21 Август, 2024 16:14 10 378 33

Гюнер Тахир: Доган буквално подари на Пеевски партията ДПС. И сега се прави на ощипана госпожичка

  • гюнер тахир-
  • ахмед доган-
  • подарък-
  • дпс-
  • делян пеевски

Двамата не са се разделили заради принципи и начини на водене на политика, а "ги делят едни 100 млн. лв.", коментира още бившият зам.-председател на ДПС

Гюнер Тахир: Доган буквално подари на Пеевски партията ДПС. И сега се прави на ощипана госпожичка - 1
Снимка: ФАКТИ

В момента нещата в ДПС са толкова заплетени, че дори на самите избори няма да се разплетат.

Това мнение изказа пред БНР Гюнер Тахир – председател на Национално движение за права и свободи и бивш зам.-председател на ДПС.

"Ако гледаме сегашната цифра – получените гласове от последните парламентарни избори, които бяха 366 хил. гласа, мисля, че съотношението ще бъде 60 на 40 в полза на Доган, освен ако Пеевски не реши отново да развърже кесията и да се разплаща – тогава може да бъде и 50:50", прогнозира той.

Според него Централното оперативно бюро, проведено вчера в "Росенец", е било нелегитимно:

"Не знам какво са очаквали хората, които направиха тази сбирка, защото предварително беше ясно, че не може да се събере кворум".
По думите му това е единствената партия, в чийто устав има изискване за квалифицирано мнозинство, за да има заседание на съответния орган:

"Ако в момента Националното оперативно бюро е от 24 души, то Централният съвет е от 240. Вчера съотношението беше 13 на 11, т.е. 13 от страната на Доган, а другите 11 са от групата на Пеевски. Излезе информация, че са 14 на 10. Цифрата зависи от това дали е вярна информацията, че плевенският депутат Марио Рангелов отново се е върнал при Делян Пеевски. Това е въпросът".

За да може Бюрото да е легитимно, съотношението трябва да е 16 + 1, обясни Гюнер Тахир. По думите му в момента нито Пеевски, нито Доган могат да съберат мнозинство, за да има заседание.
"Ахмед Доган няма как да си преподреди къщичката, защото при него управлението е едно и също от 35 години насам", коментира още бившият зам.-председател на Движението.
"Доган буквално подари на Пеевски партията ДПС. И сега Доган се прави на ощипана госпожичка – видите ли дайте да спасяваме партията от Делян Пеевски".

Според него двамата не са се разделили заради принципи и начини на водене на политика, а "ги делят едни 100 млн. лв.":

"Пеевски убедено казва "моята партия", "моята листа", т.е. той недвусмислено приема, че си е платил на Ахмед Доган едни пари и че партията ДПС е фирма, която той е придобил и не дължи никому никакви обяснения за това нещо".

Тахир е категоричен, че до изборите няма шанс да се съберат. Той очаква на предстоящите избори двете групи взаимно да си попречат да се явят от името на ДПС, второ – и двата лагера да се опитат да се регистрират от името на ДПС, а въпросът да стигне до ВАС. По думите му обаче председателят на ВАС е "абсолютно зависим човек от Делян Пеевски". На него му изтича мандата през ноември. В този смисъл ако изборите са най-късно до ноември, смятам, че в съдебната битка ще спечели Пеевски, прогнозира той. Според него времето работи в полза на Доган.

Тахир изчисли, че половината от структурите в страната стоят зад Пеевски, а другата половина зад Доган. Големият проблем на Доган са областите Търговище и Хасково, изказа мнението си той и предположи, че за тези места на почетния председател ще му трябват силни фигури. Сред изселниците обаче Пеевски не е толкова добре познат, но пък част от тях искат смяната на Доган, добави той.

"Много зависи от това дали правителството в Анкара ще заеме страна. Засега не взема".

Ердоган не можа през годините да се справи с Доган, каза още Гюнер Тахир. По думите му Анкара се опита да се пребори с Доган чрез партиите на Касим Дал и Лютфи Местан, но не успя:

"Сега Анкара може да свърши тази работа, държейки се неутрално, и да я остави на Пеевски. Той би могъл да свърши и тяхната работа".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бонев

    79 8 Отговор
    Където мине Пеевски трева не никне. Този човек сътвори невероятното, разцепи ДПС.

    Коментиран от #2, #4, #19

  • 2 Българин

    31 17 Отговор

    До коментар #1 от "Бонев":

    Доган трябва да го победи, защото е философ. Никой не е чел трудовете му в тази област на човешкото мислене, защото такива няма. Но го наричат доктор Доган с такова благоговение, че съм сигурен в неговото превъзходство и крайна победа.

    Коментиран от #11, #20

  • 3 Друго мнение

    46 17 Отговор
    Пеевски е всичко. И ДПС и държава, няма друг политик, като него. Той каже ли, веднага ги подкарват, такива които години не ги закачаха.
  • 4 Дидко

    38 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бонев":

    Много хубаво. Сви.нята ги разби тотално
  • 5 БСП - милионерите

    31 7 Отговор
    Вече овладяхме икономиката и нямаме нужда от ДПС. Наредили сме на Доган да закрива партията. Той я продаде на Пеевски. За Пеевски обаче няма кой да гласува, докато ние броим бюлетините. Целта е постигната.
  • 6 ПРИТЧА

    44 1 Отговор
    Парите решават проблемите на ДПС. "Феноменът" Пеевски купува на кило депутати, кметове, областни ръководители, а на бедния електорат подхвърля някой лев "да се почерпят". Правоохранителната и правораздавателната система отдавна са напазарувани от него. А най-важното качество на парите е тяхното количество и НЕ МИРИШАТ. Доган забрави старата поговорка: ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА до като Пеевски следва девиза: Дай ми пари и власт да видиш какъв простак съм!
  • 7 Никой не цитира думите на Доган:

    31 0 Отговор
    "...да организираме политическото си стадо..."
    Сигурно тези дерибеи успяха да превърнат и турците и българите в "политическо стадо", но защо позволяваме да ни водят все... магарета?
  • 8 Бай Аталай

    17 7 Отговор
    Събрахме се в Сарая на заседание на ЦОБ, Доган отиде до тоалетна и се чу едно мощно ЦОП, след това пусна водата.
  • 9 Самарин

    27 6 Отговор
    Гюнер,ти с Андай твоят съмишленик,сте едни дърти,огладнели копои на известният вече и Балканите,Нерезов.Доган ви е бил шута от 9 вместо от 11 метра.Вие днес ревете тичайки по удобни за вас тв,да злословите против човека,който преди години ви гласува доверие,което опропастихте.
  • 10 Добри Бързи Силни

    26 7 Отговор
    Много хора мразят ДПС и Доган, защото са проект на ДС. Но те трябва да съществуват и са доста добре измислени. Те държат Турция спокойна. За това в никакъв случай не трябва да се позволява на Пеевски да унищожи ДПС. А Пеевски и без това е един от най-високо издигнатите от скритата власт.

    Коментиран от #14

  • 11 Бай Аталай

    33 2 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Добре си поживя Доган, хапна, пийна, пуйва, направи и някой друг милион. Няма ко да го мислим.

    Коментиран от #17

  • 12 Тити

    28 1 Отговор
    Доган не подарява а продава просто Пеевски си купил за определена сума ДПС-то.
  • 13 Тома

    20 1 Отговор
    Доган не подарява а само взема имал е обещани пак милиони от мамута ама този път хитрата лисица влезе с двата крака
  • 14 БСП - милионерите

    18 2 Отговор

    До коментар #10 от "Добри Бързи Силни":

    Създадохме ДПС за да овладем икономиката. ГЕРБ го създадохме за да прилапаме парите по европрограми.
  • 15 ППДБ са новото ДПС

    10 21 Отговор
    ППДБ са новото ДПС
    Проверете Христо Иванов веднага за съучастие и покровителстване и пране на пари. Нали Христо Иванов се разкри като новият ортак с Ахмед Доган, който прибрал 30 милиона от вълка. Сега дясната му ръка прибрал също милиони. Значи Христо Иванов и той е в схемите и иска да изпере Ахмед Доган, Чакъров и Ибрямов. Три различни мегадалавери за милиони. Явно кръстникът на мафията в България се казва Христо Иванов. Сигурно и некъдърните му поправки в Конституцията са част от схемата. Явно ППДБ са новото ДПС оплетени в схеми и обръчи от фирми повече от старото ДПС. Съд и затвор за националните предатели от ППДБ продали България на мафията.
  • 16 Лост

    12 3 Отговор
    Доган Палат Сарай 1 срещу Делян Пеевски Сурат 2 Засега реми.
  • 17 Българин

    14 4 Отговор

    До коментар #11 от "Бай Аталай":

    А защо стана така? Защото Доган не е просто σοφός (мъдър), а нещо повече. Той е φιλόσοφος (философ, тоест човек, който обича мъдростта). Десетилетия наред той е изяснявал на почитателите си какъв е смисълът на тези две старогръцки думи. Затова и успява в живота. Може ли такъв велик ум да не предизвиква възхищение? Други обаче смятат, че всъщност е αμπελοφιλόσοφος (дървен философ). Дали са прави?
  • 18 Месо

    7 1 Отговор
    Махнете този темеруууд
  • 19 Европеец

    28 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бонев":

    Според мен Заглавието е грешно..... Заглавието би било Пеевски си купи партията на Доган..... Единият политически мафиот, другия бизнес мафиот искаш да влезе в групата на политическите мафиози..... Медиите много се заиграваха с Доган, направиха го божество, а той си е един политически мафиот..... Да не е султан или президент та да има резиденции..... Парите откъде са му за тоя Росенец..... Пфу.....
  • 20 Европеец

    27 2 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Агент Сава философа говори с едни високопарни философски измислятини, които никой не може да разбере...... Гледам журналистите говорят с благоволения за доктора, а когато говоря за президента Радев, говорят на Радев..... За Пеевски и Борисов също слагат отпред едно господин, а за президента направо говорят на Радев..... То това е картинката българина от бг територията...
  • 21 Вълк единак

    28 2 Отговор
    Нека да се изпотрепят Борисов-Доган-Пеевски. Ще видите как за 2 години България ще възкръсне.
  • 22 Румен

    20 1 Отговор
    Подарил щото Пеевски му е дал милиони. Доган нему дреме за партията. Той спира с кражбите, и желае спокойствие. Неговите дерибей не разбират това. Някой ще бъде поръчан, ама ще видим
  • 23 Някой

    24 3 Отговор
    Тази турска незаконна етническа партия беше създадена от БКП, за да могат да разцепят дясното пространство и да си запазят властта комунистите, поредното национално предателство на комунистите !!!?
  • 24 Мнение

    18 2 Отговор
    Доган е изкуфял вече, фъфли като старчок! Сам си е виновен. Феномена, феномена ... нати един феномен крадец, интригант, престъпник! Доган си пжлучи заслуженото! И Феномена ще си го получи! Господ бави, но не забравя! Има справедливост!
  • 25 6нтщ5ж

    18 3 Отговор
    И Доган, и Пеевски са еднакво вредни за България! А Борисов е жалък, макар че гледа лошо и имитира кураж!
  • 26 Тоо какви

    8 1 Отговор
    Ги говори. 100 милиона са седмица приходи за ДПС.Та под милиард в Евро малко трудно се продава ДПС.
  • 27 ...

    2 3 Отговор
    Помаци и ДСигурност са от Пеевски,барабар с милиционери директори кметове от ДС,барабар с Асан,яко цапцарап,бре Пеевски,все ни е тая,те ДС си имат в Гърция
  • 28 граф Монте Кристо

    2 5 Отговор
    Доги сам се отстрани от политиката,правиха му и театрален атентат,за да го накарат да не се оттегля,но той си наложи на неговото.Сега какво иска,да му се кланят като пред икона ли?Станал е безполезен за враговете на България,а дпс е острие,забито право в сърцето и,доги не ще да го натисне до край.Дори го обвиниха в тайни договорки с Кремъл,но досега нищо не хвана дикиш.
  • 29 граф Монте Кристо

    9 3 Отговор
    Дебелия мислите ли ,че не е бил на спявка на козяк и в турското посолство,за да предприеме тези стъпки.За да тръгне да завземе властта в България и да бъде признат за турски валия на румелийската турска република.А пък американците ще искат други съдействия от него,неслучайно тъй налита на мистер кеш-ен-кери,който се явява спирачка за американските и турските мераци като твърде умерен.
  • 30 Юнак Балкански

    3 7 Отговор
    Какво сте се втренчили в ДПС? Това ли е проблема на България? Плоблема е, че нашето общество е твърде разделено на всяко ниво, а няма ценности и реални цели за постигане. Проблема е в липсата на партии, които да имат истински политически идеи и виждания. Парламента се напълни с популиски и измислени партии като Възраждане, ИТН, Величие, ПП. БСП не се трансформира в Либерална партия а ДПС винаги е била Етническа партия начело със Сивия Кардинал - Доган.
    Единствената читава партия е Герб, но всички боклуци плюят срещу тях.
    Да не забравяме и Българските граждани, които не отидоха да гласуват а само се оплакват. С една дума - боклуци.
  • 31 Али

    2 0 Отговор
    Доган е дърт безсрамник пезевенк вреден за турците открай време, вече е аут, да живей Пеевски новото начало белким с Пеевски дойдат хубави времена за честните и трудолюбиви български съотечественици от турски произход.
  • 32 Вие чувате ли го турчина какво говори

    0 0 Отговор
    Че не знае Анкара дали ще вземе страна тези направо да се махат от България те са заплаха за държавата дпс вън от парламента България е завзета чрез политика от страна на Турция унищожават българите и бг обичаи назначават кметове турци чрез тях искат да овладеят България и да имат пълен контрол над закони традиции език култура както и етнос и религия правят турците милионери за да говорят на чужд език и да казват че са българи
  • 33 Вън ДПС от парламента тези делят

    0 0 Отговор
    Турците със българско гражданство от българите и целта им е завземане чрез политика всеки турист си има права и органи да ги пазят няма от кога да ги пазят българите сме дружелюбни към туристите и са добре дошли стига да уважават бг и традициите а и дпс не е етническа партия това е не допустимо
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол