16 Август, 2024 19:25 3 209 25

Стойчо Стойчев: За убийството на архитекта на сглобката никой нищо не казва и не пита

  • стойчо стойчев-
  • убийство-
  • сглобка-
  • архитект

"Много обрати и изненади свикнахме да гледаме в последните години. Нищо не е сигурно към момента", каза политологът относно сформирането на новия служебен кабинет.

Стойчо Стойчев: За убийството на архитекта на сглобката никой нищо не казва и не пита - 1
Снимка: bTV

Хората ще запомнят 50-ия парламент със скандалите, каза пред БНР политологът доц. Стойчо Стойчев.

По думите му в този парламент са се гласували законопроекти от всякакъв порядък:

"Не е препоръчително един парламент, който не е в състояние да сформира устойчиво и стабилно мнозинство, да законодателства, особено по въпроси, които засягат фундаментални сфери или пренареждат фундаментално обществените отношения".

Според политолога фрагментацията в НС не е проблем, проблемът е, че партиите не могат да формират коалиционно мнозинство, заради което не може да се излъчи кабинет, а парламентът не може да води еднопосочна законодателна политика.

Той не е съгласен с твърдението, че ГЕРБ и ДПС управляват държавата от 15 години. Приеха се доста законопроекти, инициирани от съвсем различни парламентарни групи, заложени въпреки съпротивата на ГЕРБ и ДПС, обясни доц. Стойчев.

Според него остават устойчиви електоралните предпочитания и нагласи. Той смята, че това е нещо хубаво и обясни:

"Ако избирателите си променят електоралните нагласи през 2-3 месеца, това ще доведе до дестабилизация на политическата система".

По думите му това е предупреждение към партиите, че трябва да мислят за партньорства помежду си и те да са трайни и устойчиви във времето. За него е "химера" една партия да има мнозинство и да прави еднопартийно управление.

В интервю за предаването "Преди всички" доц. Стойчо Стойчев изказа мнение, че трусовете в ДПС вероятно ще доведат до електорални щети за партията. Според него обаче към момента е твърде рано, защото не се знае с какви листи ще се яви Движението на изборите и кой ще ги регистрира.
Съдебната система е тази, която трябва да отговори защо не е действала между 2021 и 2024 г., след като е имала сигнали за кредита на Румен Гайтански-Вълка, категоричен е политологът. И добави:

"Нали Пеевски беше претърпял катарзис и вече бил добър, защото гласувал реформата на ПП-ДБ - казаха го от ПП-ДБ, които си партнираха в зала. /.../ Единственият, който бранеше бюджетната процедура и микрофоните в залата, беше Пеевски с Йордан Цонев. Пазеха от "Възраждане" да не бъде изключен звукът в пленарната зала. Тогава бяха добри. В момента се оказва, че не са така добри".
Доц. Стойчев е категоричен също, че МВР трябва да каже какво се случва с разследването на убийството на Алексей Петров. "За убийството на архитекта на сглобката никой нищо не казва и не пита", отбеляза той. По думите му това е изключително важно. Има и други убийства през изтеклата една година, които са важни, добави той. Според него полицейските протести и натиска са в погрешна посока:

"Фиксацията в една конкретна личност винаги е било изключително голям дефицит. Не може да кажем, че имаме системен проблем и той ще се реши, като махнем един човек. Ако се постигне махането на Калин Стоянов, вероятно ще се постигне, отново ще имаме същото положение точно след 2 месеца, каквото е било и преди това, само че човекът няма да се казва Калин Стоянов, а по друг начин. Няма никакво значение кой е министърът на вътрешните работи, ако искаме да решаваме системни проблеми".

"Много обрати и изненади свикнахме да гледаме в последните години. Нищо не е сигурно към момента", каза доц. Стойчев относно сформирането на новия служебен кабинет.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    17 4 Отговор
    Децата изядоха бащата на Сглобката.
  • 2 Кокорчо 🌈🌈🌈

    13 13 Отговор
    Трактора беше баща на Сглобката а аз бях майката.
  • 3 Сатана Z

    7 2 Отговор
    Казва ли ти някой,а смеел ли да попиташ?
    Това е цитат от български филм,ама все още актуален

    Коментиран от #5

  • 4 Град Козлодуй

    15 3 Отговор
    34 Години мутроландия
  • 5 13 тата годеница на принца

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сатана Z":

    Казва ли ти някой а и смее ли човек да попита!
  • 6 Пуделът на Герп

    17 8 Отговор
    Си имал име стойчо бил

    Коментиран от #7, #14

  • 7 Последния Софиянец

    10 7 Отговор

    До коментар #6 от "Пуделът на Герп":

    Този го бих с яйца от БНТ чак до Орлов мост.

    Коментиран от #16

  • 8 обективен

    15 2 Отговор
    Ако нашите крадци управляваха САЩ . Синг-Синг трябваше да стане жилищен комплекс от затвори ,защото нямаше да може да ги поеме ! Е аси и държавата която законно се управлява от мафията и за това и помага съд и прокуратура !!
  • 9 Един шофьор

    11 1 Отговор
    Аз не питам , а казвам , че има още много за при трактора!
  • 10 ТаУмВзе

    4 5 Отговор
    Закрива се цирка у Зоопарка, наречен за благозвучие парламент и останките от роби да гласуват, кое Краварско Посолство да врътка шаващите на територията и тва е! Ще излезе по евтино некак си.
  • 11 Евроатлантик Шиши

    7 0 Отговор
    Аз съм архитекта !!!
  • 12 Геле

    11 4 Отговор
    На Стойчо силата му е да показва среден пръст! За повече интелекта му не стига. Медицински факт!
  • 13 Руската колония бг

    13 3 Отговор
    Алексей Петров е агентурния псевдоним когато става доносник на комунистическия ДС на ЦК на БКП, истинското му име е Хасан Юмеров
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ДОЦЕНТ ТА ДРЪНКА

    11 2 Отговор
    Стойчо, Стойчо - моли се твоя ментор да не иде при авера си, че ще си останеш доцент.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 дон

    9 3 Отговор
    Тия които трябва да питат не питат за къщата в Барселона за КТБ, до вчера не питаха за вълка утре също най-вероятно ще спрат.

    А ти си обикновен лакей на гербараската сган. Правиш неща по поръчка срещу заплащане.
    Познай Как се нарича тази много много стара професия?!
  • 18 Артилерист

    4 8 Отговор
    Много общо се изказва г-н доцента. За едното "съдебната система" била виновна, за другото-МВР. Това може да го каже всеки махленски корифей, но той е длъжен да каже някое-друго име от тез "системи" поне. Например, че доминираният от сглобката парламент натвори безброй безобразия с газа, оръжията и другите помощи за войната на американците в Украйна срещу Русия чрез укронацистите, с намесата на Уестингхаус в АЕЦ Козлодуй, с Конституцията и др. и после всички конкретни властници, като просто Киро, Асан Василев, Тагарев и др., оправдаваха предателството и вредните си за страната простъпки с парламента...
  • 19 Виден столичен архитект

    3 1 Отговор
    Хайде да не обиждате професията ми, като наричате всеки политик некадърник "архитект" . Още повече пък Радев и други подобни.....
  • 20 Политолога на

    5 2 Отговор
    боико пак изпълзя!
  • 21 Име

    6 2 Отговор
    Този какво се"изхвърга", първо - това е "вярно куче" на Бойко Борисов и е някакъв фанатик - сега се е "маскирал".

    Какво обяснява, не знам.
  • 22 Анонимен

    3 2 Отговор
    Този със средния пръст, си остава пръст кутре
  • 23 Перо

    3 1 Отговор
    Не разбрахте ли, че политическата система и държавно устройство е сбъркано още в началото на измислената демокрация в БГ? Конституцията е правена от измислени “демократи” със заимстване от соц. правото и историческите писания, преди един век, внедрени в новото време! Къде по света всички власти в държавата се разпределят на квотен, партиен принцип и управляващата партия командва на всякъде?
  • 24 Стойчо

    2 2 Отговор
    не слиза от екран....факт. ДОБРЕ Е ПЛАТЕН И ....си заработва .
  • 25 Г-н патладжан

    1 2 Отговор
    На Кермит тоест на Екатерина Захариева съпругът й ако не се лъжа е архитект. Тоя бастун с глава на патладжан прави проекти на гербаджийските строителни фирми безплатно , а нея за награда я направиха дупедат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол