30 Август, 2024 22:21 1 735 18

Михаил Миков: БСП не е готова да възприеме една широка лява коалиция като мислене, като политика

  • михаил миков-
  • бсп-
  • широка коалиция-
  • мислене-
  • политика

"Изглежда като 1989 г. - сблъсъци по улиците, които се отразяват от световните медии. Тази битка, която върви вътре в ДПС, за първи път ще бъде коментирана, ще отеква и в Европа. Това е битка за власт и не само в ДПС. В БСП е същото", коментира бившият лидер на столетницата

Михаил Миков: БСП не е готова да възприеме една широка лява коалиция като мислене, като политика - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Ескалация на вътрешния сблъсък в ДПС. Очевидно ще има такава ескалация, насочена и към изборите. По-скоро крилото, което застава зад почетния председател, ще успее да овладее електората. Пеевски сигурно ще се опита да изгради нова формация. Държавата трябва да осигури на всеки гражданин неприкосновеност, особено за случаи, в които ако има посегателство, отзвукът в Европа и в света ще бъде огромен. Държавата има ангажимент не само по отношение на г-н Доган, а на всеки застрашен гражданин", заяви бившият председател на БСП Михаил Миков в "Денят ON AIR".
По думите му всички наши партньори ще коментират какво се случва в един от основните политически играчи през последните 30 години.

"Изглежда като 1989 г. - сблъсъци по улиците, които се отразяват от световните медии. Тази битка, която върви вътре в ДПС, за първи път ще бъде коментирана, ще отеква и в Европа. Това е битка за власт и не само в ДПС. В БСП е същото. 30-те години, които изминаха, върнаха до една концентрация на капитал, на власт и възможности, те се реализират чрез държавната власт. Сега има антикомунисти, които поради липса на друга идейна основа продължават да веят байраците на антикомунизма. Все повече хора разбират, че капитализмът се е утвърдил в България и че разпределението на капитала е приключило", коментира Миков за Bulgaria ON AIR.
БСП върви по труден път
Според бившия председател на БСП няма някаква смяна на политиката на партията, на посланията и задачите, които си поставя, които да дават нещо различно от Нинова.

"В момента БСП се намира и в друга ситуация. Те допуснаха голяма грешка - тези момчета трябваше да направят конгрес на партията след нейната оставка, да оценят водената политика, финансовото състояние. Пътят, по който се върви, е пагубен. Независимо дали председателят е Нинова или друг. Сега БСП се намира във вътрешно предизборно състезание кой да стане председател", посочи Миков.
Скъсените възможности за избор в отделните области ще доведат до нови вътрешни напрежения, категоричен е той.

"Какво се получи тази седмица - и Гуцанов, и Зафиров заявиха, че Сергей Станишев е една добра кандидатура за еврокомисар. БСП може да участва включително в регистрациите на някои от по-малките коалиционни партньори. То само по себе си е тъжно, трагично, смешно, но дори да направи регистрацията, ще има битка за листите. БСП не е готова да възприеме една широка лява коалиция като мислене, като политика, това не става от днес за утре. Тези хора трябва да бъдат подготвени, да бъде желано това", каза още гостът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Разпад на БСП

    14 9 Отговор
    Естественият Разпад на БСП е нещо нормално краят е близо

    Коментиран от #2, #5, #8

  • 2 Социалистическата идея

    11 8 Отговор

    До коментар #1 от "Разпад на БСП":

    Не е в разпад . А БСП се ръководеше от хора като Крушевица , всичко друго но не и социалист по призвание.

    Коментиран от #3

  • 3 агент ГОЦЕ

    13 6 Отговор

    До коментар #2 от "Социалистическата идея":

    А кой командваше Корнелия? Същия който командваше и Бойко и Доган.
  • 4 коментар

    7 7 Отговор
    лошото е че в БСП няма хора с капацитета на Миков , да не кажа Първанов, еле па Станишев

    Посочените са червени , но са културни
    Имат повече от една риза и се бръснат редовно
    И не са надебелели
  • 5 Краят е близо

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Разпад на БСП":

    но те узурпираха "приватизацията"
    Да ти продам наследени празни бонови книжки
  • 6 Боруна Лом

    7 5 Отговор
    БАЦЕ,СИТЕ СТЕ ОУТЛЕТ! БИРА ..ПУСТИНЯК..!
  • 7 РЕАЛИСТ

    10 9 Отговор
    Миков, пий си пиенето и не се бъркай в политиката. Голяма лъжица за твоята уста е.
  • 8 Истината че народът Става по интелигенте

    8 8 Отговор

    До коментар #1 от "Разпад на БСП":

    И е необратим процес Разпадът на БСП
    Реалистът Вижда че Комунистът е ГЛУПАК
  • 9 БСП за Радев и Митрофанова

    8 6 Отговор
    Путин ще ги къпе Във Купейки ако Румен направи партия и влезе
    Ама на Дъли много е ТЪП
  • 10 Просто гост

    6 4 Отговор
    Някви комунистически драми
  • 11 Митьо Джибрата

    3 3 Отговор
    Ха Наздраве аркадаш....
    Здраво пием и двамата,ама Ази само на масата у дома,а ти даже на Парламентарната трибуна...
  • 12 Българин

    5 1 Отговор
    "Държавата има ангажимент не само по отношение на г-н Доган, а на всеки застрашен гражданин", заяви бившият председател на БСП Михаил Миков в "Денят ON AIR". Големи лъжи от Миков с цел защита на стария му престъпен съдружник Доган... Чакаме букетът от дърти комунисти, псевдожурналисти, слуги на Доган, псевдоанализатори и дори жени-оплаквачки, които се съкрушават от участта на свръхпочетния некадърник да залеят утре смешните медии. Ще им повярваме, че има етнически сблъсък... ама друг път. Кой отиде да се бута в полицията, другарю Миков? Нали платените провокатори на Доган? За какви етнически сблъсъци говориш тогава ти?...
  • 13 Варналията

    3 5 Отговор
    На кой му пука какво мисли БКП? Време е за референдум да избира народът Монархия или Президентска република. Парламентарната се изчерпи. Разпузкане на всички политически партии и Цар или Президент да ни управлява.
  • 14 Лоша Карма

    5 1 Отговор
    Започна от свалянето на последния български политик Виденов. Финансовият преврат в държавата започва, когато СДС и БСП избират единодушно Тодор Вълчев за шеф на БНБ за период 1991-1996. Вербуван в Берлин. Член на Римски клуб. Издава разрешителни за откриване на безобразно количество банки, за които е имал скандали с Виденов. Логично пирамидите фалират. Малко преди фалита, Вълчев сам си подава оставката. Участва в изготвяне план Ран Ът, след което заминава при дъщеря си в Швейцария. С вътрешнопартиен преврат БСП и ДПС свалят Виденов. И започва, голямото грабене при Костов, разпределянето на порциите. Пример на Виденов са предлагани 4 милиарда за БТК, които той отказва с мотив, че БТК е част от националната сигурност. Николай Василев продава БТК за 250 милиона на кипърска офшорка. Станишев 2009 не подписва изпълнителят на Белене, вместо това заминава за Вашингтон, по "случайност" малко по-късно става шеф на ПЕС. НДСВ, подобие на ППДБ, идват на власт благодарение на БСП, Бриго Аспарухов сам се хвалеше по медиите, които избират Борисов в редиците си. Поредната преконференция на Виденов беше интересна, там каза: " всички ограбили България са за разсрел, знам кои са...". Същата роля в момента, финансов преврат ни готвят 2026 с унищожаването на лева и безобразните дългове, теглени от шепа некадърници. Теглят заеми, за да плащат лихвите по старите. наложени ни като "новото нормално". Радвам се, че БСП и производните му ГЕРБ, ДПС, СДС, ДБ, ПП ще изчезнат от хоризо
  • 15 Кармата на БКП

    4 2 Отговор
    Радвам се, че БСП - БКП и производните й ГЕРБ, ДПС, СДС, ДБ, ПП ще изчезнат от хоризонта. Лошото е, че става с цената на над 3 милиона българи избягали от България, вече реално сме под 6 милиона. За 35 г. блатото не защити нито един стратегически национален български интерес. Ядрена енергетика успешно унищожена. Икономика унищожена, всичко е в сферата на услугите и изкуствени надути доходи на съсловни олигархии, срещу които не стоят реално произведени стоки и услуги. Унищожено земеделие и животновъдство Безумна инфлация. Унищожени здравеопазване и образование. Унищожена армия. Унищожена природа. Нищо чудно от държава с най-много водни ресурси да настъпи мащабна водна криза, заради далаверите на кметове и частни ВЕЦ-ове, продажба ток със 70% чиста печалба, ЕДИН милион българи без вода. В нормална държава политиците щяха да треперят от проверки на обръчите им от фирми. Според анализатори 2000 язовира са построени в България. Всички минерални води на България са концесионирани. Окончателно подаряват 2 чисто нови реактора на Укр., платени от българския народ. Еманация на въпиюща некадърност, неимоверна алчност и безгранична продажност,

    Коментиран от #16

  • 16 Стига

    4 5 Отговор

    До коментар #15 от "Кармата на БКП":

    се пени, ще скъсаш някое мозъчно сухожилие. Пий си гинко билобата и лекарствата за деменция и не се изказвай по теми далеч над твоето мисловно ниво
  • 17 пътник

    1 2 Отговор
    Мисленето,политиката се прави от хора на базата на идеология.Коя е идеологията-догматизиран марксизъм,който завладя някои умове чрез демагогия.Левица-бъдещо "обединение" на обезвластени в настоящето червени кланове и червени олигарси.Мижи ,да те лажем!
  • 18 Какво очакваме

    3 0 Отговор
    от една деидеологизирана партия! БСП за разлика от БКП няма идея, няма цел има само апетит на върхушката и!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол