5 Септември, 2024 18:08 1 518 41

Вигенин: Познатите стари лидери няма да са водачи на листи в "БСП-Обединена левица". Ново начало, нов път

  • кристиян вигенин-
  • стари лица-
  • водачи на листи-
  • бсп- обединена левица-
  • ново начало

„Нинова и приближените ѝ вкараха съда в партийните въпроси. Убеден съм, че съдът няма да се намеси във вътрешните дела на партията. Самата Нинова възприе поведение и действия, които доведоха до тези решения. В крайна сметка, ние сме хора от БСП много преди нейната поява. Ние избираме партията”, категоричен е Вигенин.

Вигенин:  Познатите стари лидери няма да са водачи на листи в "БСП-Обединена левица". Ново начало, нов път - 1
Снимка: bTV

Напът сме да преодолеем проблемите, искаме да се фокусираме върху реалната политика. За пръв път лявото пространство се събира, за пръв път имаме шанс да се явим с обединена левица на изборите. Това заяви евродепутатът Кристиан Вигенин от БСП в ефира на bTV, цитиран от novini.bg.

Партията ще се яви на предстоящите предсрочни парламентарни избори в коалиция „БСП – Обединена левица”.

Вигенин смята, че събитията от последните 2-3 седмици демотивират част от избирателите: „След днес обаче ще имаме достатъчно време, за да върнем оптимизма, желанието за добри резултати и лявото на политическия терен. Всякакви опити на бивши лидери и членове на партията да саботират процесите просто няма да се получат. Времето за голямото ляво обединение дойде."
Той увери: „Не се връщаме към стария си образ, макар да се обединяваме със стари и познати лица от БСП. Около тези лидери, познати ни от преди време, има нови хора, които не произхождат от БСП. В листите ни ще видите много млади хора от страна на БСП и на другите партии. Познатите стари лидери няма да са водачи – ново начало, нов път.”

„Корнелия Нинова и приближените ѝ вкараха съда в партийните въпроси. Убеден съм, че съдът няма да се намеси във вътрешните дела на партията. Самата Нинова възприе поведение и действия, които доведоха до тези решения. В крайна сметка, ние сме хора от БСП много преди нейната поява. Ние избираме партията”, категоричен е Вигенин.

По думите му в проведеното през уикенда заседание на партията не е имало съмнения относно взетото решение за изключването на бившите им другари.

„Всеки от нас си е научил уроците от последните години. Когато пет-шест пъти правиш едно и също, не може да очакваш друг резултат. Нашите резултати последните 6 пъти все падат”, поясни още той.

За драмите в ДПС той заяви: „Бих се чувствал некомфортно, ако трябва да избирам между Ахмед Доган и Делян Пеевски. Те са кръвно свързани – единият даде шанс на другия, а може би е обратно. Ние сме давали оценка за изявленията на Доган, че раздава порциите, след това и за избора на Пеевски начело на ДАНС. БСП не трябва да избира между единия и другия. Избирателите им може би трябва да гледат напред, не в миналото. Показали сме в миналото – когато има добри неща за България, можем да работим с всеки. И сега можеше да не стигаме до тези избори, ако преобладаваше разбирането, че има възможност да се обединим, за да извадим временно страната от въртележката от избори.”

Той е на мнение, че „Продължаваме промяната” постоянно се фокусират върху конкретни хора: „За нас кой да е премиерът е функция на това какво искаме да постигнем. В отиващия си парламент ние бяхме много близо до формирането на мнозинство около конкретни теми, далеч от ГЕРБ и ДПС. Нека видим резултатите от изборите и ще направим най-доброто за България.”

Според него Екатерина Захариева има по-големи шансове да бъде избрана за еврокомисар. По думите му трябва да се ориентираме към ресори, които биха могли да имат реално отражение върху живота ни – енергетиката, регионалното развитие, земеделието, транспорт.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    43 4 Отговор
    10 години след нинова , сега и заби нож в гърба, този е голем боклук

    Коментиран от #10, #21

  • 2 Лост

    41 1 Отговор
    А той ще присъства ли в листата,че доста години му се навъртяха и на него?
  • 3 Р. Овч

    31 1 Отговор
    20 партии са си направили Другарите
  • 4 Само да добавя

    6 23 Отговор
    Усех! Нека и на нашата улица грейне слънце!
  • 5 Онзи

    31 3 Отговор
    "Нов път" по стари пътеки....
    Дементните може и да ти повярват....
  • 6 Абревиатура

    15 3 Отговор
    звучаща знаково беспол БСПОЛ , а слогана ново начало е леко изплагиатстван.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 чико

    21 5 Отговор
    Този прескачаше изгорелите гуми по време на Майдана в Киев и легитимира бандеровците , а сега го дава много принципен , от Брюксел разбира се .
  • 9 Ние сме

    22 1 Отговор
    Деца на БКП ,няма да допуснем да ни вземат кокала
  • 10 Е ии

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    Кво ти пука

    Коментиран от #15, #36

  • 11 псб

    11 1 Отговор
    Вигенин няма да гласувам за Иван Иванов не го слагайте в Русе,че бил нагъл
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ,.,,,

    21 2 Отговор
    Нов бардак със стари к.у.рв..и
  • 14 Томи

    16 2 Отговор
    И Вагинанина тръгнала по ново начало, ти да видиШ. Къистиянке ма измисли нещо друго не копирай Шиши.
  • 15 пешо

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "Е ии":

    нищо , просто такива хора ме отвращават
  • 16 Азззззззз

    22 3 Отговор
    Вигенин е изключително подъл кариерист. Корнела го предложи за председател на нс, после го направи евродепутат. Сега джафка. Станишев 2...
  • 17 ВагиНиHов

    13 3 Отговор
    Какво значение има и на кого му дреме дали дъртите комуняги ще са водачи или други? БСП приключи завинаги, за съжаление това дълго съществуване струваше твърде много на българския народ. Да не говорим, че останалите "партии" са създадени по същия образ и подобие и са пагубни за страната!
  • 18 Иван

    17 5 Отговор
    Превратаджиите Вигенин, Гуцанов, Зафиров - придобили публичност като тройката В Г З, е комитет по погребението. Толкова са жалки. Ще ѝ налагат наказания, ще ѝ въздействат, няма да ѝ дават да се кандидатира за депутат… Това да не е детска градина. Толкова злоба, страх, омраза, дребнавост. Видях също, че правили някакъв Национален съвет и отпред - от името на новото ръководство, дал изявление за медиите Кирил Добрев. Вече е ясно, че това е лидерът им. Поздравявам ги, че демонстрираха прозрачност. Обединяват се с Мая Манолова, Румен Петков, Георги Първанов, Татяна Дончева, Михаил Миков и още 15 партии, които не съм ги и чувал, а хем се занимавам с политика. Предлагам да си кръстят коалицията Белчин, Елит банк, Ръгби или нещо подобно, за да отговаря на реалното ѝ съдържание..

    Коментиран от #19

  • 19 Наблюдател

    15 2 Отговор

    До коментар #18 от "Иван":

    Режисьорът на заверата в сянка за поглъщане на БСП не можеше да избере по-сполучлив образ на пълен дегенерат от този, който завинаги да отблъсне останалите един файтон избиратели. Браво на славяновския змей!
  • 20 Кой вече го гледа

    7 1 Отговор
    това предаване.
    Госпожа четири очи е смешна мисирка.
  • 21 Корни

    17 5 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    ще си направи партия, тя това го умее най добре. Ще дръпне и малкото електорат на бсп, защото нейните привърженици от села и градове са много. Да не говорим за София, която никога няма да приеме Зафиров и Станишев. Има време за отмъщението на корни.

    Коментиран от #38

  • 22 Ха,ха

    12 1 Отговор
    Леле, леле кви изпълзяха
  • 23 Kaлпазанин

    8 4 Отговор
    Не се чудете защо не можем да се оправим ,щото и този е минал обучение през мосад
  • 24 Артилерист

    6 11 Отговор
    Вегенин е един от опитните дипломати в БСП. За Нинова той се е изказал деликатно, но възпитано е казал почти цялата истина. Нинова е умна и обиграна интригантка. Тя не е чистокръвен социалист. Тя идва от СДС на Костов и като такава нанесе много болезнени рани на Партията. Особено в идеологически план. Обърнете внимание на упоритостта й, да не казвам ината и реваншизма й. Пленумът на Партията я изключва с голямо мнозинство, а тя се заиграва със съда и напук търси реванш и реабилитация. Това не е ли екстремизъм и проклетия срещу колективното решение?
  • 25 Анализатор

    15 2 Отговор
    Ако временното ръководство твърди, че структурите са в насипно състояние, първата оставка след изборите трябваше да е на Борислав Гуцанов.
    А също и на международния секретар Вигенин, който критикува сега, че трябвало да имаме добри отношения с ПЕС. Нали той водеше международната политика?!
    А Зафиров с коалиционната политика? Сега той не критикува ли себе си, след като казва, че уж правел голямо ляво обединение, а всъщност той беше секретар и заместник-председател на партията по коалиционната политика. Това е нонсенс и пълен абсурд.
  • 26 незнайко

    9 7 Отговор
    Отговорно ще кажа, гласувам за тази партия която е за ОТЛИЧНИ отношения с Русия ! Приказките, че сме използвани от Русия толкова години, само могат да ме отвратят ! В момента ни използват и ни ограбват от САЩ, но нашето "правителство" си затваря очите ! Доказателство са парите за самолетите, сделката с Уестинхаус за реактори и не на последно място пълното обсебване на военните ни бази БЕЗПЛАТНО ! БЪЛГАРИ ОСЪЗНАЙТЕ СЕ, не всичко е банани !!!
  • 27 Ивайло

    9 3 Отговор
    Сегашното временно ръководство на БСП се надявало на това да направи широка коалиция и така да върне доверието в столетницата. Като междувременно затвърди собствените си позиции. Тяхната визия за развитието на партията на моменти се припокривала с вижданията на анти-корнелианците, но не съвсем. Последните, сред които Кирил Добрев, Калоян Паргов, Георги Пирински, приветствали идеята „да се изчегърта Нинова от БСП”. Но имали и не малко разминавания с временната двойка, начело на БСП в момента.
    Всичко това превръща предизборната игра вътре в БСП в непредсказуем двубой. Ефектите от въпросното ообединение вляво също са напълно неясни. "Защо не питаха структурите за „обединението“ с хора, работили срещу БСП? Нали са „обединители“ – защо гонят, разделят и изключват?", попита днес Иван Ченчев. Той е категоричен, че "социалистите няма да простят на шепа предатели, тръгнали да търгуват БСП за себе си".
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 на кой му пука

    11 2 Отговор
    Никой няма да гласува за вас.
  • 30 КАМИЛА

    8 4 Отговор
    КРИСТИЯН ВАГИНАТА
  • 31 Бай село

    8 1 Отговор
    Това име Вагенин ,Българско име ли е.
  • 32 Троян

    6 1 Отговор
    На тия им трябва наказателен взод от SS. Те също са били социалисти. Пред бетонната стена.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Хахаха

    10 1 Отговор
    Къде са ви младите и некомпрометирани БСПари бре?! Само стари оклепами в л...а бесепари.
  • 35 Истината

    12 2 Отговор
    Със стари к...и - нов бар.ак не става, Вигенчо!
  • 36 Аз......

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "Е ии":

    Почакай.....
    Скоро ще ги видим , като Таков.
    Да видим на Гоце синовете и т.н.
  • 37 Българин

    5 2 Отговор
    Този ЛГБТ може да съсипва организации.
    Мноооого е добър
  • 38 Сдружение ХЗГ

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Корни":

    Няма да си прави . Ще се намести в друга, точно защото има още кой да се влачи след парите и лъжите и. Няма да и е за пръв път . Но дано приемника да вземе гласовете без да и дава много власт защото виждате резултатите и. БСП обединени милионери след нея. Скъпи ще са им изборите този път на всички партии.
  • 39 Успех и напред

    1 4 Отговор
    И браво, че се решихте на промяна, независимо от Нинова и въпреки нея, все пак при вас са добрите експерти, а идеята за повече социална справедливост тепърва ще се осмисля
  • 40 Яяяяя

    5 0 Отговор
    Ами водете се, дано имате много роднини, да гласуват за вас. Редовите членове, които познавам и да гласували винаги, сега са твърдо убедени, че трябва да останат в къщи
  • 41 Георги

    2 0 Отговор
    Ново начало. Това не беше ли девиз на Пеевски? Със сигурност "новото" БСП , няма да искат ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА, СПИРАНЕ НА КОРУПЦИЯТА, РЕФОРМА В СЛУЖБИТЕ. Защо ли? Ами защото тази Партия е създадена и организирани по Мутренски образец , след 10.1989 г. Рекета , корупцията, зависимостите и заплахите , са основни движещи сили в Партийния живот. Не напразно БСП гласува за приемане на Закони ,които засилват влиянието на Задкулисието и осигуряват ПОРЦИИТЕ , с които се осигурява подкрепата на електората и олигархията. Подкупни , алчни , зависими и верни на ДС и мафията хора , намират лесно места в управлението на България и служат на СВОИТЕ господари и на себе си. Народа никога не е в приоритетите на управлението.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол