18 Септември, 2024 08:51 3 484 116

Падат ли визите за българи в САЩ?

  • визи-
  • сащ-
  • посланик-
  • българия

Посолството на САЩ потвърди подкрепата си

Падат ли визите за българи в САЩ? - 1
Снимка: МВнР

Във вторник се състояла важна среща между министъра на външните работи на България Иван Кондов и извънредния и пълномощен посланик на Съединените американски щати (САЩ) в България Кенет Мертен. Основна тема на разговора беше включването на България в Програмата за безвизово пътуване на САЩ.

Тази среща затвърждава стремежа на България към задълбочаване на стратегическото партньорство със САЩ и подчертава важността на съвместните усилия в областта на сигурността, информационната защита и улесняването на пътуванията между двете страни.

Министър Кондов подчерта стратегическото значение на този въпрос, заявявайки: "Включването на България в Програмата за безвизово пътуване на САЩ е от изключително важно значение и ще демонстрира стратегическия характер на отношенията между нашите две страни".

В рамките на срещата бяха обсъдени следните ключови теми:

Информационна кампания: До края на годината ще бъде стартирана мащабна информационна кампания. Тя има за цел да повиши обществената осведоменост относно Програмата за безвизово пътуване и да разясни условията и процеса на кандидатстване за виза за САЩ. Крайната цел е да се намали процентът на отказите - ключов критерий за премахване на визовия режим.

Подкрепа от посолството на САЩ: Посланик Мертен потвърди готовността на американското посолство в София да продължи да оказва съдействие на България в усилията ѝ за включване в Програмата.

Спогодба за социална сигурност: Министър Кондов повдигна въпроса за сключване на Спогодба за социална сигурност между България и САЩ. Такова споразумение би било от голяма полза за българските граждани, които работят или живеят в САЩ.

Меморандум за разбирателство: Обсъдено беше и прилагането на Меморандума за разбирателство между Министерството на външните работи на Република България и Държавния департамент на САЩ за противодействие на чуждестранното манипулиране на информация. Този документ беше подписан на 25 септември 2023 година във Вашингтон по време на втората сесия на Стратегическия диалог България - САЩ. Меморандумът създава рамка за сътрудничество в областта на противодействието на чуждестранното манипулиране на информация чрез разработване на стратегии и изграждане на капацитет.

Регионални и глобални въпроси: В хода на срещата бяха засегнати и други приоритетни теми от регионален и глобален характер.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    52 3 Отговор
    Ама ние още ли не можем да се движим свободно в страната на най-голямата свобода и демокрация и то толкова години след освобождаването си от тоталитарния затвор?

    Коментиран от #4

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    50 3 Отговор
    Падат, ама друг път‼️

    Като оня лаф с колелото‼️
  • 3 Много балсами верват на ментаци

    47 4 Отговор
    ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА. ТОВА Е ПОРЕДНИЯ ВИЦ ЗА БАЛАМОСВАНЕ.
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    51 9 Отговор

    До коментар #1 от "провинциалист":

    Така е , брато❗
    При тоталитаризма можеше свободно да ходим до ГОЛЕМИЯ БРАТ❗
    Сега при свободата НЕ МОЖЕМ свободно да ходим до новия голям брат ❗

    Коментиран от #11, #12, #15, #75, #91

  • 5 гост

    40 3 Отговор
    Политиката на подлизурковщината никога не е била успешна !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хейт

    29 3 Отговор
    На куково лято!
  • 8 Слави

    42 6 Отговор
    Изобщо не ме греят никакви визи за САЩ .
  • 9 Историк

    15 42 Отговор
    Докато сме развъдник на руски интереси и държавата ни е овладяна от клона на КГБ, ДС, ще гледаме безвизово пътуване до САЩ през крив макарон.

    Коментиран от #21

  • 10 бг русофилЪ

    9 23 Отговор
    Не ни трябват визи за САЩ. Ние ще ходим към Масква.
  • 11 Защото

    9 18 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Беше една и съща ко чина и при тях и при нас.

    Ние си останахме същата ко чина, затова и няма скоро да видите свободен достъп до "новия голям брат" (макар че това няма нищо общо като аналогия със СССР, който ни назначаваше управляващите).

    Коментиран от #74

  • 12 Можеше

    11 17 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ама дръжки. Явно си дечко. Дори вътре в СССР не можеше да се пътува.

    Коментиран от #14, #78

  • 13 Хората се чудят

    33 5 Отговор
    как да оцелят, хиляди остават без работа, на улицата, а те ни занимават с визите на Господарите си, ощетили с един трилион лева българите от неизгодни договори енергетика, закрити реактори, концесии, лихви по заеми, самолети, оръжейно лоби. 70% от българите са отвратени от липсата на достойнство във външната ни политика и не искат да ги видят на картинка. На този човек българите дължат непосилни цени ток и инфлация.
  • 14 Мдаа

    14 18 Отговор

    До коментар #12 от "Можеше":

    То и в България не можеше свободно да се пътува, но той откъде да знае. От години е тук лющи руските лъжи. Явно след училище това е избрал за "кариера".

    Коментиран от #92

  • 15 Дам

    29 7 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Краваринът няма братя пич, има роби и слуги. От там кьорав цент за толкова години "братство" не сме получили даром.

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Историк

    21 3 Отговор

    До коментар #15 от "Дам":

    "Братя" търсят само тия, които не могат да се оправят в живота и търсят някой да ги избави отговорността.

    НЕслучайно същите тия чакат и някой нещо да им "даде" вместо като достойни хора сами да си го изработят и да се сдобият с него.

    Коментиран от #68

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Буха ха

    20 7 Отговор
    Братска Америка не ни пуска без визи. На въпроса "Кога ще пътуваме без визи", посланик Мартин, известен като Хаитянина, с любезна усмивка отговори "Плийз фффффък офф"
  • 20 Мдаа

    10 14 Отговор

    До коментар #17 от "И тоя неграмотен русофил":

    Не само от американските.

    Да не забравяме, че руските петоколонници използват събирателното "Запад".

    Руските другаре ограбват и до ден днешен държавата. Това което я държи на повърхността са именно Западните инвестиции и работни места, иначе пак да сме фалирали досега.
  • 21 провинциалист

    10 4 Отговор

    До коментар #9 от "Историк":

    "Докато сме развъдник на руски интереси " - ти ако си развъдник, аз не съм. Да си те спират колкото искат, към мен не прилагат "невинен до доказване на противното", което автоматично ги дискредитира. "и държавата ни е овладяна от клона на КГБ" - държавата ни не е овладяна, а е разпределена джентълменски между големите чичковци, което ги еквализира (като прозападно настроен ще се пребориш с последния термин).

    Коментиран от #23

  • 22 Eлементарно

    10 4 Отговор
    Търсят се хора за работа в краварника ...
  • 23 Историк

    6 11 Отговор

    До коментар #21 от "провинциалист":

    "ти ако си развъдник, аз не съм."

    Сега ще проверим.

    Я кажи, Путин фашистки диктатор ли е?

    Коментиран от #26

  • 24 провинциалист

    11 7 Отговор

    До коментар #17 от "И тоя неграмотен русофил":

    Инвестиция е, когато даваш 5 лв, за да получиш 6. Тук инвеститорите дават заплати, "съобразени с региона", за да са на печалба. И когато за същата работа получаваш двойна и тройна заплата в друга държава, т.нар. инвестиции предимно обезлюдяват държавата.

    Коментиран от #25, #27

  • 25 И тоя неграмотен русофил

    7 6 Отговор

    До коментар #24 от "провинциалист":

    в Севлиево например, заплатите са по големи от софийските.

    Коментиран от #34

  • 26 провинциалист

    6 4 Отговор

    До коментар #23 от "Историк":

    Според свободната и демократична англоезична версия на уикипедия, Путин е "политик и бивш интелигентен офицер, който в момента е президент на Русия".

    Коментиран от #31

  • 27 Мдаа

    5 3 Отговор

    До коментар #24 от "провинциалист":

    Между дефиницията ти за инвестиция и следващите ти "размисли" няма противоречие, тъй че сам потвърди, че правят инвестиции.

    А същите заплати като на други места ще получаваме, когато ефективността на работата ни, стане конкурентна на техните. Такова нещо засега няма.
  • 28 Коментар

    12 2 Отговор
    Чудя се на хората, които като трета ръка такива продължават да се унижават да кандидастват за визи за Метрополията. За гетото, в което се стрелят за добър ден и милиони хори съществуват, друсат се, изхождат се и колабират по палатки на тротоари и улици.
    Сега погледнах към 2011-та година сме били в карцера ние, Румъния, Кипър и Хърватска.
    Същата година пускат хърватите в безвизовата програма, тази година са пуснали кипърци и на румънците почти са обещали и оставаме само ние от целия ЕС.
    Друго е по-притеснително, какво ли ще искат в замяна, ако ни пуснат. Нима ще е даром....ха ха ха?
    И какво означава противодействието на чуждестранното манипулиране на информация, на къде повече като баннаха всички руски медии, манипулитат целия медиен поток по контролираните от тях "национални" медии и въпреки това им вярват само една шепа тротинентаджии, с IQ и претенции в обратна пропорционалност.

    Коментиран от #32, #35

  • 29 Горно Уйно

    6 4 Отговор
    Дреме ми на редовия падат ли визите за САЩ!
  • 30 Милениум

    7 2 Отговор
    в животът ни всичко вече е лицемерно и фалшиво
  • 31 Историк

    5 6 Отговор

    До коментар #26 от "провинциалист":

    Също то Уикипедия: "От 2022ра година насам Путинова Русия е определяна като "фашистка".

    Коментиран от #40

  • 32 Мдаа

    3 10 Отговор

    До коментар #28 от "Коментар":

    Хърватите много отдавна, а вече и румънците ви подминаха с 200, а Ганьо още философства на какво може да се дължи това и се оправдава защо само на него не му дават визи, и се прави че не разбира колко е затънал.

    Скоро ще ви задминат и северномакедонците и албанците и ще останете на абсолютното дърно на балканите, не само в ЕС.
  • 33 късно е либе за китка

    5 4 Отговор
    Кадърните българи изтекоха в Западна Европа и си намериха мястото там.
  • 34 провинциалист

    5 2 Отговор

    До коментар #25 от "И тоя неграмотен русофил":

    Вярно ли? Я дай една демографска извадка за Севлиево!

    Коментиран от #36, #39

  • 35 А ти в Раша ходил ли си?

    8 3 Отговор

    До коментар #28 от "Коментар":

    Там е Рай!
  • 36 Мдаа

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "провинциалист":

    Демографска извадка?

    Какво общо има ДЕМОГРАФИЯТА със заплатите?

    Коментиран от #52

  • 37 сова Харис

    4 1 Отговор
    За румънците падат, ама вие ще почакате
  • 38 Васко

    7 3 Отговор
    Умрял съм им за скапаната кочина!
  • 39 И тоя неграмотен русофил

    4 3 Отговор

    До коментар #34 от "провинциалист":

    Освен американците, сега и японците от Хитачи правят огромна инвестиция. Сигурно , защото няма хора. Скрий се някъде.

    Коментиран от #55

  • 40 провинциалист

    0 3 Отговор

    До коментар #31 от "Историк":

    И сега успокои ли се?

    Коментиран от #41

  • 41 Историк

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "провинциалист":

    Още не си ми отговорил на въпроса.

    Коментиран от #95

  • 42 Русофила е неграмотен и мързелив

    7 7 Отговор
    Свикнал на държавната копанка по комунизма.

    Коментиран от #48, #65

  • 43 Киро Измиро

    4 2 Отговор
    падат ама друг път:))), капани за глигани
  • 44 факуса

    5 2 Отговор
    центавоси нъл ни обичат тез кравари бе,що не дават да пасем свободно у тех както те у нас
  • 45 Хайде стига

    6 3 Отговор
    Разтягахте прокиснали локуми.Дъвчем ги от десетилетия.Ще,ще,ще! Там скъ саняци не им трябват Ганчооо.И към момента,всеки с дебела банкова сметка и златна дебитна карта,за нула време получва достъп до Рая,без никакви проблеми.Защо няма да отпадне визовия режим: Защото ще хукнат хиляди зомбита натам- с голямата кошница,как ще трупат пачки.Но когато там,се сблъскат с другата,жестока действителност- непосилни наеми, тежки данъци и задължителни осигурителни вноски за здравно осигуряване и то- сериозни цифри, става проблем.Огромен проблем от настъпилото разочарование,което задължително прераства в гняв и омраза.Живота е доказал,че по страшен враг от излъгания и разочарования няма! Затова няма да се случи.

    Коментиран от #50

  • 46 Хаха

    3 2 Отговор
    Един мармот развива шоколад! На следващото раздаване щото все още не сме достатъчно нагъзени
  • 47 Лелеее

    5 4 Отговор
    35 години от американския колониален план "Ран-Ът" и още няма визи за аборигените.

    Знаете ли кога ще си получим платените си дамантени самолети - га цъфнат налъмите..

    Коментиран от #60

  • 48 факуса

    4 3 Отговор

    До коментар #42 от "Русофила е неграмотен и мързелив":

    ами сега какво е демократе,всички бизнесмени на държавни поръчки,тогава поне печалбата бе за държавата а сега само загубите за държавата тоест ние,дебил

    Коментиран от #56

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Мдаа

    4 4 Отговор

    До коментар #45 от "Хайде стига":

    Ми, като са свикнали на ситуацията от комунизма, ние ги лъжем, че работим, те ни лъжат, че ни плащат, е нормлано като отидат в нормална държава, където мързеливците направо ги изриват, и е нормално да са "разочаровани".

    А всъщност трябва да са озлобени и разочаровани, че комунистическия строй ги е направил такива.

    Вместо това те се хвърлят да обвиняват Запада за това, че е нормален, и слугуват на тези, които са ги направили неконкурентоспособни. Буквално страдат от Стокхолмски синдром, прии който жертвата защитава насилника си.

    Коментиран от #111

  • 51 Пророка

    6 2 Отговор
    Абе кой пътува до скапаната демокрация, хората нямат пари за ядене - Америка! Друг им е зора на тия боклуци ама в скоро време ще си го намерят от Изток......
  • 52 провинциалист

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "Мдаа":

    "Какво общо има ДЕМОГРАФИЯТА със заплатите?" - а с какво има общо?

    Коментиран от #57

  • 53 Иван

    3 2 Отговор
    Пълни БОКЛУЦИ!!!
  • 54 Мдаа

    5 4 Отговор

    До коментар #49 от "Нека паднат":

    Тия, които наричаш "измет" са хората, които те издържат.

    Впрочем, те стоят ДОБРОВОЛНО в България ИМЕННО защото се чувстват българи. Който не е поискал, тойне е получил виза за САЩ, стига да има какво да прави там, това никога не е било проблем за хора, които имат истинска работа. Аз имам 10 годишна виза, а преди това 3 пъти съм получавал работна виза за по-кратки периоди. Така че това с визите е дъвка за мързеливите.
  • 55 провинциалист

    2 2 Отговор

    До коментар #39 от "И тоя неграмотен русофил":

    Ти бегай да провериш колко софиянци ще се преместят в Севлиево заради по-високите заплати, че казусът тръгна от заплати София/Севлиево.
  • 56 И тоя неграмотен русофил

    4 0 Отговор

    До коментар #48 от "факуса":

    Такава печалба, че държавата фалира 3 пъти.
  • 57 Мдаа

    4 0 Отговор

    До коментар #52 от "провинциалист":

    Май не си тук защото те интересува нормален разговор като ти гледам опитите да замотаваш всяко нещо, което си написал.

    Когато говорите за заплати приказки за демографията нямат нищо общо.

    По темата - Севлиево е една от общините с най-висока средна заплата в България. Близо 1600 лева. По-високо от нея са десетина други общини, главно големите градове и други общини със западни инвестиции в тях.

    Севлиево е и една от водещите общини като сума инвестирана на глава от населението - близо 3000 евро, което е над 2 пъти повече например от съседната Габровска община.

    Коментиран от #80

  • 58 Мушмуроци,

    2 4 Отговор
    За какво ми е да ходя в страна пред гражданска война?
  • 59 🍋🍊🇧🇬

    3 4 Отговор
    Докато чакаме, това онова.😁

    Всички Очакваме с нетърпение да чуем Планът за Победата над Руската Федерация на един бивш “Шут”, клоун.

    Единственото нещо което се увеличава по площ в Украйна са Гробищните Парцели, вече никой дори не брои колко са Загиналите (за ден, за месец, за година)
    в тази безмислена Война, никой.

    Всички сме, “В Очакване на Годо” - Самюел Бекет:
    докато четем за Украинският Клоун и Планът за Победа над Руската Федерация представен и предоставен лично от пан Зеленски на Президентът на Съединените Щати, Джо Байдън?

    Бъдете тока добри Българи,
    “В Очакване на Годо”:

    1. Вярвайте, и очаквайте.😁

    2. И последно, 😁 но не на последно място,
    1. Обичайте €Еврото€,
    Урсула фон дер Лайен,
    Канцлер Шолц,
    и най вече, 😁 “мократа мечта” на Брюкселските Бюрократи за
    Хегемония на Колективният Запад
    над Русия. 😁Европа,
    от Истанбул до Владивосток.

    Коментиран от #84

  • 60 Нема връзка

    4 3 Отговор

    До коментар #47 от "Лелеее":

    "35 години от американския колониален план "Ран-Ът" и още няма визи за аборигените."

    Само че двете опорки си противоречат - ако целта беше нарочното обезлюдяване, щяха да махнат визите, за да може колкото се може повече хора да се изнесат оттук.

    Абе, цялата ви реторика е абсолютен провал - едно с едно няма да се напасват.

    Коментиран от #71

  • 61 Визите ще паднат,???

    3 1 Отговор
    Когато Паднат на Коча Топките!!
  • 62 ае4р5тфгъхуйк

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "И тоя неграмотен русофил":

    Я дай един конкретен списък с краварски инвестиции които "хранят цяла северна бг", че нещо ми убягват техните "инвестиции"... Особено пък тези които да "хранят" хората...

    Давай, чакам списък от поне 15 големи краварски инвеститора които да дават работа поне на по 3000 човека всеки и да им плащат заплати НАД средната за страната... Щото това ще отговаря на "хранят цяла северна бг"... Нещо не можеш да дадеш такъв списък, нали?

    Коментиран от #66, #70, #73, #77

  • 63 Крис

    3 1 Отговор
    Колко години вече ни лъжат за визите, че падат. През годините на много лъжи обаче САЩ чрез НАТО завзеха страната ни, нищо че нашите управници мълчат.
  • 64 Правоверен Евроатлантик

    3 2 Отговор
    С тия визи ни баламосват от 90-те години. Ще паднат, няма да паднат. Все едно някой се е затърчал за кочината, в която се превърнаха САЩ. Пък който е искал така или иначе вече е отишъл.
  • 65 Мда

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "Русофила е неграмотен и мързелив":

    Бъркаш! След демократичният преход и голямата безработица се нароиха много хора търсещи сигурност в държавната работа. Това, че битува от едно време ,,учи, за да не работиш" е народна психология. Същото се утвърди в демократичният преход от една страна, като форма на оцеляване, от друга, като начин за обогатяване, поради слабата държава.
    Мързелът сред българите постигна неподозирани висоти, дори за мнозина е повод за гордост.
    Мда, не русофилството, а онуй в главата и ценностната система те правят пригоден или не.

    Коментиран от #72

  • 66 Мда

    3 0 Отговор

    До коментар #62 от "ае4р5тфгъхуйк":

    Ако са такива критериите ти то няма едно предприятие от времето преди 89та което да "храни българите".
  • 67 аз съм

    0 1 Отговор
    По-лесно да пътуваме и като кацнем в Ню Йорк да арестуват когото си искат- пример случая с Дуров във Франция
  • 68 Дам

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Историк":

    Това го напиши на краварите, които влачат от цял свят къде какво докопат. Концесии, природни ресурси, мозъци.
    Платихме им милиарди за чертежи на 40 годишни таралясници, които както отива ще видим на кукуво лято, за безполезни страйкъри . Същото и с авангардните реактори, каквито никъде по света не са накарали да проработят.
    За това са колониите да се източват. Дори в Африка се усетиха и ги натириха. Излиза, че сме по-зле от тях.

    Коментиран от #79

  • 69 SDEЧЕВ

    3 1 Отговор
    С абсурда въздушен Шенген,гражданите на САЩ могат да влизат без виза в БГ. БГ е единствената държава без реципрочност към САЩ. Без коментар от журналята
  • 70 И тоя неграмотен русофил

    3 4 Отговор

    До коментар #62 от "ае4р5тфгъхуйк":

    Три най големи завода в Европа на Американ стандарт, АВВ- световен гигант, Хитачи- световен гигант. Немските заводи да ги казвам ли, че ме мързи вече да ограмотявам неграмотните русофили.

    Коментиран от #82

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Мдаа

    2 4 Отговор

    До коментар #65 от "Мда":

    Точно русофилството е, защото под покривалото на разни емоционално заредени определения и зависимости, хората биват свеждани до най-елементарното си състояние. Същото, което наблюдаваме в момента със ставащото в Русия с руските граждани - гледай клипове - превърнали са ги в до битък.

    Били ни "братя" затова трябвало да търпим грабежа им, били славяни, затова трябвало да приемем, че са над нас, защото са по-голяма държава, руските бандити ни грабеха и грабят като за световно, но то било "за наше добро".

    Дори директни изказвания като това на Аксаков "всяка победа на българите е смърт за Русия" не ги изваждат от падението им.

    Коментиран от #87

  • 73 Отваряш Гугъл мапс

    3 2 Отговор

    До коментар #62 от "ае4р5тфгъхуйк":

    и се пулиш.
  • 74 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "Защото":

    Ти верно лиискащ да ни убедиш , че сега САЩиянците НЕ НИ НАЗНАЧАВАТ УПРАВНИЦИ 🤔🤔🤔
    Ще трябва доста да се постараеш‼️
  • 75 Ахамм

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Сега с виза е по лесно до САЩ, от колкото при комуниззъъма да отидеш в СССР!!! Не дръхкайте глупости!
  • 76 Нищо

    4 2 Отговор
    не пада и няма да пада. За какво въобще хабите мастило да пишете статия като нищо не се е променило?
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Можеше":

    Дръжките си ги наври, знаеш къде ‼️
    НЯМАШЕ ВИЗИ ЗА СССР ‼️
    А това за което се мъчиш да извъртиш- винаги е имало зони за сигурност във всяка страна ‼️
    Сякаш сега Зона 51 е със свободен достъп ‼️

    Коментиран от #81

  • 79 Историк

    2 5 Отговор

    До коментар #68 от "Дам":

    Мислиш с руски лъжи и опорки ли да ме "опровергаваш".

    Мозъците отиват при тях, не те ги влачат.

    А няма нито една държава, която да краде повече ресурси от любимите ти Русия и Китай - включително в Африка.

    А това със 40 годишните самолети заслужава само присмех - толкова е неадекватно.
  • 80 провинциалист

    2 2 Отговор

    До коментар #57 от "Мдаа":

    "Когато говорите за заплати приказки за демографията нямат нищо общо." - но когато говорим за демография, заплатите са определящ фактор и демографията е показател за нивото на заплатите.

    Коментиран от #86

  • 81 Историк

    6 3 Отговор

    До коментар #78 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    "винаги е имало зони за сигурност"

    Какви "зони за сигурност". ВЪТРЕ в България имаше открит лист за пътуване до други български градове.

    Имаше и УСЕДНАЛОСТ, ако не знаеш какво е това вземи да се образоваш. Тя ограничаваше правото да работиш или живееш в друг български град. Това е съвременна форма на крепостничество.

    Коментиран от #98

  • 82 е4р5т6ъ7у8и9о0

    1 3 Отговор

    До коментар #70 от "И тоя неграмотен русофил":

    Кое не схвана от КОНКРЕТЕН СПИСЪК? Да ти го нарисувам ли трябва? Дай БУЛСТАТ номерата на тези "заводи", да видим колко работници имат, колко им плащат, колко данъци са дали на държавата...
    Щото тези които си изредил от години работят НА ЗАГУБА, редовно забавят заплатите и максимума който плащат е 1600лв. бруто... Някак не звучи като да "хранят цяла северна бг", а по-скоро си е грозна експлоатация и почти робски труд...

    Коментиран от #90

  • 83 Марко Поло

    8 2 Отговор
    САЩ са далеко,а живота там е труден ако нямаш лицензирано образование.Митове за българи успели там без образование са мит и измислици.Ако има такива,то те са единици и като правило са свързани с ДС.Въртят пари на задграничните външнотърговски дружества.Каквото откраднат от тях-това е.Ето,имате виза.Какво ще направите,ако се намерите на летището в Атланта?Или Балтимор?Или Денвър?Само вас ли чакат?Парите които имате бързо ще свършат.После,какво правите?То не е Виена да спите под някой мост на Дунав.
  • 84 М3 голд

    2 2 Отговор

    До коментар #59 от "🍋🍊🇧🇬":

    Трябва да е Европа от Лисабон до Владивосток, както е казал на времето великият Шарл дьо Гол. Там е истината. Общи пазари, свободно движение на хора стоки и капитали. Зачитане на националните граници и суверенитет. Как ви звучи? Като идея за ЕС. Който вече не е това. Сега е една извратена почни тоталитарна система, с лесно преодолими външни граници, и най важното - без руските суровини и пазари. Колко прав е бил дьо Гол.
  • 85 Да не съм луд

    3 3 Отговор
    Да дам билег до кравария 700 евр посока и да ям джънки фут за 20 дорара бургер,америка била 60те и 70те веме залязва.
  • 86 Мдаа

    2 1 Отговор

    До коментар #80 от "провинциалист":

    "и демографията е показател за нивото на заплатите."

    Това би важало при ДРАСТИЧНИ разлики в заплатите и то при липса на по-големи пазари на труда ( в България не е такъв случая). Когато не са такива други фактори придобиват по-голяма тежест.

    Разбира се, това няма нищо общо с първоначалния ти аргумент, че "инвестициите обезлюдявали държавата".

    Ако го прочетеш ще разбереш, че той е ПЪЛЕН АБСУРД. НЯМА сценарий, в който това че се инвестира в даден регион да ВЛОШАВА привлекателността на мястото на инвестицията. Това противоречи на ВСЯКАКВА икономическа логика.

    Коментиран от #93

  • 87 Мда

    0 2 Отговор

    До коментар #72 от "Мдаа":

    Не виждам нещо емоционално, когато човек се бори за прехраната си.
    Както писах, проблемът се нарича ,,Слаба държава".
    Изчезна държавният контрол и планиране. И не го преписвай на русофилите, защото 34г демократични управления с явен атлантически уклон, не ни направиха по-национслно отговорни, а напротив.

    Коментиран от #94

  • 88 МНОГО БАЛАМИ ВЕРВАТ НА МЕНТАЦИ

    2 3 Отговор
    ГА ПАДНАТ НА КОЧА МА ДУРИ ТЕ ТОГИЗ КЕ ПАДНАТ ВИЗИТЕ. КАЗА БАЙ ДЪН. ПУСНАХА ВИ ПО ПАРЗАЛКАТА С БЛИЗАЛКА В УСТАТА. Ще ще ще ще ще много пъти сте го чували ама не е ставало.
  • 89 роб на сащ

    3 3 Отговор
    Къде сте видели колония с паднали визи?
  • 90 Мне

    4 0 Отговор

    До коментар #82 от "е4р5т6ъ7у8и9о0":

    Ами, той ти даде няколко имена. Както вече ти написа това са трите най-големи завода на Американ стандарт за ЕВРОПА, другите имена също са на световни производители. Вече започна да му искаш БУЛСТАТ, и това е защото няма какво да кажеш срещу това.

    Вече ти се написа, това, че ТИ си измисляш критерии с които да "решиш" кое какво е нищо не значи, ако не можеш да посочиш защо ТЧНО такива критерии трябвало да показват това, което твърдиш.

    Коментиран от #110

  • 91 Альоша

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Младо русофипче, то в България не можеше да се ходи до АХТОПОЛ или Калотина, без "открит лист"....ти си тръгнал "свободно" да ходиш до "големия руски брат"....

    Коментиран от #99

  • 92 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Мдаа":

    Ех М(ъ)дяяя, да беше се опитал да мислиш, ама явно нЕмаш с кво‼️
    Иначе щеше да знаеш , че имам доста годинки живяни преди 1989-та❗И съм избирал и работил доста работи!
    Кой те е спирал да пътуваш свободно из България ❓
    И ти е мъчиш да въртищ Г@ЗЯГ@Т@ , със зоните за сигурност за които се изискваше Открит лист ❗
    Тъпо е ❗
    Пънеш се, като костилка на ду-пе❗
    А дали пиша САЩински лъжи или Русиски, може лесно да се провери-
    всъщност НЕ пиша нито САЩински нито Русиски лъжи ❗
    Ама мъдярко му се иска да плюе ‼️

    Коментиран от #113

  • 93 провинциалист

    1 1 Отговор

    До коментар #86 от "Мдаа":

    "Това би важало при ДРАСТИЧНИ разлики в заплатите и то при липса на по-големи пазари на труда ( в България не е такъв случая)." - я сега кажи как София стана 2 милиона.
    "Разбира се, това няма нищо общо с първоначалния ти аргумент, че "инвестициите обезлюдявали държавата". - докато западът "инвестира" в България, българите инвестират в еднопосочни самолетни билети. Това е общото. Ако западните инвестиции бяха толкова успешни, българите щяха да си стоят тук.

    Коментиран от #96

  • 94 Мдаа

    2 0 Отговор

    До коментар #87 от "Мда":

    Ако човек се бори за прехраната си, не се занимава с политически категории, а при вас всичко минава през тях. Лукойл ви ГРАБИ и то откакто съшествува, но нали са "братушки", няма проблем. От 20 години не е плащал данъци, пълен монополист е, но "няма проблем".

    "Слабата държава" не е някаква абстракция, зад нея стоя ХОРА.

    ПОЗНАЙ защо нашата държава е "слаба" а румънската или хърватската НЕ СА!

    Коментиран от #100

  • 95 провинциалист

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "Историк":

    Напротив.

    Коментиран от #97

  • 96 Мдаа

    2 0 Отговор

    До коментар #93 от "провинциалист":

    София стана 2 милиона когато в нея започнаха да се изливат ГИГАНТСКИ инвестиции по линия на европейските програми и навлизането на Западни фирми на българския пазар (които първо се появиха в големите градове).

    Това напълно противоречи на твърдението ти, че инвестициите предизвиквали обезлюдяване и напълно подкрепя моето, че разликите трябва да са ДРАСТИЧНИ, за да предпочетат хората да отидат другаде.
  • 97 Историк

    1 1 Отговор

    До коментар #95 от "провинциалист":

    Верно ли?

    И последно, Путин фашистки диктатор ли е?

    Коментиран от #104

  • 98 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 1 Отговор

    До коментар #81 от "Историк":

    истЕриче, не се пъне бе , ще се наакаш❗ Не беше УСЕДНАЛОСТ , а жителство ‼️ Дори това не знаете, ама ползвате новите думи, щото не знаете старите❗
    И жителството не ти пречеше да ходиш от село Долно нанагорнище на море в Бургас или Златни пясъци❗
    Не ти пречеше и от Севлиево да се ожениш за Софиянец/ка ❗
    Ставате смешни с опитите за заяждане , без да сте подготвени❗

    Коментиран от #101

  • 99 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 1 Отговор

    До коментар #91 от "Альоша":

    Ех де да бях сега млад 😀😀😀😀
  • 100 Мда

    0 3 Отговор

    До коментар #94 от "Мдаа":

    Хвана се Лукойл, а какво се случи с най-печелившото ни предприятие Соди-Девня, БТК, Енерго и ВиК? Само русофили ги държат да знаеш ( Австрийци, белгийци, немци и прочие)

    Коментиран от #102

  • 101 Историк

    2 1 Отговор

    До коментар #98 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    "Не беше УСЕДНАЛОСТ , а жителство"

    Мне, беше УСЕДНАЛОСТ, още повече личи че се НАПЪВАШ да манипулираш.

    А ТОЧНО за да можеш да живееш в някой друг град трябваше да се ожениш/омъжиш, иначе не ставаше. Факта, че го формулира така показва, че ЗНАЕШ за крепостната система ВЪТРЕ в страната.

    Коментиран от #107, #108

  • 102 Мдаа

    1 0 Отговор

    До коментар #100 от "Мда":

    Що да не се хвана за Лукойл, Лукойл е една от най-големите компании в България, пълен монополист и граби българите като за световно.

    Солвей Соди последно разпредели 204 милиона лева дивиденти, не знам "какво е станало", но явно добре се справят.

    Коментиран от #106

  • 103 БайДънчо:

    3 2 Отговор
    Ввизите за българи в САЩ ще паднат
    На Куково лято!
  • 104 провинциалист

    0 2 Отговор

    До коментар #97 от "Историк":

    Ама как ще е фашистки диктатор? Демократически диктатор е. Руснаците имат свобода на избор и на глас. Всъщност мога само да гадая какъв е, защото демократично нямам достъп до руски медии, за да преценя сам със сведения от първа ръка.

    Коментиран от #105

  • 105 Историк

    2 1 Отговор

    До коментар #104 от "провинциалист":

    "Ама как ще е фашистки диктатор? Демократически диктатор е. "

    "ти ако си развъдник, аз не съм."

    Що се мъчиш, когато знаеш, че ще стигна до истината.
  • 106 Мда

    0 3 Отговор

    До коментар #102 от "Мдаа":

    Дивиденти.....
    До 2007г това предприятие създаваше 10% от БВП на страната и внасяше най-големият дял осигурителни вноски. Приходът му тогава към бюджета бе 1 млрд лева. След намесата на Костов ( евроатлантика) предприятието генерира за следваща година загуба от 200 млн и бързо-бързо го преватизираха.
    Съгласен съм, че всяко предприятие трябва да внася данъци към бюджета, еле па Лукойл, но да заклеймяваш когото и да е, че бил русофил/русофоб е варварско.
  • 107 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 2 Отговор

    До коментар #101 от "Историк":

    Радвам се, че започваш да стопляш,
    че знам какво пиша ❗
    Мога да ти покажа документ със
    Варненско ЖИТЕЛСТВО,
    а ти се опитай да ми покажеш документ със
    Варненска( или друга) УСЕДНАЛОСТ ‼️
  • 108 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 1 Отговор

    До коментар #101 от "Историк":

    На самия документ пишеше
    ЖИТЕЛ на град Варна,
    а не
    УСЕДНАЛ в град Варна❗
    Та от там и ЖИТЕЛСТВО‼️
    УСЕДНАЛОСТ е срок за пребиваване в дадена страна или град , който дава определени права ❕❕
  • 109 оня с коня

    2 1 Отговор
    Русофилстващите Хайванчета тука непрекъснато оплакват България как от 9 Милиона станала на 6,5 след като влязохме в ЕС и много хора решиха че в Европа ще се реализират по-добре.Същите тия Русофилстващи обаче ЯРОСТНО негодуват и срещу все-още визовото пътуване до САЩ без да правят сметка че като паднат визите,БГ ще намалее още повече тъй като ще ни бъде дадена възможност да работим там законно и без притеснения!Прости русофили...
  • 110 Когато свършат аргументите

    3 1 Отговор

    До коментар #90 от "Мне":

    русофила изпада в ступор или става агресивен.
  • 111 Хайде стига за ком 50

    2 2 Отговор

    До коментар #50 от "Мдаа":

    Като сте толкова яростен защитник,на фаш и техния модел на живот,пробвайте за работна виза.Знаете къде е посолство.Но със сигурност няма да ви огрее,Освен ако не си със някакви специални знания и умения,който им трябват.Но не ми излизай с изтъркания лаф: Аз и тук съм добре,защото съм родолюбец! Ще ти посоча конкретни данни,от българи живеещи там: Наем: в непрестижни райони стартира от 1700$ нагоре.Отделно консумативи за ток, вода и отопление,който варират в границите на 250-300$ месечно.В много сгради е забранено ползване на пералня и миялна машина ,дори ако искаш ти да закупиш.За да работят частните перални в района,който винаги са собственост на фирмите- наемодатели.-цена3-5 $ за 5 кг пране-30 мин.Дентални услуги: обикновена пломба-1200$.Пълна горна протеза,твърда пластмаса- 8-12К $.Здравните осигуровки започват да важат- Медикарт"при условие,че седем години не си прекъсвал вноските изобщо преди да ти се наложи някакво лечение.Иначе,плащаш свободни цени.Апендектомия-20К .Колко предполагаш ,че ще получаваш там като заплата,за да покриеш дори тези разходи,а? Ще бачкаш на две- дори три места да оцеляваш,не да спестяваш.Не гледайте голивудските бози с басейн,голф игрища и купони до зори.Реалността е съвсем различна.Изобщо не коментирам кварталната и градска престъпност.В личен план,да ме молят никога не бих заминал там дори за работа,камо ли да се заселвам завинаги.

    Коментиран от #112

  • 112 Мдаа

    2 1 Отговор

    До коментар #111 от "Хайде стига за ком 50":

    "пробвайте за работна виза.Знаете къде е посолство.Но със сигурност няма да ви огрее"

    Имам 10 годишна виза за САЩ, а преди това 3 пъти съм получавал краткосрочни визи.
  • 113 Мдаа

    1 0 Отговор

    До коментар #92 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    "Иначе щеше да знаеш , че имам доста годинки живяни преди 1989-та ..И съм избирал и работил доста работи!"

    Знаеш ли кой работеше "доста работи" в онези години?

    Иначе е ясно, че си на амбразурата защото много ти липсва, но не системата, а това, че си бил ДРЕБЕН ТАРИКАТ.

    И когато дойде промяната ДРЕБНИТЕ ТАРИКАТИ вече се наричаха престъпници та трябваше да се спасяват като РАБОТЯТ някаква ИСТИНСКА работа.

    Затова и ДРЕБНИТЕ ТАРИКАТИ мразят днешното време - вече не са тарикати или по-точно, остана им да се правят на тарикати по форумите.

    Коментиран от #114

  • 114 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 1 Отговор

    До коментар #113 от "Мдаа":

    Мъдаренко, не пускай тото- НИЩО НЕ ПОЗНА , явно и 43 числа да задраскаш пак няма дори тройка да спечелиш‼️
  • 115 Омагьсвания преди ИЗБОРИТЕ

    1 0 Отговор
    .......
  • 116 Странно

    0 0 Отговор
    Още ли има мераклии да ходят в разпащите щати. САЩ няма нищо общо с това което гледаме по филмите. По улиците е пълно с пропаднали бездомници. Да си държат визите. В България си е топ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове