13 Септември, 2024 09:49 1 528 30

Асен Василев: Борисов и ГЕРБ да не се крият по всякакви храсти, села и паланки

  • асен василев-
  • бойко борисов-
  • герб-
  • криене-
  • храсти-
  • села-
  • закони

"Искам да призова колегите от ГЕРБ в оставащото време на този парламент да приемем трите антикорупционни закона", коментира още бившият финансов министър

Асен Василев:  Борисов и ГЕРБ да не се крият по всякакви храсти, села и паланки - 1
Снимка: БГНЕС

"Искам да призова колегите от ГЕРБ в оставащото време на този парламент да приемем трите антикорупционни закона". Това заяви пред журналисти Асен Василев от ПП-ДБ, цитиран от novini.bg

Той апелира партията на Бойко Борисов да приеме законите по плана за възстановяване. В противен случай лидерът на ГЕРБ трябва да излезе и да каже: Тези закони ни притесняват, че като се приемат ще ни хванат за корупция. Или да каже, че е наистина за европейско развитие на България и ще приемем тези закони. Единият закон е този за подаване на сигнали, който бе приет, но от ГЕРБ сложили поправка ако сигналът е подаден за нарушение, извършено преди 2021 г. да няма защита. Ограничението трябва да се махне и подаващият сигнал да има защита.

С тези закони според Василев ще се отпушат парите за бързи влакове, хеликоптери, кабинети в училищата.

"Най-накрая тези 12 млрд., които чакаме, да дойдат, а не Борисов и ГЕРБ да ги блокират, защото ги е страх и да се крият по всякакви храсти, села и паланки", добави той.
От "Продължаваме промяната" искат да минат и прозрачните правила за избиране на хора в комисията за противодействие на корупцията.

"Да не са нареден мач, а да може и гражданските организации, да имат изслушване, и да бъде истински състезателен процес за този пост", уточни още той.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шефа

    32 23 Отговор
    Ето това е долен и гнусен пе......

    Коментиран от #3, #11

  • 2 ШАРЛАТАНИ !!!

    31 23 Отговор
    Коки , Кокиии ! Не ББ се крие - вие се криете , като плъхове , защото всеки ден излиза по нещо от нечуваните кражби , разсипии , предателства , мошеничества , колосални лъжи , бездария и извращения . Ако си мислите , че българите сме по късопаметни от канарчета и не помним какво причинихте на България - лъжете се . Най добре , бягай надалеч и без това си милиардер в зелено , благодарение на лековерието на някои наши сънародници .

    Коментиран от #16

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Даниел

    28 19 Отговор
    Истината е,че ГЕРБ не искат тези пари да стигнат до хората,тогава би се стигнало до независимост на голяма част от населението,а това е последното нещо което целят!
    Зависимостта в най-голяма степен е основната движеща сила на тази партия!
  • 5 Содом

    30 17 Отговор
    Кокорчо , ама недей така смело да предлагаш действия на Прокуратурата (да разпита пуделчето Тоби) , щото Тоби ако се разприказва и обясни не само за пачките , ами и какво си правил с него в леглото - Дружеството за защита на животните мигом ще те засъди .
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 пляс , пляс педалите - водно колело

    27 20 Отговор
    Много е забавно да се гледа , как леля Асен(а) се прави ... на мъж ! ПП. От сто негови думи - и стоте са лъжа , както обикновено .

    Коментиран от #26

  • 8 Това е добре

    21 16 Отговор
    Така трябва да се говори открито и ясно с конкретни решения. Това вади ГЕРБ от равновесие, особенно, когато стане въпрос за парични средства. Тези от ПП-ДБ е добре да започнат да говорят, а не да си мълчат и да си очакват времето за нова сглобка.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Майора

    18 16 Отговор
    Асенчо , не Борисов , а вие се криете заради нещата които излизат всеки ден от вашето уж сполучливо управление! Да не говорим , но до втръсване ще повтаряме за ала бала с машините , кеша , пудела с пачките и искането за овладяване службите и цялата власт в страната! Да не говорим за аферата в “Митници “ която е на твое пряко подчинение! Стига свалите лъжи , за нищо не ставате!

    Коментиран от #19, #21

  • 13 Миризлив пор

    20 12 Отговор
    Кога бойкотирахте ГЕРБ и стопирахте всичко се правихте на герои.сега от къв зор ги търсите? И те нямат нужда от вас!

    Коментиран от #22

  • 14 идва освобождението

    10 12 Отговор
    Герб да гласува антикорупционни закони ?Това означава да тръгне срещу себе си!
    Как ще стане това?
    Няма спасение...Възраждане, итн и бсп ...как се прави с тях нещо..
    България върви уверено към "руско освобождение ".
    След освобождението следва открити листове ...
    Че, ми ходите в Гърция,Турция и Европата пък и по света.!
    Хайде де!
  • 15 Бездомен

    13 2 Отговор
    Бойко и Пеевски са много популярни във велинградските села, където асфалтират селски пътища и пият кафе в сладкарницата.
  • 16 Дедо

    6 7 Отговор

    До коментар #2 от "ШАРЛАТАНИ !!!":

    То излизат много работи, ама колко от тях са верни...За тази цел има прокуратура и съд. Другото е: ...Една жена каза. Ако прокуратурата и съдът не работят, проблемът не са ПП, а един корпулентен господин и един друг, не толкова корпулентен, пишман футболист, бивш пишман министър-председател, бивш пишман кмет и др. все пишман длъжности. Иначе можем да пишем приказки от 1001 нощ по социалните и несоциалните медии.
  • 17 Нагъл измамник

    12 5 Отговор
    Нали забраниха джендърската пропаганда в училище. Защо тогава дават думата на този да пропагандира лъжи. Мразя някой да лъже нагло като Асен Василев. Заради този и останалите от продължаваме измамата България не е усвоила нищо от ЕС от както те са появиха в Парламента и безвъзвратно сме изгубили милиарда. Те спряха готовият план и не направиха нищо. Забранете му тази да говори и Прокуратурата и ДАНС да го разследват.
  • 18 Кирпич

    11 8 Отговор
    Много обичам да гледам и слушам когато политически некадърник виновен за нещо да набеждава и да се оправдава с други че не са му свършили работата

    Коментиран от #28

  • 19 Опааа къде си Унуфри

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Майора":

    Я, като си толкова честен, кажи, защо те уволниха от армията - дисциплинарно?
  • 20 българка

    7 12 Отговор
    Асен Василев е най-силната личност в ПП. Не е многословен, казва точните неща в точния момент и само той свърши наистина полезни неща за българите. Колкото и да го обиждат, истината е, че той превъзхожда болшинството политици.

    Коментиран от #23

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Живков

    6 4 Отговор

    До коментар #20 от "българка":

    Превъзхожда ги особено много в краденето Попитайте съдружника му във фирмата дето я продаде на китайците
  • 24 АСЕНЕ С КИРО СТЕ ЧАО

    4 3 Отговор
    НАПРАВЕТЕ СИ ДВАМКАТА ХАРАКИРО И ПОСЛЕ С ЛЕНЧЕТО ЗАЕДНО НА ПАРАПЕТА.

    Коментиран от #27

  • 25 Мале как си се оцъклил на снимката

    3 2 Отговор
    кажи честно къде забрави моркова а.
  • 26 На Дедо

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "пляс , пляс педалите - водно колело":

    Ще си по-точен ако, премахнеш водно колело.
  • 27 магнитуд

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "АСЕНЕ С КИРО СТЕ ЧАО":

    Пак си се размечтал...
  • 28 един

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Кирпич":

    Да ти кажа ли аз кво обичаш,обичаш да пишеш неверни неща и да ти броят едни кинти за това,или накратко казано обичаш на хляба мекото и на работата лекото,ей на това ви научи вашто БКП,на лъжи,кражби и калпазанлък!
  • 29 Защо

    2 1 Отговор
    Се чудите какво прави Тиквата,използва крамолите в двете ДПС и сега обикаля като въртоглава овца да привлича мюсюлманското население за избиратели,защото го е страх да не изпадне зад борда и да попадне в съда.Ще си строши менидкусите само и само да има повече избиратели.Ходи и клевети другите,нищо ново под слънцето.Скъп му е животеца на мутрата,че Шиши го държи на къса каишка с компромати.
  • 30 До Ком.12

    3 2 Отговор
    Нищо няма ,нямат данни за досъдебно производство.Митниците помнят и действат само с мафиота Борисов,още действат гьоловете му,паркингите му .Турция и Гърция заради тези частни фирми на Тиквата н искат да заобикалят частната граница на Борисов и Пеевски.Най -големите трафиканти.Затова му е забранено на Шиши да посещава Турция,заради контрабанда с цигари и оръжие.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол