9 Август, 2024 09:08 1 074 23

Ген. Атанасов: Тандемът Димитър Главчев – Калин Стоянов трябва да си ходи

  • атанас атанасов-
  • калин стоянов-
  • димитър главчев

Рая Назарян беше наясно, че с избирането ѝ за председател на парламента се превръща в потенциален кандидат и за служебен премиер след промените в Конституцията

Ген. Атанасов: Тандемът Димитър Главчев – Калин Стоянов трябва да си ходи - 1

Тандемът Димитър Главчев – Калин Стоянов трябва да си ходи. Провалиха се в организирането на последните избори. Българските граждани се убедиха, че нямаше никаква съпротива срещу купувачите на гласове, които си работиха в една комфортна обстановка. Искаме да се търси вътрешен министър, който е политически неутрален. Това заяви в сутрешния блок на bTV народният представител от ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов.

Според Атанасов който и да бъде посочен от президента за служебен премиер, при всички случаи ще бъде по-добър вариант от Димитър Главчев.

Рая Назарян беше наясно, че с избирането ѝ за председател на парламента се превръща в потенциален кандидат и за служебен премиер след промените в Конституцията. Ако още тогава не е искала да бъде служебен премиер, не е трябвало да приема да става председател на Народното събрание, обясни депутатът от ПП-ДБ и призна, че е имало среща за свалянето на Назарян от председателското място, но в крайна сметка не е било постигнато единомислие по този въпрос.

Атанасов каза още, че всички кандидати за служебен премиер от т.нар. „домова книга“ са хора, кадрувани от Борисов и Пеевски, и добави, че името на следващия служебен министър-председател е от значение. Въпреки това изявление обаче той защити промените в Конституцията, пояснявайки, че те са били „наложителни“ и в никакъв случай не са „лоши“.

По време на интервюто ген. Атанасов отново се върна на темата за вътрешния министър Калин Стоянов, разкривайки, че той е бил посочен от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.

Тогава Борисов ни заяви, че ние можем да си изберем всички министри от кабинета, но този на МВР ще бъде посочен от него, защото не иска пак да го арестуваме. Така че Калин Стоянов е назначение на Борисов и това трябва да се знае. Преди това ние не го познавахме и не знаехме що за човек е, разказа Атанас Атанасов за събитията около формирането на „сглобката“.

По отношение на главния прокурор народният представил сподели, че от ПП-ДБ искат на първо време да бъде сменен съставът на Висшия съдебен съвет и новият състав да избере следващият обвинител №1 на страната.

„Сегашният е компрометиран и с изтекъл мандат. Като гледам как работи прокуратурата, няма никаква борба срещу корупцията по високите етажи на властта“, каза Атанасов.

За специалните служби той настоя да се въведе задължителен тест за лоялност към Родината за всички служители, защото в момента „българските служби са приспани и изпълняват политически поръчки“.

Хора на възлови позиции се огъват и обслужват някого, това не може да продължава, посочи Атанасов.

На финала на разговора Атанас Атанасов подчерта, че „Демократична България“ и „Продължаваме Промяната“ се явяват заедно на изборите и ще се борят да станат първа политическа сила.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    40 8 Отговор
    Има и други тандеми, дето трябва да си ходят. В ДБ половината на тандема си отиде, но следва и останалата част да си ходи. Същото важи и за тандема в ПП. И още по-добре, цялото ПП да си ходи.

    Коментиран от #3, #5, #6

  • 2 Браво, Ген. Атанасов!

    13 33 Отговор
    Някой да каже истината в очите! Тези двамата Главчев и Стоянов са некомпетентни зависими калинки на ДПС-ГЕРБ, управлинието НЕ беше лъжица за техните мераци!!! Те не организираха предните избори да бъдат честни и истински!
  • 3 Успокой се

    9 15 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    Ще се изпотиш.
  • 4 Веселяка

    2 8 Отговор
    Аз мисля пак да гласувам за Волен 🤪 естествено само за майтапа 😆 иначе ми е абсолютно все тая 🤣
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Така така

    17 9 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    Ама не е лошо и тандема - шиши и Боко да си ходят!
  • 7 Мнение

    12 14 Отговор
    Калин Стоянов се държи истерично и политическите зависимости му личат. Не е подходящ да организира избори

    Коментиран от #21

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 АЙДЕ ГЪЧ

    35 4 Отговор
    ГНОМА Е УНИКАЛЕН......ГНОМГЬОНСУ РАТ
  • 10 Някой

    25 4 Отговор

    До коментар #5 от "Мечтите са безплатни":

    Стотици хиляди, казваш... Колко точно стотин хиляди има за ДБ? Не за ПП-ДБ. А само за ДБ. Ням и 100 000. Как и да има повече? С такива главанаци на заплата при Американското посолство...
  • 11 Госта..

    16 3 Отговор
    Ей тази мис...а не престана да титулова този ПРОКУРОР с АМЕЙСКИЯ чин-генерал .
  • 12 Трайчо

    21 2 Отговор
    А кога ще си ходиш ти АТАНАСОВ
  • 13 Небръсната жаба.

    16 2 Отговор
    Ето ме и мен, на всяка манджа ниска мерудия.
  • 14 Геле

    4 7 Отговор
    Правилно!!! Главанаци и калинки са вредни за България!
  • 15 замислен

    13 1 Отговор
    Та на последните избори колко гласове имаха Герб и ДПС? нормално е когато си над 40% да определяш политиката. А колко хора гласуваха за ПП-ДБ? след като си в дълбока опозиция с малко представители нормално никой да не те зачита.

    Коментиран от #16

  • 16 Бойко,

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "замислен":

    престани да дращиш по форумите и отивай на работа.
  • 17 ВКК

    11 1 Отговор
    Той също трябва да се маха заедно с ПП!
  • 18 Павел пенев

    12 1 Отговор
    Тази гадина докога ще я гледаме в НС?

    Коментиран от #19

  • 19 Пеко Таков

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "Павел пенев":

    Ми не го гледай, бе! Върви в Банкя и гледай тикви!
  • 20 Ахоййййййй

    6 0 Отговор
    На комуниста - джобен генерал , всичко му пречи .
  • 21 Ти да видиш

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мнение":

    Така е. Изборите трябва да бъдат организирани така, че да има 3 опции:
    1. ПП-ДБ;
    2. ПП и
    3. ДБ.
    Друг вариант е "противоконституционен и незаконен".
    А и при горепосоченото организиране на изборите пак ще сте 4-ти ;).
    Толкова са некадърни и заслепени от жажда за власт и кражби, че правят гаф след гаф.

    Коментиран от #23

  • 22 Абе жабчо

    3 0 Отговор
    Жабчо,а ти отдавна трябваше да си изчезнал от политиката бе.Само замърсяваш България с присъствието си.Калин си върши работата идеално.Докога ще го приписвате на тоя или оня!!!.Какво очаквате от нас?За некадърността ви вече разбрахме.Хич не се явявай на избори щото не мога да те дишам бе .
  • 23 Алена

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ти да видиш":

    Топ коментар.Браво.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове