1 Септември, 2024 10:44 1 660 30

БСП решава дали да изключи Корнелия Нинова

  • бсп-
  • корнелия нинова-
  • изключване

Бившият лидер на столетницата е обвинявана от своите съпартийци за създадения юридически казус около легитимността на ръководството на партията

БСП решава дали да изключи Корнелия Нинова - 1

Националният съвет на БСП се събира днес, за да реши какво наказание да наложи на Корнелия Нинова и нейните приближени.

Бившият лидер на столетницата е обвинявана от своите съпартийци за създадения юридически казус около легитимността на ръководството на партията, застрашаваща явяването им на предстоящите през октомври избори, както и в нарушаване устава на БСП.

Обсъждат се двете най-тежки мерки за въздействие - едногодишно наказание и изключване.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    19 8 Отговор
    Има и други Крадливи за Хранилката, каката папка достатъчно и е време да си ходи при синчето у краварията, за да си харчи кражбалъка пенсионен! ХАХАХААХ
  • 2 БСП

    10 9 Отговор
    ние имаме много последователи затова
    можем да си позволим да изключваме
    членове на групата
  • 3 Невъзможно е

    25 3 Отговор
    Кака Кури е безсмъртна, тя е Шотландския боец.
  • 4 Властта

    19 4 Отговор
    е сладка и е като наркотик, особено когато си зависим. Един ден проектът свършва и се оказва извън играта, подлудяваш, започваш да правиш глупостите, да проявява детски инат и да ставаш за смях. Това не е лидер, номенклатурчик.
  • 5 Ами да

    9 5 Отговор
    Много важно ши ида при синчето си което уредих на работа в Ивререйскътъ банкъ ГОДМАНСАКС за много яки пачки ...бесепе...нооо важно ве че немакелепирец айде ...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Проектът

    13 6 Отговор
    Нинова е част от проекта ГЕРБ в частност Б. Б. Кълбото започна да се разпита в обратен ред. Това с ДПС е много шум за да заглуши истинския проблем с разплитането на кълбото. Затова ГЕРБ са тихи и снишени. Очаквам новия политически проект от нашите западни приятели.

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 На всеки

    16 2 Отговор
    нормален българин е повече от ясни, че е в ход рейдърска операция за поредното присвояване на партия - в случая БСП.
    Леваците и славяновският змей-горянин са на финалната права, за да постигнат целта на масонско-корпоративния си интерес да овладеят симпатизанти на социалистическата партия.

    Но само така им се струва - когато финишират, ще разберат, че са се озовали пред стената на народното омерзение и окончателно отдръпване на избирателите от тази партия .
  • 11 Кураж г-жо Нинова....

    4 10 Отговор
    И Украйна е с теб! 🇧🇬🇺🇦✌️.
  • 12 Бай Тошо

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Проектът":

    ще чакаме да видиме да се снишиме да премине тая буууурия , пък тогава ще решаваме какво да правиме !.😀😃😄😁🤣😭😂😅😆.
  • 13 Вацев

    11 3 Отговор
    Това, което правят в момента в БСП, е пълно идеологическо и идейно нищо. Те са убоги. Левиците, когато са живели, никога не са живели така. Това не е характерно за левица. И разбира се, те няма да получат левица, а ще получат нещо по-малко от 30, макар че го сумират като 30. От десетки малки партии ще се получи една още по-малка партия.
    Истината е, че БСП си отива, но не заради Нинова, а заради вината на всички лидери преди нея. Ако решим да търсим вина, ще я намерим и в нея, но най-малко тя е виновна. За днешното състояние на БСП са виновни Виденов, Първанов, Станишев и всички, които си спомняме.

    Най-близките фигури до Корнелия Нинова, намирайки вината в нея, а не в себе си, решават да създадат нещо ново по най-невъзможния начин. А то така не става. Левите партии, когато са живи, имат идеи. Имат поне една голяма идея, която трябва да ги движи. БСП си отива безидейно. И затова не бива да съжаляваме за нея.
    Макар че аз бих въздъхнал веднъж.

    Коментиран от #14, #18

  • 14 Партия

    8 3 Отговор

    До коментар #13 от "Вацев":

    без идеи от ляв тип е невъзможна. И тази невъзможност ни демонстрират днес тези, които се опитват да направят от 30 малки партии една голяма. Това не става.

    Дали за Нинова има път към БСП - може и да има. Ако тя много иска - трябва да изчака удобния момент, а той няма да се забави във времето, за да каже: „Видяхте ли, аз ви казах!“

    Защото от нищо ще се получи пак нищо. И на следващата демонстрация на голямото нищо, тя ще има правото на своя контрапункт. Не много далече във времето тя ще има своя звезден миг. Но това не е голямо утешение и аз не вярвам тя да има нужда от такова нещо. Тя навярно ще намери път към други важни неща.
    Тя би могла да стои като постоянен политически укор пред тази партия.

    Коментиран от #15

  • 15 БСП се опитва

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "Партия":

    да живее процедурно-политически и формално-политически без големи идеи.

    При Корнелия имаше проблясък на една голяма идея, но тя не я разви. Голямата грешка на отците-основатели на тази партия е, че точно, когато социалдемокрацията в Западна Европа стигна до своя исторически рубеж, след което не можеше да съществува, ние решихме да правим социалдемокрация в България. Това беше абсолютен анахронизъм, абсолютно разминаване с логиката на времето и на историята.



    Днес левите партии имат нужда от това, което Нинова, поради неудобството на терминология, наричаше ляв консерватизъм. Това може да се назове по някакъв друг, не толкова странен начин.

    Коментиран от #16

  • 16 Вацев

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "БСП се опитва":

    Това е голямото световно бъдеще на левицата, което не е социалдемократическо. В Европа има много интересно доказателство - вижте Сара Вагенкнехт, вижте новите лейбъристи, вижте дори „Алтернатива за Германия“, които уж са крайнодесни, но те не са десни – това са консерватори от ляв тип, това са разсърдените граждани на демократична Германия. Те са леви!

    При Корнелия Нинова неприемането на Истанбулската конвенция, за което съм й благодарен, защото тя беше права, поради недостиг на терминология, тя го наричаше ляв консерватизъм. И аз бих приел такова име. Това е новото ляво, което вече е отвъд европейската социалдемокрация.

    Коментиран от #17

  • 17 Това е новото

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "Вацев":

    световно ляво, което Нинова, ако би искала, можеше да развива в България. Но тъй като тя е идеален тактик, а животът я постави на мястото на генерал – да ръководи армия, тя нямаше време да отработи тези неща в дългосрочен план.

    Още повече при цялата тази лавина от конфликти, които я заливаха.

    Така че, ако искат да направят нещо тези, които в момента се опитват да слепят с плюнка 30 малки партии в нещо голямо, трябва да намерят нова идея.
  • 18 Не поставяйте

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "Вацев":

    Виденов там.

    Коментиран от #19

  • 19 Тогава....

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Не поставяйте":

    Паметник да му издигнем!
  • 20 Ний ша Ва упрайм

    0 2 Отговор
    какво я бавят се ощи тая???
  • 21 За протокола

    2 5 Отговор
    Крайно време е БСП да отиде в небитието. Не може в (уж) демократична България, да има тоталитарна партия, изграждала лагери на смъртта и тероризирала населението и чието управление със закон е определено за престъпно, а тоталитаризма е обявен за престъплението на 20 век.
    България има нужда от лява партия, но не и от БСП. И в тази лява партия, по подразбиране не могат да влизат хора, членували в БСП и работили за нея.
  • 22 БСП

    4 2 Отговор
    БЕЗ НИНОВА БСП СТАВА МУТРО ГЕРБ.

    Коментиран от #28

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Националният съвет

    1 2 Отговор
    Взеха решение е за Корнелия Нинова да бъде изключена от Партията във БСП ❌👩🏻‍💼❌
  • 26 Корнелия Нинова

    2 2 Отговор
    Учете се от кака си Кури . Само аз успях да докарам партията до 4 процентовата бариера .
  • 27 тиририрам

    1 0 Отговор
    Сложете си таралеж в гащите! С големи бодли!🤭
  • 28 мдаа

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "БСП":

    Направо зачезват.
  • 29 раз

    0 0 Отговор
    Като й дръпнат щепсела,ще я изключат. И тя ще замръзне.
  • 30 герго

    1 0 Отговор
    Като я изключат ще заместят дпс-шишии ще це лу н ат сикаджииската мутра и ще изчезнат това ги очаква Зафирката и компания
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове