11 Септември, 2024 22:03 2 009 22

Боряна Димитрова: Борисов усеща сериозния проблем пред ГЕРБ– да печели избори, но да не получава подкрепа за кабинет

  • боряна димитрова-
  • бойко борисов-
  • герб-
  • проблем-
  • избори-
  • подкрепа-
  • кабинет

"Има значение кой ще се яви с наименованието ДПС, тъй като то има символно значение – ползвано е вече толкова много години, а партията заедно с БСП, е единствената, присъстваща в българския парламент от началото на прехода", коментира социологът

Боряна Димитрова: Борисов усеща сериозния проблем пред ГЕРБ– да печели избори, но да не получава подкрепа за кабинет - 1
Снимка: bTV

Очакваме известно отдръпване от ДПС в различните му формати, в които ще се яви на изборите, заяви социологът Боряна Димитрова от „Алфа Рисърч“ в ефира на bTV, цитирана от novini.bg.

Тя уточни, че преди да е известен окончателният вид, в който крилата на партията около Делян Пеевски и Ахмед Доган ще се явят на изборите, няма как да бъде направено проучване за електорална подкрепа. Отчете обаче, че по места хората коментират проблемите в партията.

Димитрова подчерта, че има значение кой ще се яви с наименованието ДПС, тъй като то има символно значение – ползвано е вече толкова много години, а партията заедно с БСП, е единствената, присъстваща в българския парламент от началото на прехода. Засега този спор се печели от Делян Пеевски след днешното решение на Върховния административен съд да допусне коалицията с участие на ДПС до изборите, въпреки противното решение на ЦИК.
Димитрова очаква освен автентичния вот за ДПС обаче да има и принудителен, както и институционален, което ще е важен фактор за резултатите от изборите.

По повод предложението на Бойко Борисов предварително да се разбере кой с кого би се коалирал след изборите и да се направи „джентълменско споразумение“, Димитрова каза, че Борисов усеща сериозния проблем пред ГЕРБ – да печели избори, но да не получава подкрепа в парламента за правителство. Това, по думите ѝ, се усеща и от избирателите. Според нея обаче трябва да има предложения и от останалите партии.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прегръдката на Юда!

    17 2 Отговор
    Който се докосне до него изгаря...

    Окончателно.
  • 2 Леля Гошо

    21 3 Отговор
    Никой не иска да се коалира с Тулупа, защото той е символ на корупцията, простотията и целуването на ръка в Брюксел. От друга страна, ако той се оттегли, ГЕРБ е лидерска партия и ще се разпадне. Най добре да заминава при бай Ставри
  • 3 Макс

    21 3 Отговор
    Борисов е главният виновник за невъзможността да има стабилност и сигурност в НС , респективно в държавата. В желанието си да има все повече власт и пари , той се довери на Пеевски и развали сглобката . Това със сигурност ще бъде наказано от електората на ГЕРБ .

    Коментиран от #5

  • 4 Дупничанин

    15 2 Отговор
    Он е побъркан на тема власт. Та да мое да крадне. Чак към византийците се обърна от безсилие.
  • 5 хммм

    18 4 Отговор

    До коментар #3 от "Макс":

    Борисов, но и неговата долна тиква Главчев трябва да бъдат наказани на тези избори!
  • 6 Сопата

    16 2 Отговор
    Всеки, който се е докоснал до ГЕРБ и Боко после изчезва. Кой луд ще го направи ?
  • 7 граф Монте Кристо

    5 3 Отговор
    Какво му е толкова ценното в абревиатурата дпс,за българите определено носи негативен товар,шиши неслучайно е измислил друго име,а дпс си остава за доганистите със своя отрицателен заряд.
  • 8 граф Монте Кристо

    7 0 Отговор
    ББ накрая ще се реши на коалиция,предполагам с шиши,който постепенно ще излезе от сковаващата рамка на турската етническа партия,тя не му предлага никакви перспективи,просто щее привлече пълнежа на останалите десни партии,които губят почва под краката си.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 силав

    8 2 Отговор
    Как е възможно най простия пожарникар в републиката, да манипулира и разиграва с пиеските си цяла България? Тоя простия негодник ГЕРБ, дето лъже като сиганин, за джентълмени взе да говори? Тоя цървул дето е нагъвал филии с мас и дето трудно би могъл да се определи като умен, та точно тоя цървул за джентълмени взе да говори. А защо? Ами защото разбира че следващото му интервю може да е в затвора. Дори с купените сигани от махалите неможе да събере 470 хиляди гласа. От 1 милион вече е под 500 хиляди, като повече от половината са купени сигани. Разбира че без "бонус" или някаква друга схема, с бандата ГЕРБ е приключено и му остава да влезе в затвора и да му конфискуват чекмеджетата. Сега се оглежда за джентълмени тоя простия толуп. Само се чуди как да лъже. Слава на Господ Иисус Христос на изборите, ако масово гласуват българите, има шанс тоя и бандата му да влязат в затвора.
  • 12 Петър Георгиев

    4 1 Отговор
    Пеевски ще превземе герб .
  • 13 боко има невероятен

    8 2 Отговор
    природен инстинкт като куче, което надушва кога ще го бият. И се снишава, като другаря Т. Живков.
    Сега знае, че при това разслоение на ДПС и БСП (величавите не ги броя) въпрос на време е какво ще се случи и при ОПГ гроб. Това е неестествена вождистка партия, като коло боко НЕМА близо НИТО един човек. Нема боко, нема гроб. Боко знае поговорката - когато мечката играе в двора на съседите, ще дойде и при тебе.

    Коментиран от #15

  • 14 Хохо Бохо

    7 1 Отговор
    Това не е проблем на г-н Борисов , "печели избори, но не управлява".
    Това е проблем на българите - продължават да повтарят една и съща грешка, но очакват различен резултат.
    Продължават да не гласуват или гласуват за мафията и очакват нещо да се промени...

    Коментиран от #17

  • 15 Истината

    10 2 Отговор

    До коментар #13 от "боко има невероятен":

    БорисоФ Лъже, дори когато Лъже.
    Бoриcoв e пaтoлoгичeн Лъжeц, Крaдeц и Прecтъпник.
    Тoвa e бoлecтнo cъcтoяниe.
    Тoй дoри вeчe Нe мoжe дa рaзличи Иcтинaтa oт Лъжaтa !
    Тoй e eдинcтвeният в cвeтa Ocъдeн зa Лъжa прeмиeр! Cрaм зa Бългaрия, Cрaм зa EC.
  • 16 Налудник

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ку-ку":

    Предполагам, че говориш за ДОКАЗАНИЯ ОСЪЖДАН ЛЪЖЕЦ И КРАДЕЦ (и убиец - справка: Чакъра) Бойко Методиев Борисов. Дето за 12 години изтегли 467 милиарда? За него ли, викаш, щели да гласуват "повечето хора"? Или не съм те разбрал правилно?
  • 17 охо-боко

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "Хохо Бохо":

    Проблемът с негласуването на българите вече стана системен. Не е само от нежелание, а от отвращение и липсата на всякаква перспектива, подадена от кандидатите за лапане в парламента, но НЕМОЖЕЩИ да управляват и безкрайно лакоми.
    Лесно е да се укоряват българите за негласуване. Трудно и неприятно за тези, които ще го обяснят е защо се случва. Боко е създал бетонна схема на корупция в цялата страна - тя дори не се нарича така, това е уреждане на близките хора по прованса и силните на деня в София БЕЗ ГРАМ СЪВЕСТ и грижа за държавата!
  • 18 Ха ха ха ха ха

    7 3 Отговор
    Баце? Нещо Мата Хари, джипка, мачле??? Нема никой. Мъка, мъкаааааа
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 чурулик

    6 2 Отговор
    Б.Б. повече няма да управлява нито сам нито в коалиция. Дори да спечели изборите с 120%преднина. Никой няма да го остави- нито от изток, нито от запад.
  • 22 никога боко

    3 0 Отговор
    Никога повече правителство на боко!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол