15 Август, 2024 19:47 2 596 24

Хванаха подпалвача на пожара край Сливен ВИДЕО

  • пожар-
  • сливен

Огънят е тръгнал от незаконно сметище и е обхванал храсти и дървета

Пожар е възникнал над квартал "Комлука" в Сливен. Огънят е тръгнал от незаконно сметище и е обхванал бързо храсти и дървета в района. Той е на метри от последните къщи в квартала, но няма опасност за тях и хората. Криминалисти са установили, че в района лица са горили отпадъци. Има задържан.

Пет пожарни автомобила участват в гасенето. “Две от колите са разположени близо до къщите, за които към момента опасност няма”. Това съобщи комисар Денчо Чомаков - директор на Регионалната дирекция на Пожарната.

Огънят е обхванал смесена гора и заплашва да се разрасне. Хеликоптер от авиобаза "Крумово" се включи в гасенето.

Пожар е възникнал над квартал "Комлука" в Сливен. Огънят е тръгнал от незаконно сметище и е обхванал бързо храсти и дървета в района. Той е на метри от последните къщи в квартала, но няма опасност за тях и хората. Криминалисти са установили, че в района лица са горили отпадъци. Има задържан.

Пламъците са съвсем близо до възстановения параклис "Свети Георги" и приближават към 33-метровия кръст на върха на баира.

Пет пожарни автомобила участват в гасенето. “Две от колите са разположени близо до къщите, за които към момента опасност няма”. Това съобщи комисар Денчо Чомаков - директор на Регионалната дирекция на Пожарната.

Огънят е обхванал смесена гора и заплашва да се разрасне. Хеликоптер от авиобаза "Крумово" се включи в гасенето.

Екипаж от 24-а авиобаза в Крумово с вертолет Ми-17 и 21 военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти в Сливен се включиха в действията на огнеборците за потушаването. Местността, в която се е разразил пожарът, е част от Природен парк "Сините камъни". Община Сливен осигури питейна вода за участниците в гасенето на пожара.

Изпратени са екипи на върха на хълма, където се намира големият кръст. В гасенето са включени и два автомобила на горските стопанства.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дон Вито

    19 8 Отговор
    Чакаме доказателствата за руска връзка и намеса

    Коментиран от #6, #13

  • 2 жица

    45 0 Отговор
    Криминалисти са установили, че в района лица са горили отпадъци.
    Отпадъците са били крадени кабели за продаване на вторични суровини.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 идея

    36 0 Отговор
    И обикновения български данъкоплатец иска поне проектозакон, позволяващ правно притежание и използване на оръжие за защита на имота от кражба срещу тия безполезни индийци.По селата Бог високо, Цар далеко.Няма ли някаква статистическа вероятност няколко заблудени Израелски или Руски ракети да се отклонят от първоначалната си траектория и да паднат в ,,процъфтяващи,, квартали като Столипиново, Факултета или Максуда и техтните им производни?! Тия бангладешки индигота станаха повече от нас. Само права, без задължения. Би било облекчаващо за Българския данъкоплатец..

    Коментиран от #7

  • 6 Гост

    24 1 Отговор

    До коментар #1 от "дон Вито":

    Докато на нас ни показват някой набеден мамалигин, едни други чакат да им разрешат износът на обгорена дървесина. Кой държеше дърводобивът в България?
  • 7 Гост

    1 6 Отговор

    До коментар #5 от "идея":

    Нарича се либерастия и трябва да се радваш, че ти го налагат.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 На Комлука

    16 0 Отговор
    Се освободи място за фотоволтаици
  • 10 някъде далеч

    22 0 Отговор
    Голям проблем са тия хъхреци, бате. Трябва един като Мустакатия Австрийски художник, да разчисти България и Европа от тях..
  • 11 А бе,

    21 0 Отговор
    не зная защо прикриват, че двама цигани живеещи в къщите по долу са горили откраднати кабели , но дано вятъра духне от планината към циганските къщи, че да си получат заслуженото, защото те са над закона и утре ще бъдат освободени!
  • 12 Пьотр Волгич

    11 2 Отговор
    Копейки(от мургавите) палят и после реват къде е НАТО да гаси.
  • 13 Патриот

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "дон Вито":

    Защо ти е руска връзка някой да ти покаже, отиди по морето да видиш как са го оцвъкали със строеж и бетон , може да отвориш и историята и там са намесени всичко е написано да ги величае унищожиха ни и историята, погледни Лукойл - една стотинка не са внесени данъци!
  • 14 БАС ХВАЩАМ

    17 0 Отговор
    Ловя се на бас, че подпалвачът е от сливенските мнозинства дето раждат в семейство по един взвод деца, от малки ги приучават на ценния занаят да шофират каруца и да бъркат по кофите за боклук!!!

    Коментиран от #23

  • 15 Лесно решение

    10 0 Отговор
    Да се спре изкупуването на горени кабели и тел от автомобилни гуми,пунтовете за вторични да са изкарани извън града ,а най добре отпадаци да не се изкупуват от физически лица оти са брани
  • 16 Демократ

    3 0 Отговор
    Нормално няма как да е тръгнал от нещо друго само мало умни вярвят в глобалното затопляне.Точно така Вярват защото нищо не е доказано.
  • 17 Хи хи хи

    5 0 Отговор
    Абе оставете ги да изгорят къщите в тоя квартал ...и ще намалее популацията на тия мравки !!!!!!
  • 18 А кой ще плаща сега на пожарникарите

    4 0 Отговор
    Пак от нашия джоб ....не от индийския !!!! На тях държавата дава помощи пак от нашия джоб !!!!! 2224
  • 19 Еко лунатик

    2 0 Отговор
    А името му е Глобално Затопляне. Цужденец е....
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Това е ясно

    4 0 Отговор
    Циганин
  • 22 Деций

    7 0 Отговор
    Сега за да има ефект,ми отсечете ръцете,публично,и да се предава по всички телевизии.От години говоря,че това не са пожари,а палежи!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Толкова ви е вярата

    2 0 Отговор
    Ако кръстът толкова му е важен, той ще докара градоносен облак върху него и ще го изгаси с проливен дъжд.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове