3 Септември, 2024 19:27 1 414 28

Васил Терзиев: Важната цел за нас са договорите за сметоизвозване за догодина, критериите в процедурите са завишени

  • васил терзиев-
  • договори-
  • сметоизвозване-
  • критерии-
  • завишени

Заварихме завод, в който голяма част от съоръженията не работеха, защото не са били поддържани. 90% от боклука се депонираше. Заварихме хоризонт от година и половина - две, в който да се запълни четвъртата клетка, коментира още столичният кмет темата за завода за боклук

Васил Терзиев: Важната цел за нас са договорите за сметоизвозване за догодина, критериите в процедурите са завишени - 1
Снимка: bTV

Борисов каза, че е най-подготвен за главен архитект, а се стараем да дадем шанс на най-добрите хора в Общината. Това каза в "Лице в лице" по bTV столичният кмет Васил Терзиев, като по този начин доразви архитектурната си закачка с лидера на ГЕРБ - Бойко Борисов, съобщават от novini.bg.

Конкретният обект от пътната инфраструктура, породил задявката между двамата, е проектът за отпушване на голямата софийска транспортна тапа на булевард „Цар Борис III“ и Околовръстното. Истинският архитект, обясни Терзиев, е Петър Диков. Той е завършил "Архитектура" в Университета за архитектура, строителство и геодезия. До 2006 г. е изпълнителен директор на Националния център по териториално развитие.
Терзиев обясни защо се налага да бъдат отсечени дървета на ул. "Опълченска" в столицата. Основната причина не е, за да се разшири пътното платно, обясни кметът.

"Не е защото не обичаме дърветата, нормално е хората да са смутени. Положили сме доста усилия, за да видим могат ли да бъдат спасени от изсичане тези дървета, обследвали сме дали могат да бъдат преместени. Под корените им минават тръби за канализация. Като се изреже половината корен, има риск дървото да падне и да стане произшествие. Най-основното не е разширението на пътното платно, най-важното е какво се случва под земята: ВиК, електроснабдяване. Има отношение към качеството на живот в много други квартали. Предвидено е компенсаторно залесяване", увери Васил Терзиев.

И добави: "Чуваме хората. Всеки, който е засаждал и гледал как дърво расте пред погледа му, е нормално да е чувствителен".
По темата със сметта на софиянци, той коментира: "Заварихме нещо, което беше неработещо. Днес споделихме много от постигнатите резултати. Заварихме завод, в който голяма част от съоръженията не работеха, защото не са били поддържани. 90% от боклука се депонираше. Заварихме хоризонт от година и половина - две, в който да се запълни четвъртата клетка. Щяхме да имаме проблем с боклука, който вече е решен. Системата за боклука е една от реформираните. Голямата и важна цел за нас са договорите за сметоизвозване за догодина, критериите в процедурите са завишени", увери Васил Терзиев.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    12 7 Отговор
    Имало и по Зле от Файдупкова ей!
  • 2 Град Козлодуй

    9 1 Отговор
    мафия
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Спецназ

    14 3 Отговор
    Обществен ФАКТ е ,
    че при управлението на ГРАБ,

    помакинята подписваше договори за стотици милиони за
    боклука, който и продължаваше да е навсякъде.

    Едно почистване на сняг за 2 снеговалежа за по 3 дена ги оценяваха на 75 милиона.

    Сметай, Баце!! А??!
  • 5 амбреаж, задна

    5 0 Отговор
    и много газ
  • 6 При

    6 2 Отговор
    предшественицата ти няма нищо не завишено !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ДСДСДСДСДСДСДС

    9 0 Отговор
    ДСДСДСДСДСДСДС
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Не разбрах,

    12 0 Отговор
    С колко такса смет ще намалее за обикновения софиянец? След драстично вдигане на данък сграда. Без да се отчита остаряване на сграда, презастрояване, отнемане на изложения. В някои държави сгради на 20 години данъкът пада драстично. В някои държави при отнемане на изложения, общините плащат обезщетения. Забравих, СОС си вдигнаха заплатите с 300%. Саво че в частния сектор, на нито един софиянец заплатата не е повишена с 300%. Изключвам депутати, евродепутати, еврокомисари, и др.
  • 15 Смени дилърите

    9 2 Отговор
    Този град никога не е бил в това отвратително положение!
    Смрад, гнус и гняз навсякъде!
    Подлези, надлези...
  • 16 НЕНУЖНИ ЖЕРТВИ

    11 2 Отговор
    Чудя му се на тоя. Милионер, можеше да си педалства тихо и кротко, а той напън да стане публична личност на всички да разберат какъв некадърник е.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 123

    4 1 Отговор
    И ти ще бъдеш "сметоизвозен"!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 да има и за вас васе!париците са там

    4 1 Отговор
    Важната цел за нас са договорите за сметоизвозване за догодина, критериите в процедурите са завишени
  • 21 Марко

    8 2 Отговор
    Скоро ще се изтърколи първата година от управлението на ДСУшев.
    Рекапитулацията:
    1. Двумесечно закъснение за откриване на 100% построената от Фанди линия на Петицата. ДСУшко забравил, ама като го подсетили взе, че я откри за Коледа, вместо през октомври.
    2. Паметното тримесечно почистване на София след "оня" снеговалеж. Абсолютен градски рекорд за последните 100 години.
    3. Паметната смяна на крушки и осветителни тела в Южния парк, която ДСУшкото гордо нарече "ремонт на осветлението". Така и не бе разбрал, че това се прави два пъти годишно в рамките на плана за поддръжка на парка.
    4. Преформатирането на Патриарха и Витошка. Венецът в палитрата на педалистите от общината, всичко бе направено обратно на здравия разум! После се оказа и 100% незаконно, въпреки обявената ера на законността и прозрачността от тия гении.
    5. Свалените два реда керемиди от незаконния строеж на Вълка. Най-шумно свалените кремиди в историята на града, нарекоха явлението "разрушаване на незаконно строителство". Сега вече са забравили за разрушаването.
    6. Най-важната дейност на кмета, съставляваща 98% от кметуването му - вдигането на шум. Тук ДСУшко е рекордьор, съотношението "направено/шумяно" клони към нула. Забележително!
    Това е положението с тия поредни бърборковци-аматьори, докопали се до властта...

    Коментиран от #27

  • 22 Гост

    4 2 Отговор
    Само договори можете да подписвате! Боклук обаче да чистите, въобще не можете. От как тоя "умник" е кмет, кварталите са заринати с боклук
  • 23 МОЗЪК!

    8 2 Отговор
    "Терзиев обясни защо се налага да бъдат отсечени дървета на ул. "Опълченска" в столицата. Основната причина не е, за да се разшири пътното платно, обясни кметът." А ПЪК НИЕ МИСЛЕХМЕ, че искат да стесняват пътното платно.
    Както направиха на "Патриарха" и "Скобелев", където едни НИКОМУ НЕНУЖНИ и ПРАЗНИ велоалеи стесниха платното, а алеите водят ОТ НИКЪДЕ ДО НИКЪДЕ!!!

    Слабси, кмете, за нищо те няма ще стане вече една година!!!! Само харчене на пари, скандали и по-голямо затлачване!!!
  • 24 ХМ???!!!!

    4 2 Отговор
    Напоследък ми се случва да преминавам сутрин рано пеш по бул “Витоша” и мога да кажа, че София никога не е била толкова мръсна както при тоз приятел терзия лиме или нещо подобно. Даже при софиянски не беше така мръсно, въпреки че бюджета на София беше в пъти по малък!

    Коментиран от #28

  • 25 Бай село

    2 3 Отговор
    Егати снайперу.Васко колко снайпери продаде.
  • 26 Терзиев

    4 2 Отговор
    Радвай се на спокойствието, защото като се върнат всички от ваканция затваряме булевардите с твоите вело недоразумения. Свобода за бул.Витоша! Свобода за бул. Патриарх Евтимий и Фритьов Нансен! Долу тиранинът и аматьорите!
  • 27 мда

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Марко":

    Само жълтите павета на Фънди не успяха да пренаредят, а също и да отводнят улиците, които при дъжд заприличват на гребен канал.
  • 28 неее

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "ХМ???!!!!":

    При Софиянски беше много, много по-мръсен.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове