31 Август, 2024 10:09 1 734 18

Илков: Аз съм човек на МВР, нямам политически гръб

  • атанас илков-
  • министър-
  • ахмед доган-
  • дрога

Откакто е министър политици не са му звънели

Илков: Аз съм човек на МВР, нямам политически гръб - 1
Снимка: БГНЕС

Аз съм човек на МВР, с над 37 години стаж. Няма как да бъда пришит, към който и да бил политически субект. Не бих казал, че имам политически гръб, нито пристрастия”. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков, цитиран от Нова телевизия. Той е бил поканен за поста лично от Димитър Главчев и ден по-късно се е съгласил.

Откакто е министър политици не са му звънели, нямало и за какво, казва Илков.

Илков коментира, че полицаи могат да излизат и да изразят недоволството си, когато имат проблем със социално битовите условия на труд, с техниката и др.

По повод рокадите в МВР Илков заяви, че иска да сформира свой екип, с който да гарантира честни избори. „Аз съм започнал и ще започна да изпълнявам своите отговорности с екип, който аз искам да създам. Така че отговорността е изяло моя”, подчерта той.

Защо смени и главния секретар на МВР Димитър Кангалджиев, Илков обясни: „Това е отново свързано с екипа. Да не остава съмнение, че правим избори с част от стария екип. И това да бъде основание да се вклинява МВР в спиралата на това, че с този екип ние сме продължили някакви стари практики и МВР влияе на изборния процес”.

Илков каза, че нов главен секретар може би ще има при редовно правителство.

„Имаме издадена заповед за назначаване на нов главен секретар, но тъй като настоящият заместник главен секретар сутринта не се яви на работа, защото е постъпил в болнично заведение, към настоящия момент процедурата не е изпълнена”, обясни Илков. И допълни: „Няма да влизам в хипотезата на „ако”. Много ще се радвам здравословният проблем да отмине бързо”.

„Изборът на заместник главен секретар на МВР е мой – Явор Серафимов. Той ще встъпи”, каза Илков.

Той потвърди, че е сменен директорът на Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма”, специални операции

„Той е преназначен в звеното за подпомагане на министъра на вътрешните работи. Смяната е продиктувана от това, че е възлова дирекция в МВР и визията, която трябва да показва, не е това, което трябва да бъде. Искам нов директор, с нова визия, с по-енергични действия”, каза Илков.

Запитан дали предвижда смени на директори на областни дирекции, Илков заяви, че няма да остави човек, който не си е изпълнявал задълженията по закон.

За собствеността на сараите на Доган

Вътрешният министър обясни, че на телефон 112 е бил подаден сигнал, че група мъже е влязла в имота в „Бояна”, обитаван от почетния председател на ДПС. Пред пристигналите на място полицаи те представили нотариално заверен документ, че имат право да бъдат там. Служителите на реда се свързали със собственика на имота, който потвърдил това и няма нищо нередно мъжете да бъдат там.

„Появи се договор за отдаване под наем. В ход е проверка по какъв начин са уредени отношенията между собственик и наемател. Цялата информация до момента е докладвана в прокуратурата”, обясни Илков.

„Ние нямаме отношения и няма да вземем страна в този процес. Не е хубаво да спекулираме с присъствието на МВР и с полицията, че едва ли не ние имаме някакво пристрастие и присъстваме там. Не нямаме такова пристрастие. Това е много деликатна ситуацията. Казал съм на колегите си, с които съм в непрекъсната връзка, че не трябва да се поддават на провокативни действия. Изрично е разпоредено, ако трябва да се използва физическа сила - след изрично разпореждане. Заснемане на целия процес. Не мога да кажа кой цели това. И не е редно да казвам каквото и да е било. Ние сме там, за да няма ескалиране на напрежение, да няма неправомерни действия и нарушаване на закона”, посочи Илков. Министърът на вътрешните работи е категоричен, че полицейско насилие при сблъсъците в „Бояна” не е имало.

Относно сигнала, в който се твърди, че има опасност за живота на почетния председател на ДПС, Илков уточни, че той е бил проверен. „Към настоящия момент всички факти и обстоятелства, които са изяснени от проверката по този сигнал, са докладвани в прокуратурата. Комисията, която ще оцени фактите и обстоятелствата, свързани със сигурността на Доган, ще излезе с решение дали има данни за неговата застрашеност”, добави силовият министър.

За енергийните напитки на прах

„Установи се тази енергийна напитка, тя има смущаващи показатели”, заяви Атанас Илков. Той уточни, че са предприети действия, за да не е достъпна въпросната напитка за децата, докато не се произнесе Комисията по наркотичните вещества.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зевс

    28 0 Отговор
    И тоя почна с лъжите, издигнал се сам, щото е много умен и красив сигурно :)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Истината

    23 0 Отговор

    До коментар #3 от "Събрахме се ... вече явно 🐖🎃":

    Какъвто е Пеевски и Доган, такъв е и Борисов. От едно и също тесто са замесени, на едни и същи северноазиатски господари служат.
  • 5 ТаУмВзе

    21 1 Отговор
    Снимката е достатъчна! МВР си е бухалка, на който е на власт и тва си е. Или да ви припомня Вързаните и Бити млади хора от жандармерията на простесите.
  • 6 БГ светлина

    21 4 Отговор
    По-скоро е човек на Пеевски и Борисов. Защо МВР взема страната на Пеевски-Папазов без да има решение на български съд? Хората на Пеевски са вътре в сараите на Доган в Бояна, а полицията ги охранява.Чий го дирят в чужд дом. Дори да е собственост на фирмите на Папазов, все пак Доган не се е изнесъл, не си е изнесъл документите и личните вещи. А сега те са в ръцете на охранявани от МВР хора на Пеевски

    Коментиран от #9

  • 7 Сигурно си спечелил конкурс...

    11 0 Отговор
    Или кастинг, все тая какви глупости дрънкаш !
  • 8 Зъл пес

    10 2 Отговор
    Ама нали казаха че Сопола пътува от Росенец към Бояна?Как тогава живота му е застрашен!
  • 9 Зъл пес

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "БГ светлина":

    Ами така Сопола няма да ги скрие.Кой знае какво съдържат.
  • 10 Съвет

    6 2 Отговор
    Нека видим какво може човека преди да го хейтим .
  • 11 Баш софиянец

    2 0 Отговор
    То въпроса е имаш ли политическа преса?
  • 12 Ами...

    4 0 Отговор
    нещо за случая "Александра"?
  • 13 стоян георгиев

    8 3 Отговор
    По казуса с имота господин илков лъже.когаро владелеца на имота ти се обади че идват да го гонят ти трябва да спреш нападателите до съдебно решение по казуса.така е по закон господин министър .само пе ти леко си си затворил очите и собствениците са изгонили наемателя което е нарушение на закона.
  • 14 От първия

    8 1 Отговор
    ден лъжи - по няколко на ден ! Както и действия , които лично той каза , че няма да прави , а грабна метлата !
  • 15 безпартиен

    4 0 Отговор
    Журналистите ЗАЩО не го питат дали е пенсионер и едновременно с това и на заплата в МВР!Не им спестявайте тези въпроси защото сме единствената държава ЕС и дори Русия с бившите ОНД републики нямат тази "опция" - ПЕНСИОНИРАН ОТ БЮДЖЕТА ДА РАБОТИ И НА ЗАПЛАТА ОТ БЮДЖЕТА!!!!Що не иде в частния сектор да види как се изкарват "едни" 5-6 хиляди лева без нищо!?
  • 16 Хаха

    2 0 Отговор
    Илков ще ти звъннат тогава когато трябва да прикриеш купуването на гласове от Пеевски и Борисов.
  • 17 Иванов

    0 0 Отговор
    И този започна с застраховка, ако не си подлога няма да си там !!? Кога ще сеосвободи Георги Ташев , този в Пловдив, е ръководил на наркомафията, отделно и братмо които прикрива всички наркомани в Затвора -Пловдив ,
  • 18 Какви са?

    0 0 Отговор
    смущаващите показатели?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове