9 Септември, 2024 15:09 768 29

Избори на хоризонта: Общините ще получат над 55 млн. лева за организация на вота, МВР – над 15 млн. лева

  • избори-
  • общини-
  • средства-
  • вътрешно министерство

Разходите на Централната избирателна комисия за организационно-техническата подготовка на изборите ще възлизат на 3,6 млн. лв.

Избори на хоризонта: Общините ще получат над 55 млн. лева за организация на вота, МВР – над 15 млн. лева - 1
Снимка: БГНЕС

Общините ще получат над 55 млн. лeвa за организационно-техническа подготовка на предстоящите предсрочни парламентарни избори, а предвидените средства за Министерството на вътрешните работи са над 15 млн. лв. Това предвижда подробната план-сметка за разходите и трансферите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г., публикувана в Системата за правна информация на Министерския съвет, предават от БТА.

В план-сметката, приета от служебния кабинет на 30 август, са описани разходи по бюджетни организации и по дейности.

Разходите на Централната избирателна комисия за организационно-техническата подготовка на изборите ще възлизат на 3,6 млн. лв. От тях 1,35 млн. лв. са предназначени за възнаграждения, включително осигурителни вноски на заетите по трудови и граждански договори и за материално-техническо обезпечаване. Други 850 хил. лв. ще са за разяснителна кампания за правата и задълженията на гражданите и за начина за гласуване, както и за обучението на членове на регионалния и секционни изборни комисии. Разходите за медийни пакети, които ще се заплащат от Централната избирателна комисия на партиите, коалициите и инициативните комитети са 1,4 млн. лв.

За Министерския съвет са предвидени разходи в размер на 8 713 100 лв. От тях 3 781 400 лв. са за възнаграждения, включително осигурителни вноски, на членовете на районните избирателни комисии. Други 4 931 700 лв. са за логистично осигуряване на изборния процес от администрацията на Министерския съвет и областните администрации.

Трансферите за общините са общо 55 861 600 лв. За възнаграждения, включително осигурителни вноски, на членовете на секционните избирателни комисии, ще бъдат разходени 40 717 000 лв. Други 15 144 600 лв. са предвидени за логистично осигуряване на изборния процес.

Останалите разходи по министерства и други ведомства са: На Министерството на регионалното развитие и благоустройството - ГД „Гражданска регистрация и административно обслужване – 1 867 800 лв.; Министерството на вътрешните работи – 15,12 млн. лв.; Министерството на външните работи – 9 271 900 лв.; Министерството на правосъдието – 87 хил. лв.; Министерството на образованието и науката 33 800 лв.; Министерството на икономиката и индустрията – 164 хил. лв.; Министерството на електронното управление – 2 162 800 лв.; Българското национално радио – 850 хил. лв.; Българската национална телевизия – 2 млн. лв.; Българската телеграфна агенция – 250 хил. лв.; Съвета за електронни медии – 25 хил. лв.; Сметната палата – 21 хил. лв.

Общо в план-сметката са предвидени разходи и трансфери в размер на 100 028 000 лв.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    6 2 Отговор
    Ще ги изпишат като извънредни приходи, след като така и избори не се проведат. Да не си помислихте, че ще ги върнат обратно у хазната?

    Коментиран от #18

  • 2 така е

    11 1 Отговор
    Тези избори ще струват около 120 милиона лева. Колко медицински хеликоптера можеше да се купят с тези пари? ИЗЛЕЗТЕ И ГЛАСУВАЙТЕ!

    Коментиран от #25

  • 3 оценка

    6 1 Отговор
    На пенсионерите пак нищо,нито стотинка. Чак догодина през юли ще им дадат по 10-20 лева върху пенсиите. Но скъпотията на храните и лекарствата ще си остане.

    Коментиран от #17

  • 4 Българка

    6 2 Отговор
    Виновници за поредното прахосване на над 100 милиона за избори са ОПГ ГЕРБ-ДПС. Когато от ПП-ДБ казаха, че ДПС няма право на 1/3 от местата в регулаторите и властта, че искат да се избират прозрачно и то читави/ експертни хора в регулатори, институции, дебелите мутри веднага разтуриха сглобката и предизвикаха нови избори.
    И Борисов в Пловдив обещава отново милиони за стадион,но ..........не с пари на ГЕРБ, а с нашите пари.
    Българи, излезте масово и гласувайте с разум против модела ГЕРБ-ДПС и техните патерици

    Коментиран от #5, #23

  • 5 виновни са ППДБ

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    защото не подкрепиха спечелилия ОТНОВО изборите в България. Народя ясно показва кой е фаворита му. И той всеки път е един и същ.

    Коментиран от #7, #9

  • 6 Доне

    3 2 Отговор
    Вода няма, заради герб пак поредни избори.
  • 7 Мхмз

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "виновни са ППДБ":

    Фаворитът, при гласували по-малко от 30% за над 100 партии, аз фаворити не виждам.

    Коментиран от #8

  • 8 виновни са ППДБ

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Мхмз":

    Да си гласувал и ти.
  • 9 Българка

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "виновни са ППДБ":

    Борисов не е спечелил отново изборите. ГЕРБ си напазаруваха чрез заплатите и зависимостите на армията от над 500 000 държавни калинки, но не с парите на Бойко или на ГЕРБ, а с нашите , работещите в частния сектор, които издържаме вече милионна армия чантаджии в държавна, общинска администрация, агенции, регулатори и т.н.....
    ГЕРБ имат корпоративен, зависим електорат, повече от който е некадърен сам да се реализира и сега папка и слушка еднокнижния вожд

    Коментиран от #10

  • 10 имаш ли нещо да го докажеш

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Или така ти казаха жените пред блока.
  • 11 Град Козлодуй

    1 1 Отговор
    Изборите са Предрешени
  • 12 ППДБ на боклука

    2 1 Отговор
    За нищо не стават тия ей!
  • 13 Герберски кмет

    4 0 Отговор
    Ох Котьо
  • 14 Град Козлодуй

    4 0 Отговор
    мафията Партиите ще си пазаруват Малцинствени гласове и
    кучетата си лаят
    кервана си върви

    Коментиран от #15

  • 15 математика

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Град Козлодуй":

    Ако всички гласуваме, купените гласове са нищожно малко проценти и ще гледат парламента само по телевизията. Излезте и гласувайте!

    Коментиран от #19

  • 16 Прозрачност

    2 1 Отговор
    Прозрачност при изразходване на публични средства.
  • 17 Пенсионерите

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "оценка":

    Не са за жалене, хвърлят пачки през терасите и живеят в собствени имоти. Цял живот са имали да си оправят положението. Ако на 70 разчиташ на държавна пенсия…. си заслужаваш мизерията
  • 18 Хазната

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Само я отупват като бръшнян чувал.
  • 19 Град Козлодуй

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "математика":

    какво е казал СТАЛИН
    без коментар
    не е важно кои как гласува а кои брои бюлетините

    Коментиран от #20

  • 20 всеки който ви убеждава да не гласувате

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Град Козлодуй":

    Всеки който ви държи далеч от урните работи за купувачите на гласове.
    Пеевски можел да купи до 120 000 гласа. Колко процента ще са тези 120 000 гласа на 4 милиона гласували, и ще му стигнат ли да влезе в Парламента? Ами няма! Излезте и гласувайте!
  • 21 евалата чалгопитеци

    3 1 Отговор
    Как е Промяната? Кефи ли ви новото Нормално, или вече вони?
  • 22 Герберски кмет

    0 1 Отговор
    Много малко са тези 55 мил. за общините. При 2 000 000 гласувщи, това идва по 27,5лв на човек. Разликата до 100лв. кой ще я поеме?
  • 23 Доган Продава Свирки

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    За Тиквите или за Кратуните да гласувами?
  • 24 незнайко

    1 1 Отговор
    Днес е 9 - септември , защо няма статии за този ден ?
  • 25 Доган Продава Свирки

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "така е":

    А защо пък да не се дадат под формата на необезпечени кредити?
  • 26 От 10 години ни надуват главите, че

    3 0 Отговор
    се борели с купени гласове, днеска по радиото чух, че на един адрес в едно село са регистрирани 1300 човека, а хората които са живеели там са починали, какво ще ми говорят за честни избори. Нима никой до сега не е видял това!?

    Коментиран от #29

  • 27 Ван дер Любе

    4 0 Отговор
    Тъй като едно от нещата, които се повтарят като рефрен непрекъснато е, че купуването на гласове е престъпление, ще се радваме да бъдат хванати партиите, които купуват гласове като ДПС, ГЕРБ, БСП и други. Да бъдат глобени солидно и да им се махнат купените гласове. Да видим адекватни мерки в тази посока. Иначе Борисов с неговите 15 миларда, откраднати през времето на управление, може да издържа 5-6 Мата Хари, три библиотеки с кюлчета и пак да купува гласове за първото място.
  • 28 Общо взето

    4 0 Отговор
    отново пари на вятъра.
  • 29 Гешев

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "От 10 години ни надуват главите, че":

    Сега тези 1500 души трябва да платят за смет по 500 лева и т.н.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол