21 Август, 2024 12:39 1 472 32

Управителят на БНБ отново отказа да е служебен премиер

  • димитър радев-
  • бнб-
  • служебен премиер

В продължение на конституционната процедура по назначаване на служебно правителство

Управителят на БНБ отново отказа да е служебен премиер - 1
Снимка: БГНЕС

Управителят на Българската народна банка Димитър Радев отказа да приеме поста служебен министър-председател. Това стана ясно от думите му пред журналисти след среща на "Дондуков" 2 с президента Румен Радев, предаде Novini.bg.

Това става за втори път. Първият отказ на Димитър Радев беше при консултациите преди да бъде назначен Димитър Главчев за служебен премиер.

Имахме добра и сериозна дискусия по широк кръг от теми. Разбира се, фокусът беше върху това, което тече в момента с избора на служебен министър-председател. Моята позиция е непроменена – че Българската народна банка, като цяло, а още повече управителят не трябва да бъде въвличан с политическия процес, подчерта Радев.

В продължение на конституционната процедура по назначаване на служебно правителство, президентът ще има срещи и разговори днес с определените в чл. 99, ал. 5 от Конституцията лица, които могат да бъдат назначени за служебен министър-председател, съобщиха от прессекретариата на президента.

По-рано днес президентът се срещна със служебния премиер Димитър Главчев. Ако президентът се спре на вариант аз да бъда кандидат за следващ служебен премиер, имам такава готовност и няма никакви пречки за това, каза пред журналисти Главчев след срещата.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еее...

    18 7 Отговор
    Умен човек не се вре в боклука !
  • 2 Значи

    22 4 Отговор
    в БНБ се краде повече
  • 3 Сандокан

    21 2 Отговор
    Много му трябва,при положение че взема над 30000 на месец. За служебен премиер трябва да се сложи Пеевски,той се бори за хората срещу дерибейте:))

    Коментиран от #8

  • 4 дом

    28 7 Отговор
    Всеки от Домовата Книга трябва да подава оставка при отказ. Това е част от задълженията. Не си ли тежко болен - оставка. Отказваш този ДЪЛГ КЪМ СТРАНАТА - ПОДАВАШ ОСТАВКА ОТ ВСЕКИ ДЪРЖАВЕН ПОСТ!

    Коментиран от #11, #13

  • 5 ФИРМА ОТ ПРЕХОДА

    12 3 Отговор
    Територията е толкова пропаднала и разграбена, че никой не иска да и е министър-председател.
  • 6 тйхт

    10 1 Отговор
    Поемай, поемай, защото сега ти се е паднало. Като не поемеш такива като Каримана ще те изсулят и от БНБ.
  • 7 бгесд

    15 4 Отговор
    Само си помислете за кого сте гласували? Избрали сте най глупавите от ГЕРБ, ПП и ДБ и ДПС. Най простите в България, за тях сте гласували. Да напишат че Президента ще избира между хора дето няма как да бъдат назначени заради забрана от Европа. Колко трябва да си глупав че да предложиш длъжност дето няма как да стане министър. Такива са им групите, глупави юристи и глупави натискачи на копчета. Срамота. Слава Богу идват избори да ги разкараме.
  • 8 БРАВО

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "Сандокан":

    Това всъщност е много мъдро. Иначе окопалите се на държавната хранилка нямат раздвижване.
  • 9 Коментар # 1 умен човек

    23 2 Отговор
    Умен ли ? От Европейската банка са му казали, че ако напусне и стане служебен премиер, връщане назад няма. Кой ще изпусне поста на гуверньор за няколко месеца съдове на нерви като служебен министър . Освен това на него са заложили вкарването на България в еврозоната.Така че мърдане няма и всички го знаят, но шоуто трябва да продължи.
  • 10 Попето

    16 4 Отговор
    Щом е в списъка, гласуван от НС при промените в Конституцията, никой няма право да отказва!, защо всички мълчаха, когато се приемаха недомислиците е Конституцията?
  • 11 Абе

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "дом":

    Дом ли си , Мом ли си , с мозък на папилом си !

    Коментиран от #28

  • 12 от село

    6 1 Отговор
    Всеки да си тежи на мястото ,а политиците ни и боклука ще го откаже !!
  • 13 ДА ТАКА ТРЯБВА

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "дом":

    ПРАВ СИ.
  • 14 Браво президенте, мафията по затворите!

    6 5 Отговор
    Лапачката е по сигурна в БНБ, защо да си наръшава сигурното!
  • 15 И правилно, че иначе как щяхме да се

    4 0 Отговор
    оправим кой президент, кой премиер, като и единия Радев и другия и той? Ха де! Кой беше сега?
  • 16 ктб

    3 2 Отговор
    В БНБ И ББР е най добре лапаш и бягаш като Стоян Мавродиев
  • 17 краси

    4 2 Отговор
    В БНБ се прави мноооого голяма гуша!
  • 18 Аква

    11 2 Отговор
    Щом отказва да е премиер, ще напусне поста си в БНБ. ЗАЩОТО ТАЗИ ПОЗИЦИЯ ВКЛЮЧВА ПО КОНСТИТУЦИЯ И ПРЕМИЕРСКИ АНГАЖИМЕНТИ.

    Било забранено от ЕЦБ? Ами сливи ли имаше в устата си Димитър Радев, че не спря малоумните промени и не извади
    Бнб от списъка???
  • 19 Разбира се

    4 0 Отговор
    Ще трябва до полага повече от 2 подписа на ден. Ще се преумори доста, пък и заплатата е по-ниска.
  • 20 Яна

    5 1 Отговор
    Като отказваш да си служебен, защо си съгласен да си част от списъка на фондовата книга, да фигурираш в нея като потенциално избран служебен министър -председател, защо, за да се подиграете с президента, защото сте много далече от безводието , пожарите и мизерията на българските градове и сила, защото сте ,малко ви е бъдете проклети и в Ада да горите
  • 21 Яна

    3 2 Отговор
    Като отказваш да си служебен, защо си съгласен да си част от списъка на фондовата книга, да фигурираш в нея като потенциално избран служебен министър -председател, защо, за да се подиграете с президента, защото сте много далече от безводието , пожарите и мизерията на българските градове и сила, защото сте ,малко ви е бъдете проклети и в Ада да горите
  • 22 Яна

    5 2 Отговор
    Като отказваш да си служебен, защо си съгласен да си част от списъка на фондовата книга, да фигурираш в нея като потенциално избран служебен министър -председател, защо, за да се подиграете с президента, защото сте много далече от безводието , пожарите и мизерията на българските градове и сила, защото сте ,малко ви е бъдете проклети и в Ада да горите

    Коментиран от #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 мммм

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Яна":

    БНБ отдавна е ЕНБ защото се командва от евреите! Така че тоя каквото му кажат това прави
  • 26 Хитър Димитър

    0 0 Отговор
    "Не ща, бе! Не ща да ставам цар"
  • 27 Сатана Z

    5 2 Отговор
    Като не иска да е премиер ое да напусне БНБ с месечна заплата от 100К
  • 28 дом

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Абе":

    Опита се да жеш нещо, или просто имаш газове?
  • 29 Тити

    0 2 Отговор
    Да не е луд да си изостави. тлъста си заплата.
  • 30 Този човек има мисия

    2 1 Отговор
    ТОЙ е този, който е поел ангажимента България час по- скоро да стане член на Еврозоната. Дълговите на и без това задлъжнелите до гуша страни , непрекъснато нарастват и са им необходими свежи пари, които за момента могат отчасти да спасят положението. Защо България да не им стане донор, като такъв вече се очертава в международен план, и да ги инжектира примерно с едни 35 милиарда евро. Сумата е малка, но поне ще бъде дадена от сърце.
  • 31 До коментар #30 Този човек

    2 0 Отговор
    Какво от това като казваш истината. Писаниците ти ще бъдат прочетени най- много от 5 човека. Жалка история. Не си заслужава да се коментират новопоявили се живи същества не изследвани още зоологията .
  • 32 хххх

    1 0 Отговор
    Не отказвай! Предлагат ли ти... приемай!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове