23 Август, 2024 15:41 2 098 28

Терзиев: Държавата да изплати 28 млн. лв. за преференциалните карти за градски транспорт

  • васил терзиев-
  • пари-
  • карти-
  • столичен транспорт

Активно работим с Министерство на финансите – изпратили сме писмо, в което сме описали проблема, какви са нашите очаквания за решаване на този проблем, който не е само на София, а на всички общини

Терзиев: Държавата да изплати 28 млн. лв. за преференциалните карти за градски транспорт - 1

Какво се случва с компенсациите от държавата с част от картите, които издаваме? 28 млн. лв. е натрупаното задължение. Активно работим с Министерство на финансите – изпратили сме писмо, в което сме описали проблема, какви са нашите очаквания за решаване на този проблем, който не е само на София, а на всички общини. Това заяви кметът на Столична община Васил Терзиев.

Терзиев отбеляза, че Столична община е подобрила условията на труд и е започнала да решава този дългогодишен проблем в столичния градски транспорт. По думите му във всички аспекти градският транспорт бележи положителни показатели.

"Това, което искахме да се случи, се оказа постижимо и успяхме да го надскочим", каза той.

Кметът на СО призова държавата да чуе техните общи призиви и ще намери дълготрайно решение. "Когато ти се вменява едно задължение от държавата, тя да участва в покриването на тези компенсации", подчерта Терзиев.

Заместник-кметът по транспорта Илиян Павлов отбеляза, че има повече продадени билети, или това са 2,7 млн. лв. повече спрямо заложената рамка в бюджета.

"Това, че ние имаме ръст със 7% на издаваните карти, ще отвори дупка в бюджета от 28 млн. лв.", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 само питам

    29 6 Отговор
    до сега ви плащаме парното сега и транспорта ли ще ви плаща цяла българи ?

    Коментиран от #21

  • 2 Какво да очакваме от партизанския

    11 6 Отговор
    внук Терзиев? Да започнеме да бутаме мотрисите от метрото.
    Пътници във влака Пловдив – Димитровград са бутали локомотива, за да бъде отстранена повреда. За куриозния случай съобщи във фейсбук профила си писателката и блогър Дани дел Нико (Йорданка Николова), която е пътувала във влака, предаде БНР.
    На излизане от Пловдив машинистът съобщил на пътниците: "Дотук бяхме. Пантографът се заключи".
    Авторката обяснява, че това е токоприемникът между контактната мрежа и локомотива. Подхвърлена от нея реплика да бутнат влака, за да тръгне, е приета с готовност не само от машиниста, но и от пътуващите.

    Коментиран от #13

  • 3 винету

    17 8 Отговор
    В лошия капиталистически Запад месечната карта е 50 евро.....,с тази карта може да пътуваш в цяла Германия

    Коментиран от #5

  • 4 Град Козлодуй

    3 9 Отговор
    ТРЯБВА ВСИЧКО ДА ПОСКЪПНЕ ЗА ДА НИ СЕ ВДИГНЕ СТАНДАРТА НА ЖИВОТ КАКТО Е ВЪВ ЧУЖБИНА

    Коментиран от #28

  • 5 Град Козлодуй

    15 13 Отговор

    До коментар #3 от "винету":

    АМИ КАТО ВИ ХАРЕСВА ГЕРМАНИЯ, ЗАМИНАВАЙТЕ ТАМ никой не ви е вързал тука демокрация е!

    айде куфарите и се изнасяте

    Коментиран от #9

  • 6 бай село

    5 6 Отговор
    До гр Козлодуй щ е изметем такива като теб и ще си направим държавата като ГЕРМАНИЯ/
  • 7 АБСФК

    6 7 Отговор
    А какво става с нашите безплатни кари и привилегии ?
    Ние, активните борци срещу фашизма и капитализма заслужаваме най-голямо уважение... Още повече, че си отроче на наши хора.
  • 8 пожелание

    16 3 Отговор
    Намалете си заплатите , и бройките в общините ,защото са с хиляди в повече !!
  • 9 винету

    5 5 Отговор

    До коментар #5 от "Град Козлодуй":

    Кой ти каза, че не сме там и не се възползваме от високите заплати и ниските цени на храните.....при вас беше обратното,нали....ниски заплати и високи цени на храните
  • 10 бай село

    2 4 Отговор
    До гр Козлодуй щ е изметем такива като теб и ще си направим държавата като ГЕРМАНИЯ/
  • 11 бай село

    2 2 Отговор
    вАСКО СНАЙПЕРА ,правиш ли още снайпери ,цял завот ти даде дедоти ,пУТИН чака снайпери
  • 12 Демократ

    10 2 Отговор
    Кметът на Тирана въвежда от 1.01.2025 г. безплатни карти за градския транспорт за всички пенсионери, сега безплатни са картите за ученици и студенти. Градският транспорт е изцяло с нови автобуси. Албания беше най-изостаналата комунистическа държава на Балканите. Когато има власт,която иска да направи живота на хората по-лесен и удобен- всичко може. Когато властта не иска е това,което се случва 35 години в България. Ченгеджийската мафия държи всички пари,власт и контрола и хич не и пука за хората и държавата и притежава нечувана наглост и цинизъм.
  • 13 Мнение

    6 12 Отговор

    До коментар #2 от "Какво да очакваме от партизанския":

    Терзиев не е цоцал от държавата и се е доказал с успешен бизнес. Той е избор на софиянци, колкото и да не им се харесва на малцинството! А те преди това избраха двама некомпетентни и неопитни - една проста тиква и една обикновена учителката по руски език! И без малко да изберат мургавото ванче. Бележат прогрес в това отношение "столичани"!

    Коментиран от #17

  • 14 Ха сега де...

    10 1 Отговор
    "Държавата да изплати..."
    С чии пари?!?
  • 15 я по сериозно

    6 0 Отговор
    Кой е "държавата"? Ако се има предвид, че това са управляващите и останалите политици, нямаме нищо напротив. Ако това е народа, който пълни общата хазна, а политиците само я изпразват, от какъв зор трябва всички българи да плащат и градския транспорт на София?
  • 16 Перо

    5 0 Отговор
    Албания прави безплатни пътуванията на пенсионери и инвалиди в градския транспорт от 2025 г.
  • 17 Щом е ваше момче и косъм не

    12 1 Отговор

    До коментар #13 от "Мнение":

    трябва да падне от главата му! Всичко прощавате. Де гиди, де гиди! Нищо че е започнал с пари от ДС. Това са нашите и вашите пари, откраднати от всички нас! Панимайш?
  • 18 От ГЕРБ да си оправят умишленото

    5 1 Отговор
    вписване на бензиновите двигатели като опасни и да се променят параметрите за автомобилите и на бензин в техническите пунктове. Ей така, ако не искат протестче да спре регистрацията им за следващите избори
  • 19 🕯️🕯️🕯️

    4 2 Отговор
    Държавата, т.е. народът да плаща преференциалните карти на столичани??? Терзиев! Децата ти в мъки да гаснат!!!
  • 20 Столичанин

    4 6 Отговор
    Не стига, че половината млади семейства са се изсипали в нашия град и са тук на отглеждане с купища отстъпки и безплатни привилегии, но сега ние да плащаме сметките им с нашите данъци?! Хайде де! Къде е верно държавата?
  • 21 Педерако Терзиев

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "само питам":

    Да, ще плащате като си траете.
  • 22 Мдааа...

    6 0 Отговор
    ...обожавам фразата дайте да дадем, предизвиква в една една еуфория!
  • 23 Артилерист

    7 0 Отговор
    Абе този Терзиев нали ни го препоръчваха като много предприемчив, оправен, спечелил милиони и прочие успешен "бизнесмен". Що за оправност е когато не може да изкара 20-30 милиона от София, концентрирала почти цялата икономика на България, ами хленчи за пари от държавата. Чувал съм, че в Нова Зеландия примерно, всеки пенсионер получавал карта за безплатно пътуване по цялата градска мрежа. Защо Терзиев не притисне, да речем, безбройните чужди вериги в София да не изнасят печалбите си в чужбина, ами да инвестират в градски проекти на столицата и по този начин да се облекчи общинския бюджет. Тези канадци ли какви бяха, например, които крадат златото ни на безценица. Ами то така със смукане от държавата всеки може да се пише успешен бизнесмен...
  • 24 Росен бандита

    1 0 Отговор
    Нали си на 10 бинки заплатка бе румцайс
  • 25 Лумпен

    2 0 Отговор
    Общината да се освободи от нищоправещите но взимащи заплати знайни и незнайни чиновници роднини...!
    Здрави и прави мъже и жени продават талончета за паркиране!
    А няма хора за истинска работа...!
  • 26 бай село

    2 0 Отговор
    И как Васко снайпера се доказа като успешен бизнесмен като му подариха завода за оптика.Където правеха оптически уреди микроскопи и оптики са снайпери.Готов завод подарак.
  • 27 ЮРИ

    0 0 Отговор
    ТЕРЗИЕВ ТИ СИ ГЕНЕТИЧЕН ИДИОТ ПРИЗНАЙ СИ САМ
  • 28 АНТОН

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Град Козлодуй":

    С ТЕЗ УТРЕПАЦИ ША НИ СЕ ВДИГНЕ САМО ОНАЯ РАБОТА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове