23 Август, 2024 21:29 6 884 22

Кои са възможните министри в кабинета "Главчев-2"?

  • димитър главчев-
  • правителство-
  • министри-
  • калин стоянов

Димитър Главчев вече е разговарял с някои от настоящите си министри, а с други разговорите тепърва предстоят

Кои са възможните министри в кабинета "Главчев-2"? - 1
Снимка: БГНЕС

Броени дни до развръзката за новата служебна власт - на ход сега е номинираният за втори мандат като премиер Димитър Главчев.

Обратното броене отново е в ход, а търсеният отговор е без промяна - кои ще са следващите служебни министри. Този отговор ще остане в тайна до понеделник, защото служебният премиер Димитър Главчев, който трябва за втори път да избере хората в екипа си, реши да запази мълчание и да обяви имената първо пред президента.

Това, което е ясно, е че Главчев вече е разговарял с някои от настоящите си министри, а с други разговорите тепърва предстоят.

По информация на bTV голяма част от настоящите министри ще запазят постовете си.

„Служебният министър-председател Димитър Главчев ще се съобрази с процедурата и в понеделник ще представи пред президента Румен Радев състав на проектокабинет“, уточниха от правителствената информационна служба.

Така въпросът дали вътрешният министър Калин Стоянов ще се раздели с поста си към момента е без официален отговор. По информация на bTV Главчев все още не е разговарял с Калин Стоянов, но намеренията му са да не го остави в новия списък с министри.

Що се отнася до другите членове на кабинета – очакванията са да няма сериозни размествания. Разговори с някои от тях вече са водени, с други - предстоят.

„По-скоро казвам, че разговорите са проведени. Очаква се списъкът в понеделник пред президента. Нека да уважим процедурата. Мисля, че в целия Министерски съвет има много неща за довършване“, коментира Евтим Милошев, служебен министър на туризма.

„Не, не съм се чувал с премиера. Не съм получавал покана до момента. Разсъждавам в два варианта. Мисля, че и двата варианта за мен са позитивни“, обясни Найден Тодоров, служебен министър на културата.

Още едно решение зависи от Димитър Главчев - да бъде ли пак министър на външните работи, или да предаде поста на друг. По информация на bTV най-спряганото име за втория вариант е това на Иван Кондов, който сега е зам.-министър на външните работи.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    12 12 Отговор
    Новият вътрешен министър ще е Асен Василев. Това назначение ще отговоря на всички ЕС изисквания, нещо като откриването на Олимпийските игри в Париж.

    Коментиран от #16

  • 2 Г-Н ГЛАВЧЕВ

    9 20 Отговор
    ЗА МЕН Е ДОБЪР ЧОВЕК...ФИЗИОНОМИЯТА ГО ИЗДАВА...ТОЙ СПАСИ ДЪРЖАВАТА ОТ СРАМ ПРЕД ЦЕЛИЯТ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ...ТОВА Е МОЕТО МНЕНИЕ...

    Коментиран от #8

  • 3 ГЛАВЧЕВ ПИТА БОЙКО КОИ ДА СА

    25 4 Отговор
    КАЛИНКИТЕ КАТО НЕГО ! БОЙКО ПИТА ПЪК ШИШО И ДРЪНДАРА ! ТЕ ПЪК ПИТАТ ПОСОЛСТВОТО !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бандата на кешовете

    6 15 Отговор
    са 7-8%,опитват се да направят ала-бала в изборите!
  • 6 Немаора

    8 2 Отговор
    От две седмици, даже обяви в сайтовете за работа са пуснали.
  • 7 Перо

    8 17 Отговор
    Направиха чистка на тези, които дадоха съгласие за кабинета на Грънчарова! Сега ще има нови случайници, а Радев вдигна рейтинга на дебелака, срещу когото скача! Краен резултат - нула!
  • 8 Пища Хуфнагел

    18 3 Отговор

    До коментар #2 от "Г-Н ГЛАВЧЕВ":

    Наистина е много добър човек, и е много изпълнителен, беше общ работник в бившата бирена на бул.Сливница в София. Познавам го и само образованието му куца, но в Бг това не е проблем.
  • 9 ЖикТак

    5 4 Отговор
    Кичо ша ходи ли да регулира трафика и тая Неделя или вече не е министер?
  • 10 Бандит МетодиеФ БуРисОФ

    16 3 Отговор
    Министрите ги решава пееФски,аз съм просто един брокер...
  • 11 ДебелаН ПееФски

    7 13 Отговор
    Ако и този път мистър кеш-радеф се зайнати с калинчооо,боко ще има проблем
  • 12 Стенли

    12 4 Отговор
    Къвто тиквата такъв и такъв и главанака
  • 13 Мда

    12 4 Отговор
    Има вероятност за промоция пак към Калин беемвето от меден рудник, бургаско. Оня с бялата ризка по пожарите. Оня, дето ходи на кино при погрома при протеста срещу перуката. Оня, дето не може да каже две думи, ако не му е написано...
  • 14 Емили

    8 16 Отговор
    Именно Радев остави Главен за да може да махне Калин Стоянов.Който и да сложат за министър на МВР ще въде човек на някой .
    Г-н Калин Стоянов вършеше много съвестно работата си.
  • 15 хххх

    1 6 Отговор
    У този кабинет е орочасан и няма да се състои!
  • 16 Ъхъ

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Плюс това ЛГБТ пропагандата в средите на МВР, още не е забранена!
  • 17 ВЪЗМОЖНИТЕ МИНИСТРИ СА

    5 0 Отговор
    ЧЕРВЕНИ НА ЧЕРНИ ТОЧИЦИ ! СЪЩО КАТО ШЕФА СИ И ШЕФА МУ - ТЪПАЦИ !
  • 18 Ами как кои

    4 1 Отговор
    Сите де имат гърбини да ядат тояги насред зима...

    Коментиран от #19

  • 19 Не ме

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Ами как кои":

    Интересуват, нали са за 3-4 месеца, да не се вземат много насериозно
  • 20 Главчев не знаел да има зависимости

    3 0 Отговор
    Когато дължиш кариерата си на една партия и си лоялен към нея, според повечето хора това е зависимост! Да твърдиш, че до момента си се справил много добре с работата си на служебен кабинет, а да искат смяната на вътрешния ти министър, който пряко отговоря за провеждане на парламентарните избори - това значи, че не можеш да направиш обективна оценка на свършеното от теб и кабинета ти! Макар и много малък шанс новият вътрешен министър да не е човек на Свинеевски и Тиквун има! Но да изчакаме до понеделник
  • 21 Гочоолу

    4 1 Отговор
    Всички са от един дол дренки. Ако ще има "нови", те трябва да са посредствени, послушни, да не задават въпроси, да служат вярно на олигархията, по възможност оцапани, за да ги държжат с компромати.
  • 22 Предложение

    1 1 Отговор
    Земи Сапуна, щото два месеца, да месеца, ама ще си попътува нон-стоп, че много обича, па и ние да си починем.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове