22 Август, 2024 09:44 2 768 20

Групата на ПП-ДБ в Благоевград се разпада

  • василиса павлова-
  • пп-дб-
  • напуска-
  • разпад

Председателят ѝ Василиса Павлова напуска

Групата на ПП-ДБ в Благоевград се разпада - 1
Снимка: Архив

Председателят на групата на ПП-ДБ в местния парламент на Благоевград Василиса Павлова напуска групата. Тя е подала заявление до председателя на ОбС Радослав Тасков, в което декларира решението си и го мотивира: „Заради принципни различия в разбиранията за „коалиционна култура“ с другите членове на групата“.

Василиса Павлова остава съветник от коалиция ПП-ДБ, но извън групата, която поради липса на минимален брой от трима членове се разпада и престава да съществува. Това означава, че занапред съветниците от коалицията губят правото да искат прекъсване на сесия за почивка и обсъждания извън зала, посочи "Епицентър".

Това се случи ден след като общинските съветнички от групата на ПП-ДБ в ОбС – Благоевград Ваня Кромбоа и Антония Сивикова се разграничиха публично от предложението, подкрепено от третия член на групата – Василиса Павлова, за увеличение на заплатите на състава на местния парламент.

С изявление в социалните мрежи двете декларират, че искането не е съгласувано с тях и противоречи на основните принципи и ангажименти, поети към избирателите от ПП-ДБ.

Напрежение сред тримата съветници на коалицията тлее отдавна, ако се съди по начина на гласуване на двамата представителите на ПП и Василиса Павлова от ДБ.

„Направихме го по този начин, за да стигне по-бързо до хората. Ще го заявим официално и в зала, за да не се свърже предложението като позиция на групата“, коментира пред „Струма“ Ваня Кромбоа.

На въпрос защо сега реагират, а не когато бе внесено предложението, веднага след края на сесията на ОбС на 26 юли, тя обясни, че конкретният повод е подкрепеното от Социалната комисия предложение от Василиса Павлова при актуализацията на бюджета да се предвидят 100 000 лв. за вдигане на заплатите на съветниците от 1 септември до края на 2024 г.

Петима съветници от различни партии са се подписали под искането за нов размер от 1800 лв. на заплатите, това са Василиса Павлова от ПП-ДБ, Димитър Урдев от Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“, Христо Михалков от ПП „Обединени земеделци”, Мартин Хърсовски от ПП Движение „Гергьовден“ и Ана Стойчева от ПП „Свобода”.

На въпрос какво е провокирало у тях притеснения, че предложението ще се приеме като такова на групата на ПП-ДБ, Ваня Кромбоа отговори: „Предложения, които касаят бюджета и финансите, са свързани и с водене на политика, така че няма как да не касае останалите членове в групата ни и считам, че такива важни въпроси е хубаво да се съгласуват, а фактът, че не е направено, е вътрешен проблем на групата.

Ще трябва да се съберем, да преценим и да вземем решение как ще процедираме в бъдеще“, каза тя.

На питане дали заедно с А. Сивикова смятат да изключат В. Павлова от групата, съветничката от ПП-ДБ отговори: „Предстои да се съберем и да изчистим между нас въпроса, предвид отпускарския сезон, се надявам да успеем да го направим преди предстоящата сесия. Ако вземем решение, ще го оповестим“.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тортиля

    15 10 Отговор
    А кога в България ще бъде узаконена платената любов,както е в другите европейски държави? Уж сме в ЕС,а нещата в България са азиатски.

    Коментиран от #10, #19

  • 2 Град Козлодуй

    31 7 Отговор
    СБОГОМ ПП ДБ
  • 3 Светльо

    22 9 Отговор
    Шанса да се махне Борисов и Пеевски е да се гласува, дано повече хора разберат това
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 дддд

    14 4 Отговор
    Василиса сороса с физиономията на затъпяла кукувица хахахахахх разпадай сееее
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Групата се разпадна

    7 3 Отговор
    И концерта пропадна. Какво да правя аз не знам.
  • 10 Кунка

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "тортиля":

    Ама то не е забранено да плащаш. Само сводничеството е забранено.
  • 11 Странно

    9 2 Отговор
    име има госпожата !
  • 12 Перо

    11 3 Отговор
    Джендърската партия трябва да се разпада на всякъде!
  • 13 Те там

    10 4 Отговор
    всички са БКП , разбирай ГЕРБ !
  • 14 хххх

    3 7 Отговор
    Глупости! Пак фалшиви герберастки новини.
  • 15 Баце ЕООД

    4 2 Отговор
    ти да видиш, точно пък в ПП ДБ да се карат за пари...
  • 16 Боздуганова

    5 5 Отговор
    Сбогом пп-дб! На никого няма да липсва шарлатанията ви!
  • 17 Пешев

    3 0 Отговор
    Брех , туй -онуй ненаядена . Съветник с 2 бона. После що хората бягали от Бгстан. Отвратени са хората от всякакви политици. Само меркантилници ,родата на служителите в общините и платения етнос Ви избират все още. Не се наядохте .
  • 18 Сивата котка

    2 1 Отговор
    Тридневен траур...
  • 19 Да бе

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "тортиля":

    То голяма загуба да се разпадат отново :D
  • 20 Никой

    2 0 Отговор
    На Василиса Прекрасная не я удовлетворява заплатата на Об. съветник. За това е влязла в политиката, за да си повиши жизнения стандарт. И тя като всички политици на местно ниво мечтае за заветната къща в Гърция.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове