21 Август, 2024 19:09 2 082 46

Марая Цветкова: Главчев трябва да се откаже от Калин Стоянов. Това ще е гарант за баланс на изборите за партиите

  • марая цветкова-
  • димитър главчев-
  • отказ-
  • калин стоянов-
  • гарант-
  • партии-
  • избори

"Все по-трудно става връщането на Калин Стоянов и на позицията, която той е заемал в системата на МВР. "Службите на държавата все пак изискват някаква дискретност, а това лице вече е политически публично. Ако иска да продължи някъде, това е политическият път“, смята политологът

Марая Цветкова: Главчев трябва да се откаже от Калин Стоянов. Това ще е гарант за баланс на изборите за партиите - 1
Снимка: БГНЕС

Става все по объркана ситуацията, да му мислят политиците. Това каза политологът Марая Цветкова в предаването "България, Европа и светът на фокус“ на Радио "Фокус“. Тя отбеляза, че партиите трябва да се реформират и да има нова свежа кръв, която да не се пролива за сметката на старите кадри, а да има шанса да оперира в рамките на самата партия: "За да могат да дадат нещо осъвременено и по-разбираемо за гражданите, които не са на 78 години".

По думите ѝ повечето лидери на партии възприемат лидерството си само в рамките на тяхната партия, т.е., ако си лидер на партия и те си те харесват - всичко е наред. "Виждаме обаче, че това не е така, защото много пъти политиците си разменят приказки от сорта "ти се откажи от твоята партия и ние ще направим коалиция с твоята партия и обратното, но това не сработва. Защото, за да си политически лидер и да си партиен лидер са две различни неща, виждаме, че има такива партии, за които гласуват и само роднините им. Членовете на партии си нямат доверие в самите партии, парламентарните структури, от което следва един тотален хаос, от който трудно ще излязат, ако не решат взаимно един на друг да си подарят някаква доза доверие. Когато ситуацията е толкова невъзможна, се вади от чекмеджето един кредит на доверие", обясни Марая Цветкова.

Условието Димитър Главчев да бъде преизбран за служебен министър-председател е да има промени в състава на проектокабинета. Той трябва да се откаже от Калин Стоянов и да потърси друг човек, който да гарантира и на самите партии, че процесът по провеждане на изборите ще бъде що-годе балансиран.

Според нея все по-трудно става връщането на Калин Стоянов и на позицията, която той е заемал в системата на МВР. "Службите на държавата все пак изискват някаква дискретност, а това лице вече е политически публично. Ако иска да продължи някъде, това е политическият път“, смята Цветкова.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СРАМ

    26 5 Отговор
    Най-важното е ,че ПИЕВСКИ го иска !!!

    Коментиран от #12, #44

  • 2 гражданин

    30 6 Отговор
    Само в България има министри които трябва с шутове да се гонят !
  • 3 ккк

    19 1 Отговор
    да слага чобана и ако ония го назначи пак да влиза таз територия в конституционална криза и това е
  • 4 хммм

    20 3 Отговор
    Калин Стоянов трябва да се откаже от Главчев!
  • 5 лили

    27 3 Отговор
    Този се прави на малкото Гешефтче , и за това ще отиде в канала !
  • 6 мддаа

    20 5 Отговор
    Кой ви е казал пък, че изобщо ще избират Гламчев? Той е доста колеблив и не става за премиер. Мнението му се мине ежечасно, а вече може и да е в мензис. Гламчев не биваше да се оставя да прави пакости. БДЖ е напълно неизправно.
  • 7 Край

    17 3 Отговор
    Абсолютно тоя не е важен. Тоя може да разреши купения вот за Пеевски ама то по-важно е кой държи ЦИК, машинките и маймунките им. Нека си плащат на ромите то като броим ние -парите на вятъра си дават.
  • 8 Наивник на средна възраст

    19 1 Отговор
    Да твърдиш,че ако не е К.С. изборите ще са спокойни си е чист оксиморон.Авторката се опитва да внуши чрез ефектът на илюзиорната истина нещо,което е в полза на нейните кукловоди.Така е защото това е несериозно твърдение граничещо с абсурда.При това МВР и при тези "политици" изборите никога няма да са честни. Единствената възможност е да се вдигне рязко изборната активност и гражданското общество да отстоява правата си.Ние сме в пъти по-безотговорни от гражданите на Турция,при това в крайна сметка към себе си.А тази кака да си гледа ....,аман от платени клакиори.То овце,овце ма.....да не сгазите лука...

    Коментиран от #33

  • 9 Що за Депутяти са тези които не оказват

    12 4 Отговор
    Що за Депутяти са тези които не оказват Съдействие на Президента за Съставяне на Служебен Кабинет! Очевидно ВАКХАНАЛИЯТА В ТОВА НАРОДНО СЪБРАНИЕ Е ПЪЛНА!
  • 10 дом

    20 4 Отговор
    Това със сигурност, но като ги знам дебелия от банкя и дебелия магнит, те ще назначат някой друг техен. Тяхната система НЕ функционира без купуване на гласове, така че МВР им е ЖИЗНЕНО ВАЖНО. Въпрос на оцеляване.
  • 11 Моооля???

    10 4 Отговор
    А кой каза , че тъпоГлавчев ще е служебен премиер?
  • 12 Лост

    20 2 Отговор

    До коментар #1 от "СРАМ":

    То, защото Борисов не ги направи депутати половината си бивши министри на МВР.

    Коментиран от #43

  • 13 Майора

    15 23 Отговор
    Спрете се с вашите коментари относно Стоянов! Най Добрев едно министерство е да има за министър човек , израснал и познаващ до дъно нещата! Щом редовият състав го одобрява значи има защо ине трябва да е сменен! Вината му е че разкри аферите на ПП , които го издигнаха и затова не го искат! Срамота!

    Коментиран от #16

  • 14 София

    5 10 Отговор
    Щом 30 лумпена от "бойец" могат да затворят София,последния да гаси лампата.
  • 15 като прани гащи лъсна..

    8 2 Отговор
    истината за ,,милиционерската република,,
    полицията и общинарите са държавата,
    те дават силата на определени политици и само те могат да протестират и да вършат разни неща безнаказано.
    Това е мечтаната демокрация в България.
    Протести срещу определен политик-но той диктува дневния ред,
    протести срещу полицай,но той не си отива.
    ПАК СИ ГИ ИЗБЕРИ НАРОДЕ!!!!!!!!!
  • 16 Ммм н еее

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "Майора":

    Приятел на редовия състав работата е да изпълнява заповеди.принципно се сещаш че колкото по недоволни са толкова повече работа се върши
  • 17 Да обаче, не може

    6 4 Отговор
    Ще се откаже обаче друг път! После Пеевски и цялата му кохорта он институции ще го погнат и няма къде да избяга. А там лесно ще му намерят нещо, което трябва. Ще се превърне бързо в поредния мистър Кеш.
  • 18 Мда

    10 7 Отговор
    Та затова ли 100 наркомана започват пак да блокират и пикаят около Орлов мост за по 50 лева.
    Ало Жорко борец ли си грантаджио ли си искаме и такъв протест да спретнеш и за министъра на енергетиката!
    Долни сервитьори
    Или там не плащат, а ти работиш само за пари!

    Коментиран от #19

  • 19 Бумеранг

    11 5 Отговор

    До коментар #18 от "Мда":

    А полицаите за колко или срещу какво излязаха пред Президента да протестират?

    Коментиран от #38

  • 20 Да,да

    3 1 Отговор
    Ох, Марая, ох кеф!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Петев

    10 4 Отговор
    Пеевски грухти ли?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Уса

    6 2 Отговор
    Хората на Пеевски срещу хората на Пеевски бой за кокала
  • 25 бай село

    8 2 Отговор
    Бойко, падна ми в очите , пак ли лижеш задниците на п.п расите.
  • 26 бай село

    1 0 Отговор
    Абе ти Педев ли си или Петев.
  • 27 Какво успокоение ,глупости

    9 7 Отговор
    А ,кой зае цвлото пространството ?Това е Киро Ала Балата "честния "истеризира срещу Калин Стоянов.Един недодялан политически пиар за сметка на цялото МВР и на един достоен професионалист .В БГ е така -честните считат за луди, а лудите за честни.Ние сме уникум.Нилой не чува какво казва Калин Стоянов.Че не иска да допусне политическа намеса в МВР за да не могат политици да си разиграват коня с полицията и с разследващите ,Съответно да упражняват натиск .Най
    вече при разследвани на олигарси и политици.Ей на Киро ,Лена са,Асен има дела с американеца който завлече.Така,че оставете Калин Стоянов на мира,и не се дръжте като овце Защо Киро не застана срещу Рашков ,а го ползва ,за контрабандистите и пачките мълчи ,но за Калин Стоянов изтерясва ?Нали е ясно !
  • 28 а причините ?

    9 6 Отговор
    Кои са причините. Кажете най-после в какво точно обвиняват този човек. Не си ли гледа работата, безотговорен ли е, да ни би да е член на някоя престъпна организация?
    С какво прегреши толкова, че се задействаха всички да му искат оставката. Просто е много подозрително. Не е почтено така да се отстраняват хората, само защото не са симпатични на някого. Дано някога разберем истината.

    Коментиран от #30, #39, #41

  • 29 Блиааа

    2 1 Отговор
    Генерал от пехотата винаги е длъжен да дава личен пример на войниците..
    НЯМА ТАКОВА НЕЩО РАБОТЯ МНОГО ТАМ..ТАМ НИКОГА НЕ РАБОТИШ ДОСТАТЪЧНО
    Тоя смята че работи много и скоро ще разберем защо
  • 30 Квииик

    5 3 Отговор

    До коментар #28 от "а причините ?":

    Гуди ти ли квикаш?
  • 31 А сега де,

    3 0 Отговор
    Защо пак има смесване на МВР с политическите партии?И другите държави имат силови министерства,и там има шефове,но изключително рядко има смени.Само при нас,в България ги сменят като носни кърпички.Но щом можем да си позволим този лукс,ще носим и последствията.

    Коментиран от #35

  • 32 А,не така не става

    8 4 Отговор
    След като не е уличен в нищо,защо да подава оставка ?Вие луди ли сте ?За кефа на Киро Ментаражията ,че той ли иска " честни" избори ,вие нормални ли сте ?

    Коментиран от #40

  • 33 Кърмит

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Наивник на средна възраст":

    Няма как да се вдигне избирателната активност. Големите градове се напълниха с селяни, които не искат да харчат пари, да си идат на село за да гласуват. Много има и по западна Европа. Понякога се оказва че са гласували без да са го правили.
  • 34 Анонимен

    2 1 Отговор
    Кики Пеевски МВР Стоянов са си набори ,1980, ок,Кики,те хората не харесват Рашков, бъркотията е на лице в България.
  • 35 Вънка и в затвора

    2 4 Отговор

    До коментар #31 от "А сега де,":

    Виж бе милиционер..вашия министър е длъжен да дава пример как спазва заповеди..всичко е много далеч от личността там..или спазваш заповеди или работиш за себе си..тоя в момента работи за някой друг..даже не за него си
    Не е много сложно да разбереш какво ти говоря нали така
  • 36 Некомпетентен анализатор

    5 3 Отговор
    Няма нищо трудно,ако има разум от задкулисието ,но там е дефицит.Те са свикнали с министри марионетки ,а Калин Стоянов ги ритна и стана проблем.То и затова няма редовно правителство и не знае кога ?
  • 37 Стара чанта

    10 1 Отговор
    Марайче, я кажи Кой не е политически ангажиран? Кви са тези ,, равноотдалечения", независими и пр... бръщолевения и тъпотии ? Цялата ни ,,политическа класа "е една Измет, некадърни примати, които пуснати в живота, ще умират от глад- защото са неспособни на нищо друго, освен да въртят далавери, да правят схеми, да грабят каквото и откъдето могат. Пасмина - арогантна и безскрупулна!!!
  • 38 Мда

    5 5 Отговор

    До коментар #19 от "Бумеранг":

    За полицаите незнам, но в София и уличните кучета знаят, че се плаща за протест. И така покрай платените се закачат и наивните.
    Спомни си миналите протести, то беше пикане, то не бяха майки, то не бяха ковчези, то не беше мизерия за 50 лева на калпак.И резултата Кирчо Идиота с Радефф юмрука . Да си казва зеления чорап какво забърка в енергетиката.
  • 39 6нтщ5ж

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "а причините ?":

    Обвиняват го, че Пеевски го "прихвана" и той промени поведението си! Обвинявят го, че не прави нищо срещу купуването на гласове!
  • 40 6нтщ5ж

    2 3 Отговор

    До коментар #32 от "А,не така не става":

    На предните избори се изпариха 300 000 гласа на ПП-ДБ! Моят глас не беше отчетен. Бойко Рашков успя да СПРЕ КУПУВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ, при Калин Стоянов то ръзцфтя!!!
  • 41 Анализатор

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "а причините ?":

    Най-важното нещо е в МВР да има човек, който да спре купуването на гласове. Защото купуването на грасове по последни данни са 300 000 гласа при 2 000 000 гласували са 15% от изборния резултат е купен!
  • 42 Зайо Байо

    0 0 Отговор
    Толкова ценен и незаменим ли е тая Калинка - Малинка ? Трябва да е вечно на този пост ли ? Роден е , за да бъде вътрешен министър ?
  • 43 Тото 1 и Тото 2

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Лост":

    Нормално е ББ да си ги прибере по крилото. Те му свършиха чудесна работа. Биха успешно и БЕЗНаказано протестиращите по площадите. Дори и под колоните на минист. съвет. Снимаха ги. А той се направи , на НИ ЧУЛ , НИ ВИДЯЛ !
    Типично по БОЙКОВСКИ - лицемерно и егоистично !
  • 44 Тартаковер

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "СРАМ":

    То Пеевски иска ВСИЧКО и за себе си само ! Затова е с такова 160 кг туловище !
  • 45 АЛО МИСИ-РКЕ

    1 1 Отговор
    Кажи има ли някаква вина Стоянов за немоща на ПП ДБ,тия бандити са долни измамници .
  • 46 Оракула от Делфи

    3 0 Отговор
    Трагедията с Калин Стоянов, показа на българския народ ,
    как не трябва да се назначава ,човек от полицейските или други силови среди за министър,
    и това е така, защотот ако се загледаме в ЕО , само бившите комунистически страни от
    Варшавския договор , се впечатлявят и назначават министри от силовите министерства на МВР.
    Мислим си, че силовите структори са идеалната среда да бори престъпността, на ниво министър!
    Но на практика това въобще не е така, на нас ни трябва фигура безпристрастна към политическия живот
    организатор и водач , държавник, това че той е бил обучаван за борба против терористи и бандити ,
    въобще не е на дневен министерски ред, за тази борба си има съвсем достатъчно на брой и кадърни такива полицай
    от тези ведомства и това е работата им!Те сигурно са идеалните шефове на Окръжните МВР- та.
    Виждаме, че България още се изживява ,като Путинска Русия , назначаваме бодигардове за министри, и премиери ,
    близък пример е с бодигарда на Сакскобурготски, колектора и охранител, банкер и кмет, и министър!
    Бойко Борисов , резултата всички го знаем, за това сме и до това положение и следващите назначения също!
    Така, както Путин си назначи бодигарда си за главнокомандващ на Курския фронт!
    Да , ама не ," приятелите" ни , нека за маса а не за парламента и за министри,
    Иначе следващия "силовак Калин Стоянов", вече чака на рампата!
    А такива, като Пеевски и Борисов , потриват доволно ръце!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол