29 Август, 2024 15:52 973 31

"Възраждане": Кандидатът ни за еврокомисар ще защити българския национален интерес

  • възраждане-
  • виктор папазов-
  • еврокомисар

През 1991 г. Виктор Папазов полага основите на Българска фондова борса

Вчера най-голямата опозиционна партия в Народното събрание обяви кандидатурата си за еврокомисар на България. С писмо, изпратено до служебния министър-председател, "Възраждане" представя своят кандидат - Виктор Папазов.

От политическата организация считат, че предлаганата от тях кандидатура притежава нужната квалификация и опит, за да може ясно да дефинира националните приоритети на страната ни в съответствие с българския национален интерес.

През 1991 г. Виктор Папазов полага основите на Българска фондова борса. След приемането на Закона за ценните книжа, фондовите борси и инвестиционните дружества през 1995 г., успешно реализира обединението на пет регионални фондови борси в БФБ. Той е един от създателите на "Централен дeпозитар" АД, къдeто е зам.-председател на Съвета на директорите от 1996 до 2006 г. През 2008 г. въвежда в България борсовата система XETRA и така българските публични компании се появяват на над 5000 терминала в целия свят. През всичките тези години предава опита си в областта на капиталовите пазари на студенти в УНСС.

Той завършва две магистратури в УНСС – икономика и планиране. Завършил е Advanced Management Program на Harvard Business School. Участвал е в Семинара за лидери на Georgetown University, School of Foreign Service. За борсите и капиталовите пазари е специализирал в Securities and Exchange Commission, USA, в DC Gardner Лондон и в AOTS Токио . Говори 3 езика освен родния си български език – английски, руски и сърбо-хърватски.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    3 14 Отговор
    Да монтираш пациент на Костов, значи че си Изветрел тоталка на Хранилката и нищо повече! Виличките по моренцето са със Кинти да!
  • 2 Възраждане са глупаци!

    23 11 Отговор
    Еврокомисарите не ги пращаме да защитават българския национален интерес, а управляват политиките на ЕС и разпределя средствата от ЕС!!! Те са по-високо от националния интерес!
  • 3 От простаци

    13 26 Отговор
    нищо хубаво не ни очаква , така , че свиквайте уши и към руската кочина!
  • 4 оня с коня

    24 16 Отговор
    Няма как кандидатът на Възраждане да защитава Бълг. национални интереси,защото НИКОЙ Премиер в БГ няма да изпрати в Брюксел руски Слуга.

    Коментиран от #27

  • 5 Политиката на ЕС, а не българската!

    15 7 Отговор
    Списъкът с кандидати за комисари трябва да бъде одобрен от държавните ръководители в Европейския съвет.

    Всеки кандидат-еврокомисар обяснява визията си и отговаря на въпроси в Европейския парламент!!След това Парламентът гласува за кандидатите като екип. Накрая, те се назначават от Европейския съвет с квалифицирано мнозинство!
  • 6 ЕС е над ноционалния интерес!

    21 13 Отговор
    Възраждане НЕ са наясно с функциите на Еврокомисарите! И Европрокуратурата е над Българската прокуратура!
  • 7 Възраждане са НЕкомпетентни!

    20 12 Отговор
    Европейският комисар е еврокомисар – член на Европейската комисия на Европейския съюз. ЕК определя цели и приоритети за действие, да предлага закони на Парламента и Съвета, да управлява и прилага политиките на ЕС и бюджета, да налага спазването на европейското право (заедно със Съда на ЕС) и да представя ЕС извън Европа. Комисията управлява и ежедневната дейност на Съюза: прилагане на политиките, изпълнение на програмите, разходване на средствата и др. Не става въпрос до нивото само в България, а в целия Европейсщи съюз.
  • 8 Само да попитам

    23 15 Отговор
    Ще защити Путинския интерес Копейкин предателя на българите е в МАСКВА и се снима на площада в страната на нашественика че да заработи някоя копейка за себе си и измислената си партийка Така беше и с Атака която изчезна Дано и тоя изчезне ЗАВИНАГИ

    Коментиран от #17

  • 9 Само предлагам

    22 10 Отговор
    Този да ходи да става комисар в БРИКС
  • 10 един

    20 9 Отговор
    Под българския интерес да се разбира руския/проверено/!

    Коментиран от #29

  • 11 Гориил

    10 16 Отговор
    Очаква се кандидатът на партия "Възраждане" да бъде отхвърлен от Брюксел и Вашингтон. Имате работа с високи стени и дълбоки ровове, които г-н Борел по някаква причина нарича цъфтяща градина. По-добре е да отидете в Москва, към свободата, към уважението, към просперитета, към радостта, към щастието.

    Коментиран от #23

  • 12 Разграждане на възраждане

    18 7 Отговор
    Отново ги изловиха в нелепа лъжа.
    След, като стана ясно, че депутатът от Възраждане Ангел Янчев е стипендиант на “Америка за България”, възрожденци обясниха това неловко положение така:
    Той бил обучаван през 2015г. но като е видял какви са “Америка за България” веднага ги изгонил от училището си. Цончо Ганев днес заяви в ефира на Нова ТВ, че Янчев е първият, който е изхвърлил “Америка за България” от училище.
    През 2021г. Обаче, Ангел Янчев отново е кандидатствал по проект на “Заедно в час”. Очевидно повторението е майка на знанието. И 6 години по-късно Ангел Янчев иска да се доубеди, че “Америка за България” са много лоши. Минава първия кръг интервюта, но не е одобрен.

    Ваксинирани антиваксъри
    С Еврови сметки против Еврото
    Евгени Минчев, костя с розовите бански и цончо борят джендърите :0
    Поканени в москва, платили за поканата за места правостоящи в ъгъла.
    Ползватели на грандове борят грандовете.

    Коментиран от #16

  • 13 Тоя комуняга

    22 7 Отговор
    и той ли ще защитава руските интереси в Брюксел? Като Пешо Волгата!

    Коментиран от #18

  • 14 Истината

    11 7 Отговор
    Кадъра на Мултигруп, папазов, така и не успя да развие Фондовата борса, въпреки подкрепата на цялата мафиотска държава.
    Този също е възпитаник на Сорос, но за партията на Копейкин е нормално, след като лице за борбата им с ЛГБТ стана лорд Минчев
  • 15 Що тъй

    15 7 Отговор
    Тия изобщо знаят ли какво трябва да прави един еврокомисар. Май не са разбрали.
  • 16 реру

    16 1 Отговор

    До коментар #12 от "Разграждане на възраждане":

    "... депутатът от Възраждане Ангел Янчев е стипендиант на “Америка за България”..."


    Да... Всичката им работа е такава...

  • 17 "Нашественици"?

    5 17 Отговор

    До коментар #8 от "Само да попитам":

    Ама ти мразиш ли нашественици? Чудно, тогава преди да дрънкаш за Путин, насочи стрели към Буш-Младши и неговата клика. Те са автори на най-кръвополитната война, втората война в Ирак. После мажеш да се заемеш и със семейство Клинтънови. Ако имаш 2 грама мозък,знаеш защо.

    Коментиран от #21, #28

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 нннн

    1 10 Отговор
    Еврокомисарят трябва да слуша да папка. Каквото му наредят, това ще защитава... Аба, аз хубаво предложих Владимир Илич Ленин. Комисар в Москва, комисар в Брюксел - все тая. Пък и като покойник, няма да е вреден като настоящите.
  • 20 Що тъй

    14 2 Отговор
    Тия изобщо знаят ли какво трябва да прави един еврокомисар. Май не са разбрали.
  • 21 Кирпич

    17 1 Отговор

    До коментар #17 от ""Нашественици"?":

    Коя държава са нападнали съседна САЩ за да и завземат територията бе УМНИКО
  • 22 Ха ха ха - Да ходи

    11 1 Отговор
    да защитава националния интерес на Цървения площад.
  • 23 Ха ха ха

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Гориил":

    с кое по-товно си прекалили? - със самогона или махорката, или и двете?
  • 24 хаа а

    3 1 Отговор
    Не става, трябва да е учил в Мацква!
  • 25 Димо

    10 1 Отговор
    Ай де бе, сигурен съм,че кандидат на копейките ще защитава българския национален интерес! Тия от Възраждане ни правят хептен на балъци.
  • 26 Какъв еврокомисар

    12 0 Отговор
    Изрожденците не бяха ли против ЕС? Трябва да излъчат кандидат за азиатокомисар в Русия.
  • 27 Ветеран от Протеста

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "оня с коня":

    Българския национален Интерес,според Костадинов и Възраждане е Руска Окупация на Република България и този път За винаги....Онзи ден бяха на посещение в Кремъл за инструктаж - какви Диверсии и Саботажи да извършат срещу България и Европейския съюз в името на този руски " национален интерес"....
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Втори

    1 7 Отговор

    До коментар #10 от "един":

    Правилно!От векове българския и руския интереси са съвпадали!
  • 30 Демократ

    7 1 Отговор
    В масонските ложи подчинените на Георги Гергов и Десислав Дионисиев, обаче са засечени и други кадри на „Възраждане“ освен Костадинов. В тях например се подвизава Виктор Папазов – икономическият експерт на партията. В медиите той се афишира като основател на Първа българска фондова борса“, но трябва да уточним, че е създадена с парите на „Мултигруп“, а самият Папазов години наред е сочен за дясна ръка на Илия Павлов. Поредното ченге което се прави на американски възпитаник, а всъщност е кремълски. Баща му също. Трагедията на България продължава с пълна сила. Фюрерът Копейкин даже в момента е при Путин на инструктаж.Тези ченгета никога не са защитавали България, а са били против нея, затова сме на дъното в ЕС. Това им е задачата ,спусната от Кремъл- България да бъде в политически хаос и най-уязвимата страна. Този наглец Папазов е представител значи на антиевропейската партия на копейкин и така всичко си идва на мястото. Дали ще го предложи недоразумението Главчев, за да допълни българския резил?
  • 31 Единственият

    0 7 Отговор
    заслужаващ внимание. На корумпираните чиновници в ЕС, подобни хора не им трябват. Но да видим Главчев кой ще избере,ще разберем чии интереси обслужва. По груби сметки ЕС е източил от бедна България над 500 милиарда лева, без вноски, глоби, фондове, издръжка на евродепутати и прочие. Загубили сме стотици милиарди от закрити реактори и неизгодни Концесии, квоти и глоби, унищожено земеделие, зеленчукопроизводство, животновъдство. Отделно от членски вноски, енергетика и помощи Укр. Близо трилион лева загуби от бедна България. Плюс НПО-та.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове