9 Септември, 2024 20:41 4 330 50

Андрей Райчев: Драмата на Нинова и Пеевски няма да има никакво значение, ако на изборите се явят едва 4 милиона българи

  • андрей райчев-
  • драми-
  • делян пеевски-
  • корнелия нинова-
  • избори-
  • 4 милиона българи

„На дадения етап е изключително важно да кажем, че ДПС на Доган като че ли ще спечели битката с ДПС на Пеевски. Това е така, защото ЦИК спази буквата на закона. Всичко е много динамично. Изглежда, че Доган е с една крачка пред Пеевски", коментира социологът Слави Василев

Андрей Райчев: Драмата на Нинова и Пеевски няма да има никакво значение, ако на изборите се явят едва 4 милиона българи - 1
Снимка: Нова телевизия

Нашите политически лидери се държат пропагандно. Абсурдът е много голям. Най-активен е г-н Пеевски в говоренето си срещу Радев, на второ място е това на ПП-ДБ за Пеевски, Борисов не говори за никого. ДПС и БСП говорят за регистрациите, а "Възраждане" си ги знаем. Това заяви социологът Андрей Райчев в предаването „Лице в лице” по bTV, цитиран от novini.bg.

Защо Пеевски напада Радев, който не участва в изборите? Защото вее онова знаме, с което ще се обърне после и ще каже: Хайде момчета, да правим правителство! А тези, за които се вее това знаме всичко искат, но не и да управляват с Пеевски. Той се бие с Радев, за да се съюзи с тези, които се бият срещу него. Разковничето е Борисов, но той мълчи, посочи той.

„На дадения етап е изключително важно да кажем, че ДПС на Доган като че ли ще спечели битката с ДПС на Пеевски. Това е така, защото ЦИК спази буквата на закона. Всичко е много динамично. Изглежда, че Доган е с една крачка пред Пеевски. Разпадът на партиите, на който ние сме свидетели е вследствие на нефункциониращата политическа система. Този очистителен процес може да се окаже здравословен”, смята политологът Слави Василев.
По думите на Андрей Райчев двете ДПС-та трябва да премерят сили на избори. „Докато Доган е жив той няма да води етнически разложителна политика, нито ще подчини българските турци на исляма, нито ще подчини българските турци на Анкара - в това съм убеден. Това е дреболия в сравнение на това как ще изглежда нашето правителство. Всичко зависи от победителя Борисов”, заяви той.

„За Борисов е по-важно Тръмп да спечели президентските избори в САЩ. Всички Магнитски изпълнения бяха около газопровода и транзита на руска газ”, подчерта Райчев.

Слави Василев се съгласи с тази теза.

„Представете си ПП-ДБ дали могат да участват в едно правителство с Пеевски? Той през цялото време вее едно такова знаме и всичко зависи от Борисов. На 6 на обед Борисов ще започне да мисли за политическата ситуация, а и вече ще е ясно кой печели в САЩ. Той не може да си позволи още веднъж да няма избори, защото ГЕРБ ще загине. Не казвам, че няма да влезе в парламента, но ще загуби доминацията си”, обясни социологът.

Това, което стана в БСП всички хора в ляво го очакваха. Много хора искаха Корнелия Нинова да си замине. Левицата без Нинова има по-големи шансове, отколкото с Нинова”, смята Василев.

„Цялата драма на Нинова и Пеевски няма да има никакво значение, ако на изборите се явят едва 4 милиона българи. Общото между ДПС и БСП е не само, че се цепят, а че го правят дълбоко, на идейна основа. Битката е строго лична. Става дума за власт и за това кой е прав”, заяви още Райчев.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Че то

    26 1 Отговор
    повече не останаха !
  • 2 Масово няма да се гласува.

    36 7 Отговор
    ГЕРБ ще си купят изборите. И пак с Пеевски.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ТаУмВзе

    22 5 Отговор
    Приключили сме Вчера бре, ква драма да е, че 2ма Безродници ще ни Крадът по малко! То вече нема жив Матрял на територията, от когото да се Щави бре. Хахахаха За десерт, Война срещу Русия де. Добре е и няма да се оправи.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ами сега

    12 1 Отговор
    Като си пееш Пенке ле , кой ли те слуша?

    Коментиран от #31

  • 7 Боруна Лом

    15 1 Отговор
    АБЕ КАТ ИЛе ТО ТОЛКОВА ХОРА ИМА В БЪЛГАРИЯ
  • 8 .......

    34 4 Отговор
    4 милиона? Б а с и оптимиста, най-много 1-1,2 милиона, там купените, бабите и дедовците от клубовете на пенисонера, партийните членове, държавната администрация, 30-те фирми на Бойко с техните работници, 100-150 откачени русофила/русофоба и 10-те души реално гласуващи по убеждение 😃 😃 😃
  • 9 Стойко

    16 14 Отговор
    Кой казал ? Я пак ? Че като че ли ДПС на Доган като че ли щял да спечели регистрацията ? Кой а? Слави Василев - съветника на каyна Радев и син на Васил Василев агента на 6-ти отдел на ДС и доносник? Който водеше шествията на Радев ? Кой все още кани подобни подлоги в телевизиите?
  • 10 🎃+🐷+👮=🇹🇷🗳️

    13 3 Отговор
    ако от 6 млн, 4 млн са българи, другите кви са ?

    Коментиран от #18

  • 11 ти луд ли си ?

    18 2 Отговор
    от тая демокрация сме толкова общо
  • 12 стрел☢️к

    17 5 Отговор
    и кат се явя за кого да гласувам? и негласуването е гласуване

    Коментиран от #19

  • 13 Боздуган

    18 0 Отговор
    Милионер, капацитет уж, а с визия на персонаж от филма Планетата на маймуните. Тия 4 милиона са колосална лъжа.
  • 14 Мнение

    23 0 Отговор
    Много вожд, малко индианец. Райчев къде ги видя 4 милиона избиратели?!? Май ние сме 6 млн. барабар с бебетата.

    Коментиран от #24

  • 15 Р. Овч

    16 1 Отговор
    Абе къде се покри Кирил Домусчиев? Липсва в публичното пространство.

    Коментиран от #20

  • 16 ох горкия

    21 1 Отговор
    какви ти 4 милиона те 2 не гласуват ти за 4 бълнуваш?!?!?!?
  • 17 Гост

    19 0 Отговор
    Какви 4 млн избиратели, бълнува тоя 4и4ак? Ако преброят над 1 млн бюлетини трябва да черпят.
  • 18 факт

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "🎃+🐷+👮=🇹🇷🗳️":

    умрели бе на списък
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 оня с коня

    8 9 Отговор
    Политологът Райчев по типично негов САМОБИТЕН начин решава,че борисов има предпочитания към Тръмп.Ама що така мислиш бе Чожум и де ти са Аргументите - ББ ли ти каза това?По нататък за по-атрактивно райчев вкарва КАТАСТРОФИЧЕСКО Тълкувание на нещата ВЦЕПЕНЯВАЙКИ ГЕРБ и Лидера й че ако и на следващите Избори няма редовно Правителство,Партията ще "загине".И понеже досега май това са Седмите поред Избори след изтичане на Редовния Мандат на ГЕРБ,КАК ТАКА досега ГЕРБ не загина,а точно осмите избори ще са фатални?Разгеле към края на пророкуването си райчев се поуспокоява и уточнява че ГЕРБ ще влязат в НС,,но ще загубят Доминацията си.А КОЙ бе Райчев ще доминира на тяхно място,след като ТРАДИЦИОННО партията е с около 8-9 Процента Преднина пред Вторите,независимо кои са?Нейсе - тъй си баба знае,тъй си бае.

    Коментиран от #22

  • 22 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "оня с коня":

    Забавно е, когато гепаджийте се раздвояват между любимата си партия и нейният 3ад0кеански г0сп0дар, който не споделя пр0укр0 настроенията им.
  • 23 икйхгф

    8 3 Отговор
    Псе краставо, за да гласуват 4млн. у вашата дупка е нужна 70% избирателна активност, а такава у дупката ви НИКОГА не е имало... Добре де, може би за избора на ВНС е имало 70+% активност... Сега пак ще отидат пряко сили 2,2млн. да гласуват като поне 1,6млн. от тях ще са купен, етнически и корпоративен вот
  • 24 Р. Овч

    13 1 Отговор

    До коментар #14 от "Мнение":

    ЦИК могат да направя така, че да гласуват 10 милиона. Тези циркове не са случайни!
  • 25 Р. Овч

    2 0 Отговор
    На парламентарните избори партията на Бойко Борисов е получила подкрепата на 530 602 души (24.7% от гласовете). На второ място се нарежда ДПС с 366 562 гласа (17.07%). Трета е "Продължаваме промяната - Демократична България" с 307 848 гласа (14.33%). Четвърта е "Възраждане" с 295 915 гласа (13.78%). За петата БСП са гласували 151 557 души (7.06%). "Има такъв народ" е била изборът на 127 986 души (5.96%). За новата партия "Величие" са гласували 99 852 души (4.65%). Това са партиите, които влизат в 50-ото Народно събрание.
  • 26 Р. Овч

    4 0 Отговор
    На евроизборите ГЕРБ е спечелила 473 994 гласа (23.54% от гласовете). Втора е отново ДПС 295 052 гласа (14.66%). На трето място е "Продължаваме промяната - Демократична България" с 290 792 гласа (14.44%). "Възраждане" е четвърта с 281 439 гласа (13.98%). Пета е БСП със 141 175 гласа (7.01%). "Има такъв народ" е шеста със 121 573 гласа (6.04%). "Величие" събира 81 933 гласа (4.07%), които няма да са ѝ достатъчни да изпрати депутат в Европейския парламент.
  • 27 Р. Овч

    3 0 Отговор
    нещо да ви прави впечатление
  • 28 Демокрация и демагогия

    11 1 Отговор
    Какви 4 милиона, на нагласени избори, никой нормален човек не ходи да гласува. Дори всички цигани, турци и помаци да гласуват, пак няма да има и два милиона. Следващите избори се очертават, освен като купени и нагласени, и като нелигитимни, поради мижав интерес.
  • 29 Р. Овч

    2 0 Отговор
    По 60 000 разлика на ГЕРБ и ДПС
  • 30 Добре

    7 0 Отговор
    Ако се явят 2 милиона. За 4 млн трябва да те е ударила шайбата.
  • 31 Ясемин А Чатлъ

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ами сега":

    Няма драма, няма трагедия. Читаво Правителство преди 25.02.2025 не чакай български народеее...
  • 32 Колегата

    7 1 Отговор
    Райчев вещае, а не анализира социологически. Не разбирам защо го наричат социолог. И дори не вещае, а гледа на боб.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Да,бе

    12 0 Отговор
    Какви 4 милиона българи,бе райчиффф..То в галактиката няма вече толкова българи.Убихте си народа,паразити!

    Коментиран от #40

  • 35 Бай иван

    6 1 Отговор
    Ако никой не гласува няма как да разпредилят по ,2 лв... На. Глас
    ,...колко ли печелят???????
  • 36 Буха ха

    4 1 Отговор
    Социолозите смятат че ЦИК е спазила буквата на закона, юристите са на друго мнение.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Р. Овч

    3 1 Отговор
    Справка от последните избори показва, че от чужбина ГЕРБ и ДПС са получили по 60 000 гласа в повече на парламентарните избори от тези за Евро-парламент. В чужбина обаче не може да се гласува за Евро парламент. Та излиза че за ГЕРБ и ДПС от чужбина са гласували ???
  • 39 Р. Овч

    2 1 Отговор
    Справка от последните избори показва, че от чужбина ГЕРБ и ДПС са получили по 60 000 гласа в повече на парламентарните избори от тези за Евро-парламент. В чужбина обаче не може да се гласува за Евро парламент. Та излиза че са получили и още по 60 000 гласа на парламентарните избори от чужбина.
  • 40 Р. Овч

    5 1 Отговор

    До коментар #34 от "Да,бе":

    ЦИК могат да изкарат 4 000 000 гласа от чужбина и 2 000 000 от България.
  • 41 Мизерна

    6 2 Отговор
    скапана, долна, крадлива държава
  • 42 Яяяяя

    4 1 Отговор
    Моля, кажете на Галя да прати един губернатор, че вместо на работа, ходим само на избори. Вече не, стига толкова
  • 43 Фмфк

    0 0 Отговор
    Грешка 3

    Коментиран от #44

  • 44 Ясемин А. Чатлъ

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Фмфк":

    Error 404 - компютърна дигитална грешка в Appache 2.0 на Майкрософт. Няма сигурност, с други думи казано.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 виза недялкова

    3 2 Отговор
    андрей,
    толкова пъти ти казах че избиратеите в територията са преко сили 3 000 000 души
    и 80 % са дебили Според Иво Христов.
    останалите 20% гласуват за ГЕРБ.
    Това показват резултатите
  • 47 Каза го много точно.

    4 1 Отговор
    При 90% негласуващи … явно в гробищен парк има машини с Wi-Fi ….
  • 48 Луд

    1 0 Отговор
    Какви 4 милиона те 1 милион да са трябва да се рдват.
  • 49 Бай село

    0 0 Отговор
    Славчо Мраза
  • 50 Ужас

    0 0 Отговор
    Тоя безсрамник пропагандист още ли пълзи из пропагандните студя и фантазира за политика?
    Наораво си сменям канала, ка то му видя кремълската физиономия😂😂😂
    Нинова трябва да бъде съдена! Какво чакате?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол