Last news in Fakti

21 Март, 2014 08:14 3 093 0

Запушват София от седем места

  • задръстване-
  • софия

Преглед на печата

Само един от Карастоянови пробол Отвертката, разкрива в. „24 часа“

С много голяма вероятност може да се приеме, че смъртта на Николай Радев-Отвертката е причинена от малък сгъваем нож, носен от Николай Карастоянов, обяви Софийският апелативен съд. Известният стоматолог от Дупница д-р Владимир Карастоянов и синовете му Иван и Николай, анестезиолог в местната болница, изкараха 9 дни в ареста по обвинение, че са убили Отвертката, бивш бодигард на Братя Галеви. След двучасово заседание съдиите пуснаха срещу подписка Владимир и Иван, а Николай - под домашен арест. Той не бе на делото, защото е с кръвоизлив в болницата. Според прокуратурата Карастоянови нападнали Отвертката в заведението “Колата”. Отишли да му търсят сметка, защото той заплашил дъщерята на Николай Карастоянов – Владимира. Смъртта е настъпила само от една рана от 2 см в корема, причинена от нож”, мотивира се съдът.

Паника след слух, че убиецът Петко е избягал, донася в. „Труд“

Жителите на Велико Търново, Лясковец и Горна Оряховица изпаднаха в паника, след като плъзна слух, че убиецът на баретата Петко Петков е избягал от болницата.
Зловредната мълва тръгнала от социалната мрежа. Във фейсбук твърденията били подплатени и с фалшиво видео. Според мълвата, макар да бил окован с белезници за болничното легло, Петко успял да се измъкне, тъй като искал отмъщение. За щастие всичко се оказало "черна" шега, тъй като 53-годишният стрелец е в тежко състояние в реанимация с три огнестрелни рани в корема, с извадени бъбрек и част от червата. Той е под денонощна охрана от четирима въоръжени служители на "Съдебна охрана". От Окръжната прокуратура във Велико Търново отрекоха информацията за бягството на Петков и я окачествиха като недобросъвестно твърдение. Десетки търновци обаче звъняха на репортерските телефони.

Фен на Челси приюти майката на убиеца от Лясковец, пише в. „Стандарт“

Пасторът на Евангелската петдесятна църква в Горна Оряховица Христо Благинов не търси известност, не се появява по телевизията, но въпреки това целият град го познава. Преди години името му нашумя, след като спечели шестица от Тото 2 в първия тираж на 2012 г. Сумата е 207 000 лева и той я дари за изграждането на приют, който работи и сега. Без да подозира, приютът на пастора, наречен "Център Промяна", се оказа част от новината на седмицата, свързана със стрелбата в град Лясковец. Майката на Петко Петков - Стефка, бе настанена да нощува от полицаите точно тук, след като я пуснаха от ареста. "Никой не ни каза коя е тази жена, когато я доведоха вечерта, тя плачеше, беше по чехли и си личеше, че е разстроена. Хора в такова състояние приемаме всеки ден", разказва пасторът, който разбрал коя е жената едва на следващия ден.

Запушват София от седем места, предупреждава в. „Монитор“

За поредна година София ще се превърне в строителна площадка, а седем тапи ще запушат през следващият месец едни от най-натоварените пътни участъци. До края на март ще стартират ремонтите на булевардите „Цариградско шосе”, „Ботевградско шосе”, „Никола Мушанов” и „Овча купел”, а майстори вече работят на естакадите при Лъвов мост и Семинарията. За реконструкцията на значими улици и булеварди, мостове, подлези и строителството на нови естакади общината е предвидила 120 млн. лв. Ремонти ще се правят без спиране на движението. Още от края на февруари започна изграждането на кръговото кръстовище при Лъвов мост, а майсторите са затворили северното платно на бул. „Сливница”. Веднага след това ще се оправи и южното, а движението ще се прехвърли по готовото. Самият Лъвов мост ще бъде изцяло затворен в разгара на лятото за 50 дни.

Нашенци се изнасят в Перу за Гергьовден, твърди в. „Новинар“

Тузари масово резервират екскурзия до империята на инките в почивните дни през май, показа проверка. Две седмици с 12 нощувки в 3-звезден хотел в Перу излизат 2290 евро. В цената са включени самолетни билети, летищни такси, закуски. В пакета влизат още билети за влака от Олайтантамбо до Мачу Пикчу през Андите, двучасов тур с лодка покрай Балестовите острови, полет с малък самолет над фигурите в Наска, разходка с лодка по езерото Титикака, входовете на всички археологически паркове и музеи и екскурзовод. Туроператори уточниха, че вече имат събрани групи, които ще отпътуват за Перу на 29 април, като продължават да валят нови запитвания за офертата. Предпочитана дестинация за баровците тази година е и САЩ. 13 дни турове в Бостън, Ниагара, Чикаго, Ню Йорк, Филаделфия и Вашингтон излизат 3289 долара.

Президентът и депутатите минираха евроизборите, коментира в. „Сега“

Надпреварата между управляващи и опозиция за овладяване на новата Централна избирателна комисия (ЦИК) доведе до серия от правни абсурди, с решаването на които вероятно ще трябва да се нагърби Конституционният съд. За часове политиците успяха да сътворят един куп гафове, които биха могли да поставят под съмнение дори законността на предстоящите избори. Всичко започна с действията на президента Росен Плевнелиев, който вчера по обяд реши, че парламентарните сили не могат да се разберат за квотите в ЦИК и ги определи сам. Ползвайки собствена математика, Плевнелиев реши, че ГЕРБ трябва да има 6 редови членове на ЦИК, БСП - 5, "Атака" и ДПС - по 1. Изборният кодекс го задължи да даде по едно място на още две политически сили - НДСВ и Синята коалиция. Така Плевнелиев определи 15 от 19-те членове на ЦИК. 

Стефан Данаилов става лобист за здравеопазването, отбелязва в. „Преса“

В първия ден на пролетта Стефан Данаилов се завърна в парламента. На крака, с овации и прегръдки го посрещнаха колегите му депутати. Пред журналисти Ламбо разказа, че през четирите месеца, през които трябвало да пази дома си заради грипните вируси и отслабналия си имунитет, бързо отказал политическите предавания. „В ситуация, в която правиш преценка за живота си, виждаш колко е абсурдно всеки ден от сутрин до здрач да слушаш политики, препирни, остри конфликти. Осъзнаваш колко е по-добре да получаваш и да даваш положителна енергия“, коментира актьорът. Той отново повтори, че хората в парламента затвърждавали усещането му, че видят ли трибуната, нещо им ставало. „Не знам кога ще го осъзнаят, не им пожелавам да се разболяват, но е хубаво от време на време да си правят равносметка“, даде безплатен съвет на колегите си Данаилов.

И малолетните вече взимат кокаин, констатира в. „Дума“

Разпространението на наркотици в малките населени места в Благоевградска област добива тревожна тенденция. Деца в началния курс, които са зависими от дрогата, вече са разпознаваеми и като пласьори. Продават на връстниците си в училищата марихуана, дори и кокаин. Това обяви председателят на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград д-р Теменужка Любенова вчера. Тя поиска неотложно да се създаде комитет за борба с разпространението на наркотични вещества в Благоевградско. Особено през последната година рязко е увеличен броят на наркоманите в малките населени места, като статистиката показва, че шестокласници и седмокласници вече шмъркат кокаин, каза д-р Любенова. "В Благоевград в средните училища и в университета идват млади хора от малки населени места, които вече употребяват наркотици, те самите често стават и дилъри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове