30 Август, 2024 07:11 1 834 22

Проф. Мария Пиргова: Политическата криза е дълбока, партиите не искат да ни управляват

  • мария пиргова-
  • политика-
  • криза-
  • избори

Няколко от партиите се разпаднаха пред очите ни – най-неочаквано, и партия като ДПС. Това е подготвено от липсата на представителство, от липсата на политика, от превръщането на политиката в пари през последните 10-15 години

Проф. Мария Пиргова: Политическата криза е дълбока, партиите не искат да ни управляват - 1

Няма да има съществени промени в начина на гласуване на 27 октомври. Изборите ще се произведат по начина, по който гласувахме за народни представители на 9 юни. Предстои Министерският съвет да приеме план-сметка, вероятно ще бъде определен и министър, който ще отговаря за изборите.

Вътрешните войни и сблъсъците между политическите фигури продължават - в ДПС и БСП. За тайните и явните политически ходове – говори политологът проф. Мария Пиргова пред euronewsbulgaria.com.

Ето какво сподели тя:

Политическата криза е дълбока. Ние сме в „дълбоки води“ вече три години. И упорито, политическите сили не искат да поемат отговорност, не искат да съставят правителство, не искат да ни управляват… Виждате ли в каква ситуация се намираме?

Няколко от партиите се разпаднаха пред очите ни – най-неочаквано, и партия като ДПС. Това е подготвено от липсата на представителство, от липсата на политика, от превръщането на политиката в пари през последните 10-15 години.

Кой на какво е собственик, кой на кого дължи – това са въпроси към прокуратурата, не към мен като политолог.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    28 2 Отговор
    Госпожо Професор, а кой твърди че НИЕ искаме БАШ тия партии да ни управляват?
  • 2 Довиждане

    30 0 Отговор
    И ние не искаме тези партии да ни управляват и те не искат да управляват... Къде е проблема просто да си отидат по родните места, а другите в ЦСЗ и да започнем на чисто

    Коментиран от #5

  • 3 Баба

    16 1 Отговор
    Щом като не искат, а те и не могат, дано Кимон Георгиев вземе да се прероди и предприеме мерките от 1934 г. Едно е сигурно, че нямаме Дамян Велчев. Курбат, Аспарух, Крум, Симеон и др.... се въртят в гроба.
  • 4 Име

    18 0 Отговор
    Без лустрация няма промяна!
  • 5 Мдааа

    23 0 Отговор

    До коментар #2 от "Довиждане":

    Ама те не искат да управляват. Обаче искат да продължават с кражбите, далаверите и субсидуите.

    Коментиран от #21

  • 6 ,Тити

    16 0 Отговор
    Народавидя че може и без депутати най добре да се разпусне парламента.
  • 7 Ама

    20 0 Отговор
    те не могат ! Могат само да крадат , колкото може повече , защото и делят с тези , които са платили за депутатите им , над 80% купени ! Какво може да се очаква от тази сбирщина ? Всеки вижда !
  • 8 РЕАЛИСТ

    15 2 Отговор
    Кочината е тотално разграбена. Затова никой не иска беля на главата.
  • 9 Партиите

    16 0 Отговор
    Показаха,че ги вълнува как да се надцскат по между си и да си си спасят задн..,,.от затвор за злоупотребите и крадливите си схеми.Изобщо да имат имунитет в НС.Зсщо сте ги пратили там трябва да ви отговарят,да го питате и да окупирате НС когато се правят на луди и искат да ви прекарат д лобистки закони.Вие сте виновни за състоянието в държаватс,защото не ги контролирате.
  • 10 Хайде стига

    4 8 Отговор
    Президентът управлява вместо партиите. Доказват че трябва да ставаме президентска държава. Нека експериментите в България продължат. През комунизма от името на държава се създаде доста капитал и все още не е разпределен или продължава разпределянето му между баневци, диневци и т.н. Нищо така ще намажат и някои жени случайни, но млади и хубави.
  • 11 Аз съм!

    9 1 Отговор
    Те искат само за кашират !!!!
    Боли ги дедовия за народа!!!
  • 12 Абе

    6 0 Отговор
    като не искат да управляват да си обират крушите
  • 13 Стоян георгиев

    9 2 Отговор
    Червеникаквата Пиргова зарече,че ПП ДБ не искат да ни управляват!? Демек,всички в кюпа-особено,когато твоите от БСП никакви ги няма....КОЙ ТИ ГО КАЗА ТОВА БЕ,ПИРГОВА? Нострадамус ли??Или си говориш с извънземните!?Или тези,които те набедиха за професор??
  • 14 Ахил

    8 5 Отговор
    Другарката Пиргова е поредното другарче от Бсп което се опитва да ни лъже и манипулира.
  • 15 Айде

    9 1 Отговор
    Абе, така, ама не съвсем! По точно, всеки иска да ни управлява, но еднолично, без други! И да си краде спокойно! Системата осигурява това, стига да си на върха! Идеи и демокрация няма!
  • 16 факуса

    3 0 Отговор
    те не могат да управляват,само крадат,иска нар.съд и конфискация на имущество до девето коляно
  • 17 ПАРТИИТЕ?!

    4 0 Отговор
    НЕ ИСКАТ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ?! АМА ТЕ ПАРТИИ ЛИ СА?! ТЕ СА БАНДИТИ ТРЪГНАЛИ ДА ОГРАБВАТ И УНИЩОЖАВАТ БЪЛГАРИЯ! ТЕ СА РАКОВО ОБРАЗУВАНИЕ! ТРЯБВА ДА СЕ РЕЖЕ. ДО ЗДРАВО... ДОГАНЯ, ПЕЕВСКИ. БОРИСОВ И ПО СТОТИНА ОТ БЛИЗКОТО ИМ ОБКРЪЖЕНИЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ В ЗАТВОРА! ИМУЩЕСТВОТО ИМ ДВИЖИМО И НЕДВИЖИМО, БАНКОВИТЕ ИМ СМЕТКИ -- ДА СЕ НАЦИОНАЛИЗИРАТ! ИЛИ..КАТО В ЕДИН ДРУГ ПАРЛАМЕНТ -- КАЛАШНИК В НАРОДНО СЪБРАНИЕ... В ДОМОВЕТЕ ИМ!!!. и нека бъдем талибани! АЗ КАЗАХ!!!
  • 18 инж. Ганчо Илков

    1 0 Отговор
    Партиите в България се Разпаднаха още в Момента на създаването на първия Политически Проект - БСП (привидно заменил БКП). Конституцията затвърди процеса на Разпадане и Политическите Проекти изникнаха като гъби след Дъжд. Вождовете на новоизлюпените Проекти поведоха Борба за Надмощие върху Съдебната Система и Регулаторните Органи. Общественоста се отдръпна от Обезсмисления Изборен Процес. Създаде се привидна Форма на Контакт между Власт и Общественост, чрез Наредбички за Обществено Обсъждане вместо Закон за Референдум. То от Парламентарни Избори в настъпилия Политически Хаос не остава и Време за Реално Допитване до Общественоста. Така, че за Политически Партии в настоящият момент е напълно безсмислено губене на Време.
  • 19 Чичо

    1 0 Отговор
    Ами тези калайджии ,се чудят на къде ще духа вятъра.Международната ситуация ,движи процесите.
  • 20 ++++++++++

    3 0 Отговор
    На поредният бандит излязъл от БСП научихме името. Данаил Папазов се нарича бандюгата. Бивш министър на транспорта не си е губил времето. Сараите били негови. Здраво е ,,работил,, Също ТЕЦ Варна и какво ли още.... Ходи гласувай баце...??? Къде живеем не знам.
  • 21 ганю

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Мдааа":

    а откос през муцуната с калашника не искат ли?
    тези виновните лапачи от 33г в затвора
    велико народно събрание и нови хора
    може и президентска република
  • 22 ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ

    1 0 Отговор
    Те че не искат да управляват е ясно. Те и не могат. Те могат само да крадат, да лъжат, да се сглобяват в името на кражбите. Гадове долни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове