5 Септември, 2024 14:41 2 762 29

Влак блъсна кола на жп прелез, един загина, друг е ранен

  • влак-
  • катастрофа-
  • кола-
  • загинал

Влакът ще продължи своето движение след приключване на следствените действия и разчистване на железния път, посочват от БДЖ на интернет страницата си

Влак блъсна кола на жп прелез, един загина, друг е ранен - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Един човек е загинал, а друг е ранен, след като международен бърз влак блъсна автомобил, преминал неправомерно на редовно задействана прелезна сигнализация, съобщиха за БТА от пресцентъра на „Български държавни железници“ (БДЖ).

Международен бърз влак №464 (Димитровград 06:05 - Горна Оряховица 10:36) престоява в гара Плачковци поради инцидент след неправомерно пресичане на железопътната линия. Влакът ще продължи своето движение след приключване на следствените действия и разчистване на железния път, посочват от БДЖ на интернет страницата си.

Вследствие на сблъсъка водачът на автомобила е починал. Другият пътник е откаран в болница. Двама души са били в превозното средство, обясниха от пресцентъра на БДЖ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Булдог

    24 1 Отговор
    Виновни са хората които са бутали влака!

    Коментиран от #10

  • 2 майстор с две леви ръце

    18 0 Отговор
    Съболезнования. По ирония на съдбата непосредствено до прелеза има гробище. Миг невнимание и . . .
  • 3 много влакове

    4 15 Отговор
    за колите все е затворено . няма модерно ЖП . все закъснения, катастрофи , крадене на нафта , липсва млад персонал . както щат , така да си живеят . 30 процента от пътищата са с пресичане на влак или транвай . как няма да мачкат и блъскат .

    Коментиран от #5

  • 4 Територията БГ

    31 0 Отговор
    Нито е първия, нито ще е последния инцидент. Бариерата спусната, чакай 5 или 10 минути да мине влака, после тръгни. Лесно е. По същия начин стават всекидневно катастрофи на пътя с отнето предимство, неправилно изпреварване и превишена скорост. Спрете се хора! Живота е кратък.

    Коментиран от #11

  • 5 Самосъзнание

    26 0 Отговор

    До коментар #3 от "много влакове":

    Тръгни рано, бъди отговорен на пътя и ще стигнеш навреме. Търсим причини а не ги решаваме.
  • 6 Бендида

    38 0 Отговор
    Преди време обикаляхме селата около Трявна. Посока Плачковци имаше прелез без бариера. Мига червено и чакам. Пътят много тесен, видимост никаква, от едната страна супер бунище. Три коли бабанки си минаха, като не пропуснаха, да се позабавляват, че кибича в нищото. Жалко за хората все пак.

    Коментиран от #23

  • 7 Гого

    21 0 Отговор
    Не се виждат бариери на тази снимка. Може би е от друг прелез.

    Коментиран от #21

  • 8 маро,маро

    6 1 Отговор
    Влака натрата вашата фантазия.....Кога пак ще дойде този луд влак ,да те оправи на 3ката....
  • 9 Жителите на мумбай

    6 3 Отговор
    Са ПОТРЕСЕНИ..
  • 10 Никси

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Булдог":

    добре че тия не са били на полето , че тия дето бутат влака току виж го извадят от релсите и тръгнат към полето с влака да ги стигнат ударените , ти да видиш !!!.
  • 11 Никси

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "Територията БГ":

    много пъти и аз съм им казавал 100 пъти на мойте деца карайте внимателно и разумно , ама кой те чуе бе братче , ти му говориш за добро а те все професори , оглумили уши като на свиня и не чуват и не вдеват , остил съм ги що иска да правят , но да ги пази Господ само , всеки си има глава на раменете и сам да си определя как да живее в този кратък живот , но ние като родители ни се свиди все пак за децата ни , тъп царува а ум робува и ум патки пасе , това е една стара поговорка и е много правилна , всички сме били млади едно време и все мислехме че морето е все до колената , но като навъртиш малко повечко годинки и си кажеш защооо , като риска винаги трябва да е премерен , колите са мощни децата неопитни и стават тези бели по пътищата , което е в ущърб за нас родителите , то не става само с ядене а и акъл малко да вденат в горния багаж на тялото си , за съжаление на доста е празен багажа горния , и за това ги има тези аномалии с превишената скорост и не качествените пътища , за тях самите си е , не че и ние дъртите не правим грешки , но знаем как да постъпим не зависимо в каква маневра на автомобила , но изпреварващата е най опасна и не даването на предимство на останалите водачи участници в движението !!!.

    Коментиран от #12

  • 12 Накефи ме

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Никси":

    Хем много точни неща каза, хем ги каза с едно изречение. Признавам си, че аз не мога. Язък ми за седемнадесетте години учене.

    Коментиран от #14, #19

  • 13 трясъ

    10 1 Отговор
    Кола блъсна влак на прелез. Машинистите са учудени.

    Коментиран от #16

  • 14 Никси

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Накефи ме":

    верно и аз слагам запетайките където не трябва ама навик !!!.

    Коментиран от #15

  • 15 На кефи ме

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Никси":

    То не са ти само запетайките, но ми беше забавно. Важното е, че верни неща казваш, без да дразниш. Е, посмях се за твое здраве, макар че поводът е трагичен, но не можем да върнем назад станалото. И малко ме е яд, че някой си е изпатил заради акъла си, но и това у никого не можем да променим.

    Коментиран от #17

  • 16 Никси

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "трясъ":

    ааа има и още по пикантни неща , музиканта Ибро Лолов тръгнал за концерт и сложил всички музикални инструменти в багажника на колата всичко на което е можел да свири, минавал през жп-прелез и като се отворил задния капак на колата и тромпета изпаднал върху релсите на влака , отива в залата където ще свири и вижда тромпета го няма , край изчезнал и изпарил се , той се почесал по главата и си казал , абе сигурно е паднал на прелеза и е згазил влака , та ТРОМПЕТА ЗГАЗИ ВЛАКА !!!.😀😃😄😁😭😂😅😆🤠.

    Коментиран от #18

  • 17 Никси

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "На кефи ме":

    е за съжаление това е положението , но Бог да го простй загиналия колега !!!.
  • 18 Накефи ме

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Никси":

    за пореден път, ама трябва да мисля нещо за вечеря и съответно да го приготвя, че да не ям боя на стари години за резил пред внука. Иначе и двамата с мъжа ми сме същите зевзеци, иначе ако гледахме сериозно на всичко, щяхме да се блъскаме кой първи да скочи от блока.

    Коментиран от #27

  • 19 Никси

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "Накефи ме":

    особенно като видиш Бразилец у Бе Ем Ве Е 46-ца , понапазвай се че всеки момент е способен да направи неква щуротия на пътя , щото Бразилец у Учебен Автомобил аз не съм видял още да има и да кара курсовете за любител шофьор !!!.

    Коментиран от #20

  • 20 да сме коректни

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Никси":

    Що да не сте виждали бразилци..... А Уругвайци да сте виждали....или аржентинци....... Те бледо копие малко , де ...

    Коментиран от #25

  • 21 всичко ясно

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гого":

    Е как да е ""този прелез"" от снимката - Ами тук ТРИ коловоза, къде ти такова нещо , освен в някой Гаров район по тамошната ж.п.линия!
  • 22 всичко ясно

    3 0 Отговор
    Е как да е ""този прелез"" от снимката - Ами тук ТРИ коловоза, къде ти такова нещо , освен в някой Гаров район по тамошната ж.п.линия!
  • 23 да сме коректни

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бендида":

    Погледнах в Гмапс........ Ами има си видимост поне 250-300 метра и към Плачковци,и към Трявна..... Уви!

    Коментиран от #24

  • 24 Бендида

    12 0 Отговор

    До коментар #23 от "да сме коректни":

    Неслучайно написах селата, Плачковци е град, но не това беше същественото . Минаха на червен сигнал три коли. Селото е Енчовци, отбивка от Трявна-Плачковци.

    Коментиран от #26

  • 25 Никси

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "да сме коректни":

    имах в предвид наще Бразиляги Романи Буки , но не всички под един знаменател , и сред тях има нормални шофьори !!!.
  • 26 некой нейде

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "Бендида":

    Към селището Бангейци води отбивката между Плачковци и Трявна. Може би шофиращия, да почива в мир, и спътничката му са разговаряли или пък си е разсеял вниманието гледайки не в предното стъкло. Видимостта по жп линия там е 200 м като е непренебрежим пропуск липсата на видими светоотражателни бариери, живи + здрави
  • 27 Никси

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Накефи ме":

    мене децата ме тупат като брашнен чувал ама само като взема пенсията , то оставаше да ми отупат и кожуха ама може и това да се случи , зависи от ситуацията каква е , това ще е голям резил деца да посягат на родители , а тебе кой от децата ти те дреносва та викаш да не останеш за резил пред внука ти ? сигурно зетя или снахата нема кой друг да е , зет като мед ама само до обет а син като пелин ама до амин , не знам само каква е репликата за дъщерята и снахата да им теглим по една благословия и на двете , така за аромат и престиж само !!!.
  • 28 7855678

    2 0 Отговор
    Международен влак ,факти факти
  • 29 хахаха

    0 0 Отговор
    кво е търсил тоя там на майка му
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове