Last news in Fakti

17 Март, 2014 08:14 15 802 6

Мозъкът на 3-годишния Асен бил на каша

  • асен-
  • побой-
  • ерп-
  • ток

Преглед на печата

Мозъкът на 3-годишния Асен бил на каша след зверски побой, разказва в. „24 часа“

“3-годишният Асен Инджев от Пловдив е издъхнал след серия много силни удари по главата и тялото. Мозъкът му е станал на каша - такава жестокост не съм виждал.”

Така д-р Йовко Шишков, специалист по съдебномедицински експертизи, описа мъчителната смърт на детето. То изчезна през миналия април и първоначално се смяташе за отвлечено.

12 дни по-късно тялото му бе намерено в река Марица, пъхнато в чувал с камъни. През миналата седмица в продължение на 3 дни Пловдивският окръжен съд излуша серия експертизи и вещи лица.

Сменят шефа и на КЗП, прогнозира в. „Труд“

След като с нов закон пристъпиха към смяна на ръководството на Сметната палата, депутати от БСП и ДПС готвят “смяна на караула” и в Комисията за защита на потребителите (КЗП), научи “Труд”. В момента председател на тази комисия е Веселин Златев, назначен в края на 2011 г. с 5-годишен мандат.

Рокадата ще стане чрез промени между първо и второ четене на внесения вече в Народното събрание Закон за защита на потребителите. В текстовете ще се заложи организацията, която би трябвало да бди за правата на клиентите на банките, телекомите, енергийните дружества и т.н., от комисия да се превърне в изпълнителна агенция към икономическото министерство.

Губим 400 млн. евро за туризма, тревожи се в. „Стандарт“

Кризата в Украйна затруднява предоговарянето на цените на руски природен газ за България. Това заяви енергийният министър Драгомир Стойнев пред Дарик радио. Той призна, че страната ни е имала големи очаквания за намаляване на тези цени, но сегашната ситуация ще забави преговорите. Енергийният министър обясни, че като страна членка на ЕС не може да не се съобразим с политиката на съюза. Той призова Еврокомисията да не мисли само за богатите държави членки, да не се поддава на емоциите, а да взима по-прагматични решения, така че всички равномерно да понесат тежестта на евентуална криза. "До момента не сме получили информация, че "Газпром" смята да спре доставките на природен газ за Украйна. Така че засега нямаме притеснения", успокои Стойнев. Въпреки това страната ни взима превантивни мерки, като в момента се нагнетяват допълнителни количества газ в хранилището в Чирен. Като други алтернативи министър Стойнев посочи стартиралите преговори с Катар за изграждане на терминал през Егейско море за внасяне на втечнен газ, също така и бъдещо участие на България в находище в Алжир.

Всеки трети безработен е техник, отчита в. „Монитор“

Всеки трети безработен специалист е с диплома за техническа или технологична дисциплина. Това показват данни на Агенцията по заетостта (АЗ) за състоянието на пазара на труда през февруари.

През миналия месец 19,3% от регистрираните в бюрата по труда или 77 566 души имат дипломи за средно специално или висше образование. В групата на образованите безработни след техниците се нареждат икономисти и юристи. Всеки пети с тапия от ВУЗ, търсещ препитание, е завършил икономика или право. Както „Монитор” писа, заради липсата на реализация на пазара на труда у нас родни икономисти се насочват към Германия, където обаче също не се търсят този вид специалисти. Най-малко от търсещите работа има сред учителите и лекарите. Един от петима регистрирани безработни е завършил гимназия или е учил до 8-и клас. Половината от търсещите работа обаче нямат никаква квалификация и 76% от заявените работни места в бюрата по труда са били именно за хора без квалификация. За 9463 от заявените свободни позиции не се е изисквало специално образование.

Икономическият министър отправи кух ултиматум към ЕРП-тата, обобщава в. „Сега“

Икономическият министър Драгомир Стойнев отправи кух ултиматум към трите големи енергоразпределителни дружества у нас - ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго-про". Той поиска те да платят до вторник, 18 март, 318 милиона лева на Националната енергийна компания. В противен случай министърът ще сезира прокуратурата, а Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще започне процедура по отнемане на техните лицензии. И регулаторът, и министърът пропускат да споменат, че става дума за суми, които първо НЕК е дължала на ЕРП-тата. Както и че е практически невъзможно подобна сума да бъде платена за два дни.

ДПС предлага българския етномодел за Украйна, коментира в. „Преса“

„Украинската криза показа, че българският етнически модел е без алтернатива. Териториалната цялост на Украйна трябва да бъде запазена и в рамките на националната държава да се постигне баланс между етно-религиозните различия.“ Това заяви в Плевен лидерът на ДПС Лютви Местан. Той се срещна предизборно с активисти на движението от Плевенска и Ловешка области.

Според Местан това е най-тежката криза в Европа от 20 г. ''България е пряко засегната, защото газовите ни доставки минават през Украйна, а туристическия ни пазар разчита много на руски и украински туристи. Страната ни трябва да води умна политика в рамките на общоевропейската позиция и да се погрижи за съхраняването на етно-културните права на българската диаспора в Украйна, която е от близо 300 000 души''. 

Пускат 94 км нови пътища до края на годината, гордее се в. „Новинар“

До края на годината ще бъдат завършени 94 километра нови пътища. Това обеща председателят на комисията по регионално развитие в парламента Борислав Гуцанов на семинара на властта в Боровец.

"Регионалното министерство няма загубен нито един лев от еврофондовете", изтъкна той. Гуцанов обясни, че до края на 2014 г. ще бъдат приключени лот 1 и лот 2 от автомагистрала „Марица” (65 км) и лот 4 от магистрала „Струма” (15 км).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    ЗАЩО НИ ЗАНИМАВАТЕ С ЛУДИ И ИЗПУШИЛИ ХОРА И НЕГАТИВНИ НОВИНИ
    НЕ МИ СЕ ЧЕТАТ ТАКИВА НЕЩА

    Коментиран от #2, #3, #5

  • 2 mentra

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Vasik Atanasova":

    Коментиран от #4

  • 3 hienata

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Vasik Atanasova":

    Защото според изкривеното съзнание на българските журналя, добра новина е лошата новина и колкото по-гадна и депресираща, толкова по-добре. Аз отдавна не чета новини и не ги гледам, само заглавията са ми достатъчни за да ги прескоча.
  • 4 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "mentra":

    НЕ СЕ БЛЪСКАЙ С ТОЗИ ЧУК В ГЛАВАТА ЧЕ И ТВОЯ МОЗЪК ЩЕ СТАНЕ НА КАША АКО ИМАШ ТАКЪВ ВЪОБЩЕ
  • 5 мечока

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Vasik Atanasova":

    Няма друго в България, първо бяха мутри, после корумпирани политици и ето го резултата - свестните хора или се мъчат в чужбина или са починали или са луди. От другата страна са не-свестните или "кучетата" но техният живот е мизерен и няма нищо интересно

    Коментиран от #6

  • 6 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "мечока":

    ПРАВ СИ ИМАМ ЧУСТВОТО ЧЕ ЖИВЕЯ В ПСИХИАТРИЯ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове