21 Август, 2024 13:10 2 784 32

Корнелия Нинова към ръководството на БСП: Момчета, кой ви дърпа конците?

  • корнелия нинова-
  • бсп

Във важни и критични за страната моменти като този, БСП винаги сме имали ясна и категорична позиция. Тревожа се, че сега е точно обратното.  Вигенин, Гуцанов и Зафиров не говорят от името на партията, а от свое име

Корнелия Нинова към ръководството на БСП: Момчета, кой ви дърпа конците? - 1

Бившият председател на БСП Корнелия Нинова публикува в профила си във фейсбук позиция относно политическата криза у нас.

Политическата криза се задълбочава. Тя показва 3 неща:

1. Никой не вярва в честността на изборите. Всеки иска да има влияние в служебния кабинет, за да си гарантира служебни гласове с ала- бала.

2 . Задкулисието се прегрупира. Доскорошни врагове безпринципно се прегръщат срещу доскорошни партньори, за да си гарантират властта.

3. Институционален блокаж и партийно късогледство, което няма нищо общо с интересите на народа, който се измъчва без #вода на 40 градуса жега.

Във важни и критични за страната моменти като този, БСП винаги сме имали ясна и категорична позиция. Тревожа се, че сега е точно обратното. Вигенин, Гуцанов и Зафиров не говорят от името на партията, а от свое име. Това е така, защото нито един партиен орган не се е събрал, обсъдил и взел решение за позиция.

Парламентарната група нищо не знае и се информира от медиите какво говорят тримата. Изпълнителното бюро за четвърто заседание не събира кворум. Вчера са присъствали 6 души от 18 души. В заседанията му участват външни хора, които не са членове. Същото е и положението с Националния съвет. Последното му заседание се проведе без кворум и с участието на лица, които нямат право да са там.

Но по-тревожно от това е какви позиции еднолично или задкулисно формират триото Вигенин, Гуцанов, Зафиров. Президентът отказа Указ за правителство “Грънчарова” и призова НС да попълни спешно "домовата книга" с кандидати за премиер. Зафиров и Вигенин веднага плонжираха и заявиха, че подкрепят президента. Да, ама на другия ден Гуцанов обяви, че БСП няма да послуша президента и няма да участва в попълването на “домовата книга”. И ни в клин, ни в ръкав съобщи, че БСП ще внесе нови поправки в Конституцията.

Момчета, кой ви дърпа конците и колко господари имате? Къде ви е колективното начало, което така гръмко прокламирахте след оставката ми?

Вие не говорите от името на никой орган на партията. Самозванци, които превръщате БСП в част от онова задкулисие, срещу което се борех 8 години. Нито веднъж не си позволих позиция, която не е одобрена от Изпълнителното бюро и парламентарната група, въпреки постоянните внушения, че управлявам партията еднолично.

Скъпи социалисти, вземете се в ръце и сложете нещата на място. Винаги помнете, че вие сте партията, а не ръководството, което и да е то. Трябва да се свика #конгрес, който да констатира оставката ми и да се премине към пряк избор на председател. Да продължи отчетно-изборната кампания и да се изберат нови ръководства по места.

Временното ръководство стопира тези процеси, за да продължи по-дълго безвластието и те да ловят риба в мътна вода за сметка на партията и в лична изгода. Предупреждавам сега, за да не останете излъгани и да не позволявате да ви манипулират. Силата и решението е във ваши ръце.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 То пък

    34 1 Отговор
    едни момчета , не ти е работа !

    Коментиран от #16

  • 3 Седесарска нахалница

    15 29 Отговор
    Отивай в ГЕРБ-СДС. Там твоят човек Тиквата ти пази място.
  • 4 от село

    32 9 Отговор
    Бульо !!! Всички като теб и тях се борите само за власт и пари ,и за нищо друго !! Няма и един политик да мисли за държавата и народа !
  • 5 Мдаа

    24 20 Отговор
    Нинова вече си в шеста глуха!
  • 6 Аква

    28 7 Отговор
    Е, Корни, знаеш кой дърпа на куклите конците! Бат Станишев не го ли виждаш в декора, че и гергов бей, че и още, и още... Няма беда, от която по- голяма да няма! Така че почини си една година в изчакване- те ще се съберат, скарат и разединят. И ти тогава ще удариш!
  • 7 Миии

    18 16 Отговор
    Той кукловода ви е един на всички партии : мутрафанов - джендър для росии !!!
  • 8 ГУШИ

    19 4 Отговор
    БСП е много зле, на изборите ще са космическо дъно или на ръбъ. А конците кои дърпа ще се разбере. На един другар му беха намерени едни 200 - 300 000 лева у дома му - от къде му са? Защо всеки социалист нема тези пари?
  • 9 КВЕСТОР

    10 0 Отговор
    ТОЗИ КОЙТО ИМ ДАДЕ ПРАЗНИ ЧЕКОВЕ ТОЙ ГИ ДЪРПА
  • 10 Копейкин

    14 10 Отговор
    Дали пък не е същият, който дърпаше нейните - Решетников!
  • 11 Припомням

    6 1 Отговор
    Реките и моретата
    господствуват над долините,
    защото са разположени ниско.

    Ето защо господствуват над долините.

    Който иска да се издигне над хората,
    трябва да се постави по-ниско от тях.

    Който иска да бъде пред хората,
    трябва да се поставя зад тях.
  • 12 Копейкин

    8 6 Отговор
    Дали пък не е същият, който дърпаше нейните - Решетников!
  • 13 ЧИЧИ

    20 2 Отговор
    ДЪРПА ГИ СТАНИШЕВ И ГЕРГОВ

    Коментиран от #21

  • 14 Бесен- _Язовец

    14 6 Отговор
    Мунчо Нинова, Мунчо! Ама ти го знаеш по-добре този помияр и комплексар.
  • 15 Копейкин

    7 7 Отговор
    Дали пък не е същият, който дърпаше нейните - Решетников! Модератори, модератори...
  • 16 Адолф

    14 5 Отговор

    До коментар #2 от "То пък":

    За тази партия мъже около 60-те са си момчета.Макар че може да се каже то пък едни мъжееее.....
  • 17 В България

    11 12 Отговор
    русия командва все още парада на всички партии, за това и 80%от фирмите са руски със западни имена, и панически се бяга от приемането на еврото, това е истината, кво се правите на луди и за това доходите ни са най ниски в ЕС , троянският кон сме - прости и продажни !
  • 18 дедо

    13 11 Отговор
    Абе, како, ти нали подаде оставка. Сега защо пак искаш да редиш листи за изборите?!
  • 19 Хахаха

    11 5 Отговор
    Какви момчета, бе лелче, в тази застаряваща, изчезваща партия, всички по-млади са деца от котилото?
  • 20 ГЛАСЪТ НА ХАМЕРИКА

    9 7 Отговор
    ХАМЕРИКАНСКИЯ ПОСЛАНИК ДЪРПА КОНЦИТЕ МА НИНОВА. ТИ НЕ РАЗБРА ЛИ? УЖ СИ ТЕХЕН КАДЪР.
  • 21 ЧИЧЕ АМА КОЙ ДЪРПА КОНЦИТЕ НА

    13 3 Отговор

    До коментар #13 от "ЧИЧИ":

    ЖИДА ЮДЕЙСКИ СТАНИШЕВ? АМИ БОЙКОВИСТА ГЕРГОВ? КОЙ ПЪЛНЕШЕ ЧЕКМЕДЖЕТАТА НА БОЙКО?
  • 22 Купени кози са от Пеевски и сега се чудя

    9 2 Отговор
    Чудят на към пазара или към месо комбината ще ги праща господаря им
  • 23 ЕДГАР КЕЙСИ

    8 10 Отговор
    КОРНЕЛО , НА ТЕБ ................ ПРОСТОТИЯТА И ЦИГАНИЯТА ТИ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ .........,.. ФАКТ !

    Коментиран от #25

  • 24 Как кой

    5 7 Отговор
    Диктуват им от Москва
  • 25 1221

    1 3 Отговор

    До коментар #23 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Айде пак заговориха комплексите!
  • 26 Браво Нинова!

    7 5 Отговор
    Ти си единствения мъж в българската политика!
  • 27 ФАКТИ

    5 1 Отговор
    КУРИ,ТИ ОТГЛЕДА ТАЯ МЪRША. ИЗМЕТИ ГИ.
  • 28 БСП

    4 2 Отговор
    НЕ СЕ КОСИ А СЕ ВЗЕМИ В РЪЦЕ И ГИ ИЗРИТАЙ НИЕ СМЕ С ТЕБ. ТИ СИ ПОСЛЕДНАТА НИ НАДЕЖДА.
  • 29 Асен

    5 2 Отговор
    Нинова , дърпа им конците глупостта , алчността , посолството и продажността !! Жалко , постигнаха си целта мутрата и Шиши ,убиха лявата идея ,бедните работещи и болни хора !!
  • 30 ФБР

    1 4 Отговор
    Нагла седесарка ! успешно разби партията от над 950000 през 2018 год. д о 150000 ткази година !
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Оставете Нинова да затрие БСП

    1 0 Отговор
    Браво на БСП. Останалите 19 партии в коалицията имат общ резултат 2% на изборите плюс сегашните 6-7 % за БСП ще им стигнат да влязат в Парламента и дс не са последни. Това целият смисъл да се обединят с останалите червени баби и прабаби като Мая Манолова и човекът-партия Татяна Дончева, дядо Румен Петков с трима симпатизанти и още 16 партийки с по двама-трима партийни члена. Браво. Доста комунисти измряха от старост и като не могат да попълнят редиците с млади хора връщат отлюспените и изгонените стари баби и дядовци. Жалко е че смениха Нинова. Тя тъкмо се беше амбицирала да унищожи БСП но те се усетиха чак накрая когато разбраха че на следващите избори може и да не влязат в Парламента както е тръгнало. Все пак имат шанс да спрат отлива на симпатизанти към Възраждане и ПП ако си изиграят добре картите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове