16 Септември, 2024 10:36 1 442 54

Румен Петков: Ние сме държава убиец. Нашите пилоти имат 30 летателни часа годишно. А са имали 250 до 300

  • румен петков-
  • държава-
  • убиец-
  • пилоти-
  • летателни часа

"ГЕРБ в този си вид са трудно за преглъщане формирование от всеки, който би искал да покаже воля за реализиране на политика в името на обществения интерес", коментира още Петков

Румен Петков: Ние сме държава убиец. Нашите пилоти имат 30 летателни часа годишно. А са имали 250 до 300 - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Имаме пилоти, с които може да се гордеем, но няма държава, която да се грижи за тяхната подготовка и изграждане. Това заяви пред БНР Румен Петков, лидер на партия АБВ.

Петков коментира авиокатастрофата на летище "Граф Игнатиево", при която загинаха двама български летци. От Военната прокуратура съобщиха, че се работи по три версии, за да се установи причината за нея – човешка грешка, техническа неизправност или неправилно зададена команда.

През 2019 г. Румен Петков подава сигнал в прокуратурата заради съмнението в осигуряването на надеждни и безопасни части за самолетите ни.

"Сигналът остана без последствия. Ползва се български посредник, за да се възложи ремонт на самолетите на компания, която е нелицензирана. Това отложи намиране на ремонтни решения с дълго време. За съжаление, забавянето доведе до щети за ВВС.

Ние сме държава убиец. Нашите пилоти имат 30 летателни часа годишно. При положение, че са имали 250 до 300.

Отправям апел към военната прокуратура да се върне назад във времето и да види как беше проведена първата поръчка, забавянето – по какви причини, кой персонално носи вина и защо подписахме договор за самолети F – 16, платихме 3 милиарда и още не ги получаваме".
Той коментира и процеса на консолидация в лявото политическо пространство у нас.

"Предлагаме политиките и след това търсим хора, които да ги реализират. Загубихме време, но се надявам, че всеки от нас ще продължи да върви по пътя на консолидация на цялата общност.
През последните години много се безпокоя от този тип внушения, които започват обикновено два месеца преди изборите – тези ще влязат, онези-няма. Много хора се демотивират. Гласувайте и не се поддавайте на внушения!"

Разговорите с кого може да се влезе в управлението са твърде преждевременни, обясни Петков.

"По-важният разговор е защо и в името на какво".

Той все пак посочи, че "ГЕРБ в този си вид са трудно за преглъщане формирование от всеки, който би искал да покаже воля за реализиране на политика в името на обществения интерес".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    7 26 Отговор
    Всеки ден от Долна Митрополия излитат десетки военни самолети, които по цял ден ви ръсят със субстанции, които президентът ви излъга, че щял да ви каже, какви са.

    Коментиран от #27

  • 2 Последния Софиянец

    21 13 Отговор
    Самолетното гориво отива за Украйна.

    Коментиран от #3, #10, #40

  • 3 отива

    17 9 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    на ма йка ти в тръбопровода
  • 4 пилота носи персонална отговорност

    3 10 Отговор
    а един полет е 1 час максимум . ако на 10 дена лети 1 час в годината е добре . 30 часа са по 1 час на 10 дена . учебния гларус и по стар да е си върши работа . да купят още 10 на старо . бавна скорост , лесно управление . като гт класа - само си лети . за 200 милиона 10 парчета и чехите ще намажат . това си е военна работа . защо държавата да е убиец . щяха да съдят министъра . а те не го съдят .
  • 5 с удоволствие

    16 6 Отговор
    бих скачал на пиандурската мутра с кубинки
  • 6 Онбашията

    18 5 Отговор
    Трафиканта на каптагон пак се изказа като последна инстанция. Всеки маргинал от три дни стана експерт по авиация
  • 7 ТаУмВзе

    10 4 Отговор
    Некой да Обясни на съществото, че сме колония на Краварчето! После да му се нарисува, под ква Робия сме били – Константинопол - Истамбул, Москва и са Фашингон за Десерт де. Добре е и няма да се оправи. Щото Неуките Продажници са по Зле от Ядрени удари и тва си е!

    Коментиран от #16, #24

  • 8 чичо Митко

    7 2 Отговор
    за 30 часа 13 заплати и тн.
  • 9 Сталин

    19 4 Отговор
    Всички генерали и министри на МО трябва да бъдат арестувани и екзекутирани за диверсия и съботаж на българската армия,заради тях умряха много военни

    Коментиран от #15

  • 10 Шопето

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Мога да ти предложа да си поиграеш с Фюзелажа на самолета!
  • 11 Сега

    16 3 Отговор
    ли се сети , или докато пускаше вода в шадравана ? Ама и ти да подадеш нос !
  • 12 Чудя се

    9 0 Отговор
    Как може да се дават заплати за работа 2-3 часа на месец.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 майора терзиев така го оправдаха

    0 5 Отговор
    не били 300 часа , а по-малко . нетрениран и полуспециалист . а ако се бяха разменили . радев да е в учебния планеро-изтребител . какво щеше да стане . реалности има . колкото толкова . бг прави мини и патрони в арсенал . като част от нато натрупва печалби от търговия . военния сектор прави олигарси . но армиите са на процент . 40 армии - морска , сухопътна , ввс , и още много . все нямали . а бюджета огромен . харчат си го но за по малко хора . 90 те 100 000 е сбора . а тогавашния бюджет е 3 пъти по-малък от сегашния . и пак просят , пак нямали . а са само 50 000 или 30 000 . Любопитно .
  • 15 Берия

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Сталин":

    5 март идва
  • 16 разлагаш ли

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "ТаУмВзе":

    се копейке

    Коментиран от #19

  • 17 Какво да се прави?

    12 1 Отговор
    Правилно - държава убиец! Убива не само пилотите си, но и децата си. Убива здравеопазването си, образованието си, природата и каквото се сетиш, полезно за общото живеене.
    С констатации и рев след събитията обаче нищо няма да се промени. Дърдорковци - много, липсват лечители!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ТаУмВзе

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "разлагаш ли":

    Бълнувате Копейки, щото нема Долари а! ХААХХААХХА По смешни сте от себе си.
  • 20 чичо Митко

    3 1 Отговор
    Първо трябваше да се купят нови 20 учебни самолета Т-50 golden eagle. Това са най добрите свръх звукови учебни но и бойни самолети, способни да носят дежурства по охрана на въздушното ни пространство.
  • 21 Петьо

    1 6 Отговор
    Колкото повече часове във въздуха, толкова по-голяма вероятност за инцидент. Затова по комунизма са умирали много повече пилоти, но това го разбрахме чак когато разсекретиха архивите. Тогава ни лъжеха, че всичко е цветя и рози, а инцидентите не бяха отразявани от вестниците и телевизията.
  • 22 Емо

    5 0 Отговор
    Вероятно ако бяхте крали по-малко, щеше да има повече за армията и за хората по принцип. Свръхвисоките цени в България и ниските заплати са планирани от вас, архитектите на прехода.
  • 23 Слава на Евроатлантическа България

    9 1 Отговор
    Пилоти нямат летателни часове, нямаме самолети, армия нямаме, нямаме икономика, нямаме инфраструктура, нямаме вече образование и здравеопазване,и държава, но имаме БАНАНИ.

    Най-вишата ценност е БАНАНА, изгубим ли я, губим евроатлантизма и разрухата в страната..
  • 24 Факти

    4 9 Отговор

    До коментар #7 от "ТаУмВзе":

    Ако бяхме американска колония отдавна щяхме да сме се оправили. България се управлява от Русия от 80 години - 45 години открито и 35 години задкулисно. Евроатлантическата ни ориентация е само за заблуда на масите.
  • 25 Няма да ви търпим повече!

    6 0 Отговор
    Избирателите се наслушахме на празни приказки и празни обещания!
    Докато не изпълнявате това което пише на фасадата на Парламента "Съединението прави силата" и да не слагате червени линии Вашите партии ще си отидат завинаги!
    Нас не ни интересуват вашите партийни игрички,а да работите в интересите и благоденствието на българите!
    За да си прокарвате идеите трябва да участвате в управлението та макар и да сте последната дупка на кавала!
  • 26 1234

    6 3 Отговор
    Верно е!
    Започнахте с лекари, медицински, сестри, санитари, учители като ги държахте с подигравателно ниски заплати от 1990г до поне 2010.

    Коментиран от #39

  • 27 Евроатлантик

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Ама аз продавам шапки, които предпазват от кемтрейлс! По 60 лв. са. И давам 100% гаранция, че нема да бадете засегнат от пръскането! Един приятел внесе 10000 броя и аз ги изкупих ВЕДНАГА. Много са полезни! Цялото ми семейство си ги носиме - зиме, лете. Видиме ли следи в небето - слагаме ги.
  • 28 кат си търтей , без пари

    3 0 Отговор
    без техника , без хора, за какво сме им на нато 20 години . доста странно . що не са ни изключили . най-малката армия . най-небоеспособната , и с най-много грешки . пародия на армия . псевдоармия .
  • 29 Е, несравними са

    4 1 Отговор
    нещата... Имали 200-300 часа по време на соца. Ами тогава СССР ни подаряваше стотици самолети. Обучени ни сами да си ги поддържаме, изгради сервизите, горивото за самолетите ни го даваше без пари. Сега не е така и обективно не може да поддържаме ВВС. Не всички държави имат ВВС. Не е трагедия. Да вземат да поправят покривите на училища, болници и университети, че започнаха да пропадат. В НАТО ще ни държат и без един войник. Там сме за друго...

    Коментиран от #43

  • 30 Демократ

    3 3 Отговор
    Слушах експерт летец, който каза, че в НАТО летците имат 1,000 ч. задължителни, но Румен Петков е човек на миналото, в което искат да бъде България, в съветска орбита. Освен това този летец каза, че никога пилоти от редовните ВВС не се използват за шоу с висш пилотаж, имат ескадрила от няколко души ,които изпълняват такива номера. Така че планът по миналото за съжаление не помага, а отнема дори човешки животи. България е единствения член на НАТО без съвместимост с изискванията. Гърция имала 276 самолета F-16, Румъния- 72, а ние просъветска България вой до небесата срещу модернизиране на армията и срещу 8 броя F-16 и досега воят продължава. Когато ретроградните сили управляват, няма как държавата да тръгне напред.
  • 31 дикоа

    2 0 Отговор
    Не е държавата, стига сте лъгали. Не държавата а са всички дето се правиха на министри и лакейте им по места. Всички си имат Име, Презиме и Фамилия. Не е държавата а са пръдльовци дето лапат и като стане нещо викат държавата. Слава на Господ Иисус Христос, когато се опитват да ни лъжат, все още разбираме че ни лъжат. Не е държавата.
  • 32 смях в залата

    2 2 Отговор
    Попитайте др. Петков преди 1990г по времето на комунизма колко самолета паднаха. Някои пилоти оживяха други не. 1974г загива Чавдар Джуров син на армейски генерал Добри Джуров.Тогава кой си подаде оставката. Ако търсите истината в интернет има информация за катастрофите по години. Тогава ще разберете кой Ви манипулира в момента. Тук 90% от пишещите са хибридчици със задача да маскарят наред.
    .
  • 33 Ами

    5 0 Отговор
    Каква армия.... Сега трябва всичко да купуват, по западни цени - в пъти по-скъпо от Китай. Не ни трябва армия. Тъкмо никой няма да ни включва в гореща война и да ни напада.
  • 34 без коментар

    5 1 Отговор
    цена на полет на час на ф16 е абсурдно голяма за бедна България! никакви самолети не ни трябват, само пво ! само гражданска авиация, тия ф16 да ги продават веднага всичките

    Коментиран от #46

  • 35 Шадраван воевода

    3 0 Отговор
    и аз ръся експертни мнения по неразбираеми за мен теми, както колегата Билла воевода.
  • 36 Така е, и ти също си от участниците

    3 0 Отговор
    Да не се правиш.

    То се вижда с просто око как се унищожи България за 35 години. Освен София, Пловдив и Варна и Бургас, всичко е в период на полуразпад. А неможе България да е 4 града!!!

    Следователно всички управлявали България в последните 35 години носят пряка отговорност затова.
  • 37 За първи

    3 0 Отговор
    път чувам за амбиция на колония да има местна армия. В историята такова нещо не се е случвало. Нали тук в страната има окупационни корпуси на нашите "партньори". Те ни протектират.

    Коментиран от #54

  • 38 Няма смисъл

    2 0 Отговор
    от американски бази, ако ще харчим пари за армия.
  • 39 И сега

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "1234":

    като ги вдигнаха до небесата, оправиха ли образованието със средна заплата 3500лв, здравеопазването със средна докторска заплата 9000лв? Само искат още и още, занемарявайки докрай задълженията си.

    Коментиран от #48

  • 40 уйко калеко

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Самолетното гориво отивало за УКРАЙНА. Може и така да е..А знаеш ли кой и къде произвежса самолетно гориво в БЪЛГАРИЯ.?
  • 41 Пикаещия във фонтани

    3 2 Отговор
    Бе човек, прави каквото можеш- пий и пикай, не плямпай.
  • 42 Джуджето

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!":

    $при с тази твоя п€д€расти@
  • 43 СССР

    1 3 Отговор

    До коментар #29 от "Е, несравними са":

    никога НИЩО не е подарявал. Затова социалистическа България фалира 2 пъти.

    Коментиран от #50

  • 44 Не отклонявайте

    2 0 Отговор
    въпроса. Това, че военната авиация е доведена до това жалко състояние е факт. И как тогава и какво празнува 20 години от влизането в НАТО. И какво общо имат летателните часове с "циркаджийските изпълнения" както ги нарече един бивш министър на отбраната. Кому и по чия заповед бяха нужни тези салтомурталета. Това и въпросът, от който се бяга, о всичко друго се знае отдавна.
  • 45 уйко калеко

    3 0 Отговор
    Трябва да питат ВАНКО КОСТОВ,ДАНЧО МЕНТАТА,БИСЕРОВ (СИНИЯ КАРДИНАЛ) и др. седесарски сини крадливи същества ,къде потънаха парите от приватизацията,защото от две години виновни за дерджето ни са само БОКО и ПЕЕВСКИ.Навярно и те са винивни ,но народа го е казал,че КРУШКАТА СИ ИМА ОПАШКА.Забравих да допълня за СОКОЛА ХИДРОИНЖЕНЕР И ДЕРИБЕИТЕ ОТ ДПС.
  • 46 уйко калеко

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "без коментар":

    НАТО ГАРАНТИРА СИГУРНОСТА И ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ НА СВОИТЕ ЧЛЕНКИ,Естествено и всяка държава има задължения към алианса.Пакта не е виновен ,че политическата ни класа,съд прокуратура се оказаха тотално корумпирани.Иначе щеше да има пари за армия учители лекари и .т.н.

    Коментиран от #51

  • 47 Огромни заплати за 30 часа работа година

    3 0 Отговор
    Така се живее, огромни заплати за 30 часа работа годишно
  • 48 хихи

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "И сега":

    Труп реанимира ли се?
  • 49 хихи

    2 0 Отговор
    средна докторска заплата 9000лв?!?!!
    средно ядат свинско със зеле
    3/4 зеле ядат 1/4 свинско и без зеле.

    Коментиран от #52

  • 50 "Всякога проклета русия" по Раковски

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "СССР":

    3 пъти ! Единствената страна в северното полукълбо достигнала този резултат и то само за 45 г. "братство" с най големия ни душманин .
  • 51 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "уйко калеко":

    АБЕ СМ0ТАН Б0КЛУК НАТО ГАРАНТИРА ЛИ??? СЕВЕРЕН КИПЪР НА ГЪРЦИЯ Е АНЕКСИРАН ОТ ТУРЦИЯ .30 ГОДИНИ ..АЛООО Б0КЛУК КЪДЕ Е НАТО ДА ЗАЩИТИ ГЪРЦИЯ БЕ СЪРВУЛ ..
  • 52 Абе

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "хихи":

    някои си докарват и 100000 месечно само от касата, 9000лв е ниска заплата за селско джипи. Линейкаджиите са на 4500 стартово за 5-6 дежурства месечно и се оплакват колко зле платени били. Нищо, че в Англия и Германия взимат по-малко. Ама наливайте им още пари, устите им са винаги отворени.
  • 53 Кон Пърцумян

    1 0 Отговор
    Върви пусни една вода във фонтаня и се успокой
  • 54 Генерал Прани Гащи

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "За първи":

    По принцип, да. Но когато има възможност да умират хора се слагат от местните сипаи за жертвоприношение. Точно както стана с пилотите, жертвени животни за отпразнуване на зависимост. И то вредна.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол