12 Август, 2024 23:24 1 565 5

Важните новини във ФАКТИ на 12.08.2024 г.

  • пп-
  • доц. наталия киселова-
  • депутати-
  • людмила петкова-
  • коли-
  • галъп интернешънъл болкан-
  • милан димитров-
  • ивайло мирчев-
  • горица грънчарова-кожарева-
  • заплата-
  • биляна петрова

Никой няма пожизнено право да бъде министър, нито да организира протести против оставането си на поста

Важните новини във ФАКТИ на 12.08.2024 г. - 1

ПП: Полицаи се използват за упражняване на натиск върху новия служебен премиер

Категорично осъждаме опитите за политическа намеса в работата на Министерството на вътрешните работи. „Това е абсолютно противозаконно и е опасно политици да се заиграват с полицейския апарат на държавата“, заяви лидерът на партията Кирил Петков.

С особена тревога отбелязваме информацията за изпращане на специални съобщения от СДВР към полицейски служители в столицата. Този акт представлява недопустим опит за манипулация и оказване на натиск върху служителите на реда.

Още по-обезпокоително е, че полицаи се използват за упражняване на натиск върху новия служебен премиер. Това е ясно доказателство, че МВР се използва с политически цели, което е недопустимо в една демократична държава. Още повече от страна на синдикални организации, чиято работа е да защитават трудовите права на полицейските служители, а не да подстрекават и упражняват политически натиск върху служебния премиер.

Ние от „Продължаваме Промяната“ настояваме за незабавно прекратяване на всякакви действия, целящи да повлияят на избора на следващ министър на вътрешните работи чрез организиране на протести или оказване на натиск върху служителите в системата. Никой няма пожизнено право да бъде министър, нито да организира протести против оставането си на поста.

Призоваваме за пълна прозрачност относно съдържанието и целта на съобщенията до полицаите, както и за разследване на лицата, стоящи зад тази недопустима практика.

Доц. Наталия Киселова: Калин Стоянов няма да бъде част от новия служебен кабинет

Всяка криза има изход, и политическата. Конституцията дава възможност и това е най-легитимният изход чрез бюлетината. Проблемът е, че избирателната активност се понижи и честите избори доведоха до отдръпване на избиратели, а политиците започнаха да подценяват избирателите. Това коментира преподавателят по Конституционно право доц. Наталия Киселова в "Денят ON AIR".

Последна работна седмица за депутатите, излизат в лятна ваканция

Последна работна седмица на 50-ия парламент. На 16 август депутатите излизат в лятна отпуска. Народните представители трябва да се върнат обратно в началото на септември. Депутатската почивка ще е 18-дневна. Лятната им ваканция е от 17 до 31 август. Така до края на месеца ще работят общо 3 дни.

Финансовият министър Людмила Петкова ще остане на поста и в следващия служебен кабинет

Финансовият министър Людмила Петкова ще остане на поста и в следващия служебен кабинет, научи NOVA.

Колите с неизправности, свързани с отработените газове, няма да се спират от движение

Министерството на транспорта и съобщенията публикува за обществено обсъждане промени в Наредба Н-32 за периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на пътните превозни средства, съобщиха от пресцентъра на министерството. Наредбата е публикувана на страницата на Министерството на транспорта и съобщенията и в Портала за обществени консултации на Министерския съвет за срок от 30 дни.

Със заповед на министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков бе сформирана работна група, която преразгледа текстовете на Наредба Н-32. Заключението на експертите е, че неизправностите, свързани с емисиите на отработените газове не засягат пряко пътната безопасност. До момента тези неизправности бяха квалифицирани като „опасни“ и превозните средства се спираха от движение.

С настоящите промени в Наредба Н-32 се предвижда неизправностите относно емисиите в отработените газове от моторните превозни средства да се класифицират като „значителни“. В този случай на собствениците на превозни средства се дава срок за отстраняването им, след което отново преминават технически преглед. Друга промяна в Наредбата предвижда срокът за отстраняване от 14 дни да стане на 30 дни.

Колкото по-добре поддържаме автомобила, толкова по-малко проблеми ще имаме на техническия преглед, коментира казусът в края на миналата седмица служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.

Борислав Цеков купи ''Галъп интернешънъл Болкан'' от Андрей Райчев и Кънчо Стойчев

Борислав Цеков купи "Галъп интернешънъл Болкан" от досегашните собственици Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, става ясно от изявление, публикувано на сайта на социологическата агенция.

Костадин Костадинов: Българският заложник Милан Димитров е екстрадиран в Тексас

В края на миналата седмица българският заложник Милан Димитров беше екстрадиран. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

По думите на Костадинов „всеки един български гражданин в момента може да бъде отвлечен със действието на българските власти“.

Народният представител от ПГ на „Възраждане“ Ангел Георгиев обясни, че процесът по екстрадицията на Милан Димитров е ускорен. Той съобщи, че от „Възраждане“ са поискали да посетят Милан Димитров в затвора в Солун, но той е екстрадиран в Сан Антонио, Тексас.

Ивайло Мирчев: Пеевски стои зад протестите на полицаите

Пеевски и приближеният му Светлозар Лазаров (бивш гл. секретар на МВР) организират тези "протести" на полицаи, за да се запази поста на МВР министъра. Причината е само една - Пеевски иска да си гарантира възможността да работят мрежите за купуване на гласове на изборите през октомври. Става дума за между 150-200 000 гласа, част от контролирания и купен вот.

Ренета Инджова: Горица няма да носи отговорност, те ще ѝ казват какво да прави

Намираме се в безпрецедентен исторически момент - войната Русия-Украйна, Ивицата Газа. Този танц със смяна на партньори не е нито суинг, нито джайф, това е вакханален танц. Направихме избори и политическата конфигурация е сменена и се търси нов баланс, той ще е различен вдругиден след новите избори. Искаха ротационни кабинети за 9 месеца, вече и 2 месеца не им стигат. Това коментира в интервю пред БНР първата жена премиер на България Ренета Инджова.

Заплатата на президента вече е 14 000 лева, а на премиера - 11 000 лева

Увеличава се месечното възнаграждение на висши държавници. Причината е, че заплатите им са обвързани с доходите в обществения сектор, а от НСИ отчитат, че през юни нарастват

Пуснаха от затвора Биляна Петрова

Пуснаха заместничката на бившия кмет на столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева - Биляна Петрова от затвора. Това реши Апелативният съд в Бургас днес, а решението на магистратите е окончателно, пише "България днес".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12343211

    4 1 Отговор
    Ако приемем ,че днес е денят на слона....,и приемем ,че земята ни е като човешка длан...,си представям как този слон стой отгоре й !
  • 2 Сатана Z

    1 4 Отговор
    Кофти новини за Укро-смъртниците отишли на екскурзия в Курса област.
    Помощникът на президента генерал-полковник Дюмин ще координира действията на групата на руските въоръжени сили в района на Курск с правоприлагащите органи и местните власти.
    Днес той получи всички встъпителни бележки от върховния главнокомандващ и може би вече е пристигнал в Курск.
    Да се каже, че това е много сериозен етап в живота на Алексей Геннадиевич, означава да не се каже Гугъл ще помогне в случай,че ме знаете кой кой е!
  • 3 Това е

    2 0 Отговор
    Голям талант-да обръщаш всичко в своя полза.Той не се меси никъде.
  • 4 Не се връзва

    1 0 Отговор
    Напротив Кире,прехвърляш топката!Вие упражнявате натиск най безрамно срещу вътрешния министър което рекушира и срещу полицията,но без никакви факти от месеци.Медийно и системно.Тъкмо полицията влезе в релси, както и гранична полиция които бяха разпарчетосани по времето на Рашков и Демерджиев.Калин Стоянов ви спря кеша от контрэбандата и сега си го връщате.Отказа на мафиота от Хасково,човека на пуделите.Тези полицаи ежедневно залавят наркотици,контробанда,ето в Бургас кокаин за 70 млн.,но се подминава,а по време на Рашков - нищо и юруш на мигранти.Полицаите не са пионки.Толкова сте нагли ,че няма накъде.Стига с вашите номера,вие ще говорите за честни избори ,човека с ала бала с машините и един кон троянец
  • 5 Айде ,бе

    1 1 Отговор
    Кико и компания не са спрели да упражняват натиск и преди и сега когато се появи Грънчарката,много сте долни.Калин Стоянов е професионалист, международно признат от всички партньорски служби на ЕС ,какво искате,някои удобен и некомпетентен,да ви потуши разследванията,примерно на Лена.Никога не сте били почтени.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол