19 Септември, 2024 13:16 2 017 52

Балабанов: Крайно време е излъчването на турски сериали да спре

  • станислав балабанов-
  • дпс-
  • рсм

“Политиците в Северна Македония прекаляват! Няма да видят Европейски съюз с това поведение”, закани се Балабанов, като припомни, че лидерът на ИТН - Слави Трифонов, вчера е изразил ясната позиция на партията по въпроса

Балабанов: Крайно време е излъчването на турски сериали да спре - 1

За n-ти път “Има такъв народ” направи всичко възможно този закон да влезе в зала, събере подкрепа и тръгне в някаква посока по отношение на това българските граждани да бъдат по-облекчени като процедура, когато решат да събират подписи чрез инициативни комитети, да произвеждат референдуми и България да има възможност да дава на гражданите си пряко влияние и участие във властта през провеждане на референдуми. ПП-ДБ, в сглобка с ГЕРБ и ДПС удобно смазаха с парен чук за пореден път амбициите на толкова много български граждани, които въпреки законите, въпреки тегавия закон, който в момента касае условията за провеждане на референдуми. Това коментира пред журналисти депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов.

"2016 г. не приеха идеите ни за промяна на политическата система, преди седмица самият Бойко Борисов говореше за това - в нея да се вкара мажоритарен елемент. Виждате, неговата парламентарна група как действа в зала, когато стане въпрос за референдуми. Нямат желание. Нямало време парламентът да се занимава с това, защото бил нелегитимен. Ами, тогава да отпаднат всички закони, които този, според тях, нелегитимен парламент, прие досега. Когато имат интерес от това да усвояват средства, крадат пари от държавата и смазват живота на всеки български гражданин, законите минават в удобство на тези, които са на власт. Когато обществото има интерес от това да бъде питано и да участва в процесите на държавата, те нямат интерес и се самообявяват за нелегитимни", добави той.

Това днес беше ясният знак към всички български граждани, подчерта Балабанов.

"Те още отсега коментират в кулоарите, че ще ходим на нови, на следващи избори след 51-ия парламент. Затова ли излизате да гласувате - за тези, които ви обещават, че ще ви оправят, но отсега говорят как ще се ходи на още един избори? Докога? Изхарчихме милиард лева за избори. Когато дойде времето да бъдете питани, обаче, всъщност не им пука за вас", обърна внимание народният представител.

“Предлагаме темата, за да мине на първо четене с облекчаване на процедурата за правене на референдуми. Казахме им много ясно: между първо и второ четене всяка политическа партия да може да прави предложения”, коментира още той и изрази личното си отвращение от “Продължаваме Промяната”.

“Органично ги ненавиждам, но съм готов да разговарям с тях и да чуя промените, които имат за закона. Ако те хипотетично са логични, макар че се съмнявам, да влязат между първо и второ четене. Законът е надпартиен - засяга всички нас като граждани”, подчерта народният представител.

Твърдението на унгарско издание, че гърмящите пейджъри в Ливан са минали през България, Балабанов коментира така: “Българската държава отсъства, няма я, липсва. Не работят институциите, парламентът според тях е нелегитимен. Служебният министър-председател е в оковите на Пеевски и Борисов. Конституцията е срамно променена и е нелегитимна и противоконституционна сама по себе си. Целият този причинно-следствен път трябва да ви доведе до извода, че докато държавата липсва, няма да се учудваме, че сме замесени някъде по веригата. Това е проблемът на обществото ни”, посочи народният представител от “Има такъв народ”.

Той изрази съжаление, че явно най-важното са партийните сметки, Сараите и икономическите интереси. “Турски сериали гледаме от години. Крайно време е ежедневното им излъчване по телевизиите да спре. Държавата си е отишла, ние се занимаваме с проблемите в една политическа партия”, направи забележка Балабанов и подчерта, че фокусът трябва да падне върху реставрация на България.

“Политиците в Северна Македония прекаляват! Няма да видят Европейски съюз с това поведение”, закани се Балабанов, като припомни, че лидерът на ИТН - Слави Трифонов, вчера е изразил ясната позиция на партията по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 опорки

    39 7 Отговор
    В малкото ДПС се правят на патриоти.;)
  • 3 Не, няма да трябва

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    На бегом ще излязат.
  • 4 ФАКТИ

    20 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Вратна пържола, шопска салата и голяма ракия гарсон... и да не ми сложиш имитиращ продукт на салатата, че от днес тръгват проверките...
  • 5 Евроатлантик Шиши

    17 0 Отговор
    Аз не давам !
  • 6 Артист

    39 4 Отговор
    Българските сериали са по банални, писна ни от вас фалшиви и измислени политикани.
  • 7 Европеец

    31 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Сътията няма да я чета..... Заглавието е глупаво..... Защо да се спират турските сериали, много хора ги гледат.... Ако спрем турските български ли сериали ще гледаме.... Въобще Балабанов е на път да стане политически боклук както беше казал бившия главен прокурор Иван Гешев за политическата класа на бг територията......

    Коментиран от #35

  • 8 0001

    33 2 Отговор
    Оно като нема пари какво да пускат телевизиите? Турските сериали са евтини и вече цяло поколение бабички е превъзпитано от тях. Има и индийски сериали, южноамерикански сериали, китайски сериали, американски сериали доживотни с 35 000 серии и всякакви евтинии. Като спрат турските ще излезат едни Изаури та свят ще ни се завие.
    По-важно е новините да бъдат обективни ама хич не са. Затова вече и телевизия не гледам. Отвратихте ме!
  • 9 Даниел

    28 7 Отговор
    Остави сериалите,кажи защо имаме новини на турски по националната телевизия?
    В коя друга държава го има?

    Коментиран от #11, #13, #41

  • 10 Чума

    18 1 Отговор
    А мукедонец в Космоса - кога !? Турските сериали са топло и естествено възприемани, защото в най голяма степен отговарят на възрожденската българска народо психология, бит и душевност! Вижте бабата на турския бай Ганю в Реджеп Иведик - едно към едно съответствие с нашите баби и прабаби! Същата забрадка и маниери! Нищо да не разбираш, като викне ,,коскоджа хайван..." как да не ти е приятно, мило, чак родно...! За 500 години няма как да не станете близки! Сърбите го постигнаха много по бързо с македонците!
  • 11 0001

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Даниел":

    търътъ точка беге на латински и готово
  • 12 ДПС 2

    10 2 Отговор
    Торба с тлъсти фекалии си, Говноядов
  • 13 Европеец

    9 4 Отговор

    До коментар #9 от "Даниел":

    Въпросът ти е много резонен..... По време на социализма имаше в петък мисля новини на руски..... Сега по време на демокрацията имаме новини на турски език..... Много показателно...... Българските турци знаят български език и могат да се информират от новините на български.....Много е показателно за суверенитета на България..... То няма българи и на територия......

    Коментиран от #26, #28

  • 14 За всичко

    15 1 Отговор
    Съм съгласна ,само за сериалите не.Защо да ги спрът,хората ги харесват,ако няма гледаемост до сега щяха да са спряни без неговото предложение.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Простотии

    18 1 Отговор
    извадени от под ноктите ! Тъпо ! Белким някой се върже на "родолюбието им" ! Знаейки , че потъват !
  • 17 Злобно

    12 1 Отговор
    нещо с правешка зурла !
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Йеронимус БОШ

    17 1 Отговор
    Турските сериали са НАЙ-МАЛКИЯ проблем !
    Ако не са турски , ще бъдат Индийски , Латино или друг буламач !
  • 20 леле , КАКО !

    15 0 Отговор
    Честно казано и нашите сериали , които напоследък зачестиха , са сиви и безинтересни !
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Чалгарите

    15 1 Отговор
    са на изкуствено дишане ! Сами си приказват !
  • 23 Али Ръза

    20 1 Отговор
    Всичко в държавата е супер и единствено турските сериали са ни проблем
  • 24 Хахахаха

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Незнам ти какво ще учиш, ама с това спиране на турски сериали, ми се вижда че Ердо може да види доста нацисти в България и да си взима територията с турци към Турция!
  • 25 Профанизирането на нацията започна

    10 2 Отговор
    Преди 35 години. То не бяха сериали, не бяха брадъри, не бяха готвачи и Сие
  • 26 Хахахаха

    9 6 Отговор

    До коментар #13 от "Европеец":

    Мдааа. Значи е България не искате да има новини на турски (не съм турчин), но в същото време скачате, когато в Украйна кажат, че трябва да се говори на украински, а не на руски? Значи, там са нацисти според вас, а в България вие не сте нацисти, така ли?

    Коментиран от #38

  • 27 Балабанов

    17 3 Отговор
    Това момче олицетворява, какви граждани не бива да стават и да се занимават с политика. Ето така достигнахме дъното.
  • 28 Хахахаха

    5 7 Отговор

    До коментар #13 от "Европеец":

    Значи "независима" България по време на комунизма, е имала новини на руски! А уж независима! А сега, понеже уж ни управлявали отвън, нямаме новини на английски! Значи, май излиза, че преди сме били по-зависими от сега, а?

    Коментиран от #36

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 откъде накъде

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    България не е под турско нито под руско робство
  • 31 Славчо

    9 2 Отговор
    Тия сериали ми изядоха хляба на моето шоу
  • 32 Гост

    2 8 Отговор
    Ашк0лсум бе, ербап м0мче! Ей на това се вика - мъжка приказка! Браво! Трябва не просто да ги спрат, турските сериали. Трябва да има закон срещу тях.
  • 33 мисирпрес

    5 0 Отговор
    Сложете кавички на турски сериали ,щото в коментарите го избиха на тв програми.
  • 34 По добре

    7 1 Отговор
    Сериали вместо вашите т@пи физиономии
  • 35 Гост

    2 5 Отговор

    До коментар #7 от "Европеец":

    Гледай дискавъри или хистъри. Само не цапай ефира с трски сериали.
  • 36 Гост

    3 11 Отговор

    До коментар #28 от "Хахахаха":

    Кога е имало новини на руски език в България, че не помня такова нещо?

    Коментиран от #40, #43, #51, #52

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Гост

    4 7 Отговор

    До коментар #26 от "Хахахаха":

    Украинският е като македонският - диалект на общият език.

    Коментиран от #39

  • 39 Хахахаха

    5 1 Отговор

    До коментар #38 от "Гост":

    Пич, то няма точна форма на един език, кой е оригинала! Нещо си се объркал! Всеки език се променя през годините, идват нови думи, стари думи се променят и т. н. Няма някакъв език, който е оригинален! И ние не говорим сигурно, на езика на който са говорили Кирил и Методий! Само ползваме кирилицата! Която също не е точно същата. Така, че се спри с това кое било диалект на еди кое си.

    Коментиран от #47

  • 40 Хахахаха

    5 4 Отговор

    До коментар #36 от "Гост":

    Аз само отговарям на пича отгоре, който написа че е имало! Аз също не помня, но помня, че искаха да ни правят 16 република на СССР! Та сега може да нямаше България!
  • 41 Байрактар"70

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Даниел":

    Отговарям ---- в Америка, Англия, Германия, Унгария, Русия ,Румъния...! Не е никак трудно да се просветиш малко в днешно време. Но явно чалгата ви е по кръвта!
  • 42 Майора

    13 1 Отговор
    Балабанов , защо да ги спираме , та те се гледат в цяла Европа! Или да гледаме ваште безмислени предавания!
  • 43 Руска телевизия

    8 0 Отговор

    До коментар #36 от "Гост":

    гледахме всеки петък
  • 44 Кабеларката

    4 1 Отговор
    Фалира и търсят място под слънцето да проповядват простащините си по други телевизии.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Перко Наумов

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "Хахахаха":

    Кирил и Методий са написали глаголицата. Самата кирилица се много различава от нея и е написана от учениците им.
  • 48 Мадлен

    4 1 Отговор
    Освен циганските сериали новините на така наречения турски също

    Коментиран от #49

  • 49 Прав си! Така е!

    3 0 Отговор

    До коментар #48 от "Мадлен":

    В Германия, в която живеят 1,34 милиона турци НЯМА новини на турски език по националната телевизия! Германците са казали, който иска да живее в Германия трябва да знае немски език! Има само в частните канали!!!!
  • 50 Мнение

    2 1 Отговор
    За пръв път съм съгласен с Балабанов. Крайно време е излъчването на турски сериали да спре! Да дават европейсщи сериали от цивилизовани държави, френски, немски, американски. Едно време какви хубави сериали гледахме "Гулденбургови" "Шатовалон" "Птиците умират сами" "Богат, беден" "Шогун"... В днешно време само ориенталски турсщи и индийски простотии !!!!!
  • 51 касапина

    3 1 Отговор

    До коментар #36 от "Гост":

    Не само новини а и Руски филм 1 път в седмицата, мисля че беше в петък.
  • 52 Селянина с Пежото

    0 2 Отговор

    До коментар #36 от "Гост":

    Всеки петък в 20 ч. се излъчваше новинарската емисия "Время". В казармата ни задължаваха да я гледаме. За съжаление съм съвременник на тези събития. Но пък бяхме млади!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове