23 Август, 2024 09:26 2 952 21

Проф. Малинов: Основание за изхвърлянето на Калин Стоянов трябваше да е само протестът на полицаите в негова защита

  • светослав малинов-
  • калин стоянов-
  • изхвърляне-
  • протест-
  • полицаи

"Мисля, че ножът е опрян до кокала и най-накрая ще бъде сформиран кабинет”, коментира проф. Михаил Константинов

Проф. Малинов: Основание за изхвърлянето на Калин Стоянов трябваше да е само протестът на полицаите в негова защита - 1
Снимка: Нова телевизия

Основание за изхвърлянето на Калин Стоянов трябваше да е само протестът на полицаите в негова защита - това е недопустимо. Очевидно никой не вярва на Главчев. Това каза политологът проф. Светослав Малинов в студиото на „Здравей, България”.
„Най-голямата грешка бе късият списък с опции за служебен премиер. Тази малка техническа подробност обезсмисля основното намерение - да се ограничат правомощията на президента. Главчев е тотално компрометиран по всичко, отнасящо се до МВР. Няма институционална култура и усещане за граница в държавната власт от служебното правителство”, допълни той.

От своя страна проф. Михаил Константинов смята, че ситуацията е вследствие на неудачните конституционни поправки. „Практиката го показа. Колегите правят алгоритъм, но не предвидиха, че няма да получат нищо - остават 1-2 кандидати за служебен премиер. Обикновена българска глупост - не мислим за последствията. Мисля, че ножът е опрян до кокала и най-накрая ще бъде сформиран кабинет”, коментира той.

Вчера „Възраждане” разпространи списък, който включва варненски учители, които са се подписали против промените в Закона за училищното и предучилищното образование, с които се забрани пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в учебните заведения. Имената на 26 учители, а също и работните им места, бяха качени за кратко във Фейсбук страницата на „Възраждане - Варна”. Окръжната прокуратура се самосезира.

Според проф. Михаил Константинов ако подобен списък води до ограничаване на права, а това е недопустимо. „Редно е да се прекрати практиката със списъците. Не знаем как ще действа спорният закон, но всеки има право да изразява несъгласие с него”, смята той.
Политологът проф. Светослав Малинов изрази изражение и възмущение от постъпката на „Възраждане”. „Има хора, които ще се разколебаят и уплашат. Това е практика, която отдавна партията налага. Така се увеличава разделението в обществото, прокарват се закони, които застават срещу личните убеждения, регламентират се неща, които по принцип не могат да се регламентират със закон. Ужасен закон, ужасни последствия, отговорността е в НС. Не мисля, че ще има електорални ползи за „Възраждане”, посочи той.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОА ПА?

    20 3 Отговор
    АБЕ ТЕБЕ НЕ ТЕ ЛИ ИЗХВЪРЛИХА? НАЛИ НЕ ОТИДЕ НА РАБОТА НАВРЕМЕ В ЕС ТА НИ ПРЕЦАКА ПРЕВОЗВАЧИТЕ?
  • 2 Въпрос

    28 6 Отговор
    А, полицаите няма ли да им се потърси отговорност?
  • 3 главчев го държи

    18 5 Отговор
    прати и хора да стачкуват в негова полза . нямало проблеми в мвр . реформата е успешна . вдигнали заплатите . правят си малко шоу .
  • 4 ухбрд

    23 6 Отговор
    На последните избори се оказа че всички сигани от Факултето и Кючук Париж са от ГЕРБ. А в северозапада, всички от селата са станали от ДПС. За ПП и ДБ са по шарени нещата. И те пазаруват ама разпиляно. Та назначения от мафията ГЕРБ и ДПС Калинчо, само той не можа да хване купувачите. А за това че организира политически протести с милиционерите, трябваше да е подсъдим, а милиционерите дисциплинарно изгонени. Бъдете по точни в изказа. Слава Богу има си факти, и то обективни.
  • 5 римлянин

    19 5 Отговор
    Калинката /в пряк и косвен смисъл/ на съд, милиционерските началници присъстващи на "протеста" дисциплинарно уволнени.
  • 6 Българин

    11 15 Отговор
    Изобщо не е "глупост" да ограничат руския чорап в опитите му да контролира Изпълнителната власт, защото е само въпорс на време (и удобен за руснаците момент) да ни натресе някоя фуражка добре "възпитана" от КГБ и тя да се развихри в страната в момента в който Радев й подаде властта. Вече видяхме, че Радев в безцеремонен в назначаването на напълно случайни хора на премиерския пост, които по нареждане на господарите му правят неща, които могат да се определят само като национално предателство.

    Спомнете си Гълъб Донев и подписания от неговото правителство договор с Боташ, за който България ще плаща МИЛАРДИ без да получи нищо, но се е обвързала с ПЪЛНА ЗАВИСИМОСТ с Боташ

    Спомнете си Стефан Янев, който в разрез с излъчените от Народното събрание позиции и позициите ни като държава от ЕС и НАТО, си служеше с "аргументите" и речника на руските фашисти по върпоса с Крим.

    Спомнете си Главчев, който с безобразните си назначения опорочи едни избори и за малко не ни вкара в дипломатическа криза.

    Тези хора провеждат политиката на РАДЕВ, а да не говорим, ако си доведе някой, за който само КГБ знае какъв е.
  • 7 ала бала

    9 1 Отговор
    малинка, я бегай да береш малинки, че за друго не ставаш!
  • 8 1950

    5 0 Отговор
    ЗАДАВАТ СЕ НЕУДОБНИ ВЪПРОСИ ААААААА???? №6 БЪЛГАРИН!!!!!
  • 9 Майора

    10 4 Отговор
    Ало Малинов ти май удобно забравяш че не отиде навреме да гласуваш в ЕС и наште превозвачи бяха прецакани! И защо трябва да си отиде Стоянов заради протестите , може би заради това че ви разкри аферите на вашта провалила се коалиция! Навсякъде по света харесват честните и почтените само у нас ги гонят!
  • 10 Дори

    3 11 Отговор
    Полицаите протестираха СЛЕД като радев, в нарушение на Конституцията поиска служебния премиер, г-жа Кожарева да смени К. Стоянов. Г-жа Кожарева обоснова своя избор, но радев продължи да я натиска и отказа да подпише указа, въпреки, че САМО служебнияш премиер избира и носи отговорност за състава на служебния кабинет. За действията на радев се мълчи, за виновни се обявяват К. Стоянов, полицаите...и Пеевски? Въпроса е: Защо ПП/ДБ искат оставката на К. Стоянов, и намесват Пеевски, на когото да вчера целуваха ръка? Дали К. Стоянов ще им пречи да фалшифицират изборите с ала-бала??? Дали радев ПП/ДБ отново до фалшифицират изборите, за да продължи кризата в България??? Дали радев, с този ход, щели да ни натресе президентска република, с несменяем диктатор???? Но, за това се мълчи.......
  • 11 Павел пенев

    10 2 Отговор
    Ето и това седесарско недоразумение е получило научното звание професор. Всички демократични нищожества станаха професори, а Денков- академик, как ще се оправи страната при това положение? НИКОГА.

    Коментиран от #21

  • 12 Ъхъъъ

    1 1 Отговор
    Хайде добро утро ..... сетила се мара да се побара
  • 13 КАЛИНОВ ЛИ СИ МАЛИНОВ ЛИ СИ

    6 4 Отговор
    ЗАЩО ПРОСТИЯ ФАТМАК МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ С ВДИГНАТ ЮМРУК НА МИТИНГ НА НЯКАКВИ ИДИОТИ ,А МИНИСТЪР СТОЯНОВ НЕ МОЖЕ
  • 14 Баш майстор

    2 0 Отговор
    БСП МИЛИАРДЕРИ ПРОФЕСОРА Е ОТ ТЯХ..
  • 15 Пешо от панелката

    7 4 Отговор
    Милиционерите които направиха демонстрация за защита на министъра трябва да бъдат изгонени незабавно. Да станат овчари и да протестират и демонстрират колкото си искат. А щом го харесват, значи не струва.
  • 16 Напротив

    1 0 Отговор
    Всички ще гласуват за Възраждане. Особено ако приемат и FARA.
  • 17 Дедо

    1 0 Отговор
    А дефинициите на тоа за бъдещата, премиерка, а дефинициите за Президента/ Главнокомандващ/ след отказа му. Нали е политически независими и неутрален.???
  • 18 Альоша

    3 0 Отговор
    Защо му давате думата на този "професор", той като евродепутат , "пропусна" гласуването и закопа исканията на тираджийте в ЕП......
  • 19 Жоро тирантите

    2 0 Отговор
    На майкате в п.у.т.к.ат.я стар тиган
  • 20 Ха ха

    2 0 Отговор
    В понеделник като чуят името на новия министър на МВР пак ще има вой до небетоПак няма да е угоден защотэ няма да бъде излъчен от тях.Такива безобразни нахалници,бързо забравиха за главния си секретар и пудела с пачките.Този Малинов и той професор и едно добро не е сторил в ЕС за нас,просто уж се успал за най важното гласуване за превозвачите ,безочливият наглец.Няма ло кой да ги изрине веднъж завинаги тези идиоти от парламента и да закрие НПО тата им
  • 21 Д-р Хаус

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Павел пенев":

    Промените в Закона за висше образование даде право на всяко еисшвисше училище да произвежда доценти и професори на ангро.
    .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол