11 Август, 2024 11:22 2 469 53

Доц. Ангел Кунчев: От 2-3 седмици се наблюдава завишаване на заразените с COVID-19 у нас

  • доц. ангел кунчев-
  • covid-19-
  • заразени

Регистрираме около 200-250 случая и това е върхът на айсберга. Наясно сме, че са 5-6 пъти повече, но се кара сравнително леко, хората не ходят на лекар, не се изследват и не попадат в статистиката

Доц. Ангел Кунчев: От 2-3 седмици се наблюдава завишаване на заразените с COVID-19 у нас - 1

От 2-3 седмици се наблюдава завишаване на заразените с COVID-19 у нас. Това заяви доц. Ангел Кунчев в ефира на бТВ.

Регистрираме около 200-250 случая и това е върхът на айсберга. Наясно сме, че са 5-6 пъти повече, но се кара сравнително леко, хората не ходят на лекар, не се изследват и не попадат в статистиката, посочи доц. Кунчев.

По думите му няма натиск спрямо лечебните заведения. "Случва се това, което искахме всички - вирусът да стане един от многото респираторни", каза още той.

Във връзка с твърденията на фармацевти за скок на случаите на дезинтерия, салмонела и хепатит, доц. Кунчев обяви, че проверките на БАБХ са много сериозни и представители на агенцията влизат във всяко едно заведение. Салмонелозата е в подем от 2-3 години в страната, но става дума за определени региони и засяга ниска детска възраст. Голямата бройка е в резултат на активната противоепидемична дейност, която се осъществява", обясни доц. Кунчев.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Доценте доценте

    69 2 Отговор
    мисля че трябва да се притесняваш от заразените с друг щам този на дебилизма
    скоро в бг заразените ще придобият пандемични размери
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    36 2 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    МАНГЪРОВ....
  • 5 Петър

    79 5 Отговор
    Спомняте ли си какви глупави наредби, забрани и закончета имаше по време на Ковид-19? Лошото е, че много хора вярваха в тези глупости.

    Коментиран от #7, #29

  • 6 Ще повтаря ,

    42 0 Отговор
    ще потретя и т.н. ! Основно , да не кажа само имунизираните !
  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    77 4 Отговор

    До коментар #5 от "Петър":

    Спомняме си и как една сутрин К-19 сякаш изчезна и вече не беше новина❗
  • 8 Баце

    38 2 Отговор
    Ми бегай да се ваксинираш бре
  • 9 Петър

    59 3 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Прав си на 100 процента:
    Спомени за щуротиите, родени от пандемията:
    СПОМЕН No 6
    Полевата болница в зала Арена Армеец, тип Първата световна война.
    Разполагането на 500 легла с ръждасали пружини от миналия век и нощни шкафченца до тях, едва ли има нещо общо с медицината, но постигна целта си, вся страх и ужас Всички си представихме как лежим и умираме на някое от тия легла сред стотици други клетници.
    Някои ще кажат, че това е било солово изпълнение на военните. Не беше солово изпълнение на военните. Тогавашният премиер гордо публикува в личния си фейсбук профил снимки от залата с леглата с пояснението, че болницата е разгърната по препоръка на НОЩ и след негово лично разпореждане.

    Коментиран от #18

  • 10 Петър

    43 3 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Спомени за щуротиите, родени от пандемията:
    СПОМЕН No 7
    Фалшивите статистики
    От самото начало започнаха да ни заливат с числа, които доказваха бедствието, което предстои да преживеем. Заработи единния информационен портал, който ежедневно беше цитиран от всички медии. Едно от числата, рисуващи мащаба на бедствието в портала е т.нар. активни случаи, т.е. хората, което в момента боледуват. В началото на лятото през 2022 година, след като бяха минали месеци от последната вълна и нови случаи почти нямаше, активните случаи в портала продължаваха да са стотина хиляди. Защо тия хора месеци наред не успяваха да се излекуват!? И понеже нови случаи нямаше и нямаше, явно решиха активните случаи да бъдат изписани служебно и в един момент в портала в раздел излекувани за деня, ударно започнаха да се записват по 7, по 8 хиляди излекувани дневно, и така "стопиха" активните случаи.
    Когато в един масив от числа, две от тях са откровено фалшиви, много вероятно е и останалите да не са съвсем истински.
  • 11 Този дъртия как е с ума си?

    43 3 Отговор
    Пенсията те зове, пътя на село на чист въздух, мотиката и еко туризъм!
  • 12 Петър

    44 2 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Спомени за щуротиите, родени от пандемията:
    СПОМЕН No 8
    Телевизионните експерти
    След като органът с двусмисленото наименование НОЩ изчерпи потенциала си за сплашване, на въоръжение в телевизиите влязоха т.нар. експерти. Експертите бяха най-общо три групи.
    Първата група бяха държавнозависимите медицински чиновници, с най-ярки представители Аргирова и Кунчев. Те меняха мнението си по няколко пъти в седмицата в зависимост от правителствените директиви. Идва огромна вълна - няма нищо страшно. Признаваме антителата - не ги признаваме - същата вечер вече пак ги признават. Тия експерти вместо да формират мнението на правителството и въз основа на това, правителството да определя действията си, бяха използвани да свеждат до населението правителствената политика, формирана незнайно как.
    Втората група бяха представителите на фармацевтичната индустрия, като Гломб, Момеков и Илиев. С появяването си по телевизията те целяха единствено да си продават ваксините, което така и не успяха да направят в мащабите, искани от началниците им, поради прекалена наглост и самоувереност, типична за много търговски агенти.
    Третата група бяха математиците, които научнообосновано врачуваха за хода на пандемията. След като Витанов вече не даваше чак толкова апокалиптични прогнози, се появяви някакъв учител по математика, който в апогея си предвиждаше по сто хиляди заразени дневно. И Витанов и учителя пресолиха манджата като се изкушиха да врачуват и за войната в Украйна.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 гражданин

    40 2 Отговор
    Ама май много ви се иска пак да сложим маските и да затворите държавата !!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Българин

    31 1 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Онези от щаба са пак там, където винаги са били, тоест по масонските ложи. Мутафчийски стана рицар на годината. Сега е време да престане с подтичването след Бойко и да издаде едно двутомно съчинение на окултна тематика. Ще стане сензация, а предговорът трябва да бъде дело на академика по езотерика Румен Ралчев, който е известен с липсата на каквото и да е красноречие. Но ще поправи нещата. Слага в началото израза Γνῶθι σεαυτόν (Познай себе си), който е стоял като надпис на стената на храма на Аполон в Делфи - и готово. Веднага ще мине за интелектуалец. Масоните непрекъснато повтарят като папагали тези думи, но за съжаление повечето от тях не са разбрали смисъла им.
  • 17 Значи

    19 0 Отговор
    е време за зобниците !
  • 18 Лост

    50 3 Отговор

    До коментар #9 от "Петър":

    Спомням си как Борисов каза на министъра на здравеопазването К.Ананиев : Хайде Киро намери един заразен,че само у нас няма и да миряса народа .И после блокади,КПП-та, махане на пейки,начертани посоки на движение по асфалта и безброй простотии.

    Коментиран от #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Жалки кашерни 🐂🐂🐂

    40 3 Отговор
    Всички евроатлантици с нежни души и меки китки бегом към центровете за ваксинация за поредния бустер срещу Кромид 19.
    Кой не си бие бустер е путинофил ....

    Коментиран от #36

  • 21 Петър

    33 0 Отговор

    До коментар #18 от "Лост":

    А аз си спомням, как противно на всички "мерки" Борисов накара кмета на Пловдив който беше в болница и се лекуване от Ковид-19 да излезе пред болницата да си поговорят.
  • 22 пешо

    25 1 Отговор
    Ава гръмни са баа боокл.ук
  • 23 Ковидясал

    38 1 Отговор
    Започнаха да ги привикват да плашат бабите по селата и малоумните! Пландемията доказа, че се възползваха от властта дадена им от законодателя. Тези са разходен материал. Силите стоящи зад това са много мощни и съвсем не са в България. Хибридна война си е за земя,ресурси, влияние и пари. Ден година храни.
  • 24 Калпазанин

    32 2 Отговор
    Афторката и кунчев да си наврътглупостите в мръсните за@@@@@,вече ми се повръща само от заглавията и простотиите ви
  • 25 Демократ

    33 2 Отговор
    Акциите на бионтех спадат юрош народе на ваксините да турим няколко милярда евро в пряшките на Мърсула че е бедна иначе.50 бона на месец заплата в Брюксел не стигат
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Продажник пак ли бе

    27 1 Отговор
    Ангел, да те е.е магаре. Ще ти мине вируса.
  • 28 Много квичене по форумите пак

    6 16 Отговор
    Хехе другари ама спомняте ли си руското джудже на каква голяма маса беше седнало

    Коментиран от #32, #39

  • 29 Спомняме си!!!

    31 1 Отговор

    До коментар #5 от "Петър":

    Въпросът на въпросите е защо всичко мина и замина без последствия за ковидарите - домашния арест, лечението с антибиотици на вирус, измислените тестове, зелените сертификати, ежедневното тестване на тези, които искаха да работят, без да са част от експеримента, набодените с експерименталки и нЕкой от тях, с трайни увреждания или летални последици...въпроси, въпроси. На много отях вече има отговори, защото не успяха да напазаруват цялата медицинска и научна общност. И какво от това. Все едно никога не е било.

    Коментиран от #31

  • 30 Ляк

    30 0 Отговор
    Този докато не бъде ваксиниран с кол, поне цол, няма да миряса!
  • 31 Петър

    20 0 Отговор

    До коментар #29 от "Спомняме си!!!":

    Евала за коментара.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 пак този

    23 1 Отговор
    Вероятно тестовете са фалшиви или си измислят, че е Ковид за да грабнат някое евро. На това може да се хване само Фон Дер Нещо си. Само тя пълни офшорките.
  • 34 Ковидарчето Калитко

    20 2 Отговор
    А добро утро бе, ковид още го имало. Ми има си го, не го е спрял Путин. Още боледуват хора, някои дори и умират от него. Само че вече не пишат човек прегазен от влак на прелез, че е починал от ковид, или с хронично заболяване и починал поради отменени планови медицински процедури, че е от ковид и цифрите рязко се промениха. Отделно, че без да ходим с маски и да стоим заключени по къщите не мрем от ковид. Даже сега зорлем тикат хората обратно в офисите, че зер пари са давани за тях, пък инкасират загуби.
    Зелените сегрегати на всички изтекоха и според техните опорки сега всички сме антиваксъри. Ма никой не тича за поредния бустер, що тъй? Нали Света Урсула ни плати по 10 дози на европеец на свети Фазер Фармафиотски. Не че дозите ги има, ма и интереса към тях е мижав. Ма и Кьовеши нещо мижа по темата, пък бая милиарди отидоха да са живи и здрави бордовете на директорите и по още няколко имения да си купят да не ги мислим на стари години...
  • 35 Капейка

    6 12 Отговор
    Казаха ни да викаме
    Че Пуся
    Уби Ковида .

    И ние това правим.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Айдеее

    18 0 Отговор
    Дойдохме си на приказката. Тоя се влюби в медийната си известност и мине не мине някой и друг ден – вземе да плещи старите лакърдии. А като дойде есента със сезонните вируси, всичко ще е ковид, нали?
  • 38 ДОМ НА ПОКОЙНИКА

    6 1 Отговор
    ПЕТРЕ,ТАКИВА КАТО ВАША МИЛОСТ...🚮
    НИ НАПРАВИХА...МИЛИОНЕРИ..АМИН🚽
  • 39 Спомням си

    16 0 Отговор

    До коментар #28 от "Много квичене по форумите пак":

    как на 24.02.2022 г. Путин спря за 24 часа ковида в целия свят.

    Коментиран от #43

  • 40 УИН

    2 11 Отговор
    Неуките да не се обаждат. Да бяха посетили една болница да видят как неваксинираните се задушаваха. Простотията не е плюс.

    Коментиран от #41, #46, #48

  • 41 Хайрсъзина

    10 0 Отговор

    До коментар #40 от "УИН":

    Много хора от простотия се ваксинираха и виж високата бройка на на починали ваксинирали се и после пиши подобни постове.
  • 42 Хайрсъзина

    8 1 Отговор
    На тоя сладур Кунчев много му се иска пак да затвори държавата. Каква ли му е далаверата?
  • 43 Вуте

    7 1 Отговор

    До коментар #39 от "Спомням си":

    Така беше и всички си отдъхнахме. Само шепа бъзльовци продължиха да носят маски и да се паникьосват.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ковидарчето Калитко

    5 0 Отговор

    До коментар #40 от "УИН":

    Да ти тикнат маркучи в гърлото и да те държат в будна кома и ти ще се задушаваш. Ся що никой не се задушава и почти никой не стига до болница? Заради чудодейните вакси на Фазер ли? В Африка дето бяха 10% ваксаните що не мряха като във ваксана Европа?
  • 47 Леля ви

    1 3 Отговор
    Интересно ми е, как мълчат насрано тези, които лежаха с тръби в гърлото от ковид ,а знам доста такива. За съжаление някои от тях мълчат,защото не го преживяха. Само щастливци,които се разминаха леко,продължават да крякат по форумите.

    Коментиран от #49, #50

  • 48 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 0 Отговор

    До коментар #40 от "УИН":

    1.Ваксинираните не се заразяват❗
    / заразяват се ама карат по-леко/
    2. Ваксинираните не стигат до болница❗
    / абе стигат ама няма летален изход/
    3 Ваксинираните също могат да не оживеят, ама защото не са си поставили нужния брой ваксини‼️
  • 49 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 0 Отговор

    До коментар #47 от "Леля ви":

    Интересно ли ти е, че в тръбите на много от неоцелелите се вкарваше НЕПРАВИЛНА СМЕС за дишане 🥸❓
  • 50 Ковидарчето Калитко

    3 0 Отговор

    До коментар #47 от "Леля ви":

    Мен ме зарази колега дебил, който на фона на заразените дойде с температура в офиса и не каза нищо, докато съвсем не му призля. Никоя вакса не пази от човешката тъпотия, а той беше ваксан. Опазих се от първите три вълни като си спрях телевизора и всяко свободно време прекарвах навън сред природата.
    Така се и възстанових, въпреки че след първата седмица с грипни симптоми направих двустранна пневмония и бях с ниска сатурация. Но отказах да бъда хоспитализиран, защото ми се живееше. И оживях. С възстановяващи добавки, спорт и много време сред природата се вдигнах на крака и се възстанових напълно. Ваксаните около мен млади хора сега са с компрометиран имунитет и се борят със заболявания, които преди това не са имали. Стискам им палци да се възстановят, но няма да е благодарение на търговската дейност наричана днес погрешно здравеопазване. Тя не печели от здрави хора.
  • 51 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Нещо полезно за летуващите! В никакъв случай не се преуморявайте с дълги разходки и дълги слънчеви бани...Организмът ви се изтощава и имунната защита спада...В резултат организмът не може да се справи с банални летни вируси и бактерии...Особено пазете децата, които по цял ден си играят под слънцето на пясъка край морето или басейна...Съвременният българин е изнежен, кекав, 2-3 часа плаж е максимумът за да сме здрави.
  • 52 Мухаа ха!

    0 0 Отговор
    Европейските остри чифтокопитни,през изборите си, короноваха отново Акушерката. Само месец след това,започнаха да включват котлона.Сега установили едва" двеста", но това било върха на айсберга!?Усещате ли,как ни тласкат към старото,но в друг вариант.За нашите престилки, доставчици на едро,за лигавници, клечка памук,за 100 лв- наречена тест, по голяма далавера от коронката не е имало.Хилядарка на калпак ,за" първа линия" върху заплата.Затворени цели отделения,но си получават кинтите.За всяко набодено г,ведо- тридесет кинта.Болят го бъбреци- тест! И се оказва ковидясъл.До такава степен ни клатеха с това( директно в кови отделение,където може и да не оцелееш) ,че народа масово не отиваше в болница,за съвсем различни заболявания.От което мнозина стигнаха до фатален изход.И тях ги маркираха със "загубил битката".Кой ще каже и докаже,че причината е друга.Само за една година,след коронки,диадеми и огърлици при тотална стагнация на търговия, производство,доставки ,износ,бенебе изнася статистика за нови 240 милионера.Откъде ли са се пръкнали,а? Сами сметнете- само клечките с памук са били за целия срок над 850 К.И само един чорбаджия за изследване на клечки


    притежава 204 филиала в цялата страна.
  • 53 Кавали

    0 0 Отговор
    Така е, България е задължена да плаща ваксини до 2025г. До тогава ще виждате новини за цирка ковид.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове