15 Септември, 2024 09:01 1 952 33

Георги Свиленски: Борисов и Пеевски най-накрая подчиниха БСП

  • георги свиленски-
  • бсп-
  • политика

Няма да участваме нито в други листи, нито в други партии, категоричен е социалистът. Седмица след вписването на Зафиров БСП стана „приемлив партньор“ за ГЕРБ – докато беше Нинова Борисов не смееше и да помисли да го каже. Социалистите са бесни от предателството

„Само седмица след вписването на Атанас Зафиров Борисов излезе и каза: “БСП е приемлив партньор”. Нещо, което преди не си е позволявал и да помисли да го каже.

Това заяви в предаването на Дарик радио “Стълбището“ народният представител от „БСП за България“ Георги Свиленски.

И добави:

„15 години, откакто Борисов управлява и 8 години, откакто Нинова е председател, Борисов не си е позволявал и да си помисли да го каже, че БСП може да е партньор. Винаги казваше – „имам решение на конгрес“, „те убиха дядо ми“, „вкараха ни в затвора“ и какви ли не глупости е говорил по адрес на БСП. Но сега, след вписването на Атанас Зафиров той каза – „БСП за нас са приемлив партньор“. Преди това пък председателят на парламентарната ни група Борислав Гуцанов заяви, че изпитва „уважение към ГЕРБ“, посочи Свиленски.

„Виждаме дългата ръка на Пеевски и в съдебното решение и в овладяването ръководството на БСП. Социалистите по места са бесни. Хората по места виждат предателството, което се извършва в момента, облечено под хубавия девиз на новото ляво – обединена левица, но в крайна сметка то е нито ново, нито ляво, а една прокарана линия на Пеевски и Борисов“, категоричен е Георги Свиленски.

По думите му Пеевски и Борисов дълги години са се борили да подчинят БСП и именно такава ще е ролята на партията в следващия парламент.

“Защото тези хора вече са длъжни на Пеевски и те трябва да си върнат дълга, а когато си зависим, когато дължиш - изпълняваш”.

По думите на Свиленски проблемът на Нинова и хората, които я подкрепят е, че са независими. Запитан какво означава, социалистът даде пример – да можеш да гласуваш, така както прецениш. А не да излезеш от залата при гласуване или да натиснеш „за“, когато правилното решение е „против“. „С това Нинова се бореше. Моралът е да бъдеш последователен, особено, когато след теб вървят хора, защото там, в парламента ти представляваш тях“.

„Хора без морал овладяха ръководството на БСП“, заяви Свиленски като подчерта: „Ние с Иван Ченчев не сме били в ръководството, тези, които сега я обвиняват, подготвяха решенията – Зафиров по коалиционната политика, Гуцанов - по организационната, Вигенин - по международната. И не знам как днес ходят между хората. Защото, когато искаш нещо ново, казваш: да, провалихме се, хайде да отстъпим всички крачка назад и да дойдат младите. А те, след като Нинова подаде оставка, се сбиха кой да седне на стола й“, коментира социалистът.

Свиленски бе категоричен: „Няма да участваме нито в други листи, нито в други партии. Аз съм член на БСП. Това, че едно ръководство е решило по служебен начин да ме елиминира е негово решение. Да си проведат предизборната кампания, аз няма как да съдействам на ръководство, което ще вкара парламентарна група, която ще обслужва Борисов и Пеевски. Ние за 2 дни събрахме 10 000 подписа за регистрацията – доказателство, че хората искат чисто БСП“, посочи той.

В разговора за политическото бъдеще Свиленски посочи: „Виждам желание у хората за нещо ляво, но не това ляво - зависимо и подчинено. Като минат изборите, ще видим какво мислят нашите другари“.

„Когато предлагаш закони, много пъти те са полезни за обществото, но носят електорален срив за партията или критики. Това коментира Свиленски във връзка със закона за ЛГБТ пропагандата, който наскоро парламентът прие.

„Наказателният кодекс - когато приехме да се конфискуват автомобилите на пияни и дрогирани шофьори, вносители бяхме ние от БСП, аз бях председател на транспортна комисия. Колко критики имаше, обиколиха всички медии, всякакви специалисти, псевдо и не псевдо. Фактите обаче показаха, че рязко спаднаха случаите и това не го казва Георги Свиленски, а го казват от Министерство на транспорта”, заяви социалистът.

Според Свиленски със закона за ЛГБТ пропагандата е същото – “може да загубим няколко десетки-стотни електорален риск, но да спасим децата”, коментира той. По думите му критиките сред българското общество са, тъй като “още не ни е дошло, не сме го осъзнали като проблем, но го има”.

“Вие видяхте на Олимпиада. Недопустимо е сега, няма какво да си говорим, това не може да бъде откриването на Олимпиада, с тази демонстрация, пропаганда на какви ли не – мъже, жени и… нещо друго. Свобода, хубаво, никой не казва нищо, нека да има равенство, не сме против това, но след 18 години. Децата да ги оставете сами да си пораснат и след като станат големи, тогава да си избират. Тази хормонална терапия, която се налага, е изключително опасна, по думите на специалистите. И пак казвам – ако не е имало голям проблем, защо е тая голяма съпротива?”, заяви Свиленски.

Социалистът добави: „Няма как да приема, че прогресивното ляво е да защитаваш, че има 42 пола и аз да съм член на партия, която да защитава това. Като виждам реакцията, вероятно сме засегнали нечии интереси“.

В разговора за политиците и доверието: „Хубаво е в предизборната кампания политиците като идват в студио като вашето да заявяват позициите си. Ясно, точно. Позиция за това с кого ще управляват, например. А не, вчера слушам г-н Зафиров се върти – „ние ще чакаме народът да ни подреди“. Защо се въртиш, кажи че Борисов те е поканил в правителство и ти искаш да участваш в правителство с ГЕРБ. Какво се криеш? Кажи кой си и ако имаш подкрепа – върви по пътя, който ти е даден. Като не те подкрепят – оставаш в къщи“, реагира Свиленски.

За решението на съда по лидерското дело в БСП: „Голямата битка, която БСП води в годините е срещу паралелната държава. Сега я видяхме с очите си през съдебната система, през регистрация или дерегистрация на партии. По вземането на решения. По нашия случай – един и същ казус, През 2022 съдът казва, че оставката на Нинова трябва да бъде констатирана на конгрес и тя е председател и 1 година и 8 месеца по-късно същият ВКС казва, че оставката не трябва да бъде констатирана на конгрес. Е, как да има доверие в обществото? Това отвращава“, заключи Георги Свиленски.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    34 11 Отговор
    Свиленски , всички от последните 35 години сте боклуци за затвора ! И нови , и стари , без изключение !
  • 2 Сите

    26 7 Отговор
    сте от едно котило - на БКП !
  • 3 дон Вито

    22 10 Отговор
    Борисов бил казал, че можел да управлява с комунягите ( а колко рева за дядо си Помним ), и това било доказателство, че комунягите били под дългата му ръка.
    Логика и чудо!!!
    Вземи единия, удари другия, пълна леш.

    Коментиран от #6

  • 4 РЕАЛИСТ

    17 16 Отговор
    Прав си е човекът. Сега спокойно ще се подпише Истанбулската конвенция, щото само Нинова я спираше. Ще пращаме оръжие бол за Украйна. Русия обаче вчера заяви, че ще удря складове в България, Полша и Румъния. Онова летище в Графа ще бъде изпепелено и язък за милионите за реконструкция.
  • 5 БСП на

    20 12 Отговор
    Нинова беше съпътстващи продукт на проекта Борисов, наложен отвън със затихващи функции.
  • 6 При

    20 3 Отговор

    До коментар #3 от "дон Вито":

    това дядото е линчуван от съселяни , върнали се от войната , защото закачал булките им ! Тя и една стругарка рева из студията за "дядо си" , бил убит от комунистите , а човекът не ѝ е никакъв дядо ! Човек от селото ѝ .
  • 7 Тредстоун

    18 8 Отговор
    Абе какви са тия глупости бе , кой въобще вече ви има за фактор , шепа човечета които утре може и толкова да не са , вие сте нищо , какъв Борисов , какъв Пеевски , никой не го е еня за вас , стига сте ревали... другари
  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    20 5 Отговор
    Буци и Шиши не са създали НИЩО, но са РАЗРУШИТЕЛИ от класа ‼️
    Буци разруши ДЕСЕТИНА партии до които се докосна, а Шиши ДЕСЕТКИ фирми които си хареса‼️

    Коментиран от #13

  • 9 Георги

    11 9 Отговор
    БСП и ДПС НЕЗАВИСИМО ПОД КАКВА ФОРМА И ИМЕНА НЕ ТРЯБВА ДА УЧАСТВАТ В ИЗБОРИ , ИЗТЪРКАНИ СТЕ ВЕЧЕ!
  • 10 Тома

    12 6 Отговор
    Че тиквата и мамута не са ли издънки на бкп-бсп тоест мафията
  • 11 778

    14 6 Отговор
    Никой не се интересува от БСП!
  • 12 Бай село

    13 5 Отговор
    Абе ти бе ти жена си не можа да оправиш партията ще оправиш.
  • 13 Тредстоун

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Тия десетина партии са под един знаменател , паразити , от типа еднодневки ... , такива като юрущ на болен , оная на барака , тая на чалгата ...и други знайни и незнайни изпразнени от съдържание тайфи организирали се в партийка за да цицат субсидии ....
  • 14 стоян

    13 5 Отговор
    Борисов виновен че на вас вече никой не ви вярва защото сте партията на олигарсите разграбили България чрез ,,масова,, приватизация за избрани другари - каква социална партия сте като всички сте милионери в тая партия
  • 15 мддаа

    10 6 Отговор
    Подчиниха главата ти!
  • 16 само луд би ги подкрепил

    10 5 Отговор
    Тез в сегашната им крайнодясна коалиция в БСП са по-грешни и от гербери,пепета,дебета и депесета взети заедно.
  • 17 Лалугер

    14 3 Отговор
    Да си го кажем честно,Свиленски,яд те е че повече няма да помиришеш парламента,губиш топлото депутатско кресло и 10 000лева заплатка.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ккк

    13 3 Отговор
    нито за Бсп ви бърка , нито за държавата, заплатките и далаверките ви секнаха и за това е този неистов вой
  • 20 Госあ

    9 4 Отговор
    тоо льольо води в класацията за най много глупости изречени за минута. бие даже киро простото и баце.кой социалист ше е бесен за шута на крушковската капиталистка ве ??? участвала рамо до рамо с мавъра в приватизацията и фалита на индустрията, дето плямпаше как ше праи икономика с бабите на пазара ! я бегай ве ! баце не я иска, иначе вече да се с намърдала у герб, както избега от сдс и отиде в бсп !
  • 21 Айде,айде,

    8 2 Отговор
    Само приказки.Всички сте един дол дренки,корумпирани до един.
  • 22 Смешник

    6 1 Отговор
    Г.ъ.зо.бли.зец
  • 23 Гост

    5 1 Отговор
    Всички сте подчинени (слуги) на банкянския и дебелия му ортак, а те са подчинени на други....там посолства. Картинката е кристална
  • 24 Да така е БСП на ГЕРБ и Пеевски

    7 1 Отговор
    То никой и няма да гласува за БСП повече при това мафиотско ръководство!
  • 25 Нямат срам,нямат мира

    7 0 Отговор
    Днес всички отцепници от БСП имат трибуна, допреди малко Корни, сега този, остава и третия глупак да ни сервират.
  • 26 Майора

    5 1 Отговор
    Що за морал Баджанак от теб , Корнелия и останалите , облагодетелствали се от РМП и разни афери! На вас все някой ви пречи , но не виждате че вината не е другите , а у вас! Още по лошо е че след като разби СДС отиваше и към разпад на БСП от Корнелия!
  • 27 Морски

    2 2 Отговор
    Прав е! Като знам, че новият лидер е моя град и какъв тъпън беше в училище нищо добро не е чака БСП. Но след като си са го харесали! Не съм фен на тази партия.
  • 28 Недкова

    3 1 Отговор
    Свиленски да престане да повтаря,като папал тъпотиите на Нинова.ГЕРБ та ГЕРБ.Бойко има политически усет и не случайно изръси това за джентълменското споразумение между партиите,като спомена и БСП.Нинова лапна въдицата,Свиленски и компания поддакват на кака.Нито дума за дружбата между Нинова и ПП-ДБ.Ще мълчи Нинова защото се напълниха с пари покрай Украйна но им се иска още и още.По престъпно управление България не е имала никога.Водещият Любенов в типичен стил с гласчето,като развалена флигорна задаваше удобни въпроси предварително договорени с Нинова и се стигна до нетърпимост за гледане и слушане.Нещо за Пеевски.Не.Радев,Станишев,Киро и т.н.до да му се повърне на човек.Само не разбирам флигорната защо залага на бита карта и толкова се вживява.Ясно е,че той само изпълнява и повтаря но нали БНТ е обществена,а не на Кошлуков,Нинова и подобни стари чанти мачкан лак.Нинова е никой вече.Да си отиде в Крушовица с Калоянчо и там да се радват на ценните си мисли за предстоящото им бляскаво политическо бъдеще🥴Да ама не.Всичко свърши др.Нинова и вие сте г-жа Никоя.По-добре все пак пред г-жа ЛЪЖА въпреки,че и днес бая лъжи изрекохте но кой ли ви слуша?
  • 29 Боже...

    1 0 Отговор
    На вас...все пеевски и борисов ви се привиждат...дъжд вали..пак са те...на баба ти куна от поликрайще и дошъл цикъла...пак са те...на нашите политици...все другите им виновни..
  • 30 Димитров

    0 0 Отговор
    Това са вътрешни борби в БСП. И двамата са тръгнали от тази партия и стискат червената карта в джоба си все още.
  • 31 Жалко за вас

    1 0 Отговор
    Не че не е прае, но с Нинова партията теъгна надолу, а и този сботаж сега не ви прави чест
  • 32 Сами си го направихте

    1 0 Отговор
    То с его и инат не става, а може би трябвле да намерите общ език с сруфите, вкл с Герб, вместо това теъгнахте да изключвате съпартийци
  • 33 Какво лошо от общо правителство

    1 0 Отговор
    С национално съгласие и приоритети, то и разединени не ставА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове