30 Август, 2024 06:42 2 680 7

Обсъждат развитието на железопътния транспорт на дискусия в МТС

  • дискусия-
  • железопътен транспорт-
  • красимира стоянова

Форумът е по инициатива на ресорния служебен министър Красимира Стоянова

Обсъждат развитието на железопътния транспорт на дискусия в МТС - 1
Снимка: БГНЕС
Дискусия за развитието железопътния транспорт ще се състои в Министерството на транспорта и съобщенията, съобщиха от пресцентъра на министерството, цитирани от dariknews.bg.

Форумът е по инициатива на ресорния служебен министър Красимира Стоянова. На него се очаква да бъдат набелязани мерки и действия за подобряване на железопътния транспорт. Участие ще вземат представители „Български държавни железници“, Национална компания „Железопътна инфраструктура“, синдикални организации и независими железопътни експерти.

Срещата ще се състои от 14:30 ч. в сградата на Министерството на транспорта и съобщенията, ул. „Дякон Игнатий“ № 9, и е отворена за представители на медиите.

По-рано днес министър Красимира Стоянова поиска бързи решения за гарантиране сигурността на служителите и пътниците на БДЖ. „Сигурността и здравето на хората са основен приоритет, затова очаквам в срок до утре да предложите конкретни мерки и действия за осигуряване на безопасността на служителите и пътниците“, посочи тя, цитирана от пресцентъра на ведомството.

Служебният премиер поиска да ѝ бъдат представени краткосрочни мерки, свързани с контрола и осъществяването на техническите прегледи на влаковете, справка за наличието на резервни части за подвижния състав за осигуряване на безопасната му експлоатация и анализ на възможностите за обезпечаване на графика за движение.

„За проблемите в българската железница трябва да се говори открито и честно пред очите на цялото общество“, заяви министър Стоянова. Тя допълни, че при обсъжданията на възможните решения още утре, ще покани на среща представители на синдикалните организации и независими железопътни експерти. На срещата ще присъстват и ръководствата на „Холдинг БДЖ“ ЕАД, „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД и Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

Припомняме, че по думите на служебния министър-председател Димитър Главчев именно проблемите в БДЖ са причината за смяната на служебния министър на транспорта и съобщенията, след като в кабинета „Главчев 2“ Красимира Стоянова замени Георги Гвоздейков.

Източник: dariknews.bg


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ама пък

    5 0 Отговор
    министър ли избраха , не ти е работа !
  • 2 Госあ

    8 2 Отговор
    ако не се обърнем към Китай по този въпрос, всичко друго е корупция и зловредно влияние на ес в ущърб на България и българския народ. Това трябва да е кристално ясно.
  • 3 Гост

    7 0 Отговор
    Ще вадят от резерва парните локомотиви . Ако са останали такива .
  • 4 българин 777

    10 2 Отговор
    какво жп в бг всичко е мизерия и големи закъснения а една камара хрантутници вземат пари за нищо както навсякъде
  • 5 Меган Асса

    2 0 Отговор
    Докато се управлява тази железница от такива хора който хал хабер нямат от железница и дори картата на България не знаят точно така ще продължава защо преди години не беше така защото харата учеха и след това договор и се работеше нормално ,а сега за от 3до6месеца ставаш някакъв си в Б.Д.Ж. той средно няма и не може да пише но заема някакъв пост е какво искаме все повече ще затъваме несравнимо. колкото да бутате и да тикате нищо няма да се получи.
  • 6 Марко

    1 0 Отговор
    За да се гарантира сигурен и безопаснен железен път, трябва да се възстановят Войските на министерството на транспорта. Освен мирновременните задачи, че ще са основна част от Териториалната отбрана на страната.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове