27 Август, 2024 06:08 1 120 21

Д-р Юлиян Петров: Българският учител няма да се поддаде на заплахите

  • юлиян петров-
  • синдикати-
  • образование-
  • пропаганда

Пропаганда има, но не ЛГБТ, а политическа, смята председателят на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа"

Д-р Юлиян Петров: Българският учител няма да се поддаде на заплахите - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Нашето становище е кратко, но много ясно. В българското образование категорично няма пропаганда и в това число няма и пропаганда за най-различни нагласи. На много места в България може би има, можем да потърсим, но такава пропаганда за традиционна или нетрадиционна сексуалност в училище няма".

Това коментира председателят на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" д-р Юлиян Петров в студиото на "Денят ON AIR".

Той припомни, че училищният закон е насочен към децата, но е основен за учителите и е задължителен за тях. Той е препоръчителен донякъде за родителите и за учениците, които по негови думи спазват училищния правилник препоръчително.

"Това е нещо, което е в главата на някои. Пропаганда има в цялата тази ситуация, но тя не е сексуална, а е политическа пропаганда, в която за пореден път се използват учителите, образованието, нашите деца с цел популизъм и спечелване на някакви проценти на предстоящите избори", заяви д-р Петров пред Bulgaria ON AIR.

Гостът е категоричен, че българският учител се занимава с това да защитава и обучава децата и няма нужда "да му бъде размахван пръст".

"Това е една долна обида към учителите, нанесена от политиците. Не сме далеч от времето, когато учителите ще кажем вън партийците и политическите партии от храма на знанието, докато се научат да правят политики, които са полезни на нашите деца и за нашето образование",

Въпреки това, той подчерта, че българският учител е смел човек и няма да се поддаде на тези заплахи.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опааа

    51 1 Отговор
    Никакви пппп еееееааааасти в у-ще!
  • 2 Струва ми се

    52 2 Отговор
    Че тоз опитва да шикалкави.
    Не казва нищо ясно и точно, за или против закона е?
  • 3 Бен Гън

    53 2 Отговор
    Да пази бог от такива учители Киряк-Стефчовци.
  • 4 ХАХАХА

    44 2 Отговор
    Вие ли ще кажете "вън " партийците и партиите от храма на образованието ? Че нали ще умрете от глад ако го направете? Отдавна на такива лозунги не вярваме.
  • 5 Потресен

    62 2 Отговор
    Изумен съм колко много учители подкрепят ЛГБТ пропагандата в училище и се противопоставят яростно на закона, който я забранява, дори и превантивно. Направо съм потресен.

    Коментиран от #11, #21

  • 6 Събуди се

    4 58 Отговор
    Чакаме извинение към Българските учители от копейките кито са в Москва за едни др. интереси, но не и Български.

    Коментиран от #10

  • 7 Много

    15 0 Отговор
    ги надценяваш , бе !
  • 8 Даа!

    48 1 Отговор
    Като няма,защо вдигате вой? Закона ,като всеки закон в развитите държави,няма обратно действие.Той/ закона ще предпазва и блокира в бъдеще,опити за подобни действия,без значение кой е инициатор.Ако спазвам до запетая ЗДП, никой катсджия няма да ми вземе книжката.Ако ще,и през километър да се наредят.По странното е,защо е тази масова истерия на тази тема? Която изобщо не трябва да бъде тема.Има закон,това е!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Къш, къш!

    46 3 Отговор

    До коментар #6 от "Събуди се":

    Чакаме служителите на НПО, пропагандисти на ЛГБТ, наричани още "учители" , да бъдат изхвърлени от образователната система!
  • 11 !!!?

    37 1 Отговор

    До коментар #5 от "Потресен":

    ФАЩ плаща!
  • 12 Необразованост му е майката

    36 6 Отговор
    Българския учител нито е смел, нито защитава и обучава децата. Дай му по-малко отговорност, да не се напъва, да му минава часа, а резултатите ясни, да има време за частни уроци и екскурзии. Коя друга работа е с 95% брак, само учителската. Частни уроци за да са доволни всички. Намират с политиката заради далаверата. Българския учител, последното нещо, което е да е просветител. За пари ще продаде и децата.
  • 13 Ха ха ха

    33 2 Отговор
    Поредният учител от малката групичка смятащи, че има право да просвещава децата в хомотънкостите . Успокоява това че процентът и е само един, но пак трябва да се бие камбаната докато е време.
  • 14 Българският учител

    26 5 Отговор
    Не е смел а нагаждач гласуващ за герб които му осигуряват високи заплати без резултати от работата му.
  • 15 стрел☢️к

    15 5 Отговор
    ВСИЧКИ даскали са за ГЕРБ и ЛГБТ !!
  • 16 факуса

    20 1 Отговор
    ама що тогава са тез протести бе умнико,кат няма няма да има и нужда да се прилага,какво ви бърка,или много ги бърка некои отвъд океана,кат закона в грузия за чуждите агенти
  • 17 Българското образование

    11 1 Отговор
    е толко зле че и образование няма в него
    последните години половината зрелостници излизат полу грамотни
    и с елементарни познания по основните предмети

    идеална среда за пропаганда доста смешна защитна теза господине
  • 18 За протокола

    12 1 Отговор
    Дори да няма ЛГБТ и джендърска пропаганда в училищата в момента, това не значи, че утре няма да има. Затова е добре да има закон, който да действа превантивно и да предпазва от такива действия в бъдеще.
    Не разбирам защо е тази съпротива и вой от някои.
  • 19 Дърт даскал

    14 1 Отговор
    Момче чладо, още в края на 90-те в училищата нахлуха НПО-та които предлагаха добре платени проекти за работа с учениците за разясняване на джендър "изкуството". За радост повечето колеги не "клъвнаха", а за тези които, "клъвнаха" няма да пиша защото ще ме изтрият.

    Коментиран от #20

  • 20 Ха ха ха

    9 1 Отговор

    До коментар #19 от "Дърт даскал":

    Например Ваня Кастрева, която трябваше да бъде изхвърлена с шутове,а още се ушомулява в министерството и се кипри.
  • 21 Айде бе!

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Потресен":

    И защо си потресен? Кой ще определи кое е информиране и кое - пропаганда? Ще започнат разни самодейни анаболни батки да се жалват от учебни материали разбрали- не разбрали и да набеждават учителите, ако с нещо не са угодили на децата им. При толкова намеси в естествения подбор (хормонотерапии, инвитро, изкуствено осеменяване, сурогатно майчинство, донорство на яйцеклетки) , разбира се, че ще се явят дефекти и отклонения. И да ги избием ли тези хора? По-добре е децата да бъдат информирани през образованието и да бъдат възпитавани в толерантност! Никаква пропаганда няма в това. Много по- опасно е да растат невежи и агресивни, насъсквани от користни политици! Жена и майка съм, не можете да ме обвинявате, че съм гей и платена; срамно и потресаващо е да чета мнозинството от мненията тук.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове