20 Август, 2024 21:36 1 051 20

Борислав Гуцанов: В политиката винаги се плаща сметката

  • борислав гуцанов-
  • служебен кабинет

Според него сърцевината на проблема е в това, че "Продължаваме промяната-Демократична България" не са достатъчно подготвени да правят промени в закона

Борислав Гуцанов: В политиката винаги се плаща сметката - 1

Този парламент е изчерпан и когато коментирахме съставяне на кабинет с третия мандат, тогава говорихме, че стигне ли се до мнозинство, тогава може да се говори за промени на различни позиции, които се гласуват от Народното събрание. Но 3 пъти НС не успява да излъчи мнозинство за Министерския съвет. Ние ще избираме омбудсман или кандидат за министър-председател на служебния кабинет. Това минава границите на разумното. Не може по подобен начин да бъде експлоатиран парламентът и по такъв лековат начин да се коментират позиции, които са от ключова важност за държавата. Това заяви председателят на ПГ на "БСП за България" Борислав Гуцанов в "Денят ON AIR".

Според него сърцевината на проблема е в това, че "Продължаваме промяната-Демократична България" не са достатъчно подготвени да правят промени в закона.

"ПП-ДБ решиха да променят Конституцията, без да са подготвени за това нещо, без да имат хора, които могат да направят подобна промяна. Успяха да се съберат с ГЕРБ и ДПС, направиха тези безумни промени и сега ще спасяват държавата от собствените си грешки. Малко срам трябва да имаш. Трябва да спрат да говорят и малко да се покрият. След като са толкова добри тези промени, защо България изпадна в такава тежка криза", допълни Гуцанов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му политическата ситуация не може да продължава по същия начин.

"Президентът трябва да е този, който ще вземе своите решения, въпреки че наистина е силно ограничен, а не някой да го използва като нотариус. Хората, които отиват да гласуват, да си дават сметка кой забърка всичките тези проблеми, на които в момента сме свидетели. Вместо да коментираме кой ще бъде българският еврокомисар, ние още не сме започнали подобна процедура. Да не говорим за парите по Плана за възстановяване - от 11 млрд., които ни се предоставяха, сме взели 1,2 млрд.", коментира гостът.

Сметката в политиката се плаща от цялата държава, категоричен е Гуцанов.

"Ние ще направим едно събиране с реални хора, които се занимават с Конституцията, за да може да се изчисти това безумно гласуване. Това е основен закон, който трябва да се пипа много внимателно и от разбиращи хора, а не от хора, които са работили единствено в неправителствени организации и други, които искат да козируват, че са направили нещо. В политиката винаги се плаща сметката. Може да е по-късно, но е много висока и е винаги с лихви", посочи той.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 горчива констатация

    5 2 Отговор
    Сметката в политиката се плаща от цялата държава, категоричен е Гуцанов
    Заради неадекватната за проблемите политика. т.е. заради грешна за държавата политика.

    Коментиран от #4

  • 2 Град Козлодуй

    6 0 Отговор
    Политиката е Борч които се връща с лихвите
  • 3 Град Козлодуй

    5 0 Отговор
    Политиката е от Женски Род
  • 4 Европеец

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "горчива констатация":

    Заглавието по същество е невярно.... Гуцанов беше лансиран от Нинова, а сега се обърна срещу нея, та за мене е подлец,,,,, няма какво да коментирам и да чета.....

    Коментиран от #5

  • 5 Град Козлодуй

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Европеец":

    Логичен Сте
  • 6 Орт

    8 1 Отговор
    Да, сметката се плаща от народа.
  • 7 Стоянчо

    4 2 Отговор
    Гуцанов има пред вид,когато говори за опитни политици,или такива,които разбират от Конституции,членовете на БСП! Нечувана наглост-те всичко могат и всичко знаят-нали са посещавали марксистки школи и са зубрили ленински завети!? Вижте ги в Парламента-все отбор всезнайковци и оплювачи на чуждото мнение-все от името на народа говорят и ...властта искат в името на народа.....за да уредят своите хора,защото другите нищо не могат и нищо не знаят! Отвратителни егоисти-самолюбиви всезнайковци.....ПФУ...
  • 8 0101

    6 1 Отговор
    Гуцанов да регулира цените,а не да дрънка глупости,отивам в рибния ресторант,поръчвам 200 грама скариди за дома, сметката 20 лв,килото идва 100 лв или 50 евро, ГРАБЕЖ
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Пешо

    3 3 Отговор
    Кога комунистите ще платят сметката за престъпния си режим .
  • 11 Хммм

    4 1 Отговор
    Добре казано но никога непотвърдено.
    " В политиката винаги се плаща сметката"
    Всички политици в България, от десетилетия, само пият, без да плащат. Включително и такива като този, но не защото такива са правилата, а защото всички ние, народа, им го позволяваме
  • 12 Гуцка,

    4 1 Отговор
    Ако сметката винаги се плащаше, тебе отдавна щяха да са те пребили сервитьорите за нарушаване на правилата!
  • 13 Боже, Боже

    5 1 Отговор
    Поредният политик с криминално минало. Държаха го в сянка, сега го избутват на преден план и на следващите избори ще го лансират като “спасителят на България”. Ти да видиш …
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Д Ъ Н О:

    3 0 Отговор
    Депутатът от БСП и в 48-ото Народно събрание Борислав Гуцанов задава нивото на парламентаризма в България. Социалистът, който ни поучава от малкия екран, Гуцанов има 7 месеца стаж в килията за присвояване на присвояване на 9 млн. лв.
    „Острието” на социалистите бе арестуван през 1999 г. заедно с шефа на варненския клон на „Елитбанк“ Пламен Георгиев. Дръпнатите милиони били част от няколко необезпечени кредита, отпуснати на морската фирма „Бляк сий шипинг“, на която Гуцанов е бивш изпълнителен директор.

    Според обвиненията днешният топ социалист, като съучредител на „Елитбанк“, съдействал за получаването на кредитите към своята фирма, които така и не върнал…

    Коментиран от #16

  • 16 Запознат

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Д Ъ Н О:":

    Краят на януари 1999 година. Арестувани са шефът на варненския клон на “Елитбанк” Пламен Георгиев и бившият тогава шеф на корабната компания “Бляк сий шипинг” Борислав Гуцанов.

    И двамата са обвинени за присвояването на 9 000 000 лева, отпуснати като кредит на морската фирма. Борислав Гуцанов, като съучредител на “Елитбанк” съдействал за получаването на кредита от “Бляк сий шипинг”, фирма, в която е съсобственик с Иво Георгиев.

    Фалиралата отдавна “Елитбанк” отпуска три огромни кредита на варненската фирма “Бляк сий шипинг”. Първият кредит е за 600 000 000 лв., вторият е за 2 950 423 000 лв., а третият – за 3 112 860 000 лв. И трите кредита са дадени БЕЗ НИКАКВО ОБЕЗПЕЧЕНИЕ.

    Коментиран от #17

  • 17 РДВР – Варна

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Запознат":

    уточняват, че като съучредител на „Елитбанк” Гуцанов е съдействал за получаването на кредита за фирмата „Бляк сий шипинг”, в която е бил съсобственик с Иво Георгиев.
    Моментално след ареста на Гуцанов „Бляк сий шипинг” се дистанцира от случая, тъй като Борислав Гуцанов бил освободен от борда на директорите още през март 1997 г. заради пропуски в мениджмънта, т.е., заради некадърност. Според „Бляк сий шипинг”, фирмата не е теглила 9 млн.лв., а 4-ри и с тях са купени луксозните катамарани „Ахинора” и „Евридика”.
    Тоест - Гуцанов хем е един от крупните акционери в „Елитбанк”, хем е съсобственик в „Бляк сий шипинг”, която лапва необезпечения кредит.
  • 18 Удар на МВР:

    3 0 Отговор
    279 000 кутии цигари без бандерол на Гуцана и Дънката открити в склад.Борислав Гуцанов – Гуцана, търкал няколкократно ареста по различни обвинения и въпреки това – лидер на Столетницата във Варна и депутат, е уличен в цигарен бизнес с топ контрабандиста Даниел Славов – Дидо Дънката.
    На 21 май 2011-а микробус, превозващ незаконно 48 мастербокса с цигари, бе задържан по време на специализирана полицейска операция във Варна. Контрабандната стока е била скрита в тайник.
    Полицаите стигнали до склад в Западна промишлена зона-Варна, който е собственост на „Транспортноспедиторска кантора“ ЕООД, фирма на Борислав Гуцанов. Там са открити още 510 мастербокса цигари.

    Коментиран от #19

  • 19 МАФИЯ:

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Удар на МВР:":

    Борислав Гуцанов от БСП е натикан в килия с Дидо Дънката, а в сейфа му 100 бона в пликове за общинари от ГЕРБ.
  • 20 Октопод

    1 0 Отговор
    га си плащал ти вее
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове