14 Септември, 2024 15:19 3 042 31

Прокурор обяви една от версиите за авиокатастрофата в Пловдив

  • авиокатастрофа-
  • граф игнатиево-
  • прокурор-
  • христо анчев

Назначени са множество експертизи, вече се разпитват свидетели

Прокурор обяви една от версиите за авиокатастрофата в Пловдив - 1
Снимка: БГНЕС

Неправилно зададени команди от командния център е една от версиите, по които работи военно-окръжната прокуратура в Пловдив.

"Дали е пилотска грешка - човешка, или техническа, или неправилно зададени команди от командния център. Ако има грешка в командването, едва ли те ще ни съдействат изцяло. Тоест, ако има такъв момент, ще трябва да го установим по трудния начин. Така че няма да стане толкова бързо точната причина за инцидента“, коментира пред bTV Христо Анчев, военно-окръжен прокурор в Пловдив.

Назначени са множество експертизи, вече се разпитват свидетели, както и наземният персонал, подготвил и ръководил полета. От Долна Митрополия са изискани документите на разбилия се самолет.

„Черната кутия е намерена и по мнение на експертите, които разбират, тя общо взето е сравнително запазена и ще се разчете“, посочва Христо Анчев.

Въпреки че авиошоуто беше отменено, пред авиобазата от сутринта пристигат хора от страната и чужбина.

„Чухме за трагедията, всичко беше отменено, но вече бяхме платили за билетите. Дойдохме тук с надеждата да ни позволят да влезем в базата и да видим някои от самолетите“, казва Франк Норд, Нидерландия.

Видеозаписите, направени по време на фаталния полет, също са иззети, те ще помогнат за изяснявана на причината за инцидента, казват от прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не версия, а факт!

    34 10 Отговор
    Знак свише, вместо честване за 20 години НАТО, ще има траур за 20 години НАТО, защото където се появи НАТО, следват разрушения и смърт.

    Коментиран от #22

  • 2 Това е проблемът

    6 25 Отговор
    Българин е пилотирал
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гешеф

    6 0 Отговор
    моя шеф е феномен, правех каквото ми заповяда та и тея "прокурори" и те
  • 5 Тумбак с кремъклийка

    17 2 Отговор
    Шемети. Дали пари да гледат шоу летяща скраб. Типично натегачество пред НАТО на гол тумбак с чифте кремъклийки.
  • 6 оня с коня

    8 2 Отговор
    не ми е ясно какво значи "неправилно зададена" команда.Например се командва "Огън" което значи стрелба по врага но с каква Интензивност и какъв вид Муниции, решава Изпълнителят.Същото е и с командата "Атака:Означава "Нападение" да дали то ще е Директно или по Фланговете предвид заобикаляне на непреодолими препятствия/пропаст,дълбока река и т.н./ ,решава се от изпълнителите.В Самолета е имало Двама опитни пилоти със значителен опит и респективно "Военна мисъл",което предполага и "Изправяне" на командата,ако тя не е била перфектно зададена!

    Коментиран от #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 САЩ и бандата му НАТО

    7 8 Отговор
    Двама подготвени убийци по малко
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Сандо

    6 7 Отговор
    Козячета разбрахте ли - агента на Путин е бил в командния център.Отново издънихме натовската сигурност.ННо пък явно банкета за планираното тържество ще се състои при закрити врати.Нали кувертите са раздадени и гостите са на място?
  • 11 Най важния въпрос е

    3 5 Отговор
    Защо самолета е бил с двама пилота

    Коментиран от #18, #24

  • 12 Оня с магарето

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    Гледай поредицата "Разследване на самолетни катастрофи", поне за да ти стане ясно, че пилотирането на самолет не е като шофирането на мерцедес!

    Коментиран от #16

  • 13 Конспиратор

    9 0 Отговор
    Какви неправилни команди в реално време за шоу!? това не е военно учение. Изпълняват се поредица предварително планирани фигури. Вероятно за компенсиране впечатленията от античния авиопарк, са решили да впечатлят чужденците с умения за рисковани маневри на височина под пределната.
  • 14 Хан Ауспух

    3 4 Отговор
    Ай ся цяла седмица за туй ще дрънкат. Голям праз , случва се, да не се занимавали да висят в "армията" на държавна хранилка.
  • 15 Океан

    13 1 Отговор
    Призив към всички българи- проверявайте информацията в алтернативни и чуждоезични медии. Факти, както и много други медии в България изкривява обективната истина. Изкарват само частичната информация, за да формират определени внушения. Така е със всички медии у нас под чуждо влияние.

    Коментиран от #31

  • 16 оня с коня

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Оня с магарето":

    Не ме пращай да гледам сериали,а разсъждавай като средно-интелигентен Човек- Получена е Команда и ако тя е била НЕЯСНА,защо Екипажът не е поискал ДОУТОЧНЕНИЕ?Загадка е И ЩЕ СИ ОСТАНЕ каква е била Командата и изобщо имало ли е такава,но затова пилотите имат ГЛАВА на раменете си - ЗА ДА РАЗСЪЖДАВАТ!

    Коментиран от #25

  • 17 Дано другия път повече!!

    2 0 Отговор
    Хубаво ги подготвят в долна митрополия
  • 18 Защото не можи с трима

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Най важния въпрос е":

    ТОВА да не ти е мкс....
  • 19 Дупничанин

    2 2 Отговор
    "...но вече бяхме платили за билетите..."
    ----
    Нема ядове щом сте платили. То тия българите са у траур уж, ма да не ви пука. И един съвет: да не забравите да им честитите празника, за тех тва е почти като как е за вас национален празник. Даже им е още по-важен. Щото са колония.
  • 20 незнайко

    2 0 Отговор
    Защо няма нито един любителски запис в пространството ???

    Коментиран от #21

  • 21 незнайко

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "незнайко":

    Защото хората се страхуват от последици !!!
  • 22 Млъкни

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "Не версия, а факт!":

    Най-после, копейки! Безсрамни сте!
  • 23 Доротея

    2 2 Отговор
    Прокорора не знае какво говори! При Терзиев над морето нощем може да се говори за версия с неправилни команди, но тук никой няма да каже забийте се в полето под прав ъгъл! Изпълняват фигури, които са изпълнявали стотици пъти!
  • 24 Хохо Бохо

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "Най важния въпрос е":

    Ми защото е двуместен. Обикновенно двуместните военни самолети са с по двама пилоти
  • 25 Оня с магарето

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "оня с коня":

    Ако ти се мислиш за средноинтелигентен, определено пилотите са високоинтелигентни. Така че, едва ли при вертикално спускане с около 200 метра в секунда, са чакали УТОЧНЕНИЕ!
  • 26 Легислат

    0 0 Отговор
    Без да чета текста - Прокурор обявил "една от версиите" за катастрофата. Не трябва ли прокурорът да каже "основната версия", по която да се води следствието?
  • 27 13 минутен полет

    8 0 Отговор
    в петък 13!!! Умишлено неправилно зададени команди от командния център!!! Не ни правете на маймуни!!!! Целия свят може заблудите, не и нас!!! Летците бяха убити!!!
  • 28 Пецата

    2 0 Отговор
    Стига ни занимавахте с тея фуражки 🤣
  • 29 Деций

    1 1 Отговор
    Това е в резултат на грубо погазване на летателният план,и грешка при пилотирането.
  • 30 Причина

    3 0 Отговор
    Ясна не може двама инструктори на учебен самолет И кой точно го е управлявал Самолети на авиошоу летят с един пилот И то не учебни Тук малко като в приказката д 3 та глупаци дето натоварили магарето за да му скинат жилките
  • 31 Доверявайте се и на очите си.

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Океан":

    По една телевизия показаха видео преди разбиването. Самолетът се отправя директно към земята, без никакво отклонение като опит за излизане от този курс - и се виждат опитите за катапултиране.Я Явно пилотите са разбрали какво става и са се опитали да се спасят. По- скоро е технически пробле на скоро ремонтираната машина.Впрочем - кой е пилотирал?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове