21 Август, 2024 17:05 2 042 39

Любомир Стефанов: Калин Стоянов трябва да има професионално достойнство и да подаде оставка

  • любомир стефанов-
  • калин стоянов-
  • достойнство-
  • оставка

"Има ли легитимно и нелегитимно ДПС? Процесите там приличат на разчистване на бизнес отношения между две лица на нещо, което не е политическа партия", коментира още политологът

Любомир Стефанов: Калин Стоянов трябва да има професионално достойнство и да подаде оставка - 1
Снимка: БГНЕС

Настъпи политическа криза, беше хвърлен камък в дълбокото и изплува напрежение в държавата, което мислехме, че се е уталожило. Виждаме, уви, излишни „надцаквания“, уроците не са научени. Уж държавата се беше насочила към избори, а ето че стигаме до тях драматично.

Така политологът д-р Любомир Стефанов коментира пред БНР-Радио София настъпилата поредна политическа ситуация без ясно видим изход.

По думите му, един човек (Калин Стоянов) пречи на целия институционален процес и това е абсурдно.

"Работата на едно министерство е по-важна от един човек. Съмненията, които партиите споделят относно предполагаеми проблеми с прозрачността и честността на изборите, приписвани на Калин Стоянов, в крайна сметка са заслуга на всички партии от последните 30 години. Преди всеки вот те обясняват как вотът ще бъде купен или откраднат. Ако Стоянов е проблемът, служебният премиер, който го е назначил, може да го уволни. Този човек трябва да има професионално достойнство и да подаде оставката си, а не – с извинение – да се запъва като магаре на мост. И да се приключва!"

Според политолога, президентът отказа предложения от Горица Грънчарова-Кожарева служебен кабинет, като е изложил съмненията си, а не аргументите си. Институцията Президентство трябва да борави с факти.

"Има ли легитимно и нелегитимно ДПС? Процесите там приличат на разчистване на бизнес отношения между две лица на нещо, което не е политическа партия", коментира още Стефанов.

Последните действия на политическата сцена водят към извода, че Бойко Борисов ще върне ролята си на балансьор.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 защото не става

    31 9 Отговор
    Калинката здраво загази , защото и за охрана на платен паркинг няма да го вземат дори

    Коментиран от #6

  • 2 реру

    34 6 Отговор
    "... Този човек трябва да има професионално достойнство и да подаде оставката си..."


    Да... ключовата дума обаче е ДОСТОЙНСТВО... а не смехотворно хленчене за юмрука...

    Коментиран от #35

  • 3 🍋🍊🇧🇬

    13 46 Отговор
    И защо Калин Стоянов да подава оставка, откъде накъде?

    Коментиран от #11, #23

  • 4 Европеец

    36 8 Отговор
    Съгласен съм със заглавието.... Но като гледам напъните на Стоянов от последните две седмици си мисли че е Бог и че е незаменима..... Преди да има ш професионално достойнство трябва да има човешко достойнство, но явно няма..... Явно Стоянов е назначен на тоя пост от така наречената дълбока държава, и затова е тая борба да запази мястото си негодяя....пфу...
  • 5 Порно

    29 7 Отговор
    Да подаде оставка, ама Шиши не разрешава
  • 6 реру

    33 4 Отговор

    До коментар #1 от "защото не става":

    Недей с лошо... Обещаха му водачество на партийна листа за следващите избори...
  • 7 Хаа ха хааааа

    29 6 Отговор
    "Калин Стоянов трябва да има професионално достойнство и да подаде оставка"....Ха-ха-ха-хааааа, достойнство! Като чуят тая дума и почват да ровят в Гугъл за да разберат какво означава. Ха-ха-хааааа, достойнство....
  • 8 Майора

    12 33 Отговор
    Жалко Стефанов , и ти се присъединяваш към искащите оставка на Стоянов! За какво трябвадасе отказва един доказан професионалист , минал цялата служба в МВР и подкрепен от колегите си!За да угоди на един двоен гражданин и партия предложила го за министър , ав последствие след разкритията за всички афери искаща оставката му ! Срамота!

    Коментиран от #12, #21

  • 9 Оставка да угоди на онбашиите

    11 19 Отговор
    И защо всички се правят на ударени с мокър парцал?! Не е Стоянов пречката, а мазната борба между Пеевски и Доган!😂
    Който наделее той ще раздава порциите и сменя министрите🤣🤣🤣
  • 10 Кърмит

    16 19 Отговор
    То и Бойко трябва да подаде оставка като Председател на ГЕРБ. Христо Иванов подаде оставка но все още е председател на ДБ. Оказва се че ДБ се състои от един член ,,Христо Мравояда,,
  • 11 Как защо

    8 26 Отговор

    До коментар #3 от "🍋🍊🇧🇬":

    ЗАЩОТО ПРЕЧИ НА КИКИ С РЕЗИДЕНТА ЗА АЛА БАЛА.ЗАЩОТО ВЕЧЕ РОВИ В ПЪТЯ НА КОПРИНКАТА МАЛКО ЛИ Е
  • 12 Ала бала

    12 14 Отговор

    До коментар #8 от "Майора":

    Пречи ми искаме да овладеем.регулатори мвр и т.н
  • 13 българин

    17 5 Отговор
    Смешници се надпреварват да словоблудстват по адрес на калинка - тъпото "Калин Стоянов трябва да има професионално достойнство и да подаде оставка", КОЙ от политическите престъпници на власт в Zадунайската губерния има каквото и да било достойнство?!
  • 14 Какво Професионално Достойноство от Само

    17 3 Отговор
    Какво Професионално Достойноство от Саморасъл Самодеец! Недей да Бъркаш Понятията!
  • 15 Пешо

    11 3 Отговор
    Как се изтръсква калинка от министерско кресло?:-)))(()
  • 16 Горд българин

    24 3 Отговор
    Калинката Стоянов е същия нaглец,като Гешев.И онзи преди време нямаше да се предава,щял да се бори и т.н..Явно тия,които ги назначават(Шиши и Буци)нямат никакво въображение и им нареждат да се държат,като невменяеми.Всички до един са некадърни, нагли и си мислят,че без тях свършва света.
  • 17 Сус казвам

    7 3 Отговор
    Време е някой хора да се осъзнаят..българско ДПС няма да има..българското ДПС не превзема турското и всички избиратели трябва да са спокойни за бъдещето на партията си
  • 18 Перо

    4 22 Отговор
    Това, че на Киро-тъпиро му “пречи” вътрешния министър и го е нарочил за връзки с Пеевски, не означава че Калин Стоянов трябва и е длъжен да лъже, че има такива връзки и да се самообвини с оставка! След като две държави обвиниха Пеевски като престъпник, защо Киро и другите глашатаи не го махнат от всички власти! Явно тук министъра се явява пречка на задкулисието за фалшификация на изборите! Не случайно още преди година, каза че ще спечели изборите, като направи ала-бала с президента. Това се потвърди и посолството бързо активира свойте хора в партийте за плътно притискане на К. Стоянов за отстраняване! Радев стана трансмисия в задкулисните игри и ако си мисли, че е ударил Пеевски, много се лъже! Това е изстрел във въздуха!
  • 19 БЕНОВСКА

    19 4 Отговор
    ТОЗИ МИШОК НЕ РАЗБРА ЛИ ,ЧЕ Е ПЪЛЕН Т@ШАК ,СМЕШНО ЖАЛКО МИНЦУНЕРЧЕ ,ПИОНКА В МАЗНИТЕ КЪСИ РЪЧИЧКИ НА ШИШИ ЮМРУЧЕ ШЕ ВДИГА ....ПАЯК
  • 20 Мхм

    21 2 Отговор
    Тоя е по нагъл и от гешеф
  • 21 Европеец

    14 2 Отговор

    До коментар #8 от "Майора":

    Това че трудовия стаж е в МВР и че едничари го подкрепят, не значи че е професионалист...... Преди няколко дни писах за професионалните му постижения в кавички разбира се, сега не си струва да пиша отново.... Да се маха вреден е за бг територията.... Да прави охранителна фирма и да се сдружава с престъпниците..... Жалка бг територия.....
  • 22 дом

    13 2 Отговор
    Добре де, останаха ли хора, които да вярват, че слуга на мутрите в страната може да има достойство ? Даже благодари на едната за поканата в листитте му. Това не е министър на България, това е слуга на престъпници, за какво достойнство говорите ?!
  • 23 прав си

    12 4 Отговор

    До коментар #3 от "🍋🍊🇧🇬":

    Обаче да те попитам, къде са "СПОНТАННИТЕ" протестиращи, когато тиквата му я поиска?? Защо нямаше протест пред централата на ГРОБ??
  • 24 Мнение

    18 1 Отговор
    Калин Стоянов няма нито морал, нито достойнство!
  • 25 Хахаха

    15 2 Отговор
    Калин Стоянов НИКОЙ не го иска, само Делян Пеевски!
  • 26 киро

    11 1 Отговор
    Какво достойнство в службата откъдето идва няма такова нещо там е връзкарско щом наркоманчето Попов го върнаха след катастрофа в Търново -
  • 27 Уточнение

    8 0 Отговор
    По длоги те нямат достойнство!
  • 28 Сопола .

    11 5 Отговор
    Лицето Калин Стоянов е станал клиент на прокуратурата и Прасето така го държи на каишка...
  • 29 Пенчо

    5 0 Отговор
    Какво е думата достойнство? Нещо за ядене ли е? А щом видиш Кожарова, може без аргументи да и кажеш, че не става.
  • 30 Пане Бичев

    6 0 Отговор
    Професионално достойнство имаха полицаите от Царство България! Тези са съвеЦки милиционери с татуирани сърп и чук на челата, които се заклеваха да служат на ПАРТИЯТА!

    Коментиран от #32

  • 31 Христофор

    3 5 Отговор
    Колко удобно за умнокрасивитета. Ще си инсталират някой като Рашков и ще си правят ала- бала на воля....
  • 32 Пешо

    2 3 Отговор

    До коментар #30 от "Пане Бичев":

    А, този и умнокрасивите са наследници на ония, които убиха без съд и присъда хиляди достойни българи, съсипаха живота на милиони и три пъти фалираха България. Но, нямат насита, искат още да крадат, като начало предстоящите избори.
  • 33 Е стига

    3 7 Отговор
    Какъв е проблема с Калин Стоянов ,може ли да се създават изкуствени проблеми ?Може .И кой ги създава ?Киро Лъжеца вика и се тръшка ,че искал само негов и на някои други вътрешен министър от типа на имотния Рашков ,а дали има право политическо лице да налага свръх претенции ,никой не пита ,защото Кирчо Ала Балата с мадуровките е винаги над закона ,винаги се тръшка и си измисля ,че да дтане неговата.Да има дразнене ,детски игрички ,внушения и хаос.Проблем с Калин Стоянов няма ,доказан професионалист ,отговорен и подкрепям от ведомство и синдикати.Е тогава ,да се връзване на акъла на шарлатаните не изглежда справедливо.
  • 34 Иван

    7 1 Отговор
    Калинката и достойнство са две взаимоизключващи се неща.
  • 35 И що бре

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "реру":

    За АЛА БАЛА С ПРЕЗИДЕНТА
  • 36 Питам

    8 1 Отговор
    Какво достойнство в милиционер? Щом дебелата свиня е зад него, простия милиционер нищо друго не го интересува. Щенстои докато не го изнесат от там.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 КЕШ

    3 5 Отговор
    Хиляда пъти е по добър от мистър 22 кенефа, Рашко .....Верен син на партията майка.
  • 39 дядото

    4 0 Отговор
    не вярвам да го има,но още повече го нямат хората които го издигнаха.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол