15 Септември, 2024 13:20 2 080 84

От ПП показаха джентълменското писмо до ГЕРБ

  • пп-
  • герб-
  • джентълменско писмо

Продължаващото отлагане и нежелание за приемане на тези актове поставя под риск влизането на 10 милиарда лева европейски средства в българската икономика

От ПП показаха джентълменското писмо до ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС

От пресцентъра на "Продължаваме промяната" разпространиха "джентълменското писмо", изпратено до ГЕРБ, в което настояват до края на този парламент да се приемат трите антикорупционни закона по ПВУ. Припомняме, че малко след изявлението на партията вчера, от ГЕРБ отказаха подобен тип диалог.

Ето какво гласи писмото:

"Уважаеми колеги от ГЕРБ,

Както знаете, още през октомври миналата година Народното събрание имаше пълна готовност да приеме три законодателни акта, които са нужни, за да получи България второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост. Продължаващото отлагане и нежелание за приемане на тези актове поставя под риск влизането на 10 милиарда лева европейски средства в българската икономика, забавя икономическия растеж и подобряването на различни сфери от живота на българите.

1. Закон за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения (внесен в 49-ото Народно събрание на 25 септември 2023 г. и в 50-ото Народно събрание на 21 юни 2024 г.).

С този закон защитаваме хора, които подават сигнали за корупция. Това, което ГЕРБ искаше, беше законът да важи за сигнали относно престъпления, извършени след март 2021 г., за да не засяга времето на управление на ГЕРБ. Европейската комисия обаче категорично подчерта, че такива ограничения са недопустими. Ето защо внесеният законопроект дава защита и на лица, подаващи сигнали за корупционни практики преди 2021 г.

2. Закон за несъстоятелност на физически лица (внесен в 48-ото Народно събрание на 4 ноември 2022 г., в 49-ото Народно събрание на 13 април 2023 г. и в 50-ото Народно събрание на 25 юли 2024 г.).

След над 12 години отлагане, в предходното Народно събрание този законопроект беше приет на първо четене и работна група от депутати и експерти от всички заинтересовани страни работи над 5 месеца по довършването му. Въпреки това не се стигна до гласуване на второ четене и България остана единствената страна в ЕС без подобен закон. Ние знаем, че партия ГЕРБ имаше разговори с колектори, както и с други участници във финансовите пазари, чиито интереси се засягат от законопроекта. Време е обаче да осъзнаете реалността - има много добросъвестни хора в България, които са в невъзможност да платят своите кредити и задължения и имат нужда от втори шанс. Не може български граждани до живот да бъдат тормозени от колекторски фирми, особено ако те реално няма как да изплатят своите задължения. Този закон е важен не само за да получим парите от Европа, а и за да дадем възможност на много български граждани да имат втори шанс, когато са били добросъвестни, но по различни причини не са успели да спечелят достатъчно пари за покриване на разходите си за живот.

3. Правила за попълване на състава на Комисията за противодействие на корупцията (внесени в 48-ото Народно събрание на 19 октомври 2022 г., в 49-ото Народно събрание на 26 април 2023 г. и в 50-ото Народно събрание на 28 юни 2024 г.).

Няма как да спрем кражбите и корупцията в България, ако нямаме работещ антикорупционен орган с независимо ръководство, което е прозрачно назначено. Вече поискахме оставката на сегашния и.ф. председател Антон Славчев, който е с изтекъл мандат, заради неефективната работа на комисията и заради политическата ѝ употреба. Не е нормално България да има най-много лица, санкционирани по глобалния закон "Магнитски" за корупция, и нито едно лице, осъдено за корупция у нас. Предполагаме, че приятелски отношения с г-н Пеевски и г-н Горанов може да ви спират да придвижим тези правила (които за последните 2 месеца дори не са разпределени на ресорната комисия в НС), но второто и последващите плащания на обща стойност 10 милиарда лева за българските граждани зависят от приемането на тези правила, одобрени и изработени съвместно с Европейската комисия.

Колеги, моля да ни информирате дали смятате да приемем тези законодателни актове, които коментираме от близо година и половина. Ако не ги приемем, се блокират средствата за: одобрените за саниране сгради; ново оборудване в болниците; ремонти и нови кабинети в над 100 училища; хеликоптерите за спешна медицинска помощ; бързи влакове за БДЖ; изграждането на индустриални паркове; подпомагане на бизнеса за закупуване на нови машини и много други необходими на България проекти за над 10 милиарда лева.

Алтернативата е да обявим на българските граждани и българския бизнес, че тези 10 милиарда лева няма да бъдат инвестирани в икономиката и хората в България - и това е цената, която България ще плати, за да запази своите корупционни практики.

Ние вярваме, че много от вас виждат не само нуждата от тяхното приемане, но и разбират вредите от огромното закъснение, с което се движим.
Обръщаме се първо към вас, тъй като придвижването на актовете зависи от председателите на водещите комисии и председателя на Народното събрание, които са от ГЕРБ

Надяваме се да имаме резултат в следващите дни.

С уважение,

Изпълнителен съвет
„Продължаваме Промяната“


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путинофил

    28 27 Отговор
    Защо русофилите не поискат 10 милиарда евро от путин за възстановяване!
    Не могу понять?

    Коментиран от #3, #15, #43, #70, #74

  • 2 да де

    27 19 Отговор
    Писмо от про100джентълмените до простия джентълмен от зайчарника.
  • 3 бг русофилЪ

    28 24 Отговор

    До коментар #1 от "Путинофил":

    Защото Ганя русофила иска да кара мерцедес, не иска масквич. Иска да шета из Европа, не иска в Маскалия. Защото все иска Европа да го възстановява в евро! Защото знае, че маскаля няма рубли и не дава! Защото Ганя си е Ганя, вари го, печи го!

    Коментиран от #18, #19

  • 4 Kaлпазанин

    30 10 Отговор
    Колко влюбено се взират един в друг ,и колко са сладки

    Коментиран от #14

  • 5 А бе

    42 9 Отговор
    Защо са му на Тиквата тези пари, като няма да може да ги открадне? На него не му пука за народа.
  • 6 бийвъс и бъдхед

    17 18 Отговор
    кирчо праскаш ли кукоряка ?
  • 7 БгТопИдиот🇧🇬

    27 13 Отговор
    Двамцата на кадрото като семейна снимка ако ЛГБТ-ата победят в световен мащаб.
  • 8 Гербер

    19 23 Отговор
    Ако зависи от ПП тези 10 милиарда лева ще ги изхарчат по безобразен начин!
  • 9 Хайде де

    26 5 Отговор
    Корупцията е движещата сила в територията, никога няма да бъдем нормална държава до изчезването си ... Няма кой да подкрепи истинска реална борба с корупцията... ПП просто искат да покажат,че битката засега е загубена защото няма воля за промяна
  • 10 Сглобка 2

    12 17 Отговор
    Манастирското писмо. Скапаняци.
  • 11 Българка

    22 14 Отговор
    Такааааааа. Какво не харесвате,българи, в предложените законопроекти? Разбрахте ли сега истинските причини, поради кото Борисов под натиск от Пеевски ни прати на предсрочни избори и не осъществи ротация? ОПГ ГЕРБ-ДПС иска да граби, безчинства безконтролно и над закона. Докато няма правораздаване, антикорупционни закони, прочистване, дори преосноваване на МВР ,ДАНС,ГДБОП,КПКОНПИ,ВСС, Прокуратура,Съд,регулатори, няма дая има равенство пред закона, няма да има осъдени от висшите етажи на властта последните 20 години. Напротив ще продължи разрухата, безчинството, грабенето
  • 12 Каквото

    22 9 Отговор
    и да им покажат на Гербавите , те нито джентълмени имат , нито истински политици , нито такива можещи и искащи доброто на България и на българските граждани ! Искат да гълтат както до сега милиардите от ЕС , които се отпускат не за тях , а за улесняване и подобряване на живота на народа ни !
  • 13 Ивелин Михайлов

    20 17 Отговор
    Това всъщност е джендърско писмо! 🤬

    Коментиран от #26

  • 14 Самовлюбени

    11 12 Отговор

    До коментар #4 от "Kaлпазанин":

    Тарикати.
  • 15 Икономист

    10 13 Отговор

    До коментар #1 от "Путинофил":

    Щото не плащаме на русия всяка година 2% от бвпто си като членска вноска

    Коментиран от #25, #34, #36

  • 16 а ла хулю фишер

    9 5 Отговор
    10 млрд. в иконоиката ???!!! Джентълменско - абсурд, абсурд, абсурд
  • 17 Здрасти

    9 8 Отговор
    Денков от ПП ли е, или от ДБ и на каква позиция е в партията?
  • 18 да де

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "бг русофилЪ":

    в начална форма е , можеш да се излекуваш

    Коментиран от #46

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Едно въпросче

    19 5 Отговор
    Защо служебното правителство взе 4.5 милиарда Евро НОВ държавен дълг преди една седмица? За какво са му на служебно правителство 9 милиарда лева?

    Коментиран от #50

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Мда

    25 8 Отговор
    Гербаджиите са толкова безочливи, че най-нагло заявяват, че не искат управлението им да бъде проверявано по сигнали, а проверките да са само след тяхното управление. С това сами си признават, че са крали.

    Коментиран от #28

  • 23 абе

    15 11 Отговор
    Не беше ли казал Радев че тези са шарлатани?

    Коментиран от #44

  • 24 Само 10 милиарда ли

    16 6 Отговор
    В икономиката нямат да влязат, но в някой джоб да. Страшно голямо крадене се задава. И още 15 милиарда дълг.
  • 25 И не им даваме кадрите си

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "Икономист":

    И не си унищожаваме селското стопанство и индустрията и не сме си отворили пазара за свинско от времето когато Стоичков е играл в Барселона.
  • 26 Мда

    6 10 Отговор

    До коментар #13 от "Ивелин Михайлов":

    Оригинален, като руска пералня, както винаги!
  • 27 0001

    10 7 Отговор
    Ако изчезне Лена за малко Асен е изгорел!
  • 28 ха ха

    7 3 Отговор

    До коментар #22 от "Мда":

    в това е "номера" да вършиш престъпления и сам да си събираш доказателствата за престъпната дейност , хем претъпкани сметки , хем работа за роднини на скъпо платени служебни места , и после държавата не била бандит , е каква е ?
  • 29 Наркос

    9 7 Отговор
    Сричащият канадец с пасивния ЛГТБ беладжия , молят тулупа от Банкя да крадат заедно.
  • 30 Майора

    12 8 Отговор
    По голяма корупция от кеша , пудела с пачките и искането за овладяване службите и цялата власт в страната от ПП има ли! И как може да се вярва на човек като Василев ощетил фирма с 15 млн паунда и предал софтуера на китайци! А защо не се споменава гуруто им Прокопиев? Те лобираха за хората по Магнитски в САЩ , а сенаторът лобирал за тях е осъден заради корупция!

    Коментиран от #32

  • 31 Едно време бай Тошо постоянно просеше

    3 10 Отговор
    от Брежнев, а сега неговият наследник Бойко иска кинти от Европа. Винаги гледаме да гепиме от някой кинти.
  • 32 0001

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Майора":

    Бензин???
  • 33 До кога ще ВИ ТЪРПИМ?

    7 7 Отговор
    Избирателите се наслушахме на празни приказки и празни обещания!
    Докато не изпълнявате това което пише на фасадата на Парламента "Съединението прави силата" и да не слагате червени линии Вашите партии ще си отидат завинаги!
    Нас не ни интересуват вашите партийни игрички,а да работите в интересите и благоденствието на българите!
    За да си прокарвате идеите трябва да участвате в управлението та макар и да сте последната дупка на кавала!
  • 34 бг русофилЪ

    3 11 Отговор

    До коментар #15 от "Икономист":

    добре де, нали си ги обичаме? Защо Големият брат не пусне някоя рубла на аванта?

    Коментиран от #41, #47

  • 35 Това е истината

    12 8 Отговор
    Този път тримата г.лупаци на Доньо Донев няма да могат отново да излъжат Борисов!Като спечели изборите и състави правителство само той ще отпуши европейските фондове и тия 10 милиарда лева ще дойдат в бюджета на България!

    Коментиран от #51

  • 36 Тези 2 %, колко процента са

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "Икономист":

    от всичките милиарди, които сме получили досега? И още искаме!
    Те такива са ни всичките "икономисти" и затова сме на тоя хал.

    Коментиран от #49

  • 37 Сталин

    6 5 Отговор
    Тия продажни фашисти що са на свобода тия требва да са на Ел стол
  • 38 Сър Хайванхоу

    7 5 Отговор
    Като ги гледам се сещам за един стар виц .
    - бабо защо имаш толкова много петли?
    - ааа, бабиното то петела е един, другите са джентълмени.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 хаха

    7 8 Отговор
    Хаха най големите джентълмени мошеници ще борят корупцията. Тези боклуци които разрушиха държавата с помощта на татко им ЛРадефф.
    Защита на доносници, а кои са най добрите? Питайте РАДАН КЪНЕВ, Кирето с платените поръчкови Стати в Политико.
    И ПОСЛЕДНО ДАЛИ КИРО, АСЕНКА И ДЕНКОФФ СА ДЖЕНТЪЛМЕНИ
  • 41 дъра бъра

    5 5 Отговор

    До коментар #34 от "бг русофилЪ":

    Да не мислиш че Европа ни дава пари ? Отпуска малка част от това което се събира от нейно име . Нали трябва голямата част да е за Европейските велможи .
  • 42 Перо

    3 2 Отговор
    “Джентълменски споразумения” между унтерменши!
  • 43 Мим33

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Путинофил":

    Защото мой човек вие сте блокирали търговията и санкционирате Путин,но по вярното е ,че сами санкционирате по този начин България и българите .Повече вреди за България отколкото за Русия.Понятнаааа....
  • 44 един

    3 4 Отговор

    До коментар #23 от "абе":

    Същите тези/дето ги посочваш/ казаха за Радев че е шарлатанин,спомняш ли си кой го каза?Николай Събев/министър на транспорта тогава/,по-повод на това че Радев излезе точно като шарлатанин с вдигнат юмрук пред Президенството/че и с Илияна Йотова/и яхна наготово протеста, след което си приписа прословутото "шарлатани" с което определение бе наречен лично той!
  • 45 Диана

    4 16 Отговор
    Доста популистки звучи това писмо - като се започне от лицемерното обръщение и се завърши с обявената от тях "алтернатива"...Истината е, че ПП доказаха безпределно ясно през своето управление къде и как потъват парите, за какво и защо се взимат нови заеми и страданието им днес е продиктувано явно от алчните джобове на тях и СИЕ, не от загриженост за процъфтяването на икономиката ни...Тези хора са чистокръвни крадци, които нямат място в политиката на страната! Дори родителката им /БСП/ се отрече от тях - не й пускат много, значи...Не случайни са напъните днес срещу "мутрите" / които отдавна не са мутри! / и от Радев и от цялата БСПарска клика! Тези хора знаят, че краят им се вижда и се борят със зъби и нокти да окрадат всичко възможно и колкото се може повече...В тази връзка аз просто не разбирам позицията на Бойко Борисов, който заявява че е готов на коалиция дори с БСП в момент, когато трябва да настъпи педала на скоростта по отстраняването им от политиката поради развращаването на цялата политическа обстановка у нас от тяхните партии. Тези хора не са политици, те са крадци - на пари, на идеи, на достойнства, на всичко...Те знаят само да си имплантират чужди лица за да могат да вилнеят и крадат под тези маски на воля...БСП трябва активно да се разобличава на всяка стъпка, всяка тяхна лъжа трябва да се осветява и демаскира за изстрадалият ни народ...Техният фалш е непоносим вече - ето в последната "Офанзива" на Любо Огнянов по Нова ТВ, Вигенин заяви ди

    Коментиран от #52

  • 46 Нее няма да може!

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "да де":

    Сам си задава въпроси и сам си отговаря, под различни имена! Просташкият стил го издава.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Кълчат пръсти

    4 4 Отговор
    Хленч за милост, че няма пари.
  • 49 Икономист

    5 2 Отговор

    До коментар #36 от "Тези 2 %, колко процента са":

    Дали сме много повече отколкото сме получили.. като за начало сме позволили техни вериги с техни стоки и сме им дали 3 милиона млади яничари безплатно
  • 50 Защо

    5 3 Отговор

    До коментар #20 от "Едно въпросче":

    За подарък на краварите, че долара губел.

    Коментиран от #72

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Диана

    1 13 Отговор

    До коментар #45 от "Диана":

    продължение Вигенин заяви директно за тежките разногласия в БСП, които обаче той щял да отмине защото важната е била победата на изборите, а това, което мислят хората там не е важно защото всичко ще се стопи пред блясъка на изборната победа, значи...Да... всички там искат властта и парите и никой не се интересува от човешкия фактор - той винаги може да се изманипулира, излъже...Партията на най-голямите капиталисти у нас се обявява днес за лява партия?!!! Хвърлят се сума ти средства от бюджета днес за "подпомагане" на тези, които те самите окрадоха, лишавайки икономиката от животоспасителни средства, само и само да излъжат хората и да вземат ВЛАСТТА, където вече разпределението им ще е напълно безпрепятствено...Тези хора съсипват Държавата и днес с престъпни закони, които да им позволяват кражбите, а какво ли ще стане ако се овластят...Не трябва това да се допуска! Не трябва опозицията да допуска да им се затворят очите и устата или като "Възраждане" да се пързалят по техните свирки, разчитайки на мотото "двама се бият трети печели" - никой не печели ако БСП печели! Не вярвайте на подобни мошеничества - Възраждане също са примитивни политици, виждат до носа си, но те достатъчно бързо се включиха в интригите на БСП, продължавайки заложеното от тях рушене на страната и държавата...Гласувайте за Герб - БСП се страхува явно от него щом хвърля всичките си амуниции срещу него, а това без съмнение е знак, че ГЕРБ е РАЗЛИЧЕН ОТ БСП, нещо което ни трябва точно се

    Коментиран от #54

  • 53 България изгоря с тия стари престъпници

    9 0 Отговор
    ВСИЧКИ ДО ЕДИН СА ЕКСКРЕМЕНТИ ! ПАК ЗА ПАРИ ГОВОРЯТ , ЗА КРАДЕНЕ !САМО БОЙКО ЩЕ КУПИ ВЛАСТТА И ЩЕ ОТКРАДНЕ ВСИЧКИ ПАРИ ! БЕЗ ВЪЖЕ НЯМА ДА СЕ СПАСИМ !
  • 54 Българка

    12 3 Отговор

    До коментар #52 от "Диана":

    Никога повече еднопартийно властване на ГЕРБ. Та точно ГЕРБ са отговорни за обири за милиарди, магистрали-убийци, рекет на бизнеси, беззаконие.

    Коментиран от #63

  • 55 Мафиотската Д-ва

    6 3 Отговор
    Престъпление е да вложиш милиарди европари в индустриалните паркове на криминалитета Прокофиев и обезлюдиш България.
    Престъпление е да санираш с европейски пари къщите вилите на партийния актив, а не да подпомогнеш всяко домакинство със слънчеви панели.
    Престъпление е да КРАДЕШ, анадънмо ЛЪЖЦИ И ЛОБИСТИ ОТ ппдб.
  • 56 Шумен

    4 2 Отговор
    Пак не разбрах
    Джендърско или джентълменско било писмото
  • 57 Диана

    2 13 Отговор

    До коментар #39 от "пламен":

    Без общи приказки, значи - иначе заприличваш на БСП! Кажи конкретно кога и как Баце-то ти се е интересувал от нещо такова, защото ако това е истина в момента, без съмнение той е в лапите на БСП - БСП само това могат: да манипулират, да намират слабото ти място и да те удрят точно там...Нормално е един ерген да се интересува от жени, особено когато те му се предлагат на тепсия от разни БСПарски канали...БСПарките умират да са Мата Хари, значи...Ето защо на Запад е толкова важно политикът да има здраво семейство, здрав гръб...Въпреки това, обаче, ББ си остава единственият претендент, с който се бори с всички средства БСП, а това говори кристално ясно че Бойко е СПОСОБЕН! Бойко е единственият изявен талантлив държавник у нас и той е истински трън в очите на БСПарите...Но...неслучайно държавниците по света са политици - той не е политик и ако е допуснал да падне в лапите на БСП отново, то ще да е само от това...Може би трябва да му помогнем все пак на този етап - държавата е важна за функционирането на всичко у нас...

    Коментиран от #73, #82

  • 58 Размисли

    7 3 Отговор
    Борисов няма лично интерес да се спрат кражбите! Как ще краде после, ако се докопа до властта? С какво ще пълни чекмеджетата?
  • 59 Колкото една

    2 2 Отговор
    Лека жена може да бъде джентълмен толкова и ПП, ДБ!
  • 60 Истината!!!

    12 3 Отговор
    Бойко Борисов саботира цяла България
    Бойко Борисов не иска Антикорупционен закон, иска човека да си имаме Корупция!
    Бойко Борисов от 2015 година НЕ иска да се гласува Антикорупционния закон и сега пак шикалкави, че било рано, било пребързано и тингири-минтири! 10 години и все се назландисва..
  • 61 Ирония

    13 1 Отговор
    Боко Тиквата го интересуват само шкафчета с пачки евраци, кюлчета злато и някоя Мата Хари да му прави еротичен масаж...къде го търсите вие за Закони?! Те не са му ингересни законите...
  • 62 Смях в залата!

    10 1 Отговор
    Дайте му торта Сахер на пожарникаря-бодигард и да мучи като неандерталец като му говорят чуждестранните политици, къде го търсите вие за закони и защо са й на България 10 милиарда, щом той не може да си напълни чекмеждето с тях и да спи по гол тумбак щастлив до тях!!!
  • 63 Диана

    3 11 Отговор

    До коментар #54 от "Българка":

    Разбира се, така ти говори БСП! Кой, кога и къде е доказал нещо подобно, моля? БСП с цялата си настървеност пуснаха разни картинки на чекмеджета и какви ли не "доказателства" за Бойко при стартиране на преврата си и нито едно от тези техни обвинения не беше доказано впоследствие! Без съмнение, във всяка лъжа има доза истина, и тя е само една : Герб се е борел с мафията БСП както може - с кражби на краденото от тях, със съсипване на бСПарски бизнеси /подпомагани от разни чанти с пари, изнасяни от ковчезницата, връзки - не случайно всички на ръководни длъжности са компроментирани, за да ги държат в подчинение!/...Само че ти гледаш много еднопосочно - колко фалита на способни бизнесмени, колко убийства на талантливи бизнесмени у нас направиха БСПарите?...Нали?! Грешката на Герб е че не говорят! Мълчат и действат доста примитивно, позволявайки на БСП да ги притиска в ъгъла...Те също не са политици, но са истински държавници, грижещи се за страната и нейните интереси...Няма как да имаме истински политици докато БСП и СИЕ върлуват в политиката - те съсипват всичко ценностно у нас, всичко талантливо, способно в политиката още преди жертвите им да са си отворили устата... БСП трябва да си отиде, тогава ще видим и истинското лице на Герб защото тогава вече няма как да се обясняват с борбата им срещу кражбите и издевателствата на БСП...Дотогава ние трябва да вярваме на Герб, нямаме друг избор ако искаме да продължим напред, според мен...

    Коментиран от #65

  • 64 Герб са корупцията у нас!

    12 3 Отговор
    Промените в Конституцията и гласуването на десетки закони беше нужно на България, за да вземе милиарди по Плана за възстановяване и устойчивост, защото България се нуждае от тази финансова инжекция. Това е уникален шанс да излезем по-силни от две годишната пандемия, да преобразим нашата икономика, да създадем възможности и работни места, да направим България по-екологосъобразна, по-цифровизирана и по-устойчива.
    Останаха 3 закона, а Бойко Борисов се е закучил като магаре на мост!

    Коментиран от #71, #77

  • 65 Хахаха

    10 2 Отговор

    До коментар #63 от "Диана":

    Картинките на чекмеджета ги пускаше Шиши Магнитсщи, за да рекетира Боко Тиквата! Затова го държи за "каъсиите" и Боко му козирува!

    Коментиран от #76

  • 66 #идиоти вън

    3 2 Отговор
    Това са Едни истински ДженДъРмени!!!!
  • 67 чичака

    0 1 Отговор
    "От пресцентъра на "Продължаваме промяната" разпространиха "дженДЪРското писмо".....
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Някой

    1 2 Отговор
    Няма как да има джентълменско споразумение от Джендъри и П3дали.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Диана

    0 11 Отговор

    До коментар #64 от "Герб са корупцията у нас!":

    Така ти представят положението БСП и СИЕ, значи...Иска им се много на ПП да се налапат с тези пари от Плана по възстановяване - Бойко най-добре знае това, работейки заедно с тях...А това няма да се отрази никак добре на Държавата - всички българи ще сме виновни за усвояването на средствата и всички ние ще се окажем некадърници тъй като те ще пропаднат по бездънните джобове на БСПарите...Това създава лош имидж, нежелание за сериозни бизнес и всякакви други взаимоотношения с нас...Разбира се, не мога да съм сигурна, че това е единствената причина за реакцията на Бойко, но съм уверена, че ако има още нещо, то ще е от този род...
  • 72 каква е тази глупост?

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "Защо":

    Държавата тегли 4.5 милиарда Евро заем от вътрешния пазар, а не от Америка.
  • 73 Дупничанин

    11 3 Отговор

    До коментар #57 от "Диана":

    Само за уточнение: за осъдения за клевета лъжец и панкрацкия автокрадец ли говориш?

    Коментиран от #79

  • 74 до фъши

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Путинофил":

    Цяла държава ви построихме и я окрадохте борците за демокрация-капитализъм.Повече от Русия нищо няма да видите на аванта.Американците да ви дават ма нещо нещат.

    Коментиран от #75

  • 75 глупости

    12 0 Отговор

    До коментар #74 от "до фъши":

    Народа я построихме, а червените барони я откраднахте и станахте върли капиталисти.
  • 76 Диана

    1 12 Отговор

    До коментар #65 от "Хахаха":

    Картинките с чекмеджетата бяха производство на БСП /Елена Йончева лично се похвали за участието си там/! Иначе Делян Пеевски и Бойко Борисов имат доста допирни точки, особено в това, че гледат в една посока /за България и нейното добро, значи/ и че са еднакво аполитични, т.е. не са политици - секат политиката с нож като халва, вместо да обработват мрамора там с длета, образно казано...Но Пеевски премина доста граници, според мен...
  • 77 Петър

    4 13 Отговор

    До коментар #64 от "Герб са корупцията у нас!":

    Другарю,
    Борисов не е на власт от близо 4 години!! През това време, ГЕРБ бяха унижавани, изчегъртвани и изолирани от другите партии! И пак побеждава ха на изборите! Да, избирателите им намалява, но пак и сега имат близо 70 депутати! Колко време през последните години на власт бяха Про100 Киро и Кокорчо - в служебни правителства и това на Дянков? В последното редовно правителство имаше само един човек на ГЕРБ - Габриел! Защо през тези 9 месеца на редовното правителство не приеха тези закони? Красивите и умните не подкрепиха ГЕРБ за редовно правителство след изборите за 50 НС, а сега им се молят да се приемат тези закони! Ми да се помолят на ДПС, БСП, ИТН и Възраждане, както и на независимите депутати. Отрепки!
  • 78 ПП са медийна партия

    4 3 Отговор
    ПП са първата структура в България създадена изцяло чрез корпоративна реклама. Нямат местни структури. Нямат програма. Нямат и електорат. Но са имали едни оари за здрава реклама преди изборите. Откъде ли дойдоха тези пари? Да не би случайно от откраднатите 65 милиона лева, които държавата даде за неосъществения проект за завода за германски електромобили в Ловеч? Завод няма, но и парите ги няма.
  • 79 Диана

    1 11 Отговор

    До коментар #73 от "Дупничанин":

    Не знам Бойко да е осъждан за клевета и да е крал автомобили...Та той е един от първите бизнесмени у нас с охранителна фирма точно за крадени коли! Колкото до клеветата, възможно е да е бил подведен от някой БСПарски шпионин и да си е платил за лековерието - иначе защо ще му е да клевети?! Той има цялата сила на публичност в свои ръце, а и честно казно клеветата е доста съмнително нещо у нас по наше време, т.е. сега - днес всеки си говори каквото му хрумне за всеки защото такива са ни законите още от времето на БСП, която сега се бори със зъби и нокти да завърне загубеното си положение в политиката - вчера Вигенин заяви при Любо Огнянов, че второто място в класациите след изборите било срам за БСП!...Срам за БСП е, че още е в политиката, но те не го разбират с покварените си души...
  • 80 Айде

    9 4 Отговор
    Излиза, че зорът е за европарите! Не е ясно какво ще съдържа третия закон срещу корупцията! Няма такъв вариант на независим антикорупционен орган, ако той се избира от партийните вождове от парламента! Така, че до тука! Не подкрепям никого!

    Коментиран от #81

  • 81 аз пък подкрепям ГЕРБ

    2 11 Отговор

    До коментар #80 от "Айде":

    ГЕРБ е единствената партия в България, на която цяло ЕС и дойде на крака за да я подкрепи миналите избори. По времето на ГЕРБ парите от ЕС се лееха като из ведро в България. Откакто не управлява ГЕРБ, няма и европари, а живеем на държавни заеми срещу лихва. Сигурно глупавите европейци не могат да намерят кой от новите умнокрасиви да ги открадне.
  • 82 Айде

    11 4 Отговор

    До коментар #57 от "Диана":

    Диде, от къде си, че не си разбрала, че Борисов е най големият престъпник в историята на България!?

    Коментиран от #83

  • 83 де де

    2 9 Отговор

    До коментар #82 от "Айде":

    Ти си още по-голям престъпник от него. Ама си и магьосник. Кво ли не вадиш от ръкава, докато си анонимен. И само едно ще ти кажа - в Интернет няма нищо анонимно.
  • 84 хе хе

    1 5 Отговор
    Денков да запретва ръкави и да започва да пише. Очеизвадна е липсата на ППДБ троловете в Интернет. Явно Борисов добре си е свършил работата пресичайки контрабандните канали по българската граница.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове