложиха.
    В крайна сметка България стана единствената страна в ЕС, която даде легална дефиниция, преписана от Уикипедиа. Грешно.
    С тази пародия светът не свършва. Но трябва да ни каже едно:
    Представете си свят, в който партия Възраждане управлява, а ГЕРБ подкрепя това.

    Коментиран от #22, #23, #70

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Сандо

    32 23 Отговор
    Най-после една хубава новина за България!Дано сега от думи да се премине към дела,а не както става с други закони.И трябва да се задушат всички тия,които ни натрапват тоя сатанизъм.
  • 21 Традиционно ми е

    21 16 Отговор
    Ами сега с Цончо какво ще правите?

    Коментиран от #26

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Клетниците

    6 23 Отговор
    От Виктор Юго
  • 26 Сила

    4 22 Отговор

    До коментар #21 от "Традиционно ми е":

    Ще си го плюнчат взаимно ....
  • 27 Копейкин е бастун на Бойко

    26 23 Отговор
    Голямо браво на ГЕРБ, гордостта на Манфред Вебер!!!😞
    На второ четене виждаме много интересна картинка в редиците на "евроатлантиците" на Борисов. Даже те са най-много по численост от всяка проруска формация в парламента, които приемат пропутинския закон.
    Благодарим ви, граждани за европейско развитие, че ни тласкате към Азия...😞

    Законопроектът, напомнящ този, приет от руската Дума през далечната вече 2014 г. и копиран после в държави като Унгария и Полша, е предложение на Костадин Костадинов и депутати от неговата партия.
  • 28 Софиянец

    25 24 Отговор
    Вече се забелязва промяна в България и след промените в световната геополитика!
    Русия измете наглите кравари от доста държави и дори нашите евроатлантически подлоги започнаха да усещат вятъра на промяната!
  • 29 🍊🍋🇧🇬

    4 29 Отговор
    С тези смешници минаха всички поправки в Конституцията, Коцето и Възраждане осигуриха кворум на ПП, ДБ, ГЕРБ, и ДПС, и так дале…, та затова Андрешко от Банкя ще Царува до век и веков?
  • 30 Предизборно ми е

    24 14 Отговор
    Нека предизборната кампания започне сега....
    Занимават ни с джентъри и крокодили, а за мега корупцията нито дума!!!
  • 31 Хахаха

    24 19 Отговор
    Развуня се на амбреажи, хахахахах!

    Така, така.. скоро и по-зле ще става за вас, извратеняци гнусни! Следва да се въведе обществено достъпен регистър за педофили и тогава няма да има къде да се скриете!
  • 32 Отряд1

    22 17 Отговор
    Ще отпадне.

    Противоконституционно е, тъй като в конституцията пише, че се обединяваме около идеали, и не се допускат повече или по- малко права на граждани, в зависимост от тяхната религия, пол, идентичност, социален статус.

    С други думи,
    Предизборен трик.

    Коментиран от #55, #59

  • 33 Възрожденец

    22 10 Отговор
    Възраждяне ама хич не играят с ГЕРБ. Неееее .. :)
    Затова ли са си хортуваха днес в парламента Деница Сачева (ГЕРБ) ,Петър Николов (ГЕРБ) Георги Георгиев пак ГЕРБ) Томислав Дончев ( ГЕРБ) с Костя и Цветка от Възраждане.
    Той, Коцето нали щеше да прави анти ГЕРБ обединение?
    Костя за да се закрепи по- дълго във властта, ще се коалира с ГЕРБ и ще даде четири години захлебване от държавната софра на себе си и мишките продажни около него! Сега предвид срива му, такава "сглобка" му е още по- наложителна, защото продължи ли поредицата от избори, Възраждане ще изчезне от НС и Бг.политиката изобщо.
  • 34 !!!?

    20 18 Отговор
    Копейките изпадаха в истерия...много ги е страх армията на кремълските варвари да не се разпадне като си тества хромозомите...!!!?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Мнение

    19 6 Отговор
    Браво! Веднъж депутатите да свършат нещо смислено. Кой какъвто иска да е, но да не ми го натрапват на мен и на децата
  • 37 Мнение

    12 4 Отговор
    Браво! Веднъж депутатите да свършат нещо смислено. Кой какъвто иска да е, но да не ми го натрапват на мен и на децата
  • 38 Ватмана

    17 5 Отговор
    Хайде педалите се сцепиха да ревът
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Потресаваща

    3 13 Отговор
    нищета на духа и пълна безмозъчност. Войнстващият популизъм е единствената движеща сила на Възраждане.
  • 41 Баба Гуна

    6 9 Отговор
    Изненада!!! Гласуваш за ПП Възраждане или така наречените Разграждане, но вместо Разграждане или Възраждане получаваш ПП Герб! Гласувай народе Копейката ще промени България!

    Неоспорими доказателства :Видео
    "Възраждане и Костадин Костадинов са най-голямото зло в България и основен пазач на Борисов и Пеевски"
  • 42 Демократ

    8 8 Отговор
    Истинският мъж не се вълнува от чуждата сексуална ориентация. Това е занимание за комплексари.

    Коментиран от #50, #57

  • 43 Ехааа

    5 5 Отговор
    Гледах видеото на Костадинов как хвали Исторически парк,а сега е против Исторически парк. Та питам се кой Костадинов харесва Исторически парк,този който ще връща субсидиите ли, или този който няма да връща субсидиите, явно имаме двама Костадинов
  • 44 оня с коня

    7 9 Отговор
    Костадинов започва да лъже все ПО на ЕДРО:Никаква "НОВА ЕВРОП. ПРАКТИКА" не е създал ,просто е регистрирал поредния си ПРОЕКТОЗАКОН със каквито Той и БСП ЗАЛИВАТ НС.А че тия Проектозакони едва ли ще видят "Бял Ден" някога за да станат реални Закони след съответното Гласуване от партиите,няма значение - важното е да се отчете "Дейност" пред предстоящите Избори.
  • 45 Кирчо

    15 2 Отговор
    Пълна забрана на гей парада и пет години затвор за участник и нещата ще си дойдат на място
  • 46 Възрожденец - бивш

    6 8 Отговор
    Костя беше хванат по бели гащи в офиса на 7/8 на тайна среща с Тошко Йорданов ( ИТН), Атанас Зафиров ( БСП), Рамадан Аталай ( ДПС на Доган)!
    Значи двете партии Възраждане и ИТН си правиха три часов ПР, за да ги видим колко са диалогични и "експертни", а по късна доба среща с Аталай от тумора ДПС и Атанас Запрянов от БКП!
    Продажник си беше Костадинов и продажник си остана!
  • 47 Цончо мекият

    6 4 Отговор
    Мене от посолството ме поканиха да отида на фронтовата линия при Торецк и Покровск при Кадировци за да им дефинирам моята нетрадиционна сексуална ориентация.... Ахмат сила! 🍌
  • 48 Не в България!

    16 3 Отговор
    Нека нетрадиционната сексуална ориентация да си остане в посолствата и да се праскат там под номер!
  • 49 Конспиратор

    10 3 Отговор
    📌Един добър ден за българската демокрация. Един добър закон за 50-то НС и за вносителя от Възраждане. Едно добро мнозинство от 151 гласа за.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Взраждане за ГЕРБ-ДПС

    8 1 Отговор
    Освен общи общински съветници и кметове, ползвали и общи офиси ...

  • 52 Анонимен

    9 3 Отговор
    С този закон ме направиха горд че съм българин.

    Коментиран от #64

  • 53 !!!?

    10 4 Отговор
    Копейките не бяха ли скоро при Митрофанова...за какви чужди посолства говори Копейкин !!!?

    Коментиран от #72

  • 54 Жалки продажни копейки 🤪🤡

    7 6 Отговор
    Б.си лицемера - като беше пуснал сина си - малката балтийка, да агитира в училището за хора с нетрадиционна сексуална ориентация може, а вече не.
  • 55 Ватмана

    7 2 Отговор

    До коментар #32 от "Отряд1":

    Това ли е кодовото име на гея
  • 56 Ха ха ха

    8 3 Отговор
    Още първите няколко коментатори в началото издадоха принадлежността си към мазните и много, ама много евролибералатлантически п----сти и скумБрии. Сега ще овонят орталъка , но да си знаят че това е само началото.
  • 57 Гробар

    13 3 Отговор

    До коментар #42 от "Демократ":

    Истинският човек не натрапва на децата различна сексуалност.Забележете че не е забранено да си различен сексуално,а е забранено да се пропагандира и натрапва тази патология на деца,които нямат изградено собствено мнение и на които закона не позволява да вземат самостоятелни решения за нищо.Законът не позволява да си купуват цигари и алкохол,но според неомарксистката либерална секта могат сами да определят пола си.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Доктор Хаус

    12 6 Отговор
    Либералният тумор няма място в консервативна България!
  • 62 лицемери

    5 9 Отговор
    Че те цялата партия на копейката са криптопедераси и постоянно притичват до посолЯ.
  • 63 Мъдрият

    10 4 Отговор
    Костадинов - браво на теб - истинска мъжка и достойна позиция!

    Това е единственото мъдро и смислено нещо, което са гласували до момента депутатите!

    Браво на Възраждане, които са внесли този законопроект и на всички депутати, които са го подкрепили! Бог ще ви възнагади за това!

    Коментиран от #65

  • 64 Преподавател

    4 1 Отговор

    До коментар #52 от "Анонимен":

    Още по горд ще бъдете, като се научите да пишете на правилен български език !
    Опитайте, не боли.
  • 65 Баба Гуна

    3 4 Отговор

    До коментар #63 от "Мъдрият":

    Йофке, ти ли си ма ?
    Само ти мое да напишеш толкова хвалебствия за konaнapa .

    Коментиран от #71

  • 66 хммм

    7 8 Отговор
    КоССтя, ти не си ли нетрадиционен?
  • 67 Точен

    9 8 Отговор
    Браво на Възраждане! Извращенията нямат място в свещеното българско училище!
  • 68 Мълчи бе,

    9 6 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    козяшки джендър.
  • 69 Хахаха,

    7 7 Отговор
    Козяшката джендърня много я боли.Реве, вие и се тръшка на умряло.🤣🤣🤣
  • 70 Трай бе,

    2 4 Отговор

    До коментар #18 от "Клети невежи копейки":

    Съединител.
  • 71 щ=ш-поиу

    8 3 Отговор

    До коментар #65 от "Баба Гуна":

    Къвту ще да е Купейкин, аку ще и всякъ вечер 6 негъра да му разпарят всички отверстия- това си е лична работа на Купейкин... Въпросът е простичък:

    Ти искаш ли в училището да обясняват на синът ти, че той може и да е момиченце и сам ще реши какъв да бъде? И да му наливат с фуния у мозъка, че е правилно да бъдеш какъвто щеш и, че всички които са "просто мъже или жени" са гнусни роби които трябва да те боготворят? Ако това те устройва- чемодан, вокзал, Краваристан или Пенделандия...

    Аз съм в Русия и тея глупости са ЗАБРАНЕНИ СЪС ЗАКОН... Смяташ ли, че изродите са станали по-малко- НЕ СА... Събират се и си правят такива купони, че и дявола да им завиди на разврата... Но ги НЯМА по улиците тези неща, НЯМА я пропагандата в училище, НЯМА ги рекламите с негри и "модерни семейства" по ТВ- просто изродите НЯМА как да се афишират и рекламират...
    И се забелязва, че младежите вече много рядко се държат като меки китки- просто вече НЕ Е МОДЕРНО... Не е модерно- не се вреш в тези среди... Не си сред изроди- шансът ти да станеш изрод намалява с 98%...

    Коментиран от #74

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Закон против

    8 5 Отговор
    човешките права. Т.е.обикновен фашизъм. Дайте и в газови камери да започнем да горим хората, които не са като нас. Малоумна работа. Разбирам законът да е против агитацията. Но така ще даде свобода едни хора да пребиват други, без да са виновни. И то баш бисексуалният Копейкин го внесе заради популизъм. Фашистка му работа. В другия парламент няма да го бъде.
  • 74 Че то тези неща ги има в

    3 3 Отговор

    До коментар #71 от "щ=ш-поиу":

    учебниците по.психология още от соца. Обясняват, че има такива и такива. Никъде не пише да се прави като тях, още повече че човек не си избира ориентацията. И като ги забраняват, те ще спрат да се раждат ли? Или да ги е страх да си признаят, за да не станат жертва на насилие. Много е тъпо. Аз лично бих предпочел те да не крият и да ги знам кои са.

    Коментиран от #80, #81, #82

  • 75 Ехеее

    6 8 Отговор
    Копейкин, ,руският слуга пак е изпълзял и започнал да обяснява за европейски практики😆
  • 76 Каквото ти ще ще си правиш внучето,

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "!!!?":

    ако е педал..Няма как да знаеш. Тези неща не са концерт по желание..Във всяко семейство може да се появи такова дете. Ориентацията не зависи от човека.

    Коментиран от #84

  • 77 Не става

    4 8 Отговор
    АбсолЮтна глупост по копейкин е да се въведе такава забрана със закон. Напротив ще стимулира тийнейджарите да търсят информация по въпроса.
  • 78 Слушайте

    6 1 Отговор
    Евгени Минчев при Карбовски--много смислено интервю по темата
  • 79 Гробар

    6 3 Отговор
    Браво. Глас за Възраждане от нас, истинските мъже с нормална сексуална ориентация.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Суетен

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "А сега де":

    Костадин Ангелов - не може да бъде!
  • 84 може да се случи

    2 2 Отговор

    До коментар #76 от "Каквото ти ще ще си правиш внучето,":

    Но ще му обясним, че това е нещо много лично и никой не се интересува какво става в спалнята на един човек. Дори е конфиденциално. И не е необходимо да носи плакати по улиците, да се облича като клоун и да крещи.. аз съм гей, стани и ти такъв. Това е излагащо и противно.
    Познавам хора, които са на другия бряг, но са дискретни, образовани, интелигентни, добри професионалисти и не тормозят никого със своите си радости и скърби.
    А тези на улицата са някакви безкрайно нахални, неморални и деградирали хора, които вместо да ни помогнат да ги разберем, направо ни отблъскват с идиотдките си идеи, свързани с децата. Дори "откраднаха" дъгата. Символ, който свързваме с чистотата, с красотата и най-вече с детството. Непоносими са -
    това е.

    Коментиран от #85

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове