2 Септември, 2024 21:09 1 929 14

Гроздан Караджов: Всичко е за разпределяне на някакъв ресурс и за себеуреждане

  • гроздан караджов-
  • бсп-
  • дпс-
  • власт

"Бюджетът за август едвам беше вързан с помощта на еврофондовете", обясни бившият регионален министър

Гроздан Караджов: Всичко е за разпределяне на някакъв ресурс и за себеуреждане - 1

„Всичко е за разпределяне на някакъв ресурс и за себеуреждане”. Това заяви бившият депутат и бивш регионален министър Гроздан Караджов в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS по повод политическата ситуация в страната.

Според него кризата, в която се намира страната ни, е логичен резултат от десетилетия управление по един пиар начин. „Всичко, на което може да му се отреже лентата, да се иде на място, където да се окъпем в народната любов, се прави. Но всичко, което изисква непопулярни реформи, провеждане на някакви мерки, които няма да се харесат на хората, се затрупва под килима. Така стигнахме до ситуацията, в която малцина се грижат кой каква листа да регистрира. За БСП съревнованието е между БСП на Нинова и БСП на Зафиров. При ДПС състезанието отново е между това, коя листа да се регистрира първа - ДПС на Доган или ДПС на Певски”, каза Караджов. Той допълни, че ДПС доскоро изглеждаше като най-стабилният елемент на българската политическа система.

Пламен Киров: Ситуацията с регистрацията на ДПС за участие в изборите може да се повтори

„ПП-ДБ искат да правят някакъв взаимен ултиматум, отново заради листите. Да се правят някакви първични избори за листите. Всичко е за прословутите листи, за прословутите властови позиции, които отгоре на всичко, са прещедро платени”, каза Караджов.

Относно инвестиционната програма на общините и проблема с безводието на много места в страната той каза, че когато е бил министър, е отделил 419 млн. лева от бюджета на ведомството за проекти на общините и е имало тенденция това перо да бъде увеличено до 1 млрд. лева. „Сумата за подобни проекти няма как да се намери в бюджета сега, освен през заеми”, поясни Караджов.

Той обвини бившия финансов министър Асен Василев, че е продънил бюджета. „Той еднолично вземаше решения като един скрит министър-председател и тези пари (за общински проекти и инвестиции във водоснабдителната мрежа) вече ги няма. Бюджетът за август едвам беше вързан с помощта на еврофондовете. Следващият не знаем с какво ще бъде вързан”, допълни Гроздан Караджов.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 от село

    19 3 Отговор
    Ама и те беше един мислещ се за незаменим кюпек като всички други.
  • 2 Божеее ,

    23 2 Отговор
    визираш себе си , лисунгер !
  • 3 куку

    12 1 Отговор
    мисла , че се пропуска безкрайното незачитане на личните дребни права и интереси в полза нарастващите апетити на цели прослойки и групи , независимо от техния принос .. Изхода е ясен - фалит и сътресения
  • 4 Аномалия 2725

    6 0 Отговор
    Ресурс няма.Облага също така....Ще работят с любов към народа.
  • 5 Горд българин

    13 5 Отговор
    Точно тоя грозофил беше министър на Регионалното министерство по времето, когато бяха коалиция с ПП и поиска 4 милиарда лв от бюджета за да вървят герберските схеми със техните фирми.Разбира се А.Василев го отряза и мафията си намери повод да разтури отлично работещо правителство.Итн са придатък на Опг-то Герб-Дпс.

    Коментиран от #11

  • 6 ТИР ТОЛ такси

    8 1 Отговор
    Видин-Стара Загора 166лв.
    МЛАККИ И СЕ СКРИИИ НЯКЪДЕ БОКЛУК

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Град Козлодуй

    3 0 Отговор
    интереси
  • 9 Феликс Дж

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "ТИР ТОЛ такси":

    А бакълъм - това в Швейцария ще е по-малко. За Германия е сигурно.
  • 10 Да,бе

    7 0 Отговор
    Всичко е да си запазят парите,ама къде ще ги носят само гробарите знаят...Няма да е на дълбоко,че ги мързи и да копаят ...
  • 11 Не лъжи

    6 7 Отговор

    До коментар #5 от "Горд българин":

    като простокиро, който обеща тези 4 милиарда на фирмите! Не мисли хората за глупаци като теб и избирателите на пропадналите лъжци ПП и ДБ!

    Коментиран от #12

  • 12 Горд българин

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "Не лъжи":

    Нивото на политиците в България е горе-долу едно и също,но избирателите на ПП сравнение с гладните,прoсти и самопродали се гласоподаватели на Опг-то Герб-Дпс е Айнщайн срещу оня сладур Кси от боговете сигурно са полудели.

    Коментиран от #14

  • 13 Кирил Христов

    0 2 Отговор
    Мазен политически пор. Продаде се за жълти стотинки, но не ти мина номера. Сега ходи се утешавай при Славчо тапира. Но на него не му дреме за тебе.
  • 14 Колко да е Айнщайн

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Горд българин":

    нивото на една овца? Да те изкарат да викаш на площада ГЕРБ и ДПС е мафия и после да те съберат с мафията и да те пратят да викаш срещу всеки който е срещу мафията! 😄И сега след хиляди лъжи на кирчвци и кокорчовци, някой пак да е фен да го лъжат от ПП и ДБ, си е направо "Айнщайн" от онзи в обора.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове