9 Август, 2024 08:40 3 164 32

Шофьори на камиони твърдят, че са заплашвани от служители на частен паркинг на „Дунав мост” 2

  • шофьори-
  • камиони-
  • заплахи-
  • дунав мост

МВР изпрати официална позиция по случая

Шофьори на камиони твърдят, че са заплашвани от служители на частен паркинг на „Дунав мост” 2 - 1

Шофьор на камион сигнализира, че е заплашван, а камионът му е счупен от служители на наскоро открития буферен паркинг край „Дунав мост” 2 във Видин. Според него причината е, че не влязъл в паркинга, а продължил към моста.

В края на юли Димитър пътува с камиона си за Естония. Наближавайки „Дунав мост” 2, решава, че ще продължи напред, а няма да влиза в частния буферния паркинг. „В този момент срещу мен изскочиха един автомобил и три скутера, които ме насочваха с движенията си към някакъв паркинг, който бил задължителен“, разказва шофьорът. Той обаче ги заобиколил и продължил по моста, като се наредил на опашката с тирове преди границата. „След като паркирах, забелязах, че белият автомобил, който заобиколих, е спрял до мен. От него излязоха две добре сложени мускулести момчета и се нахвърлиха върху кабината с ритници, псувни и крясъци“, допълва Димитър. Опитали да му свалят и регистрационния номер. „Може би искаха да ме изхвърлят в река Дунав, за да не мога да продължа, тъй като не съм се подчинил и не съм изпълнил тяхното нареждане да спра на паркинга“, казва още международният шофьор.

От позиция на Министерството на вътрешните работи до NOVA става ясно, че преминаването през паркинга не е задължително, а служителите на паркинга нямат право да отклоняват движението през него. Шофьори обаче казват, че на практика биват задължавани.

Според МВР може да не е задължително преминаването през паркинга, но друг клип, изпратен ни от наш зрител, показва, че мъже, облечени като полицаи, стоят на пътното платно преди входа на частния паркинг и насочват движението на камиони през него. Също според позицията на вътрешното ни министерството няма знаци и маркировка по прилежащата инфраструктура към мостовото съоръжение, които задължително да насочват превозните средства към паркинга. Преди буферния паркинг обаче има светофар, който свети червено за тежкотоварни автомобили, които искат да продължат към моста. Има и знак, който забранява престоя на пътя.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър Младенов кв Калето

    2 99 Отговор
    Всеки иска без пари да ползва всичко в тази държава, затова сме на това дередже. Щом паркингът е задължителен, значи е задължителен. Ако не ти изнася, минавай от друго ГКПП!
    Най-добре е танковете да дойдат.

    Коментиран от #2, #6, #9, #17, #20

  • 2 ддд

    61 2 Отговор

    До коментар #1 от "Петър Младенов кв Калето":

    Няма такова нещо като задължително. Човека е трябвало да извади телефона да ги снима и да имаме поредният скандал.
  • 3 искат шофьорите да платят където

    50 0 Отговор
    трябва и на този паркинг да му изпратят един пожар или една бомба
  • 4 Типичният българин

    58 0 Отговор
    Къро умре, ама кърските номера продължават в родното му място. Едно такова мускулесто момче от видинско също умре с него в ЮАР, ама там не прощават, явно и тук трябва да се стреля.
  • 5 Бендида

    65 0 Отговор
    В потрес съм от клиповете на шофьорите. Някакви мургави камикадзета, навлякли жълти жилетки и изкачат пред камионите.

    Коментиран от #26

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Трол

    1 55 Отговор
    Естествено, че ще използват паркинга. Всички тези нецивилизовани тираджии трябва да спазват върховенството на закона и демократичните правила и ред. Даже е желателно да сложат камери и да глобяват нарушителите, които не преминават през паркинга.

    Коментиран от #24

  • 8 бою мутрата

    32 0 Отговор
    искам пари бе
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Тома

    50 0 Отговор
    Новите рекетьори под крилото на държавната мафия
  • 13 Гошо

    14 2 Отговор
    Кой си ти ве?
  • 14 всяка мафиотска структура

    37 0 Отговор
    се стреми да наложи къде законно къде незаконно хората да и плащат някакви измислени такси ,ясно е че този паркинг на мафията ,яки момчета обикалящи и единственото което могат е да заплашват ,чупят чужда собственост ,бият и събират такси го има само в мафиотските филми и държави
  • 15 Мурджо

    40 0 Отговор
    Абе законива държава! Имаш нива, правиш паркинг, слагаш светофар и два указателни знака, кибитка и започваш да събираш мангизи. На четно отчиташ, на нечетно прибираш за хубав живот и злоупотреби. "Солунската митница" е описана като мечта и цел преди 200 години. Не сме мръднали от ония ориенталски страсти и на сантиметър!
  • 16 Пловдив

    38 0 Отговор
    Единствено и само в аборигенски Чалгаристан е възможен подобен рекет в днешни дни!!!
  • 17 Петър Младенов

    36 0 Отговор

    До коментар #1 от "Петър Младенов кв Калето":

    Явно си от същата мафия като тия от паркинга. Някоя заблудена украинска ракета така ще го светне тоя паркинг! Охраната му от Делта Гард ли е?
  • 18 Майора

    27 0 Отговор
    Нищо ново под слънцето! Нещата си вървят както им се иска на някои недосегаеми хора и никой не може да им се противопостави!
  • 19 сикиаджиите в действие

    34 0 Отговор
    по кой закон е задължително да си платиш на паркинг преди да напуснеш странта ???
  • 20 Иван

    32 1 Отговор

    До коментар #1 от "Петър Младенов кв Калето":

    Малоумник, ти четеш ли, че паркинга не е задължителен.

    Коментиран от #21, #23

  • 21 Едеее

    24 0 Отговор

    До коментар #20 от "Иван":

    Друго разказват тираджиите, и клиповете направени от тях.
  • 22 по филмите има натиск и в юса също

    9 0 Отговор
    политик , министър , кмет и бизнеса в района . от другата страна са шофьори , с малка контрабанда , пеперудки , нафтаджии и кирил на кирия . има и полиция . и в румъния е така . транспорта е уреголиран сектор с наредби . щом се оплакват , нещо е станало . без сухопътен шенген ще висят . а ред дали има , те си го създават . едни големи цистерни с газ, петрол, бензин , камьони с масло , ами от 80 те са на яки момчета . тях не ги пипат . така се ориентират и другите . генерал бонев ги привикваше . в белите брези ги привикваха . резултат винаги има . а сега такса спокойствие не е много нормално .
  • 23 Водач

    0 22 Отговор

    До коментар #20 от "Иван":

    Паркинга не е задължителен, ама камионите като се наредят на пътя,всички реват че не могат да минат и било предпоставка за птп. На паркинга изчакваш да ти дойде реда,реално този се опитва да изпревари цялата опашка.

    Коментиран от #27

  • 24 Къртев 💬

    20 0 Отговор

    До коментар #7 от "Трол":

    Аз не мисля, че е редно да плащаш нещо, което не желаеш да ползваш. Също така, тези "не цивилизовани тираджии" съм сигурен, че са повече цивилизовани от теб. Но в случая фирмите са виновни, защо допускат да бъдат рекетирани от някаква посредствена мутра.
  • 25 гражданин

    22 0 Отговор
    Таки-Маки и на Дунав мост си имат частен паркинг.
  • 26 Минало

    22 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бендида":

    През 90-те така правеха мутретата.
    Смятай колко сме зле та и по-зле
  • 27 Даниел

    17 0 Отговор

    До коментар #23 от "Водач":

    Така е организирана работата ,че щеш нещеш влизаш в паркинга и плащаш сиреч рекет!
    Наскоро АКФ бяха пуснали видео за фирмата изградила този паркинг ,подобен на капитан андреево и други ,даже и магистралата към Сърбия се строй от същата фирма,която се изказа свързана с лица от политическия елит и криминалния контингент мисля,че за таки ставаше въпрос?!
    Изгледай го
    Съвет към медията,намерете областния управител и шефа на РПУ да кажат в ефир паркинга задължителен ли е или не,може даже и МВР министъра да запитате?
  • 28 Радо

    0 17 Отговор
    Тоя шофьор защо не го направи тоя номер на Зубен, Залзбург или на Кюфщайн?
  • 29 Реално

    14 0 Отговор
    При мутренското управление на ГЕРБ-ДПС е така.
    Винаги е е било така, просто от 4 години се дава гласност за тези престъпления, закриляни от МВР, Прокуратура и Областна администрация.
  • 30 Шофьор

    9 0 Отговор
    Тая работа не е баш така както я представят. Който трябва да знае, знае кво е нагласено. Много мощни транспортни фирми пасуват? Значи им е наредено... Друг въпрос е, че колегите, ако решат ще им разтурят и подпалят паркингчето за минути - значи им е казано, че е наредено!!! Т.е. чакайте, след някой месец мутрите "сами" да разтурят седенката, след като се нагушат колкото е изчислено, а някой Калин ще се бие по гърдите...
  • 31 Не се

    7 1 Отговор
    Притеснявайте бойко-шишковата държава се потдържа от ЕС ДА Е ТАКА!!!ТЕ ЗИ НЕЛЕПИЦИ И БЕЗУМНИ ДЕЙСТВИЯ ГИ НЯМА И В ТРЕТИ СТРАНИ КОГА МВРто ЩЕ ПОГНЕ ЕЙ ТАКИВА САМОЗВАНЦИ УЖ МУТРИ И НЕЗНАМ СИ КВИ,А НЕ ДА СЕ КРИЯТ В ХРАСТИТЕ ДА ИЗМЪКНАТ НЯКОЙ ЛЕВ ОТ ШОФЬОРИТЕ С ФАЛШИВИТЕ ИМ КАМЕРИ И ТЕСТОВЕ!!! ЗА НИКЪВ ЕС НЕ СМЕ ТЕ ТОВА И ПОТДЪРЖАТ ТУК МАФИЯТА НИ ИЗБИВА ПОДПЛАЩАНА ОТ ЕСГЕЙЦИТЕ
  • 32 Брюксел

    0 0 Отговор
    Мафията си има държава!
    Какъв Шенген?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове