13 Август, 2024 14:36 2 506 30

Шефът МВР в Пловдив подава оставка след трагедията с простреляния от детето си полицай

  • дете-
  • убит-
  • полицай-
  • пловдив-
  • оставка-
  • шеф-
  • полиция

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов даде подробности за инцидента

Шефът МВР в Пловдив подава оставка след трагедията с простреляния от детето си полицай - 1

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов даде подробности за трагедията, при която 7-годишно дете простреля смъртоносно баща си, който е полицейски служител.

"Детето е било там, където са шкафчетата на колегите, вероятно там е било оръжието и шкафчето не е било заключено, при което се чува един изстрел и виждат детето с пистолет в ръка и смъртоносно простреляния полицай", обяви той.

По думите му въпросите са много - как се е озовало оръжието в ръцете на малко дете и как е било в такава специализирана институция.

Стоянов обяви, че е поискал оставката на шефа на полицията в Пловдив.

"От това което чух днес като факти и обстоятелства, аз съм на мнение, че постовете трябва да бъдат освободени от началника на отдел "Охранителна полиция" към ОДМВР - Пловдив, началникът на сектора "Специализирани технически действия", а в още в днешния ден съм отстранил от длъжност началника на специализираните полицейски сили.

По думите му това са абсолютно всички оставки по вертикалата на дирекцията, които са нужни.

Стоянов отговори, че не е имало друг разговор с бъдещия служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева.

Директорът на Областната дирекция в Пловдив ст. комисар Георги Чергов потвърди пред медиите, че ще понесе своя отговорност и ще подаде оставка, като иска да бъде преназначен в системата на МВР.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОБЕКТИВЕН

    31 1 Отговор
    Ама първи Калинката трябваше да си подаде оставката !!!Та този човек не е за МВР ,защото е участвал в ОПГ !!
  • 2 И киноманът

    17 0 Отговор
    няма да му я приеме ! Само зрелища , гняв и безпътица !
  • 3 К.О.Т.арАК 🐱

    15 0 Отговор
    то тва дете ..незнам..ще обвинява цял живот себе си , като порасне , писано било да става-погубени са 2 живота

    Коментиран от #17

  • 4 ТаУмВзе

    24 1 Отговор
    Полицайчето, което не знае как да се оправи със Служебното оръжие и детето му го е намерило, за да го свитне ли. Показва на кво ниво са шапкарите и тва е. А сметай, ако е въоръжен престъпник нема да остане жив шапкар. И ме ве ре е разграден двор. Вадят ги само като има Протести да бият хората и тва е!

    Коментиран от #30

  • 5 Бай Георги

    29 0 Отговор
    Калинчо,кога ще подаде оставка,с нищо не се справя този министър,само медийни изяви.
  • 6 жггж

    20 0 Отговор
    Ще го сложат шеф в някой друг град. Тия в системата на МВР никога не носят отговорност за нищо даже и при причинена смърт. Законите не се отнасят за тях.
    Вече ми се повръща от беззаконието в МВР.
    Законите са само за кокошкарите.
  • 7 Вражалец

    17 0 Отговор
    Едно е да протестираш ,друго е да си вършиш работата,точно,правилно и по закон!
    Интересно синдикалистът с прошарена та коса защо мълчи?
  • 8 Конспиратор

    14 0 Отговор
    Нелеп инцидент в следствие на нарушена дисциплина в поне дузина пункта за правила на безопастност.
  • 9 жггж

    11 5 Отговор
    Много ме съмнява детето да е застреляло баща си. Колко му е някой да гръмне бащата, да пъхне пистолета в ръцете на детето и да изчезне. То милото да стои вцепенено с пистолета в ръка.
  • 10 11111

    17 0 Отговор
    Директорчето и то не е просто,иска нова хранилка.
    Нагледци!

    Коментиран от #22

  • 11 смях

    16 0 Отговор
    Калине - ТВОЯТА оставка трябва, а не другиму! Така ли не го разбра? Няма да се очудя ако дори в САЩ вече са го разбрали, но ти още не си загрял.

    Коментиран от #21

  • 12 Да,бе

    9 0 Отговор
    За МВР или хубаво или нищо...Даже и с рестарт няма да има реанимация.А уж ги подбират и с тест за интелигентност...
  • 13 ПОДОБЕН СЛУЧАЙ

    8 1 Отговор
    С трагични последици.....като оня руски пилот на Airbus-300,който пуснал сина си в пилотската кабина и му дал да управлява самолета......в резултат....ужасна,катастрофа ,няма оцелели...150 души пътници и екипаж загиват,заради глупостта на бащата.....
  • 14 българка

    10 0 Отговор
    Удобна чистка вероятно. Жалко за загиналия, но и детето е поразено за цял живот. Това трагично събитие е огледало на цялата държавна разпуснатост във всички направления.
  • 15 Срамота

    6 0 Отговор
    А кво стана с тея, дето стреляха по тинейджърите
  • 16 Някой използва детето за прикритие.

    6 2 Отговор
    Разчистване на сметки между колеги

    Коментиран от #28

  • 17 Коте

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "К.О.Т.арАК 🐱":

    Не знам, не е една дума...
  • 18 Дедо

    3 0 Отговор
    Най лесно ,- началника
  • 19 Дедо

    3 0 Отговор
    А сектора където е станал инцидента- там началника как е.
  • 20 Логика

    5 0 Отговор
    Детето не е снайперист,да простреля в главата баща си от разстояние.Било е близо до него и убития няма как да не го е виждал какво прави,но не е реагирал,оставил го е да си играе с оръжието,сигурно не за първи път.
  • 21 О!чуден ми се виждаш

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "смях":

    От неграмотността е, да знаеш.
  • 22 пак същия

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "11111":

    неграмотния, дето е О!чуден.
  • 23 Лаик

    4 0 Отговор
    А оставката на министър, както е в белите страни! Нали той назначи преди време областният на МВР?
  • 24 Тцтц

    2 0 Отговор
    прават се на мъжкари, но и 6 годишно може да ги очисти. мвр са паразити
  • 25 Пича с Москвича

    4 0 Отговор
    Поискал да бъде преназначен в системата на МВР. Защото в цивилния живот няма кой да го вземе на работа този хрантутник .
  • 26 Пипи

    1 0 Отговор
    Кога ще подаде оставка министъра?
  • 27 Констатираща

    2 0 Отговор
    Интересно, защо трябва да стане някаква трагедия, за да се вземат мерки и защо трябва да си подават оставките по вертикалата, след като оставка трябва да подаде този, който е направил нарушението, а той е вече в "оставка"? Единственият, който трябва да подаде оставка е инструкторът на потърпевшия инструктор, който не е успял да го обучи как се борави с огнестрелно оръжие, освен това всички, които са преминали инструктаж при пострадалия инструктор, трябва незабавно да минат нов инструктаж при някой по-надежден инструктор.
    Отделен е въпросът, че такива случаи има много и ако трябва да се подаде оставка от някого, то това трябва да бъде от цялата институция, защото явно много неща "куцат" там и доверието към нея все повече се губи, заради такива издънки.
  • 28 Констатираща

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Някой използва детето за прикритие.":

    Напълно е възможно, някой да е подсказал на детето какво да прави. Няма как едно 6-годишно дете да бъде в полицията, при шкафчетата и да стреля по баща си, при положение, че той е инструктор по стрелба. Дори да е обучавал сина си, бащата не би допуснал такава фатална грешка. Това е голям гаф за цялата институция и доверието към нея, а символично подадените оставки, няма да загладят положението и да успокоят народното негодувание. Трябва да има реформи в обучението и законите в полицията. Всичкио друго е само за временна утеха, че нещо се прави.
  • 29 Гова мвр

    1 0 Отговор
    Е като хан всеки може явно да влезе да излезе
    Да вземе квото му трябва и ако няма стрелба никой нищо няма да види

    Абсолютни бездарници
  • 30 Ти остави това

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ТаУмВзе":

    ами никой не пита, как 6 годишно дете зарежда служебния макаров. Или не му е за пръв път или пищова е бил с патрон в цевта, което е недупостимо!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове